Kutsal Bulut

Kutsal Bulut hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Kutsal Bulut konusu 1854 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj sawthetruth tarafından gönderildi. Kutsal Bulut Hepimiz şu ayetleri biliriz; Bugün o olayın olduğu yerde bir Ortodoks Manastırı ve Kilisesi bulunmaktadır. Bu tepenin hemen yakınında, tepenin diğer tarafına doğru ise bir Katolik Manastırı ve Kilisesi bulunmaktadır. Katolikler olayın kendi manastırlarının olduğu yerde olduğunu, Ortodokslar da kendi manastırlarının olduğu yerde olduğu söylemektedirler. Bölgenin uydu görüntüleri: (Üstteki Ortodoks, alttaki Katolik manastırıdır.) http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=tr&geocode=&q=thabor+mount+orthodox&sll=32.689521,35.422153&sspn=0.079893,0.14677&ie=UTF8&ll=32.687895,35.390933&spn=0.004993,0.009173&t=h&z=17&msa=0&msid=118408641777711134881.000457acb6a30836e833f Ancak her yıl Metamorfosis Yortusu'nda sadece Ortodoks Manastırı'nın üzerinde ışıklı bir bulut olmaktadır. Bu bulut yortu... Kutsal Bulut

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kutsal Bulut konusu 1854 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj sawthetruth tarafından gönderildi.

Kutsal Bulut konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Kutsal Bulut hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-05-09, 20:20
Kutsal Bulut
K A P K A N

Hepimiz şu ayetleri biliriz;

Alıntı:
İsa`nın Görünümü Değişiyor(Mat.17:1-8; Mar.9:2-8)
28 Bu sözleri söyledikten yaklaşık sekiz gün sonra İsa, yanına Petrus, Yuhanna ve Yakup`u alarak dua etmek üzere dağa çıktı.
29 İsa dua ederken yüzünün görünümü değişti, giysileri şimşek gibi parıldayan bir beyazlığa büründü.
30-31 O anda görkem içinde beliren iki kişi İsa`yla konuşmaya başladılar. Bunlar Musa ile İlyas`tı. İsa`nın yakında Yeruşalim`de gerçekleşecek olan ayrılışını konuşuyorlardı.
32 Petrus ile yanındakilerin üzerine uyku çökmüştü. Ama uykuları iyice dağılınca İsa`nın görkemini ve yanında duran iki kişiyi gördüler.
33 Bunlar İsa`nın yanından ayrılırken Petrus İsa`ya, “Efendimiz” dedi, “Burada bulunmamız ne iyi oldu! Üç çardak kuralım: Biri sana, biri Musa`ya, biri de İlyas`a.” Aslında ne söylediğinin farkında değildi.
34 Petrus daha bunları söylerken bir bulut gelip onlara gölge saldı. Bulut onları sarınca korktular.
35 Buluttan gelen bir ses, “Bu benim Oğlum`dur, seçilmiş Olan`dır. O`nu dinleyin!” dedi.
36 Ses kesilince İsa`nın tek başına olduğu görüldü. Öğrenciler bunu gizli tuttular ve o günlerde hiç kimseye gördüklerinden söz etmediler.
Bugün o olayın olduğu yerde bir Ortodoks Manastırı ve Kilisesi bulunmaktadır. Bu tepenin hemen yakınında, tepenin diğer tarafına doğru ise bir Katolik Manastırı ve Kilisesi bulunmaktadır. Katolikler olayın kendi manastırlarının olduğu yerde olduğunu, Ortodokslar da kendi manastırlarının olduğu yerde olduğu söylemektedirler.

Bölgenin uydu görüntüleri: (Üstteki Ortodoks, alttaki Katolik manastırıdır.)
http://maps.google.com/maps?f=q&sour...cb6a30836e833f

Ancak her yıl Metamorfosis Yortusu'nda sadece Ortodoks Manastırı'nın üzerinde ışıklı bir bulut olmaktadır. Bu bulut yortu boyunca Ortodoks Manastırı'nı kaplar, yortu bittiğinde de yok olur.

Kutsal Bulut

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kutsal Bulut

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Bulut

Kutsal Bulut hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-05-09, 21:34
Kutsal Bulut
NCyril

halleluyah! Rab etkin ve bize yüzünü gösteriyor...

Kutsal Bulut

Kutsal Bulut

Kutsal Bulut hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-05-09, 23:00
Kutsal Bulut
muratsoyer

Daha öncede "kutsal ateş" mucizesinden bahsedilmişti. Bu tip örnekleri birleştirirsek Tanrı'nın bir mesajı gibi yorumlamak mümkünmü?

Ortodoks ve Katolik kiliseler arasında bir seçim yada bir işaret gibi adeta. Siz Ortodokslar bu mucizelerin Ordotoks kiliseleri yada ruhanileri üzerinde toplanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Benim gibi Tanrı'nın işaret ve mucizelerine inanan bir reformist bundan gerçek Elçisel Kilise'nin Ordodoks kilisesi olduğunumu çıkartmalı?

Kutsal Bulut

Kutsal Bulut

Kutsal Bulut hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-05-09, 01:38
Kutsal Bulut
K A P K A N

muratsoyer
Daha öncede "kutsal ateş" mucizesinden bahsedilmişti. Bu tip örnekleri birleştirirsek Tanrı'nın bir mesajı gibi yorumlamak mümkünmü?

Ortodoks ve Katolik kiliseler arasında bir seçim yada bir işaret gibi adeta. Siz Ortodokslar bu mucizelerin Ordotoks kiliseleri yada ruhanileri üzerinde toplanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Benim gibi Tanrı'nın işaret ve mucizelerine inanan bir reformist bundan gerçek Elçisel Kilise'nin Ordodoks kilisesi olduğunumu çıkartmalı?
Sevgili kardeşim;

Bazı şeyler için yorum yapmaya, açıklama yapmaya gerek yoktur...

Herkes kendi içinde bunun muhasebesini yapacaktır, buna göre de yaşamını şekillendirebilecek kararlar alacaktır ya da alamayacaktır.

Kutsal Bulut

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kutsal Bulut

Kutsal Bulut hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-06-09, 14:44
Kutsal Bulut
ortodoksmoderator

Halleluya!

Kutsal Bulut

Kutsal Bulut

Kutsal Bulut konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Kutsal Bulut konusuna benzer konular;

Evrime inananlara inanamıyorum! 2 - (Yiğit Bulut) Evrime inananlara inanamıyorum (II) (30.05.2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi Sevgili dostlarım, "evrim" Türkiye'de ne kadar hassas bir konuymuş, önceki gün yaşayarak öğrendim! Sabah kalktığımda "mail" kutularım dolmuş, gazetede "yorumları" giren arkadaşlarımız bunalmaya başlamıştı! Sizden "bilimsel ve dini açıdan" olaya bakan o kadar çok mesaj geldi ki, bunlar başlı başına bir "kaynak" oldu. Eleştirenlere de "katkı" yapanlara da çok teşekkür ediyorum. Bugün izninizle sizden gelenlerden yola çıkarak hatta alıntılar ile paylaşarak, konuya devam edeceğim. Her şeyden önce "başlığı" çok doğru atmadığımı gördüm. İstediğimi net ifade edememiştim.

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...

Evrime inananlara inanamıyorum! - (Yiğit Bulut) Evrime inananlara inanamıyorum! (28.05.2009) Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi Sevgili dostlar, iki gün önce "kızım neden evlenmiyor" başlıklı yazıda "hayatta tesadüf olamayacağını" daha doğrusu "tesadüflerin" matematiksel olarak "nasıl imkansız" olduğunu "bir genç kızın" 40 milyon kişide "aradığını" bulma ihtimali üzerinden tartışmış ve "matematik olarak" imkansız görünenlerin, nasıl olabildiği noktasında konuyu bırakmıştım. Kaldığımız noktadan itibaren sizden birçok mesaj geldi. Çok önemli katkılarda bulundunuz... Bugün "aynı olasılık" hesaplarını "evrensel yasalara, doğaya, maddenin ve hücrenin yapısı" gibi konulara uygulamak istiyorum.

Yiğit Bulut, evrim tartışmasını yeniden başlattı Yiğit Bulut, evrim tartışmasını yeniden başlattı Geçenlerde evrim teorisi ve varoluşla ilgili 'aykırı' düşüncelerini okurlarıyla paylaşan ve fanatik Darwinistlerin aşırı tepkisiyle karşılaşan Yiğit Bulut evrim ve varlığın kökeni ile ilgili tartışmasını tekrar başlattı. İşte yazısı: 'EVRİM TARTIŞMASINI' YENİDEN BAŞLATIYORUM "HAYATINDA en çok 'tepki ve katkıyı' hangi yazınla aldın" diye sorarsanız, hiç düşünmeden şu cevabı veririm: Evrim sorgulamalarımla! Sevgili dostlar, Türkiye'de "evrim karşıtı ve taraftarının" ne kadar çok olduğunu "yazdığım evrim yazıları ve yaptığım konuşmalar" sonrasında gördüm, daha doğrusu yaşayarak öğrendim...

Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih