Kutsal Işık

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Kutsal Işık

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
NCyril

Kutsal Işık

Kudüs'te her yıl olan Kutsal Işık mucizesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kutsal Işık

hristiyanlık
K A P K A N

Kutsal Işık

elguca
Tanrı'nın kendi kilisesini, kilisesinin başını gösterdiği, işaret ettiği, onayladığı bir olaydır. Bu ışık sadece Ortodoks Patriği'ne gelir, mumları sadece Ortodoks Patriği yakabilmektedir.

http://incil.blogspot.com

Kutsal Işık

hristiyanlık
777maranata

Kutsal Işık

Kyrie Eleison
elguca
Tanrı'nın kendi kilisesini, kilisesinin başını gösterdiği, işaret ettiği, onayladığı bir olaydır. Bu ışık sadece Ortodoks Patriği'ne gelir, mumları sadece Ortodoks Patriği yakabilmektedir.
Bu olayin aslini arastiracagim.Gercekten nasilsa öylece buraya aktaracagim.Kimsenin bundan süphesi olmasin.
Ancak pesinen Ortodoks kilisesinin Tanri'nin onayladigi,kilisenin basini gösterdigi,isaret ettigi onayladigi tek kilise olarak yorumlamayi yanlis buluyorum.Siz ortodoks inanlisi oldugunuz icin böyle düsünmeniz normaldir.

Tanri'nin kendisini gösterdigi,bir belirti oldugu,isaret ettigi tek tapinak Yerusalem'deki Süleyman'in yaptirdigi Tapinak'tir.

Ancak Isa Mesih'in söyle bir vaadi vardir ve gercek budur.

Nerede iki ya da uc kisi benim adimla toplanirlarsa,ben de orada,aralarindayim. Matta 18,20

Ne harika bir vaad degil mi?

Sevgiler.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

Kutsal Işık

hristiyanlık
KaraYilan

Kutsal Işık

777maranata
Kyrie Eleison
elguca
Bu olayin aslini arastiracagim.Gercekten nasilsa öylece buraya aktaracagim.Kimsenin bundan süphesi olmasin.
Ancak pesinen Ortodoks kilisesinin Tanri'nin onayladigi,kilisenin basini gösterdigi,isaret ettigi onayladigi tek kilise olarak yorumlamayi yanlis buluyorum.Siz ortodoks inanlisi oldugunuz icin böyle düsünmeniz normaldir.

Tanri'nin kendisini gösterdigi,bir belirti oldugu,isaret ettigi tek tapinak Yerusalem'deki Süleyman'in yaptirdigi Tapinak'tir.

Ancak Isa Mesih'in söyle bir vaadi vardir ve gercek budur.

Nerede iki ya da uc kisi benim adimla toplanirlarsa,ben de orada,aralarindayim. Matta 18,20

Ne harika bir vaad degil mi?

Sevgiler.

Bu konu hakkında hiç bir bilgim yok? Beni aydınlatır mısınız? Nasıl gelir? Nereden gelir?

Kutsal Işık

hristiyanlık
NCyril

Kutsal Işık

evet bence de biz imanlılar nerede onu anmak için toplandıysak, Rabbimiz de oradadır. O'nun yanımızda olduğunu hissetmek çok güzel birşey.
Mumları belki başkaları da yakabiliyordur? Veya daha da kötüsü, bu mucize gerçek olmayabilir?

Eh tabi haliyle mucizeyi Gürcü Ortodoks tanıdıklarımdan öğrendiğim için onlar da aynı şeyi söylediler "Yalnızca ortodoks patriği..."

Yonetim Notu: Daha once Ermeni Ortodoks Patrigi yakmayi denemistir, ancak o icerideyken dis kiliseye isik bir sutundan gelmistir ve tam Ortodoks Patriginin uzerinde durmustur. Ic kilisede iceride bekleyen Ermeni Ortodoks Patrigi ise mumlari yakmayi basaramamistir.

Bu ates ve bazen isik yalnizca Ortodoks Patrigi icteki kiliseye girip, iceride dua edip bekledikten sonra olmaktadir. Iceri girmeden once icteki kilisenin ici ve patrigin elbiseleri vs katolik ve diger kadim ortodoks kilise onderlerince kontrol edilmektedir. Ortodoks Patrigi 33 mum ile iceri girmekte ve tum kameralar bunu cekmektedir. Daha sonra Ortodoks Patrigi disari cikmaktadir.

Ayrica bu atesin bir ozelligi de insanlari yakmamasidir.

Kutsal Işık

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kutsal Işık konusuna benzer konular;

Kutsal Işık Bir yerde bir filmde seyrettim, ortodoskların bir ışık diye birşey idda ettiklerini gördüm. bu konu hakkında tam bir bilgi sahibi olan varsa şu sorularıma cevap yazabilir mi ? bilmiyorum, cahilim, anlamıyorum kabul edin. 0. ışık mı alev mi ? 1. tam olarak ne zamanlarda ve nereye geliyor 2. her zaman aynı yere mi geliyor 3. geldiğinde gizli bir şekilde mi geliyor 4. geldiğinde insanlar neden mumlarını yakıyor 5. mum yandıktan sonra ışık mı alev mi oluyor 6. mumları yakan kutsal bir ışık ise insanlar neden ellerini üstünde tutamıyor 7. ışık yoğun lazer veya güneş ışığı değilse insanın canını yakmaz, bu can yakmayan ışık ise neden ışığa dokunamıyorlar

Ortodoks Mucizeleri; Kutsal Işık http://www.youtube.com/watch?v=I2YWSLucttM

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) Bu yazıyı daha önce kendimde bu hataya düştüğümden ve yaşadığım pişmanlıklardan dolayı yazıyorum..İlk başlarda insan günahı farketsede, günah tatlı geliyor ve devam ediyor.Kutsal kitap bizleri inanlı olmayanlarla aynı boyunduruğa girmememiz konusunda ciddi şekilde uyarıyor; 2.Ko.6: 14 İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir? Bu ayeti birçok inanlı biliyor ve iman ediyor..Ama yinede bu hataya düşebiliyor.İşte günahta böyle bir şey,şeytan birçok yolla bizi ayartmaya çalıştığı gibi, bu zayıf olan noktamızlada bizi ayartıyor.Bende genç bir inanlıyım ve İsa Mesihe iman etmeden önce başladığım,bir süre ilişkime devam ettiğim bir kız arkadaşım vardı.Kutsal kitabın...

Kutsal Ruh ve Mesih (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 3) Bölüm III KUTSAL RUH VE MESİH A. Kutsal Ruh Ve Mesih’in Dünyaya Gelişi Kutsal Ruh’un Mesih’in dünyaya gelişiyle bağlantısı nedir? 1. Kutsal Ruh peygamberler aracılığıyla gelişini

Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Kutsal Işık

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler