Kutsal Su

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Kutsal Su


HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.



HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)





Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız
 
 

hristiyanlık
K A P K A N

Kutsal Su


Hollywood filmlerinde bir çok kez "Kutsal Su" ismini veya buna benzer şeyleri duymuşuzdur veya izlemişizdir.

Peki gerçek Kutsal Su olayını tecrübe etmek isteyen var mı?

İstediğiniz yerden bir su alın ve bu suyu bir süre şişe içinde bekletin. Bilime göre biliyoruz ki bu su bir süre sonra kokacak ve bozulacaktır.

Fakat bir de "Kutsal Su" diye bilinen, Ortodoks Kilisesi papazı tarafından 6 Ocak'ta kutsanan, Yahşuah (İsa)'nın vaftiz yortusu gününde bir su vardır. İşte bu "Kutsal Su"dan alıp bir şişeye kapatabilirsiniz ve onu isterseniz daha uzun zaman bekletebilirsiniz. Göreceksiniz ki bu su bozulmayacaktır, kokmayacaktır.

Eski bir hristiyan geleneği olarak kilise binalarının temeline koyulan "Kutsal Su"lar yüzlerce yıl sonrasında kalıntılar arasında bulunduklarında aynen bozulmadan kaldıkları görülmüştür.


http://incil.blogspot.com



Kutsal Su


hristiyanlık
K A P K A N

Kutsal Su


Bunu iki suyu aynı anda aynı kaynaktan alıp yanyana koyup bekleterek de yapabilirsiniz.


http://incil.blogspot.com



Kutsal Su


hristiyanlık
ortodoksmoderator

Kutsal Su


Deniz Kazası

Tepesine kadar yüklü bir yük gemisi Kuzey Buz Denizi’nin ortasında Hollanda limanlarına doğru giderken fırtınaya düştü. Gemiyi döven büyük dalgalar nerdeyse gemiyi denizin dibine çekeceklerdi. Onlarca Yunan gemicisi son anlarını yaşadıklarını sanıyorlardı. Fırtına neticesinde geminin otomatik pilotu ve radarı bozulmuştu. Meçhule doğru yol alıyorlardı. Fırtınanın içinde büyük tecrübeye sahip kaptanın sesi duyuldu, artık gereksiz emirler vermiyor ve samimiyetle denizcilerine durumu izah ediyordu “Batıyoruz. Kurtuluşumuz için Tanrι’ya dua edin”. Gemisinin kayıp olabileceğini gören kaptan gemisinde bulundurduğu dua yerinde diz çöker. Rus Aziz Yuhanna’nιn ikonasιnιn önϋnde yakarmaya başlar: “Aziz’im ne benim ne de büyük değerlere mal olan bu gemi için sana yalvarıyorum fakat şimdi kayıp olmaya yüz tutmuş, ekmeklerini yabanda denizin tuzuyla yoğuran bu garip gemiciler ve aileleri için senden onları kurtarmanı diliyorum” der.
Bütün gece soğuk denizin dalgaları ve fırtınanın çığlıkları içerisinde kaptan duasına devam eder. Şafak vakti denizciler gözlerine inanamazlar, Gemi Rotterdam limanının emin bir noktasında bağlanmış bulunuyordu. Faciayı geçiştirip onları oraya götüren pilot kimdi? Rus Aziz Yuhanna idi. Bunun aksisini geminin kaptanı Dim. Varutsikas’a kimse iddia edemez. Okyanuslarda görmediği kalmamış tecrübeli kaptan, bu mucizeyi yaşadıktan sonra, gemisini tadilat için Rotterdam’da bırakıp Yunanistan’a indi. Hanımıyla birlikte kilise malzemeleri satan bir dükkana giderek satın alabileceği tüm değerli kilise gereçlerini alarak Aziz Yuhanna’nιn kilisesine armağan etti.
Bu gün bu armağanlar Kutsal Masa’yι yani Sunağι süslerler.

23-01-1978












Kutsal Su

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız
 
 



Kutsal Su konusuna benzer konular;

Tanrı'nın Kutsal Ruh'u ve İşi - (Kutsal Ruh - Rev. Robert Lynn - Bölüm 3) TANRI'NIN KUTSAL RUH'U VE İŞİ <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Öncelikle Kutsal Ruh kimdir sorusunu cevaplayarak başlayalım:<o:p></o:p> Bu ismindeki ilk söz ‘Kutsal’dır. Kutsal Yazılar bu kelimeye ‘ayrılmış’ anlamını yüklemektedir. <o:p></o:p> <o:p></o:p> I.Petrus 1:15-16: Sizi çağıran Tanrı Kutsal olduğuna göre, siz de herdavranışınızda kutsal olun. Nitekim şöyle yazılmıştır: “Kutsal olun, çünkü ben kutsalım. <o:p></o:p> Dikkat edin! Petrus burada Tanrı hakkında bir gerçeği açıklarken Levililer kitabından alıntı yapıyor ve bizlere Tanrı’nın ne kadar kutsal olduğunu hatırlatıyor. Tanrı ayrıdır. Ama neden Tanrı’nın ayrı oluşuna dikkat edin! <o:p></o:p>


Kutsal Ruh hakkında - (Kutsal Ruh - Rev. Robert Lynn - Bölüm 2) KUTSAL RUH HAKKINDA Bu bölümde önce Kutsal Ruh hakkındaki bilgilerimizi kısa kısa gözden geçirelim. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> Heidelberg İlmihali 53. Kutsal Ruh’la ilgili olarak neye inanıyorsunuz?<o:p></o:p> İlk olarak O, Baba ve Oğul gibi sonsuz Tanrı’dır.<SUP>1</SUP> <o:p></o:p> <o:p></o:p> İkinci olarak O bana, gerçek iman aracılığı ile beni Mesih’e ve O’nun bütün bereketlerine paydaş kılsın,<SUP>3</SUP> beni teselli etsin<SUP>4</SUP> ve sonsuza dek benimle kalsın diye<SUP>5</SUP> kişisel olarak verilmiştir.<SUP>2</SUP> <o:p></o:p>


Kutsal Ruh ve Söz (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 7) Bölüm VII KUTSAL RUH VE SÖZ Zamanımızda bu çok önemli bir konudur. Bu doğrultuda çalışmalarınıza devam etmenizi teşvik etmek istiyorum. A. Söz Kutsal Ruh İle Ortaya Çıkmıştır Tanrı Sözü’nün, Kutsal Yazıların ortaya çıkması Kutsal Ruh ile olmuştur. Kutsal Kitap’ın tamamlanmasından önceki dönemde sözlü bildiriler de Kutsal Ruh aracılığıyla yapılmıştır. Habercilerde olduğu gibi peygamberlerin de söyledikleri sözler Tanrı Sözü’ydü. Ama bunlar geride kaldı. Bugün biz yazılı olan Tanrı Sözü’yle ilgileniyoruz ve bilmeliyiz ki, bu Kutsal yazılar Kutsal Ruh aracılığıyla meydana gelmiştir.


Kutsal Ruh ve Mesih (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 3) Bölüm III KUTSAL RUH VE MESİH A. Kutsal Ruh Ve Mesih’in Dünyaya Gelişi Kutsal Ruh’un Mesih’in dünyaya gelişiyle bağlantısı nedir? 1. Kutsal Ruh peygamberler aracılığıyla gelişini


Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.



Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Kutsal Su





Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |



GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız


Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.