| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: Ortodoks Kilisesi kalıntılarından okul yapıldı konusu 457 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi. Ortodoks Kilisesi kalıntılarından okul yapıldı Ortodoks Kilisesi kalıntılarından okul yapıldı <hr> Home » haberler on 06/03/2011 – 04:50 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/engin_7547265887-300x231.png Ortodoks Kilisesi kalıntılarından okul yapıldı AHA-BALIKESİR-Havran İlçesi’ne bağlı (Şekveren) Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu ve bina girişinde bulunan mermer sütunların I. Dünya Savaşı sırasında yakıldığı söylenen Havran Rum Kilisesi kalıntıları olduğu ifade edildi. Havran ilçesine bağlı (Şekveren) Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu ve bina girişinde bulunan mermer sütunların I. Dünya Savaşı sırasında yakıldığı söylenen Havran Rum Kilisesi kalıntıları olduğu ifade edildi. I. Dünya Savaşı sırasında yakıldığı söylenen Havran Rum Kilisesi kalıntılarının Kuvayı Milliye dönemi komutanlarından... Ortodoks Kilisesi kalıntılarından okul yapıldı
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Ortodoks Kilisesi kalıntılarından okul yapıldı konusu 457 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi.
AHA-BALIKESİR-Havran İlçesi’ne bağlı (Şekveren) Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu ve bina girişinde bulunan mermer sütunların I. Dünya Savaşı sırasında yakıldığı söylenen Havran Rum Kilisesi kalıntıları olduğu ifade edildi.
Havran ilçesine bağlı (Şekveren) Çamdibi Köyü İlköğretim Okulu ve bina girişinde bulunan mermer sütunların I. Dünya Savaşı sırasında yakıldığı söylenen Havran Rum Kilisesi kalıntıları olduğu ifade edildi.
I. Dünya Savaşı sırasında yakıldığı söylenen Havran Rum Kilisesi kalıntılarının Kuvayı Milliye dönemi komutanlarından Kumandan Sadık Bey tarafından Havran Kilisesinden alınan aslan başlıkları ve sütunların eski adı ‘Şekveren Köyü olan Çamdibi Köyü’ne getirilip, okul yapımında giriş bölümünde kullanıldığı öğrenildi.
Çamdibi Köyü’nde oturanlar tarafından söylenen başka bir rivayete göre de Çamdibi Köyü okulunun girişlerinde bulunan 2 adet ‘Mermer Aslanların’ ise Edremit Rum Kilisesinden geldiğini, içinin altın ile dolu olduğunu dile getirip, içi altın dolu aslanlar bir gece ansızın, define avcıları tarafından Yunanistan’ın Midilli Adasına taşındığı iddia edildi.
Aynı çift aslanın Havran Rum Kilisesinde de olduğunu, iki Rum kilisesinin kardeş kilise olduğunu ve aynı tarihte aynı zamanda yapıldığını, diğer içi altın dolu iki aslanı vatandaşlar merak ettiğini dile getirdiler.
Kuvayı Milliye dönemi komutanlarından Kumandan Sadık Bey tarafından Havran Kilisesinden Çamdibi Köyü’ne getirilip, okul girişinde bu aslan ve sütunların kullanıldığı ifade eden Havran Çamdibi Köyü Muhtarı Halil Türkoğlu, Okul girişindeki aslanların yıllar önce bir gecede çalındığını ve çalanların bulunmadığını doğruladı.
Çamdibi Köyü muhtarlığının bu gün işlettiği Derman Kaplıcası 1934 yılında Atatürk’ün Edremit’i ziyareti esnasında isteği üzerine Edremit Körfezindeki 10 köyün birleşmesi ile Türkiye Cumhuriyetinde ‘İlk Kooperatif Denemesi’ olup Cumhuriyetin Kuruluşunun 15. yılı olan 1938′de hizmete girdiğini açıklayan Muhtar Halil Türkoğlu, yine 1936 yılında İlkokul öğretmeni olan Kara Muallim tarafından yapılan Çamdibi Köy Parkındaki ‘Karadeniz Havuz’unun da 75 yıl önce hizmete girdiğini açıkladı.
Havran Çamdibi Köyündeki ilköğretim okulunun kilise kapıları ile kilise çanı büyük merak uyandırıyor. Çoğu Havranlı yurttaşımız dedelerinden duyduklarına göre Kilisenin Hamam başı, Kızılay meydanında olduğunu duyduklarını dile getirdiler. Havrandaki içi altın dolu olduğu söylenen mermer Aslanların nerede olduğu merak ediliyor.
Ortodoks Kilisesi kalıntılarından okul yapıldı konusuna benzer konular;
Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü: "Ortodoks Hristiyan Parti kurulmasına yasak yok" Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü Vsevolod Çaplin’den gelen öneri çok tartışılacağa benziyor. Eho Moskvı radyosuna konuk olan medyatik kilise temsilcisi, “Dini sembollerle parti kurulmasına anayasa yasaklıyor ama isminde bu geçmeden Ortodoks Hıristiyan parti kurulmasına yasak yok” diyerek sinyal verdi.
Rusya’da yasal değişiklik sonucu parti kurmanın kolaylaşması bekleniyor. Konu bu çeröevede ele alınırken kilise temsilcisi Çaplin de, kendilerinin dini görevleri nedeniyle art kurmak ya da onu yönetmek gibi bir imkanları olmadığını, ana inançlı Hıristiyanların bu yönde harekete geçebileceklerini söyledi.
Çaplin, Almanya’daki Hıristiyan demokrat parti örneği hatırlatılarak aynı yolun izlenebileceğini vurguladı
TÜRK RUS .COM
...
Adana'da Ortodoks kilisesi Adana da Ortodoks kilisesi var mı?Ortodoks Kilisesinde vaftiz olmak istiyorum.Daha vaftiz olmadım ama kalben bir Ortodoks hristiyanım.
Antakya Ortodoks Kilisesi ve Rum Ortodoks Patrikhanesi Sevgili Anastasia,size merak ettiğim bir soruyu soracağım..
Antioch (Antakya) Ortodoks Kilisesi ile Ekümenik Patrikhane arasındaki ilişkiler ne durumdadır,bu iki kilisenin öğreti bazında birbirlerinden ayrıldıkları noktalar nelerdir?
Sevgilerimle ve esenlikle kardeşim..
Adanada ortodoks kilisesi? merhaba. yeni hristiyan oldum, olmaya karar verdim yaklaşık olarak 3 aydır internetten hristiyanlık hakkında bilgi almaya çalışıyorum. mezhep olarak şuan için ortodoksluk daha yatkın geliyor bana. adanada ortodoks kilisesi varmı? varsa nasıl iletişim kuracağım? yardım ederseniz sevinirim.
Ortodoks Kilisesi Tarihi ORTODOKS KİLİSESİ TEMEL ÖĞRETİLERİ
-Açıklama-
<LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CEfe%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE>Neredeyse tam 2000 sene önce,İsa Mesih;Tanrı’nın Oğlu,insanlığın kurtuluşu için yeryüzüne geldi ve havarileri ve izleyicileri...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil