Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek!

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! konusu 12022 kez okundu, 55 kez cevaplandı. En son mesaj anthodezmi tarafından gönderildi. Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! Sevgili kardeşim Milliyetçi Protestan , ya da milliyetçi ortodoks ayrı bir konu, milli kilise ayrı bir konudur. Rum ortodoks kilisesi, Rus ortodoks kilisesi şeklinde kiliselerin milli ünvanlar almasından bahsediyordum. Siz bir Türk'sünüz. Merağımı kişisel algılamayın sorumu şahsınıza yöneltsem de şahsi bir soru sormuyorum. Ortodoks kilisesi sizi vaftiz etti mi? Bu soruda vereceğiniz cevap benim için büyük anlam ifade ediyor inanınız. Esenlikle. Huzurlu Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek!

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! konusu 12022 kez okundu, 55 kez cevaplandı. En son mesaj anthodezmi tarafından gönderildi.

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-09, 14:31
huzurlu

Kyrie Eleison

Ben Türk'üm, onlarca Ortodoks Kilisesi'ne, Ortodoks Manastırları'na gittim, 1 ay kadar onlarla yaşadım. Mübadele, 6-7 eylül olayları veya kurtuluş savaşından sonra Yunanistan'a göç etmiş ailelerle tanıştım, evlerine misafir oldum. Bahsettiğiniz milliyetçiliği görmedim. Tam tersine Türkiye'den olduğum için daha çok ilgi ve sevgi gördüğümü düşünüyorum. Geçmiş tarihimizle ilgili konuları da yeri geldiğinde konuştuk.

Kaldığım manastırlarda her milletten insan vardı, Amerikalı, İsviçreli, Alman, Güney Afrikalı, Fransız, İngiliz, Ugandalı, Endonezyalı, Japon, Koreli.. Bunların arasından kimileri Peder kimileri keşiş olmuştu.

Kiliseler ve hatta manastırlar dahil tüm dünyadan insanlara açıktır. İsteyen uygun şekilde hitap ve saygı göstererek iletişim kurduğunda bu yollar açıktır.

Yani demek istediğim Türkiye'de tanıştığınız veya karşılaştığınız durumları Ortodoks Kilisesi için ölçüt almayınız.

Milliyetçi Ortodokslara gelince; onların bu yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyenler yine kendi vatandaşları Ortodokslardır.

Türkiye'de de milliyetçi eğilimleri olan protestanlar bulunmaktadır. Ancak onları tüm protestanlar veya protestanlık veya protestan kiliseleri için ölçüt alamayız değil mi?
Sevgili kardeşim

Milliyetçi Protestan , ya da milliyetçi ortodoks ayrı bir konu, milli kilise ayrı bir konudur. Rum ortodoks kilisesi, Rus ortodoks kilisesi şeklinde kiliselerin milli ünvanlar almasından bahsediyordum.

Siz bir Türk'sünüz. Merağımı kişisel algılamayın sorumu şahsınıza yöneltsem de şahsi bir soru sormuyorum. Ortodoks kilisesi sizi vaftiz etti mi? Bu soruda vereceğiniz cevap benim için büyük anlam ifade ediyor inanınız.

Esenlikle.

Huzurlu

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek!

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-09, 15:16
K A P K A N

Henüz olmadım, vaftiz için ilmihali çalışıyorum, onu bitirdikten sonra olacağım.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek!

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-09, 15:19
K A P K A N

huzurlu
Kyrie Eleison

Ben Türk'üm, onlarca Ortodoks Kilisesi'ne, Ortodoks Manastırları'na gittim, 1 ay kadar onlarla yaşadım. Mübadele, 6-7 eylül olayları veya kurtuluş savaşından sonra Yunanistan'a göç etmiş ailelerle tanıştım, evlerine misafir oldum. Bahsettiğiniz milliyetçiliği görmedim. Tam tersine Türkiye'den olduğum için daha çok ilgi ve sevgi gördüğümü düşünüyorum. Geçmiş tarihimizle ilgili konuları da yeri geldiğinde konuştuk.

Kaldığım manastırlarda her milletten insan vardı, Amerikalı, İsviçreli, Alman, Güney Afrikalı, Fransız, İngiliz, Ugandalı, Endonezyalı, Japon, Koreli.. Bunların arasından kimileri Peder kimileri keşiş olmuştu.

Kiliseler ve hatta manastırlar dahil tüm dünyadan insanlara açıktır. İsteyen uygun şekilde hitap ve saygı göstererek iletişim kurduğunda bu yollar açıktır.

Yani demek istediğim Türkiye'de tanıştığınız veya karşılaştığınız durumları Ortodoks Kilisesi için ölçüt almayınız.

Milliyetçi Ortodokslara gelince; onların bu yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyenler yine kendi vatandaşları Ortodokslardır.

Türkiye'de de milliyetçi eğilimleri olan protestanlar bulunmaktadır. Ancak onları tüm protestanlar veya protestanlık veya protestan kiliseleri için ölçüt alamayız değil mi?
Sevgili kardeşim

Milliyetçi Protestan , ya da milliyetçi ortodoks ayrı bir konu, milli kilise ayrı bir konudur. Rum ortodoks kilisesi, Rus ortodoks kilisesi şeklinde kiliselerin milli ünvanlar almasından bahsediyordum.

Siz bir Türk'sünüz. Merağımı kişisel algılamayın sorumu şahsınıza yöneltsem de şahsi bir soru sormuyorum. Ortodoks kilisesi sizi vaftiz etti mi? Bu soruda vereceğiniz cevap benim için büyük anlam ifade ediyor inanınız.

Esenlikle.

Huzurlu
Aslında kiliselerin isimleri o şekilde değildir, Türkiye'de nedense böyle ifade edilmektedir.

Aslında milliyet ile değil bölge ismi ile anılırlar;

http://www.ec-patr.org/en/links.htm

Örneğin Rus Kilisesi değil, Rusya Kilisesi. Yunan Kilisesi değil, Yunanistan Kilisesi.

ORTHODOX LINKS

ORTHODOX PATRIARCHATES - AUTOCEPHALOUS AND OTHER CHURCHES

Ecumenical Patriarchate www.patriarchate.org
Patriarchate of Alexandria www.greekorthodox-alexandria.org
Patriarchate of Antioch www.antiochpat.org
Patriarchate of Jerusalem www.jerusalem-patriarchate.info
Patriarchate of Moscow www.mospat.ru
Patriarchate of Serbia www.spc.yu
Patriarchate of Romania www.patriarhia.ro
Patriarchate of Bulgaria bulch.tripod.com/boc/
Patriarchate of Georgia www.patriarchate.ge/
Church of Cyprus www.churchofcyprus.org.cy
Church of Greece www.ecclesia.gr
Church of Albania www.orthodoxalbania.org
Church of Poland www.orthodox.pl
Church of Czech - Slovakia www.pravoslav.gts.cz
Church of Finland www.ort.fi
Church of Estonia www.orthodoxa.org
HOLY ARCHDIOCESES - METROPOLISES OF THE THRONE

Holy Archdiocese of Americawww.goarch.org
Holy Archdiocese of Australiawww.greekorthodox.org.au
Holy Archdiocese of Cretewww.iak.gr
Holy Metropolis of Arkalochorionwww.imakb.gr
Holy Metropolis of Belgiumwww.orthodoxia.be
Holy Metropolis of Gortyna and Arkadiawww.imga.gr
Holy Metropolis of Franceperso.orange.fr/eglise.orthodoxe.grecque/
Holy Metropolis of Germanywww.orthodoxie.net
Holy Metropolis of Italywww.ortodossia.it
Holy Metropolis of Canadawww.gocanada.org
Holy Metropolis of Kisamon and Selinonwww.imks.gr
Holy Metropolis of Koreaorthodox.or.kr/english/e_main.htm
Holy Metropolis of Kydonia and Apokorononwww.imka.gr
Holy Metropolis of Buenos Aireswww.ortodoxia.org
Holy Metropolis of New Zealandwww.imnz.org.nz
Holy Metropolis of Rhodeswww.imr.gr
Holy Metropolis of Hong Kongwww.cs.ust.hk/faculty/dimitris/metro/hkmetropolis.html
Exarchate of the Orthodox Parishes of Russian tradition in Western Europewww.exarchat.eu
Ukrainian Orthodox Church of Americawww.uocofusa.org
Ukranian Orthodox Church of Canadawww.uocc.ca
American Carpatho-Russian Diocesewww.acrod.org
OTHER ADDRESSES

Orthodox Center of the Ecumenical Patriarchate, Chambésy, Geneva www.centreorthodoxe.org
Institute of Postgraduate Studies in Orthodox Theology, Chambésy, Geneva www.institutorthodoxe.org
Institute of Orthodox Theology in Paris «Saint Serge» www.saint-serge.net
Orthodox Academy of Crete www.oac.gr
Ecclesiastical School of Crete www.ekklkritis.gr
Holy Monastery of Esphigmenou of Mount Athos www.esphigmenou.gr

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-09, 15:20
K A P K A N

Türkiye'de de Türk Dünyası Presbiteryen Kilisesi var, Türk Protestan Kilisesi var. Bu isimlerde kiliseler mevcut.

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-09, 18:19
K A P K A N

Ayrıca benden önce vaftiz olmuş Türkler var. Üstelik yeni vaftiz oldular.

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 11 > Sonuncu »  

Milli ortodoks kiliseleri ve vaftiz olabilmek! konusuna benzer konular;

İstanbul'da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri <hr style="margin: 0px; padding: 0px;">Home » haberler on 13/03/2011 – 06:54 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/08-The-Katholicon-is-a-large-Greek-Orthodox-Church-situated-between-Calvary-and-the-Holy-Sepulchre.-Medieval-cartographers-marked-this-spot-as-the-center-of-the-world2-300x201.jpg İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri İRO etkinlikleri kapsamında 15 Şubat tarihinde “İstanbul’da Rum Ortodoks Kiliseleri” konulu konferansı veren Dr. Zafer KARACA’nın ilettiği “İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri” sergi broşürü web sitemizde; http://www.tureb.net/Istanbulda-Tanzimat-Oncesi-Rum-Ortadoks-Kiliseleri.pdf sayfasında yayımlanmaktadır. İlgilenenlere duyurulur. İRO Yönetim Kurulu...

Ortodoks ve vaftiz olmak. Değerli Forum Yönetimi ve Ortodoks kardeşler, İstanbul'da ikamet ediyorum.Fener Rum Patrikhanesi Kilisesine gidip bir Ruhaniyle görüşmek istiyorum.Bana bu konuda yardım edecek herkese şimdiden teşekkür ederim. Sevgilerle.

Latin / Batı ritli Ortodoks Kiliseleri Önemli Not: Liturjide Bizans/Doğu riti kullanıp, Vatikan'ın hükmü altında olan ''UNİAT-Doğu Katolik Kiliseleri'' tamamen farklı bir gruptur! Uniat kiliseler olarak bilinen bu kiliseler,ibadetleri Ortodoks/Doğu Kilisesi liturjisine çok benzer olmakla beraber,Vatikan'da bulunan Roma piskoposunu; yani Papa'yı baş olarak kabul ederler. Bizim burada bahsedeceğimiz; Latin/Batı ritini kullanan Ortodoks kiliseler ise,ayin ve liturjide Bizans geleneği yerine Latin/Batı ayin tarzını kullanan, ama Doğu Ortodoks Kilisesi'ne tabi olan kiliselerdir. -Batı ritli Ortodoks Kilisesi nedir? Batı ritli Ortodoks kiliseleri,Doğu Ortodoks Komünü içerisinde liturjik bakımdan azınlıkta kalan bir gelenektir.

Rus Ortodoks vaftiz ve krizmasyon videosu Çok güzel bir ilahi eşliğinde bir bebeğin iman yolunda attığı ilk adım..Kutsal Vaftiz ve Krizmasyon gizini alması... http://www.youtube.com/watch?v=5p4sjcFFTSo

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih