Kutsal Işık konusu
12007 kez okundu,
70 kez cevaplandı. En son mesaj
Hardal tarafından gönderildi.
Kutsal Işık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>
Sonuncu »

16-05-09, 19:42
K A P K A N
Tıpkı Kutsal Kitap gibi bu olay da bir çok inançsız tarafından incelenmekte ve araştırılmaktadır Ortodoks arkadaşlarımın bana söylediği üzere.
Sadece ışık olayı değil, ateş olayı da vardır. Kutsal Ateş alınıp televizyon kameraları önünde incelenmiştir. Yunanca bilmediğimden dolayı çok fazla bilgim yok ancak bir kısmını öğrenebildim.
Ayrıca birçok videoda göreceğiniz üzere Katolik (zannedersemki kardinaller) de orada, kenarda bekleyip dua ediyorlar, Rabbi yüceltiyorlar. Kadim Ortodoks kiliselerin görevlileri de.
Bu olay hersene oluyor ortodoks olmayan kişilerce patriğin üstü, kilisenin içi, mezarιn icinde yanıcı bir şey var mı diye sistemli bir sekilde kontrol ediliyor. Bu hersene tekrarlanan bir surec, herkez buna alιsιk.
Daha önce de anlatıldığı üzere bir keresinde Ermeni Ortodoks Kilisesi içeri girmek ateşi almak istemiştir ancak başaramamıştır ancak halen daha hersene oraya gidip beklemektedirler. Bu olay anında ise ışık Ortodoks Patriği'nin durduğu bölgeye / sütuna gelmiştir. Bu sütunun resimlerini ekledim.
Merkezdeki iç kilise, yani İsa'nın mezarı çevresine yapılmış merkez kilise, ilk kilise Ortodoks Kilisesi'dir. Dıştaki yani kameraların gösterdiği kilise ise dünyadan birçok kilisenin kandil koyma ve bekleme gibi hakları bulunan dış kilisedir. Ancak dış kilisede de büyük oranda Ortodoks Kilisesi hak sahibidir. Bu durum bana mezhepleri anımsatıyor...
Kutsal Işık
http://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0c
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Kutsal Işık

16-05-09, 21:28
NCyril
ben de izledim videolardan. ortodoks olmayı çok istiyorum aslında ama ortodoksluğu bilmeden ortodoks olmayı istemek mantıksız geldiği için bu duyguyu bastırıyorum :D Bir de Meryem Ana ve Azizler hakkındaki bazı öğretilerini kabul edemiyorum, anlamıyorum.
Ama belki de bastırmamam gerekir, Rab'dendir belki bu çağrı, bilmiyorum.
Zaten bana
Hristiyanlığı da ilk Ortodoks bir yakınım anlatmıştı.
Antalya'da ortodoks kilisesi var mı acaba?
Kutsal Işık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal Işık

16-05-09, 23:15
777maranata
|
|
Kyrie Eleison
|
|
|
Alıntı:
|
EFESLİLER 2
20 Elçilerle peygamberlerden oluşan temel üzerine inşa edildiniz. Köşe taşı Mesih İsa`nın kendisidir.
21 Bütün yapı Rab`be ait kutsal bir tapınak olmak üzere O`nda kenetlenip yükseliyor.
22 Siz de Ruh aracılığıyla Tanrı`nın konutu olmak üzere hep birlikte Mesih`te inşa ediliyorsunuz.
|
Ne harika bir vaad değil mi?
|
Alintiladiginiz ayetler cok güzel ayetler.Fakat orda bir vaad yoktur.Ayrica siz burda bahsedilen ayetlerin ortodoks kilisesini mi tarif ettigini düsünüyor sunuz?Düsünmüyorsaniz mesele yok..
Sevgiler.
Kutsal Işık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal Işık

16-05-09, 23:48
777maranata
|
|
Kyrie Eleison
|
|
|
777maranata
|
|
|
Kyrie Eleison
|
|
|
elguca
|
|
Kudüs'te her yıl olan Kutsal Işık mucizesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
|
[Tanrı'nın kendi kilisesini, kilisesinin başını gösterdiği, işaret ettiği, onayladığı bir olaydır..
|
Bu ışık sadece Ortodoks Patriği'ne gelir, mumları sadece Ortodoks Patriği yakabilmektedir.
|
Bu olayin aslini arastiracagim.Gercekten nasilsa öylece buraya aktaracagim.Kimsenin bundan süphesi olmasin.
Ancak pesinen Ortodoks kilisesinin Tanri'nin onayladigi,kilisenin basini gösterdigi,isaret ettigi onayladigi tek kilise olarak yorumlamayi yanlis buluyorum.Siz ortodoks inanlisi oldugunuz icin böyle düsünmeniz normaldir.
Tanri'nin kendisini gösterdigi,bir belirti oldugu,isaret ettigi tek tapinak Yerusalem'deki Süleyman'in yaptirdigi Tapinak'tir.
Ancak Isa Mesih'in söyle bir vaadi vardir ve gercek budur.
Nerede iki ya da uc kisi benim adimla toplanirlarsa,ben de orada,aralarindayim. Matta 18,20
Ne harika bir vaad degil mi?
Sevgiler.
|
Ben "kilise" derken "tapınak", "bina", "yer" kast etmedim.
Kilise derken Elçisel Kilise'yi kast ettim.
[/quote]
İlk paragrafınızla ilgili olarak da; siz ortodoks olmadığınız için öyle düşünmeniz doğaldır.[/quote]
sayin Kryie Eleison neden kelime oyunu yapiyorsunuz?Benim neyden bahsettigimi cok iyi biliyorsunuz.Yazinizin basinda söylediginizi tekrar edeyim:Tanrinin kendi kilisesini,kilisesinin basini gösterdigi,isaret ettigi,onayladigi bir olaydir.
Siz bu kilisenin ortodoks kilisesi oldugunu söylediniz,yani basinda ortodoks patriginin oldugu kilise!Ben de böyle birsey ancak Süleyman'in yaptirdigi Tapinakta gerceklesmistir dedim.
[/quote]
İlk paragrafınızla ilgili olarak da; siz ortodoks olmadığınız için öyle düşünmeniz doğaldır.[/quote]
Sizin ortodoks oldugunuz icin böyle düsüneceginiz gibi benim de dogal olarak ortodoks olmadigim icin böyle düsünmeyecegim gayet aciktir.Buna benzer cok mucizevi olaylar ve efsaneler katolik kiliselerinde de dile getirilir veya baska mezheplerde.Ve hatta hristiyan olmayan dinlerde de buna benzer olaganüstü olaylar olmaktadir ve olacaktir.Hatta Incil'de gelecekte Mesih Karsiti'nin olaganüstü belirtiler gerceklestirecegini ve elinden gelse secilmisleri dahi saptiracagindan söz eder.Dikkatli olmakta fayda var.Gözlerimizi mucizelerden cok Rab'bin kendisine ve sözlerine cevirirsek o zaman asla sasmayiz.
Esenlikler.
Kutsal Işık
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal Işık

17-05-09, 00:46
K A P K A N
|
|
777maranata
|
|
|
Kyrie Eleison
|
|
|
Alıntı:
|
EFESLİLER 2
20 Elçilerle peygamberlerden oluşan temel üzerine inşa edildiniz. Köşe taşı Mesih İsa`nın kendisidir.
21 Bütün yapı Rab`be ait kutsal bir tapınak olmak üzere O`nda kenetlenip yükseliyor.
22 Siz de Ruh aracılığıyla Tanrı`nın konutu olmak üzere hep birlikte Mesih`te inşa ediliyorsunuz.
|
Ne harika bir vaad değil mi?
|
Alintiladiginiz ayetler cok güzel ayetler.Fakat orda bir vaad yoktur.Ayrica siz burda bahsedilen ayetlerin ortodoks kilisesini mi tarif ettigini düsünüyor sunuz?Düsünmüyorsaniz mesele yok..
Sevgiler.
|
Elbetteki Ortodoks Kilisesi'ni, hatta daha geniş olarak da elçisel kilise halkası dışındaki protestan kiliseleri hariç diğer tüm kiliseleri kast ediyorum.
Konu Kutsal Işık olduğu ve de konunun kaynamasını istemediğim için burada sadece Kutsal Işık ile ilgili şeyler yazacağım.
Kutsal Işık
http://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0c
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal Işık
Kutsal Işık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil