Manastır Raflarındaki Kafatasları Geleneği

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Manastır Raflarındaki Kafatasları Geleneği

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
moderator5

http://haber.gazetevatan.com/haberde...goryid=4&wid=5

Alıntı:
Zülfü Livaneli zlivaneli@gazetevatan.com05.09.2007
Raflardaki kafatasları

Birkaç yıl önce Aynaroz’daki manastırları geziyordum. Biliyorsunuz Atos Dağı’ndaki sadece rahiplerin yaşadığı bu ruhani bölgeye ancak özel izinle gidilebiliyor ve manastırlara kadınlar alınmıyor.

Xenophondos gibi kıyıda yer alan ya da Simonopetra gibi dört saat yürünerek çıkılabilen kartal yuvası manastırlarda ilginç bir şey dikkatimi çekti:

Raflarda kafatasları duruyordu.
Hatta bazen bu kafataslarını konuklarla tanıştırıyorlardı: “Bu rahip George, bu rahip Alexander...”

Benim için çok şaşırtıcı, hayret edilecek bir şeydi bu. Merakımı yenemeyerek bu adetin ne demek olduğunu sordum.
Açıkladılar:

Ölen rahiplerin cesetlerini toprağa gömüyor, bir yıl sonra ise kafatasını çıkarararak raflardaki yerine yerleştiriyorlarmış.
Böylece bütün rahipler ölü ya da diri manastırda yer alıyor, oradan hiç ayrılmıyorlarmış.

Son günlerde bizim basın, Sakız Adası’ndaki Nea Moni Manastırı’nda çekilen kafatası fotoğraflarıyla dolu.
Bunu görür görmez hemen Türk düşmanlığına yoruyor ve kızıp köpürüyoruz.
Oysa bu bir Ortodoks manastırı geleneği.
Sakız Adası’ndaki kafatasları arasında, diğerlerinin yanısıra öldürülmüş rahiplerinki de bulunuyor olabilir.
Bu adada büyük bir isyan bastırma harekâtı yapıldığı sır değil. Bütün tarih kitapları yazar.
Ama kafataslarının raflara sıralandığını görüp, bunu Türk düşmanlığına bağlamak, bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor.
Patrikhane sözcüsünün açıkladığı gibi, Aynaroz dahil birçok bölgedeki manastırlarda, iki yıl önce ölmüş olan rahiplerin bile kafatasları raflarda durmakta.
Keşke böyle konuları yazıp çizmeden önce, biraz araştıracak, soracak ve suçlanan insanlara açıklama hakkı tanıyacak bir tutum benimsense.
Ama ne yazık ki yalnız Türkiye’de değil, dünyada da işler böyle yürümüyor.
Mehmet Yılmaz’ın Simi’yle ilgili şaka yazısını ciddiye alıp günlerce yayın yapan Yunan basını da bizden farklı değil.

hristiyanlık
Sebastian

Alıntı:
Keşke böyle konuları yazıp çizmeden önce, biraz araştıracak, soracak ve suçlanan insanlara açıklama hakkı tanıyacak bir tutum benimsense.
Keşke Sn.Livaneli'nin bu söylemi gerçekleşebilse.
İnsanlar asıp,kesmeden önce bir araştırsa,okusa,anlasa...
Üzülerek söylüyorum,ülkemizde çoğu insan bu şekilde karar veriyor.Kulaktan dolma.Birisi ne söylerse hemen üstüne atlıyor.Araştırıp,bilgile nmek kimsenin aklına gelmiyor.Teşekkürler bu yazı için Sevgili moderator5.

Saygılar...

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

hristiyanlık
Holy Mountain

Yakamoz.26
Alıntı:
Keşke Sn.Livaneli'nin bu söylemi gerçekleşebilse.
İnsanlar asıp,kesmeden önce bir araştırsa,okusa,anlasa...
Üzülerek söylüyorum,ülkemizde çoğu insan bu şekilde karar veriyor.Kulaktan dolma.Birisi ne söylerse hemen üstüne atlıyor.Araştırıp,bilgile nmek kimsenin aklına gelmiyor.Teşekkürler bu yazı için Sevgili moderator5.

Saygılar...

Etnik olarak en büyük olumsuz özelliğimiz peşin hükümlülük ne yazıkki bunu çoğumuz yapıyoruz.

† İsa: "Yol,Gerçek Ve Yaşam Ben'im" Dedi."Benim Aracılığım Olmadan Baba'ya Kimse Gelemez" †

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Manastır Raflarındaki Kafatasları Geleneği konusuna benzer konular;

Manastır Hayatı Ortodoks ve Katolik manastırları hakkında bilgi almak istiyorum. Buna bağlı olarak Rahip ve Rahibe' lerin nasıl eğitim gördüklerini ve manastırda nasıl bir yaşamın olduğunu, manastırda yaşamak için nelerin olması gerektiğini sormak istedim. Detaylı bir bilgi verirseniz mutlu olurum. (Bağlı olduğum kilisenin yetkililerine de sorucam ama sizden de öğrenmek isterim). Teşekkürler. Esenlikle

Dua geleneği Dua geleneği 2650 Dua içten gelen bir dürtü ile istemsiz ortaya çıkmış bir şey değildir: Dua etmek için, dua etmeyi istemek gerekir. Kutsal Kitapların dua hakkında yazdıklarını bilmek de yeterli değildir: Dua etmesini de öğrenmek gerekir. Bu nedenle "inanan ve dua eden Kilise içinde"(DV 8) Kutsal Ruh yaşayan bir iletişim aracılığıyla (dinsel Gelenek) Tanrı’nın çocuklarına dua etmesini öğretir. 2651 Hıristiyan dua geleneği iman Geleneğinin gelişmesinin bir biçimidir. Bu gelişme özellikle esenlik ekonomisinin sözlerini ve olaylarını yüreklerinde saklayan inanlıların incelemeleri, düş ve düşünceleri ve tecrübe ettikleri tinsel realitelere derinden nüfuz ederek sağlanır.(Bkz. DV 8) 1. KONU Duanın kaynakları 2652...

Valaam Manastır St. Petersburg / Rusya Valaam Ortodoks Manastiri St. Petersburg'a yakin ve Ladoga Gölünün kuzeyindedir. Manastirin mimar tarihi beli degildir ancak, 10'uncu yy'da bir Yunan Rahibinden (Sergius) kuruldugunu tahmin edilmektedir. 1578'de Isvec Lüter'ciler manastira saldirilarak bircok Ortodoks Rahibini öldürülmüstür. Ikinci saldirida 1611 ve 1715 arasinda, manastir isveclerden tamamen atese verilerek yikilmistir. 18'inci yy'da Manastiri tamamen restore edilmistir. http://www.valaam.ru/upl/3/vm1533.jpg http://www.valaam.ru/upl/3/vm1535.jpg

Dua geleneği İKİNCİ BÖLÜM Dua geleneği 2650 Dua içten gelen bir dürtü ile istemsiz ortaya çıkmış bir şey değildir: Dua etmek için, dua etmeyi istemek gerekir. Kutsal Kitapların dua hakkında yazdıklarını bilmek de yeterli değildir: Dua etmesini de öğrenmek gerekir. Bu nedenle "inanan ve dua eden Kilise içinde"(DV 8) Kutsal Ruh yaşayan bir iletişim aracılığıyla (dinsel Gelenek) Tanrı’nın çocuklarına dua etmesini öğretir. 2651 Hıristiyan dua geleneği iman Geleneğinin gelişmesinin bir biçimidir. Bu gelişme özellikle esenlik ekonomisinin sözlerini ve olaylarını yüreklerinde saklayan inanlıların incelemeleri, düş ve düşünceleri ve tecrübe ettikleri tinsel realitelere derinden nüfuz ederek sağlanır.(Bkz. DV 8)

Kilise'nin Havariselliği ve Kilise Geleneği Ermeni Kilisesi havarisel (apostolik) bir kilisedir.Ermeni halkına vaaz etmek ve Müjde'yi duyurmak için Anadolu'ya gelen Aziz Taday ve Aziz Bartolomeos, İsa Mesih'in öğrencileridir.Ermeni Kilisesi'nin tohumları burada atılmıştır.Bunun için Kilise, havariseldir. Kilise'nin Kutsal Kitap öğretisinden dışarı çıkmadan oluşturduğu bazı kurallar ve doktrinler geçmişten günümüze kadar uzanmış ve bunlara da "gelenek" denmiştir. Havarisel olduğunu söylediğimiz Ermeni Kilisesi de geleneklere sıkı sıkıya bağlıdır.Dünyanın çeşitli yerlerindeki yüzbinlerce Hristiyan, Mesih İsa'nın Doğuş'unu 25 Aralık günü kutlarken, Kadim Ortodokslar halen eski ve ilk kilise geleneğini korumakta, bu bayramı 6 Ocak'ta kutlamaktadır.Bu da geleneklere verilen...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Manastır Raflarındaki Kafatasları Geleneği

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler