| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: Keşiş Türk Nikola... konusu 1034 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi. Keşiş Türk Nikola... Osmanlı paşası olup Ortodoksluğu benimseyerek Rusya'ya giden, keşiş olan ve başlıktaki adla (moine Nicolai-le-Turc) anılan zat hakkında bilgisi olan kardeş var mıdır? Bilgi isteyen kişi (kendisine bu forumdan Aziz Şehit Ahmet Hattat konusunda bilgi ve bir ikona aktarmıştım, teşekkür ettikten sonra) şöyle diyor: "Buna karşın, yine Osmanlı yönetiminden gelerek ortodoks olan fakat şehit olmadığı için kendisinden hiç söz edilmeyen, bir XIX. yy. Osmanlı paşası hakkında hiç bilgi bulamadım. Kendisi Rusya'da Optina manastırında ortodoksluğa geçmiş ve Nicolas-le-Turc adıyla keşiş olmuştur. Jean Besse "L'Église orthodoxe russe et ses missions (Rus Ortodoks Kilisesi ve Görevleri)" adlı kitabında bu olaya değinmekte ve I.M.Konzeviç'in 1970'de Jordanville (NY)'da yayınlanan "Оптина Пустынь и её время... Keşiş Türk Nikola...
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Keşiş Türk Nikola... konusu 1034 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi.
Osmanlı paşası olup Ortodoksluğu benimseyerek Rusya'ya giden, keşiş olan ve başlıktaki adla (moine Nicolai-le-Turc) anılan zat hakkında bilgisi olan kardeş var mıdır?
Bilgi isteyen kişi (kendisine bu forumdan Aziz Şehit Ahmet Hattat konusunda bilgi ve bir ikona aktarmıştım, teşekkür ettikten sonra) şöyle diyor:
"Buna karşın, yine Osmanlı yönetiminden gelerek ortodoks olan fakat şehit olmadığı için kendisinden hiç söz edilmeyen, bir XIX. yy. Osmanlı paşası hakkında hiç bilgi bulamadım. Kendisi Rusya'da Optina manastırında ortodoksluğa geçmiş ve Nicolas-le-Turc adıyla keşiş olmuştur. Jean Besse "L'Église orthodoxe russe et ses missions (Rus Ortodoks Kilisesi ve Görevleri)" adlı kitabında bu olaya değinmekte ve I.M.Konzeviç'in 1970'de Jordanville (NY)'da yayınlanan "Оптина Пустынь и её время (Optina Keşişhanesi ve dönemi)" adlı eserindeki biyografisinden bahsetmektedir."
P.S. Aziz Şehit Ahmet Hattat'ın Defterdar olduğunu da aynı kişiden öğrendim.
Sevgili Hardal kardesim,
Yunanistan'da bu sehitin hayat hikayesini dataylιca anlatan ruscadan yunancaya cevirilmis bir kitap mevcuttur. Yunancasιnι veya ruscasιnι gonderebilirim.
Ben bu kitabι okudum ve cok etkilendim. Turk Rahip Nikolaos kendi yurttaslarι tarafιndan okadar iskence gordu ki bedeninde sadece birkac deri parcalarι kalmιstι ama bunu hickimseye belirtmeden sancιlar icinde Optina Manastιrιnda sabιrla rahip olarak yasadι. Ancak oldukten sonra onu defnetmeye hazιrlayan kardesleri durumunu fartketmisler ve onun nekadar dayanιklι olduguna hayran kalmιslar.
çok etkiliyor beni bu kişiler...
Aziz Ahmet'in hikayesini okumuştum, değerli Ortodoks Moderatörlerimiz paylaşmıştı. Ama defterdar olduğu gibi birşey okuduğumu hatırlamıyorum...
Hristiyan Türk http://www.hristiyanturk.net
http://www.facebook.com/hristiyanturk
Bu siteler aracılığıyla da sitemizdeki son konulardan haberdar olabilirsiniz.
Balkanlarda Türk Mezalimi Aşağıdaki yazıya katıldığımı ya da katılmadığımı söylemiyorum. Abartıldığına inandığımı söyleyebilirim. Aynı Ermeni soykırımı iddalarında olduğu gibi rakamlar mutlaka abartılmıştır. Ama Türklerin de bazı acılar yaşadığının ispatı açısından önemlidir. Burada Ermeni soykırımı, İzmirde Hristiyan mezalimi gibi konu başlıklarını çok açtık tartıştık. Hadi şimdi bir Hristiyan adaletimiz adına aşağıdaki yazıyı da bir gözden geçirelim isterseniz. Hiçbir ulusu tek taraflı infaz etmeylim. Ellerinde kan izi olmayan hiçkimse yok çünkü..
BALKANLARDA TÜRK SOYKIRIMI
</o:p>
Günümüzde Balkanlara nasıl bakıldığını anlamak için Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “… 1912 felaketinden sonra Anadolu’ya gelen Balkanlılar,Rumeli göçmenleri dediğimiz kesimdir.Bir toplantıda Türkkaya Ataöv tarihi meselelere...
keşiş türk keşiş türk konusunda lütfen banada bilgi verirmisiniz.Böyle bir kitap varsa .esenlikler .
Keşiş Benediktus BENEDİKTUS (KEŞİŞ)
(480-547)
Benediktus, 480 yılında Norcya’da (Umbrya - İtalya) doğdu. Genç bir öğrenciyken, Romanus ismini taşıyan bir keşişle tanışır; keşiş ona dini kisveyi giydirir ve onun tinsel babası olur. Benediktus üç yıl süreyle bir mağarada yaşamıştır. Vocovo manastırının kesişleri ondan, manastırlarının Baş keşişi olmasını istemişlerse de bu, kısa bir deneme olmuştur. Benediktus, arkadaşlarıyla birlikte Montecassino’ya gelir ve orada Benediktin tarikatını kurar. Aziz Benediktus kuralı bir sağduyu örneğidir. Benediktinter ve Sircersiyen‘ler bu kuralı izlemektedir. Aziz Benediktus’a "Batı keş işliğinin Patriği" unvanı verilmiştir. 1964 yılında Papa VI. Paul, aziz Benediktus’a "Avrupa’nın Hamisi" adını vermiştir.
(Benediktus , Kural Önsözünden, 4, 12)
11 Temmuz, Aziz...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil