Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı konusu 2927 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj simeon tarafından gönderildi. Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı Sevgili kardeşlerim, Mesihde bazı kardeşlerimin aracı olmaları ve yardım etmeleri sayesinde bu Pazar yani dün ilk kez patrikanede ortodoks ayinine katıldım. İnanılmaz derecede huzur buldum inanır mısınız. Zaten ortodoks ayin ve ilahilerinin Hristiyan olmayanları bile çok etkilediği bilinen bir gerçek. Benim için dil önemliydi. Oysa burada ibadet Rumca olduğu halde inanın Türkçe'yi aramadım. Anastasia kardeşin uzun zaman önce söylediği gibi yapılan ibadetin dili o kadar da önemli değilmiş. Rabbin ruhu her dilde insanla konuşabiliyor. Kendimi Rabbe hiç bu kadar yakın hissetmemiştim belki de. Hatta bir ara ayakta duruken ayaklarımın yerden kesildiğini, gözlerimin önünde büyük bir ışığın parladığını hissedecek kadar büyük bir maneviyatla doldum. Başımı öne eğdim ve sanki kutsal Ruh... Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı konusu 2927 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj simeon tarafından gönderildi.

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-06-09, 23:33
huzurlu

Sevgili kardeşlerim,

Mesihde bazı kardeşlerimin aracı olmaları ve yardım etmeleri sayesinde bu Pazar yani dün ilk kez patrikanede ortodoks ayinine katıldım. İnanılmaz derecede huzur buldum inanır mısınız. Zaten ortodoks ayin ve ilahilerinin Hristiyan olmayanları bile çok etkilediği bilinen bir gerçek. Benim için dil önemliydi. Oysa burada ibadet Rumca olduğu halde inanın Türkçe'yi aramadım. Anastasia kardeşin uzun zaman önce söylediği gibi yapılan ibadetin dili o kadar da önemli değilmiş. Rabbin ruhu her dilde insanla konuşabiliyor. Kendimi Rabbe hiç bu kadar yakın hissetmemiştim belki de. Hatta bir ara ayakta duruken ayaklarımın yerden kesildiğini, gözlerimin önünde büyük bir ışığın parladığını hissedecek kadar büyük bir maneviyatla doldum. Başımı öne eğdim ve sanki kutsal Ruh karşımdaymış gibi başımı kaldırmaya bir süre cesaret edemedim. Böylesine bir huzurduki bunu hiç yaşamamıştım. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Akşam ise başıma ilginç bir olay geldi. Bunu da aktarmak isterim. İstanbuldan döndükden sonra akşam 21:00 da departmanımda çaışan genç bir arkadaşın düğünü olduğu için Çorlua gittik eşimle. 22:30 gibi de dönüyorduk. Bu bölgeyi bilenler anlar Çorlu ile Çerkezköyü biribirine bağlayan otoyola çıkan kısım çingene mahallesidir. İnsanlar pek de girmek istemezler. ( Bu topluluğu rencide etmek değil amacım kesinlikle ancak burada gasp olayları yaygındır. Araçların kapılarının kapalı olması ve duraksanmaması önerilir) Burada yanlış yola girince daha dar sokaklarına girdik. Kalabalık tabii hepsi dışarılarda. Mahallenin sonuna doğru yaklaşınca iyice korkan eşim 'Hayatım buradan biran önce çıkalım nolur dedi' Ben de ona korkma Rab İsa bizi koryacaktır dedim. Bunu dememden 2 saniye geçmediki aracın otomatik kilit sistemi açıldı. Yani 4 kapı birden açıldı. Ben tekrar kilit tuşuna bastım. 2 saniye geçmedi aracın kilitleri yeniden açıldı. Açıkçası baya bir ürktüm. Eşim de bu kilitleri ben açıyorum zannetmiş. Bunu benim yapmadığımı anlayınca korkuya kapıldı. Derken otoyola çıktık. Direksiyon hakimiyeti sarsılmaya başladı. Ve aracın içine her ikimizin de aynı anda yaşadığı bir basınç çöktü. 4 lü kilidi tekrar kapadım. Bu sefer 2 saniye bile beklemeden inat eder gibi derhal açıldı. Bunun üzerine kilidi kapadım ve parmağımla üzerine basılı tutmayı denedim ama mümkün değil parmağımın gücü yetmedi. Bu sefer basmama bile izin vermiyordu. Yani kilitleyemedim. Aracın içinde görüntü netliği de bozulmaya başlamıştı. Yola devam edemeyeceğimi hissetmeye başlamıştım bu sefer kapılar tam kapanmadığı zaman devrede olan kapı açık sinyali yanıp sönmeye başladı. Açıkçası büyük bir korkuya kapıldık zira yola devam edemeyecek hale geliyorduk. Aracı durudurdum. Kapıyı açtım. Kapıyı açmamla birlikte büyük bir elektrik yükü aracın içini terketti. Kapıyı kapattım. Kilitledim. Bu sefer hiç sorun yoktu. Gözlerim artık net görüyordu ve o korkunç basınç bizi terketmişti. Ve bunu sadece ben değil eşim de tüm olanları benimle birlikte yaşadı. Yani psikolojik olma ya da hayal olma olasılığı yok. Bugünde konuşuyoruz ve araçta yalnız olmadığımızı biliyoruz. Tüm olanlar ise benim 'Rab İsa bizi koryacaktır' dememden sonra başlamıştı. Değerli kardeşlerim bu tarz metafiziğe bugüne kadar hep soğuk baktım biliyorsunuz. Sizce bizim bu başımıza gelen ne olabilir?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-06-09, 01:17
metin90

Selamlar, çok ilginç bir olay gerçekten. Bende bu tip şeylere çok inanmam fakat anlattıklarınız etkiledi beni.
Bu arada gittiğiniz partikhane olarak İstanbuldan bahsediyorsunuz değilmi?
Banada pazar ibadet saatlerini verebilirmisiniz?
Teşekkürler.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-06-09, 01:25
K A P K A N

metin90
Selamlar, çok ilginç bir olay gerçekten. Bende bu tip şeylere çok inanmam fakat anlattıklarınız etkiledi beni.
Teşekkürler.
İbadet saatlerini bilseniz de izinsiz, katılmanız mümkün değildir. Huzurlu kardeş için aracı olan kişiler vardır. Ortodoksmoderatorler gerekli görürlerse daha detaylı bilgileri verebilirler.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-06-09, 01:29
metin90

Kyrie Eleison
metin90
Teşekkürler.
İbadet saatlerini bilseniz de izinsiz, katılmanız mümkün değildir. Huzurlu kardeş için aracı olan kişiler vardır. Ortodoksmoderatorler gerekli görürlerse daha detaylı bilgileri verebilirler.
Peki bu izin olayının mantığı nedir? Mesela bir protestan bu ayine katılamazmı?

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-06-09, 01:35
K A P K A N

huzurlu
Sevgili kardeşlerim,

Mesihde bazı kardeşlerimin aracı olmaları ve yardım etmeleri sayesinde bu Pazar yani dün ilk kez patrikanede ortodoks ayinine katıldım. İnanılmaz derecede huzur buldum inanır mısınız. Zaten ortodoks ayin ve ilahilerinin Hristiyan olmayanları bile çok etkilediği bilinen bir gerçek. Benim için dil önemliydi. Oysa burada ibadet Rumca olduğu halde inanın Türkçe'yi aramadım. Anastasia kardeşin uzun zaman önce söylediği gibi yapılan ibadetin dili o kadar da önemli değilmiş. Rabbin ruhu her dilde insanla konuşabiliyor. Kendimi Rabbe hiç bu kadar yakın hissetmemiştim belki de. Hatta bir ara ayakta duruken ayaklarımın yerden kesildiğini, gözlerimin önünde büyük bir ışığın parladığını hissedecek kadar büyük bir maneviyatla doldum. Başımı öne eğdim ve sanki kutsal Ruh karşımdaymış gibi başımı kaldırmaya bir süre cesaret edemedim. Böylesine bir huzurduki bunu hiç yaşamamıştım. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Akşam ise başıma ilginç bir olay geldi. Bunu da aktarmak isterim. İstanbuldan döndükden sonra akşam 21:00 da departmanımda çaışan genç bir arkadaşın düğünü olduğu için Çorlua gittik eşimle. 22:30 gibi de dönüyorduk. Bu bölgeyi bilenler anlar Çorlu ile Çerkezköyü biribirine bağlayan otoyola çıkan kısım çingene mahallesidir. İnsanlar pek de girmek istemezler. ( Bu topluluğu rencide etmek değil amacım kesinlikle ancak burada gasp olayları yaygındır. Araçların kapılarının kapalı olması ve duraksanmaması önerilir) Burada yanlış yola girince daha dar sokaklarına girdik. Kalabalık tabii hepsi dışarılarda. Mahallenin sonuna doğru yaklaşınca iyice korkan eşim 'Hayatım buradan biran önce çıkalım nolur dedi' Ben de ona korkma Rab İsa bizi koryacaktır dedim. Bunu dememden 2 saniye geçmediki aracın otomatik kilit sistemi açıldı. Yani 4 kapı birden açıldı. Ben tekrar kilit tuşuna bastım. 2 saniye geçmedi aracın kilitleri yeniden açıldı. Açıkçası baya bir ürktüm. Eşim de bu kilitleri ben açıyorum zannetmiş. Bunu benim yapmadığımı anlayınca korkuya kapıldı. Derken otoyola çıktık. Direksiyon hakimiyeti sarsılmaya başladı. Ve aracın içine her ikimizin de aynı anda yaşadığı bir basınç çöktü. 4 lü kilidi tekrar kapadım. Bu sefer 2 saniye bile beklemeden inat eder gibi derhal açıldı. Bunun üzerine kilidi kapadım ve parmağımla üzerine basılı tutmayı denedim ama mümkün değil parmağımın gücü yetmedi. Bu sefer basmama bile izin vermiyordu. Yani kilitleyemedim. Aracın içinde görüntü netliği de bozulmaya başlamıştı. Yola devam edemeyeceğimi hissetmeye başlamıştım bu sefer kapılar tam kapanmadığı zaman devrede olan kapı açık sinyali yanıp sönmeye başladı. Açıkçası büyük bir korkuya kapıldık zira yola devam edemeyecek hale geliyorduk. Aracı durudurdum. Kapıyı açtım. Kapıyı açmamla birlikte büyük bir elektrik yükü aracın içini terketti. Kapıyı kapattım. Kilitledim. Bu sefer hiç sorun yoktu. Gözlerim artık net görüyordu ve o korkunç basınç bizi terketmişti. Ve bunu sadece ben değil eşim de tüm olanları benimle birlikte yaşadı. Yani psikolojik olma ya da hayal olma olasılığı yok. Bugünde konuşuyoruz ve araçta yalnız olmadığımızı biliyoruz. Tüm olanlar ise benim 'Rab İsa bizi koryacaktır' dememden sonra başlamıştı. Değerli kardeşlerim bu tarz metafiziğe bugüne kadar hep soğuk baktım biliyorsunuz. Sizce bizim bu başımıza gelen ne olabilir?
Bu tür bir olayın ne olduğunu size pederleriniz yorumlayabilirler. Ya da direkt olarak tam anlamını bilseler de size bunu açıkça ifade de etmeyebilirler ancak ihtiyacınız olan veya bilmeniz gereken şeyi size tam olarak söyleyeceklerdir. Lütfen pederleriniz ile görüşünüz.

Kişisel olarak bir yorumum vardır ancak bunu size söylemek doğru mudur veya benim bu konuda yorum yapma yetkim var mıdır bilmediğimden susmam daha iyi olacaktır. Şu bir gerçektir ki benim de içinde olduğum ve yaşadığım vaftiz sürecinde Şeytan'ın direkt etkilerini çeşitli şekillerde hissedeceğiniz tecrübeleriniz olabilir ya da olacaktır da...

Bu tür durumlar için yetkili ya da uzmanlaşmış pederler var, ben kişisel olarak benzer olayları pederlerimden işittim ve bu konular hakkında konuştum, size de tavsiyem bu yöndedir.

Ayin konusuna gelince; ben de hiç anlamadığım bir dildeki ayinde acayip şekilde huzur bulmuştum ve o dönemlerde bir ortodoks değildim. Bunun akli olarak iç çatışmalarını yaşamadım desem yalan olur. Huzur bulduğum ev orasıdır.

Diğer taraftan Agion Oros'taki Vatopedi Manastırı'nın ortasındaki bin yıldan eski olan bir kilisede ayine katılmıştım, 7 saat sürmüştü, yaklaşık 5 saat ayakta idim ve hiç anlamadığım bir dildeydi ama hiç bir yerde bulmadığım huzuru orada bulmuştum. Üstelik kafamda bir çok protestanik soru ve teoloji kalıntıları olduğu halde...

Bahsettiğim kilise ve beklediğim yerin tam resmi:

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı konusuna benzer konular;

katolik kilisesinde kurtuluş saygılarımla kutsal roma katolik kilisesinde hristiyan olmayan kişilerin kurtulunacağına inanılırmı ?kutsal kitabımızda tek yol isa mesih olarak açıklanır?katolik kardeşlerim sizce kilisenin ve imanın dışında kurtuluş olabilir mi? saygılarımla

Bizans Ortodoks Kilisesinde Liturji ve Liturjik Eserler (Dr. Meryem ACARA) Bizans Ortodoks Kilisesinde Liturji ve Liturjik Eserler Dr. Meryem ACARA* ÖZET Bu makale "Bizans Maden Sanatında Dini Törenler Sırasında Kullanılan (Liturjik) Eserler" konulu doktora tezimizin bir bölümüdür. Liturjik eserlerin özellikle işlevlerini, işlev-tasvir ilişkisini saptayabilmek için öncelikle liturjinin tanımlanması gerekir. Kelime anlamı "ayin-ibadet" olan liturji, imparatorluk, doğum, ölüm, vaftiz ve Ökaristi gibi ayinleri içerir. Bizans Ortodoks kilisesinde "liturji" terimi özellikle en önemli ayin olan Ökaristi için kullanılır. Tüm ayinlerin ve kullanılan eserlerin sembolik anlamları vardır. Bunlar, İsa'nın yaşamının doğum, ölüm gibi evrelerini sembolize eder. Burada incelenen ayinler, kullanılan eserler ve üzerlerinde tasvir edilen

İzmir'de ortodoks kilisesinde vaftiz olabilir miyim? merhaba ben Yunan ortadoks kiliisesinde vaftiz yaptırmak için ne yapmam gerektiğini öğrenmek isiyorum. İzmirde buna olanak var mı varsa bana bu konuda bilgi verebilir misiniz ? teşekkürler.

Bizans Ortodoks Kilisesinde ölüm Liturjisi Hristiyan dininde ölüm kültünün temel kavramı mahşer gününde ölünün dirileceğidir.<o:p></o:p> Bu nedenle ölü yakılmaz, bedeni en iyi şekilde korunmaya çalışılır, ölü düz bir yere yatırılır, gözleri ve ağızı kapatılır, yıkanır, mür ve çeşitli yağlarla yağlanır, uzun şeritler halindeki bezlerle sarılır ve prothesis için giydirilirdi. Ölünün gömülmek üzere hazırlanması ile ilgili işlemler evde, eğer ölen kişi bir din adamı ise bu işlemler manastırdaki hücresinde yapılırdı. Bedenin yağlanmasının sebebi prothesis süresince ölünün güzel kokmasını sağlamak,bezlerle sarılmasının nedeni bedenin bozulmasını önlemektir. Bu işlemlerden sonra ölü gömüleceği yere kadar cenaze alayı eşliğinde taşınırdı.<o:p></o:p> Özellikle erken dönemde cenaze alayı Romalıların cenaze alayı ile pek çok benzer...

Gunumuz Kilisesinde Peygamberler var mi? Peygamberlik hediyesi Mesiih tarafindan kilisenin temellerini olustururken verdigi gecici bir hediye gorunumundedir. Peygamberler kilisenin temeliydiler ( Efesliler 2:20 ). Peygamberler ilk imanlilara Rabbin mesajlarini duyurdular. Bazi peygamberlerin mesajlari devrimseldi ( Tanri'dan gelen yeni gercek ve bilgi ) ve bazen bir peygamberin mesaji kehanet icermekteydi ( Haberc. Isl 11:28 ve 21:10 ). Ilk Hristiyanlarin elinde tum Kutsal Kitap bulunmamaktaydi. Bazi hristiyanlar Yeni Ahit kitaplarina ulasamiyorlardi bile. Yeni Ahit peygamberleri Tanri'nin mujdesini baska turlu ellerine geciremiyecek olan insanlara vererek bu acigi kapatmaktaydilar. Yeni Ahit'in en son kitabi (Vahiy) ilk yuzyil sonlrina dogru tamamlanmistir. Oyle ise Rab Tanri'nin sozunu Kendi halkina duyurmak icin peygamberler...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih