Arşiv Sayfa 6 / Kutsal Işık - Sayfa 6

Arşiv Sayfa 6 Kutsal Işık hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Kutsal Işık - Sayfa 6 konusu 12007 kez okundu, 70 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi. Kutsal Işık Kudüs'te her yıl olan Kutsal Işık mucizesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kutsal Işık

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kutsal Işık konusu 12007 kez okundu, 70 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi.

Kutsal Işık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > Sonuncu »

Kutsal Işık hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-05-09, 19:42
Kutsal Işık
K A P K A N

Tıpkı Kutsal Kitap gibi bu olay da bir çok inançsız tarafından incelenmekte ve araştırılmaktadır Ortodoks arkadaşlarımın bana söylediği üzere.

Sadece ışık olayı değil, ateş olayı da vardır. Kutsal Ateş alınıp televizyon kameraları önünde incelenmiştir. Yunanca bilmediğimden dolayı çok fazla bilgim yok ancak bir kısmını öğrenebildim.

Ayrıca birçok videoda göreceğiniz üzere Katolik (zannedersemki kardinaller) de orada, kenarda bekleyip dua ediyorlar, Rabbi yüceltiyorlar. Kadim Ortodoks kiliselerin görevlileri de.
Bu olay hersene oluyor ortodoks olmayan kişilerce patriğin üstü, kilisenin içi, mezarιn icinde yanıcı bir şey var mı diye sistemli bir sekilde kontrol ediliyor. Bu hersene tekrarlanan bir surec, herkez buna alιsιk.

Daha önce de anlatıldığı üzere bir keresinde Ermeni Ortodoks Kilisesi içeri girmek ateşi almak istemiştir ancak başaramamıştır ancak halen daha hersene oraya gidip beklemektedirler. Bu olay anında ise ışık Ortodoks Patriği'nin durduğu bölgeye / sütuna gelmiştir. Bu sütunun resimlerini ekledim.

Merkezdeki iç kilise, yani İsa'nın mezarı çevresine yapılmış merkez kilise, ilk kilise Ortodoks Kilisesi'dir. Dıştaki yani kameraların gösterdiği kilise ise dünyadan birçok kilisenin kandil koyma ve bekleme gibi hakları bulunan dış kilisedir. Ancak dış kilisede de büyük oranda Ortodoks Kilisesi hak sahibidir. Bu durum bana mezhepleri anımsatıyor...

Kutsal Işık

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kutsal Işık

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Işık

Kutsal Işık hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-05-09, 21:28
Kutsal Işık
NCyril

ben de izledim videolardan. ortodoks olmayı çok istiyorum aslında ama ortodoksluğu bilmeden ortodoks olmayı istemek mantıksız geldiği için bu duyguyu bastırıyorum :D Bir de Meryem Ana ve Azizler hakkındaki bazı öğretilerini kabul edemiyorum, anlamıyorum.

Ama belki de bastırmamam gerekir, Rab'dendir belki bu çağrı, bilmiyorum.

Zaten bana Hristiyanlığı da ilk Ortodoks bir yakınım anlatmıştı.

Antalya'da ortodoks kilisesi var mı acaba?

Kutsal Işık

Kutsal Işık

Kutsal Işık hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-05-09, 23:15
Kutsal Işık
777maranata

Kyrie Eleison
Alıntı:
EFESLİLER 2
20 Elçilerle peygamberlerden oluşan temel üzerine inşa edildiniz. Köşe taşı Mesih İsa`nın kendisidir.
21 Bütün yapı Rab`be ait kutsal bir tapınak olmak üzere O`nda kenetlenip yükseliyor.
22 Siz de Ruh aracılığıyla Tanrı`nın konutu olmak üzere hep birlikte Mesih`te inşa ediliyorsunuz.
Ne harika bir vaad değil mi?
Alintiladiginiz ayetler cok güzel ayetler.Fakat orda bir vaad yoktur.Ayrica siz burda bahsedilen ayetlerin ortodoks kilisesini mi tarif ettigini düsünüyor sunuz?Düsünmüyorsaniz mesele yok..

Sevgiler.

Kutsal Işık

Kutsal Işık

Kutsal Işık hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-05-09, 23:48
Kutsal Işık
777maranata

Kyrie Eleison
777maranata
Kyrie Eleison
elguca
Kudüs'te her yıl olan Kutsal Işık mucizesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
[Tanrı'nın kendi kilisesini, kilisesinin başını gösterdiği, işaret ettiği, onayladığı bir olaydır..
Bu ışık sadece Ortodoks Patriği'ne gelir, mumları sadece Ortodoks Patriği yakabilmektedir.
Bu olayin aslini arastiracagim.Gercekten nasilsa öylece buraya aktaracagim.Kimsenin bundan süphesi olmasin.
Ancak pesinen Ortodoks kilisesinin Tanri'nin onayladigi,kilisenin basini gösterdigi,isaret ettigi onayladigi tek kilise olarak yorumlamayi yanlis buluyorum.Siz ortodoks inanlisi oldugunuz icin böyle düsünmeniz normaldir.

Tanri'nin kendisini gösterdigi,bir belirti oldugu,isaret ettigi tek tapinak Yerusalem'deki Süleyman'in yaptirdigi Tapinak'tir.

Ancak Isa Mesih'in söyle bir vaadi vardir ve gercek budur.

Nerede iki ya da uc kisi benim adimla toplanirlarsa,ben de orada,aralarindayim. Matta 18,20

Ne harika bir vaad degil mi?

Sevgiler.

Ben "kilise" derken "tapınak", "bina", "yer" kast etmedim.

Kilise derken Elçisel Kilise'yi kast ettim.

[/quote]
İlk paragrafınızla ilgili olarak da; siz ortodoks olmadığınız için öyle düşünmeniz doğaldır.[/quote]

sayin Kryie Eleison neden kelime oyunu yapiyorsunuz?Benim neyden bahsettigimi cok iyi biliyorsunuz.Yazinizin basinda söylediginizi tekrar edeyim:Tanrinin kendi kilisesini,kilisesinin basini gösterdigi,isaret ettigi,onayladigi bir olaydir.
Siz bu kilisenin ortodoks kilisesi oldugunu söylediniz,yani basinda ortodoks patriginin oldugu kilise!Ben de böyle birsey ancak Süleyman'in yaptirdigi Tapinakta gerceklesmistir dedim.
[/quote]
İlk paragrafınızla ilgili olarak da; siz ortodoks olmadığınız için öyle düşünmeniz doğaldır.[/quote]

Sizin ortodoks oldugunuz icin böyle düsüneceginiz gibi benim de dogal olarak ortodoks olmadigim icin böyle düsünmeyecegim gayet aciktir.Buna benzer cok mucizevi olaylar ve efsaneler katolik kiliselerinde de dile getirilir veya baska mezheplerde.Ve hatta hristiyan olmayan dinlerde de buna benzer olaganüstü olaylar olmaktadir ve olacaktir.Hatta Incil'de gelecekte Mesih Karsiti'nin olaganüstü belirtiler gerceklestirecegini ve elinden gelse secilmisleri dahi saptiracagindan söz eder.Dikkatli olmakta fayda var.Gözlerimizi mucizelerden cok Rab'bin kendisine ve sözlerine cevirirsek o zaman asla sasmayiz.

Esenlikler.

Kutsal Işık

Kutsal Işık

Kutsal Işık hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-05-09, 00:46
Kutsal Işık
K A P K A N

777maranata
Kyrie Eleison
Alıntı:
EFESLİLER 2
20 Elçilerle peygamberlerden oluşan temel üzerine inşa edildiniz. Köşe taşı Mesih İsa`nın kendisidir.
21 Bütün yapı Rab`be ait kutsal bir tapınak olmak üzere O`nda kenetlenip yükseliyor.
22 Siz de Ruh aracılığıyla Tanrı`nın konutu olmak üzere hep birlikte Mesih`te inşa ediliyorsunuz.
Ne harika bir vaad değil mi?
Alintiladiginiz ayetler cok güzel ayetler.Fakat orda bir vaad yoktur.Ayrica siz burda bahsedilen ayetlerin ortodoks kilisesini mi tarif ettigini düsünüyor sunuz?Düsünmüyorsaniz mesele yok..

Sevgiler.
Elbetteki Ortodoks Kilisesi'ni, hatta daha geniş olarak da elçisel kilise halkası dışındaki protestan kiliseleri hariç diğer tüm kiliseleri kast ediyorum.

Konu Kutsal Işık olduğu ve de konunun kaynamasını istemediğim için burada sadece Kutsal Işık ile ilgili şeyler yazacağım.

Kutsal Işık

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kutsal Işık

Kutsal Işık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > Sonuncu »  

Kutsal Işık konusuna benzer konular;

Ortodoks Mucizeleri; Kutsal Işık http://www.youtube.com/watch?v=I2YWSLucttM

Kutsal Işık Bir yerde bir filmde seyrettim, ortodoskların bir ışık diye birşey idda ettiklerini gördüm. bu konu hakkında tam bir bilgi sahibi olan varsa şu sorularıma cevap yazabilir mi ? bilmiyorum, cahilim, anlamıyorum kabul edin. 0. ışık mı alev mi ? 1. tam olarak ne zamanlarda ve nereye geliyor 2. her zaman aynı yere mi geliyor 3. geldiğinde gizli bir şekilde mi geliyor 4. geldiğinde insanlar neden mumlarını yakıyor 5. mum yandıktan sonra ışık mı alev mi oluyor 6. mumları yakan kutsal bir ışık ise insanlar neden ellerini üstünde tutamıyor 7. ışık yoğun lazer veya güneş ışığı değilse insanın canını yakmaz, bu can yakmayan ışık ise neden ışığa dokunamıyorlar

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) Bu yazıyı daha önce kendimde bu hataya düştüğümden ve yaşadığım pişmanlıklardan dolayı yazıyorum..İlk başlarda insan günahı farketsede, günah tatlı geliyor ve devam ediyor.Kutsal kitap bizleri inanlı olmayanlarla aynı boyunduruğa girmememiz konusunda ciddi şekilde uyarıyor; 2.Ko.6: 14 İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir? Bu ayeti birçok inanlı biliyor ve iman ediyor..Ama yinede bu hataya düşebiliyor.İşte günahta böyle bir şey,şeytan birçok yolla bizi ayartmaya çalıştığı gibi, bu zayıf olan noktamızlada bizi ayartıyor.Bende genç bir inanlıyım ve İsa Mesihe iman etmeden önce başladığım,bir süre ilişkime devam ettiğim bir kız arkadaşım vardı.Kutsal kitabın geneline baktığımda YHVH’nin sadece belirli...

Kutsal Ruh ve Mesih (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 3) Bölüm III KUTSAL RUH VE MESİH A. Kutsal Ruh Ve Mesih’in Dünyaya Gelişi Kutsal Ruh’un Mesih’in dünyaya gelişiyle bağlantısı nedir? 1. Kutsal Ruh peygamberler aracılığıyla gelişini

Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih