| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: Ortodoks Kilisesi'nde Rabbin Sofrası Mucizesi - Sayfa 5 konusu 3192 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi. Ortodoks Kilisesi'nde Rabbin Sofrası Mucizesi Ortodoks Kilisesi ayininde tek bir kap ve kaşık kullanılır Rabbin kanı olan şarabı cemaate vermek için. Normal olarak tek bir kişinin bir hastalığı varsa bunun tüm cemaate geçmesi gerekir tıbben. Oysaki hiç kimse Rabbin Sofrası yüzünden hasta olmaz. Hatta ortodoksmoderatörümün anlattıklarına göre hastaneye gidip, hastayı ziyaret eder pederler, hastaya şarabı verdikten sonra kendileri de bu şaraptan içerler. Bu konuda tıbbi bir araştırma da vardır, Rus bir bilimadamı incelemektedir bu konuyu. Eğer bulabilirsem sizinle ilgili yazıyı da paylaşacağım. Ortodoks Kilisesi'nde Rabbin Sofrası Mucizesi
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Ortodoks Kilisesi'nde Rabbin Sofrası Mucizesi konusu 3192 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi.
Selanik Metropoliti Anthimos, Hristiyanlık inancına göre kutsal sayılan ekmek şarap karışımının 'domuz gribi'nin bulaşmasına engel olduğunu iddia etti.
İlginç açıklamaları ile tanınan Selanik Metropoliti Anthimos, kilisede, "domuz gribinin" yayılması korkusuyla birçok Yunanlı'nın aynı kaşıktan ekmek-şarap karışımını almayı istemediğini belirtti. Anthimos, halktan kilisedeki ayinlere katılmasını, papazların sunduğu şarap ve ekmek parçalarından korkulmaması gerektiğini, bunun "domuz gribi" hastalığının bulaşmasına engel olduğunu söyledi.
Selanik Metropoliti, "Bu yeni gribin 'kutsal' içecek tarafından yayılabileceğini kabul edemeyiz, çünkü bilimsel görüşlere göre bu mikrop, gümüş kaşığın üstünde gücünü kaybetmektedir" açıklamasında bulundu.
Yunan medyası ise, Selanik Metropolitini "yobazlıkla" suçlarken, olaya espri katarak kilisenin bilim adamlarının başaramadığını başardığını belirttiler.
Ortodoks Kilisesi'nde Rabbin Sofrası Mucizesi konusuna benzer konular;
Kilisede Rabbin Sofrası Mucizesi merhabalar bir papaz söyledi bunu bana ,bende araştırıp buldum sonunda. najuda bir kadına tanrı tarafından verilmiş olan bir lütüf var ve bu benim imamnınma iman güvenime güven kattı diyebilirim. gerçekten etkileyeci birşey bu ve izlemenizi tavsiye ediyorum
http://www.youtube.com/watch?v=86TO1mOXwcI&feature=related
Rabbin Sofrası sadece simgesel mi? ankara'da bir lutheryan kilise olması çok güzel olurdu. protestaların savunduğu simgesellikten kurtulmamızı sağlardı. bugün protestan kiliselerde (hepsinde böyle mi bilmiyorum) "RAB'bin sofrası"nın aslında simgesel olduğu, bir anma töreni olduğu söylenmektedir ve bu beni rahatsız ediyor.
Rabbin Sofrası niye Sept günündedir ? Rabbimiz Mesih, bizlere Sofrası'nı Pesah gününde öğretti. Bu durumda, niçin Pesah gününde bunu yapmak yerine HER PAZAR (sept) günü yapıyoruz ? Tanrı'nın Kutsal Kitap'ta böyle bir esini var mı ?
Teşekkürler,
Selamet-i Hüdâ sizinle olsun.
Amin.
Ortodoks Kilisesi'nde Rabbin Sofrası Hristiyan inancımızda karşımıza çoğu zaman ''Kutsal Su'' , ''Kutsal Yağlar'' , ''Kutsal Şarap'' gibi kavramlar çıkmaktadır...Burada 'Kutsal' olarak bahsedilen nesneler doğa üstü bir biçimde büyülü veya sihirli değillerdir,bunları ''kutsal olmayan'' normal elementlerle mikroskop altında incelediğimizde kimyasal olarak aralarında bir değişiklik olmadığını görürüz..
Bu elementleri Kutsal kılan onların üzerinde Tanrı'nın sözünün okunmuş olması ve Kutsal Ruh'un onları kutsamasının istenişidir.
Siz isterse vaftiz suyunu Ürdün ırmağından taşıtın veya normal şehir şebekesinden gelen suyu küvet içinde kullanın, ''Baba Oğul Kutsal Ruh'' adı kullanıldığında o su,kutsanarak kutsal su olmuş olur.
Neticede keramet kullanılan elementlerde değil,onları kutsayıp bereketleyen,kutsal kılan iman ve...
Rabbin Sofrası (Komünyon & Kinonia) nasıl yaklaşılır ? Forumda rastlayamadım veya ben beceremedim fakat özel olarak bu konu hakında malümatlarımızı paylaşalım ve öğrenelim !!!
Rabbin sofrası ( Komünyon Veya Kinonia ) alırken nelere dikkat etmeli ve nasıl hazırlanmalıyız ?
sevgilerimle esenkalın
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil