Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı konusu
2927 kez okundu,
11 kez cevaplandı. En son mesaj
simeon tarafından gönderildi.
Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

22-06-09, 23:33
huzurlu
Sevgili kardeşlerim,
Mesihde bazı kardeşlerimin aracı olmaları ve yardım etmeleri sayesinde bu Pazar yani dün ilk kez patrikanede ortodoks ayinine katıldım. İnanılmaz derecede huzur buldum inanır mısınız. Zaten ortodoks ayin ve ilahilerinin
Hristiyan olmayanları bile çok etkilediği bilinen bir gerçek. Benim için dil önemliydi. Oysa burada ibadet Rumca olduğu halde inanın Türkçe'yi aramadım. Anastasia kardeşin uzun zaman önce söylediği gibi yapılan ibadetin dili o kadar da önemli değilmiş. Rabbin ruhu her dilde insanla konuşabiliyor. Kendimi Rabbe hiç bu kadar yakın hissetmemiştim belki de. Hatta bir ara ayakta duruken ayaklarımın yerden kesildiğini, gözlerimin önünde büyük bir ışığın parladığını hissedecek kadar büyük bir maneviyatla doldum. Başımı öne eğdim ve sanki kutsal Ruh karşımdaymış gibi başımı kaldırmaya bir süre cesaret edemedim. Böylesine bir huzurduki bunu hiç yaşamamıştım. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Akşam ise başıma ilginç bir olay geldi. Bunu da aktarmak isterim. İstanbuldan döndükden sonra akşam 21:00 da departmanımda çaışan genç bir arkadaşın düğünü olduğu için Çorlua gittik eşimle. 22:30 gibi de dönüyorduk. Bu bölgeyi bilenler anlar Çorlu ile Çerkezköyü biribirine bağlayan otoyola çıkan kısım çingene mahallesidir. İnsanlar pek de girmek istemezler. ( Bu topluluğu rencide etmek değil amacım kesinlikle ancak burada gasp olayları yaygındır. Araçların kapılarının kapalı olması ve duraksanmaması önerilir) Burada yanlış yola girince daha dar sokaklarına girdik. Kalabalık tabii hepsi dışarılarda. Mahallenin sonuna doğru yaklaşınca iyice korkan eşim 'Hayatım buradan biran önce çıkalım nolur dedi' Ben de ona korkma Rab İsa bizi koryacaktır dedim. Bunu dememden 2 saniye geçmediki aracın otomatik kilit sistemi açıldı. Yani 4 kapı birden açıldı. Ben tekrar kilit tuşuna bastım. 2 saniye geçmedi aracın kilitleri yeniden açıldı. Açıkçası baya bir ürktüm. Eşim de bu kilitleri ben açıyorum zannetmiş. Bunu benim yapmadığımı anlayınca korkuya kapıldı. Derken otoyola çıktık. Direksiyon hakimiyeti sarsılmaya başladı. Ve aracın içine her ikimizin de aynı anda yaşadığı bir basınç çöktü. 4 lü kilidi tekrar kapadım. Bu sefer 2 saniye bile beklemeden inat eder gibi derhal açıldı. Bunun üzerine kilidi kapadım ve parmağımla üzerine basılı tutmayı denedim ama mümkün değil parmağımın gücü yetmedi. Bu sefer basmama bile izin vermiyordu. Yani kilitleyemedim. Aracın içinde görüntü netliği de bozulmaya başlamıştı. Yola devam edemeyeceğimi hissetmeye başlamıştım bu sefer kapılar tam kapanmadığı zaman devrede olan kapı açık sinyali yanıp sönmeye başladı. Açıkçası büyük bir korkuya kapıldık zira yola devam edemeyecek hale geliyorduk. Aracı durudurdum. Kapıyı açtım. Kapıyı açmamla birlikte büyük bir elektrik yükü aracın içini terketti. Kapıyı kapattım. Kilitledim. Bu sefer hiç sorun yoktu. Gözlerim artık net görüyordu ve o korkunç basınç bizi terketmişti. Ve bunu sadece ben değil eşim de tüm olanları benimle birlikte yaşadı. Yani psikolojik olma ya da hayal olma olasılığı yok. Bugünde konuşuyoruz ve araçta yalnız olmadığımızı biliyoruz. Tüm olanlar ise benim 'Rab İsa bizi koryacaktır' dememden sonra başlamıştı. Değerli kardeşlerim bu tarz metafiziğe bugüne kadar hep soğuk baktım biliyorsunuz. Sizce bizim bu başımıza gelen ne olabilir?
Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

23-06-09, 01:17
metin90
Selamlar, çok ilginç bir olay gerçekten. Bende bu tip şeylere çok inanmam fakat anlattıklarınız etkiledi beni.
Bu arada gittiğiniz partikhane olarak İstanbuldan bahsediyorsunuz değilmi?
Banada pazar ibadet saatlerini verebilirmisiniz?
Teşekkürler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-06-09, 01:25
K A P K A N
|
|
metin90
|
Selamlar, çok ilginç bir olay gerçekten. Bende bu tip şeylere çok inanmam fakat anlattıklarınız etkiledi beni.
Teşekkürler.
|
İbadet saatlerini bilseniz de izinsiz, katılmanız mümkün değildir. Huzurlu kardeş için aracı olan kişiler vardır. Ortodoksmoderatorler gerekli görürlerse daha detaylı bilgileri verebilirler.
http://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0c
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-06-09, 01:29
metin90
|
|
Kyrie Eleison
|
|
|
metin90
|
Teşekkürler.
|
İbadet saatlerini bilseniz de izinsiz, katılmanız mümkün değildir. Huzurlu kardeş için aracı olan kişiler vardır. Ortodoksmoderatorler gerekli görürlerse daha detaylı bilgileri verebilirler.
|
Peki bu izin olayının mantığı nedir? Mesela bir protestan bu ayine katılamazmı?
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-06-09, 01:35
K A P K A N
|
|
huzurlu
|
Sevgili kardeşlerim,
Mesihde bazı kardeşlerimin aracı olmaları ve yardım etmeleri sayesinde bu Pazar yani dün ilk kez patrikanede ortodoks ayinine katıldım. İnanılmaz derecede huzur buldum inanır mısınız. Zaten ortodoks ayin ve ilahilerinin Hristiyan olmayanları bile çok etkilediği bilinen bir gerçek. Benim için dil önemliydi. Oysa burada ibadet Rumca olduğu halde inanın Türkçe'yi aramadım. Anastasia kardeşin uzun zaman önce söylediği gibi yapılan ibadetin dili o kadar da önemli değilmiş. Rabbin ruhu her dilde insanla konuşabiliyor. Kendimi Rabbe hiç bu kadar yakın hissetmemiştim belki de. Hatta bir ara ayakta duruken ayaklarımın yerden kesildiğini, gözlerimin önünde büyük bir ışığın parladığını hissedecek kadar büyük bir maneviyatla doldum. Başımı öne eğdim ve sanki kutsal Ruh karşımdaymış gibi başımı kaldırmaya bir süre cesaret edemedim. Böylesine bir huzurduki bunu hiç yaşamamıştım. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Akşam ise başıma ilginç bir olay geldi. Bunu da aktarmak isterim. İstanbuldan döndükden sonra akşam 21:00 da departmanımda çaışan genç bir arkadaşın düğünü olduğu için Çorlua gittik eşimle. 22:30 gibi de dönüyorduk. Bu bölgeyi bilenler anlar Çorlu ile Çerkezköyü biribirine bağlayan otoyola çıkan kısım çingene mahallesidir. İnsanlar pek de girmek istemezler. ( Bu topluluğu rencide etmek değil amacım kesinlikle ancak burada gasp olayları yaygındır. Araçların kapılarının kapalı olması ve duraksanmaması önerilir) Burada yanlış yola girince daha dar sokaklarına girdik. Kalabalık tabii hepsi dışarılarda. Mahallenin sonuna doğru yaklaşınca iyice korkan eşim 'Hayatım buradan biran önce çıkalım nolur dedi' Ben de ona korkma Rab İsa bizi koryacaktır dedim. Bunu dememden 2 saniye geçmediki aracın otomatik kilit sistemi açıldı. Yani 4 kapı birden açıldı. Ben tekrar kilit tuşuna bastım. 2 saniye geçmedi aracın kilitleri yeniden açıldı. Açıkçası baya bir ürktüm. Eşim de bu kilitleri ben açıyorum zannetmiş. Bunu benim yapmadığımı anlayınca korkuya kapıldı. Derken otoyola çıktık. Direksiyon hakimiyeti sarsılmaya başladı. Ve aracın içine her ikimizin de aynı anda yaşadığı bir basınç çöktü. 4 lü kilidi tekrar kapadım. Bu sefer 2 saniye bile beklemeden inat eder gibi derhal açıldı. Bunun üzerine kilidi kapadım ve parmağımla üzerine basılı tutmayı denedim ama mümkün değil parmağımın gücü yetmedi. Bu sefer basmama bile izin vermiyordu. Yani kilitleyemedim. Aracın içinde görüntü netliği de bozulmaya başlamıştı. Yola devam edemeyeceğimi hissetmeye başlamıştım bu sefer kapılar tam kapanmadığı zaman devrede olan kapı açık sinyali yanıp sönmeye başladı. Açıkçası büyük bir korkuya kapıldık zira yola devam edemeyecek hale geliyorduk. Aracı durudurdum. Kapıyı açtım. Kapıyı açmamla birlikte büyük bir elektrik yükü aracın içini terketti. Kapıyı kapattım. Kilitledim. Bu sefer hiç sorun yoktu. Gözlerim artık net görüyordu ve o korkunç basınç bizi terketmişti. Ve bunu sadece ben değil eşim de tüm olanları benimle birlikte yaşadı. Yani psikolojik olma ya da hayal olma olasılığı yok. Bugünde konuşuyoruz ve araçta yalnız olmadığımızı biliyoruz. Tüm olanlar ise benim 'Rab İsa bizi koryacaktır' dememden sonra başlamıştı. Değerli kardeşlerim bu tarz metafiziğe bugüne kadar hep soğuk baktım biliyorsunuz. Sizce bizim bu başımıza gelen ne olabilir?
|
Bu tür bir olayın ne olduğunu size pederleriniz yorumlayabilirler. Ya da direkt olarak tam anlamını bilseler de size bunu açıkça ifade de etmeyebilirler ancak ihtiyacınız olan veya bilmeniz gereken şeyi size tam olarak söyleyeceklerdir. Lütfen pederleriniz ile görüşünüz.
Kişisel olarak bir yorumum vardır ancak bunu size söylemek doğru mudur veya benim bu konuda yorum yapma yetkim var mıdır bilmediğimden susmam daha iyi olacaktır. Şu bir gerçektir ki benim de içinde olduğum ve yaşadığım vaftiz sürecinde Şeytan'ın direkt etkilerini çeşitli şekillerde hissedeceğiniz tecrübeleriniz olabilir ya da olacaktır da...
Bu tür durumlar için yetkili ya da uzmanlaşmış pederler var, ben kişisel olarak benzer olayları pederlerimden işittim ve bu konular hakkında konuştum, size de tavsiyem bu yöndedir.
Ayin konusuna gelince; ben de hiç anlamadığım bir dildeki ayinde acayip şekilde huzur bulmuştum ve o dönemlerde bir ortodoks değildim. Bunun akli olarak iç çatışmalarını yaşamadım desem yalan olur. Huzur bulduğum ev orasıdır.
Diğer taraftan Agion Oros'taki Vatopedi Manastırı'nın ortasındaki bin yıldan eski olan bir kilisede ayine katılmıştım, 7 saat sürmüştü, yaklaşık 5 saat ayakta idim ve hiç anlamadığım bir dildeydi ama hiç bir yerde bulmadığım huzuru orada bulmuştum. Üstelik kafamda bir çok protestanik soru ve teoloji kalıntıları olduğu halde...
Bahsettiğim kilise ve beklediğim yerin tam resmi:
http://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0c
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ortodoks kilisesinde ilk günüm ve akşamı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil