Kutsal Işık

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Kutsal Işık

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
lebron74

Kutsal Işık

Bir yerde bir filmde seyrettim, ortodoskların bir ışık diye birşey idda ettiklerini gördüm. bu konu hakkında tam bir bilgi sahibi olan varsa şu sorularıma cevap yazabilir mi ? bilmiyorum, cahilim, anlamıyorum kabul edin.

0. ışık mı alev mi ?
1. tam olarak ne zamanlarda ve nereye geliyor
2. her zaman aynı yere mi geliyor
3. geldiğinde gizli bir şekilde mi geliyor
4. geldiğinde insanlar neden mumlarını yakıyor
5. mum yandıktan sonra ışık mı alev mi oluyor
6. mumları yakan kutsal bir ışık ise insanlar neden ellerini üstünde tutamıyor
7. ışık yoğun lazer veya güneş ışığı değilse insanın canını yakmaz, bu can yakmayan ışık ise neden ışığa dokunamıyorlar
8. neden mum yakılıyor
9. mumdan başka bir şey yanmıyor mu
10. mum sönünce mi gidiyor
11. gitmesi için en son mumun bitmesi mi gerekiyor
12. insanlara ışık geldikten sonra mumlarını yakması için ışığı getiren kim
13. her bir insana ayrı ayrı yakmaktansa neden ışık geldiğinde tüm ellerdeki mumları yakmıyor
14. 13. soruya bağlı; ilahi bir ışık ve gücün bunu yapabilecek gücü olmadığına inanıyorlar mı
15. ışık tekrar gelmek için 1 yıllık zaman mı gerekiyor
16. ışığı kim ve ne şekilde gönderdiğine inanıyorlar

yukarıdaki soruları gerçekten ben cevaplarım diyenler cevaplamsını isterim zira bilgisiz kişiler yanlışlığa sebep verir.

Teşekkürler

Kutsal Işık

hristiyanlık
diğdem

Kutsal Işık

Bir yerlerde bir film izledim diye başlayan bir soru ve sorunun devamı ki ne desem zaten yanlış olur.Ve sorunun sonunda bilgisiz kişiler yanlışlığa neden olur diye bir bitiş.Evet sizi çok iyi anlıyorum sayın üye hemde çok iyi....saygılar..

Vahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''

Kutsal Işık

hristiyanlık
ortodoksmoderator

Kutsal Işık

http://www.hristiyanforum.com/forum/...k-t319274.html
http://www.youtube.com/watch?v=VrcVBEHe9d8

Kutsal Işık

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kutsal Işık konusuna benzer konular;

Kutsal Işık Kudüs'te her yıl olan Kutsal Işık mucizesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ortodoks Mucizeleri; Kutsal Işık http://www.youtube.com/watch?v=I2YWSLucttM

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) Bu yazıyı daha önce kendimde bu hataya düştüğümden ve yaşadığım pişmanlıklardan dolayı yazıyorum..İlk başlarda insan günahı farketsede, günah tatlı geliyor ve devam ediyor.Kutsal kitap bizleri inanlı olmayanlarla aynı boyunduruğa girmememiz konusunda ciddi şekilde uyarıyor; 2.Ko.6: 14 İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir? Bu ayeti birçok inanlı biliyor ve iman ediyor..Ama yinede bu hataya düşebiliyor.İşte günahta böyle bir şey,şeytan birçok yolla bizi ayartmaya çalıştığı gibi, bu zayıf olan noktamızlada bizi ayartıyor.Bende genç bir inanlıyım ve İsa Mesihe iman etmeden önce başladığım,bir süre ilişkime devam ettiğim bir kız arkadaşım vardı.Kutsal kitabın...

Kutsal Ruh ve Mesih (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 3) Bölüm III KUTSAL RUH VE MESİH A. Kutsal Ruh Ve Mesih’in Dünyaya Gelişi Kutsal Ruh’un Mesih’in dünyaya gelişiyle bağlantısı nedir? 1. Kutsal Ruh peygamberler aracılığıyla gelişini

Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Kutsal Işık

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler