Ortodoks Kilisesi'ndeki görevlilerin evlilikleri

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoks Kilisesi'ndeki görevlilerin evlilikleri

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Aliriza

Karı Koca İlişkileri
21 Mesih'e duyduğunuz saygıdan ötürü birbirinize bağımlı olun.22 Ey kadınlar, Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. 23 Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. 24 Kilise Mesih'e bağımlı olduğu gibi, kadınlar da her durumda kocalarına bağımlı olsunlar. 25 Ey kocalar, Mesih kiliseyi nasıl sevip onun uğruna kendini feda ettiyse, siz de karılarınızı öyle sevin. 26 Mesih kiliseyi suyla yıkayıp tanrısal sözle temizleyerek kutsal kılmak için kendini feda etti. 27 Öyle ki, kiliseyi üzerinde leke, buruşukluk ya da buna benzer bir şey olmadan, görkemli biçimde kendine sunabilsin. Amacı kilisenin kutsal ve kusursuz olmasıdır. 28 Aynı biçimde kocalar da karılarını kendi bedenleri gibi sevmelidir. Karısını seven kendini sever. 29 Hiç kimse hiçbir zaman kendi bedeninden nefret etmemiştir. Tersine, onu besler ve kayırır; tıpkı Mesih'in kiliseyi besleyip kayırdığı gibi. 30 Çünkü bizler O'nun bedeninin üyeleriyiz. 31 ‹‹Bunun için adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.›› 32 Bu sır büyüktür; ben bunu Mesih ve kiliseyle ilgili olarak söylüyorum.

Aile İlişkileri
33 Size gelince, her biriniz karısını kendisi gibi sevsin. Kadın da kocasına saygı göstersin.

Ortodoks kilisesinde 1.seviyedeki kilise görevlilerinin evlenmediklerini, diğerlerinin evlenebildiğini öğrendim. Katolik kiliselerinde ise durum tamaen farklı.

Ortodoks kiliselerinde neden 1.seviyedeki görevlilerin evlenmediği konusunda aydınlatabilirmisiniz?

hristiyanlık
V E R A

Aliriza
Karı Koca İlişkileri
21 Mesih'e duyduğunuz saygıdan ötürü birbirinize bağımlı olun.22 Ey kadınlar, Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. 23 Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. 24 Kilise Mesih'e bağımlı olduğu gibi, kadınlar da her durumda kocalarına bağımlı olsunlar. 25 Ey kocalar, Mesih kiliseyi nasıl sevip onun uğruna kendini feda ettiyse, siz de karılarınızı öyle sevin. 26 Mesih kiliseyi suyla yıkayıp tanrısal sözle temizleyerek kutsal kılmak için kendini feda etti. 27 Öyle ki, kiliseyi üzerinde leke, buruşukluk ya da buna benzer bir şey olmadan, görkemli biçimde kendine sunabilsin. Amacı kilisenin kutsal ve kusursuz olmasıdır. 28 Aynı biçimde kocalar da karılarını kendi bedenleri gibi sevmelidir. Karısını seven kendini sever. 29 Hiç kimse hiçbir zaman kendi bedeninden nefret etmemiştir. Tersine, onu besler ve kayırır; tıpkı Mesih'in kiliseyi besleyip kayırdığı gibi. 30 Çünkü bizler O'nun bedeninin üyeleriyiz. 31 ��Bunun için adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.�� 32 Bu sır büyüktür; ben bunu Mesih ve kiliseyle ilgili olarak söylüyorum.

Aile İlişkileri
33 Size gelince, her biriniz karısını kendisi gibi sevsin. Kadın da kocasına saygı göstersin.

Ortodoks kilisesinde 1.seviyedeki kilise görevlilerinin evlenmediklerini, diğerlerinin evlenebildiğini öğrendim. Katolik kiliselerinde ise durum tamaen farklı.

Ortodoks kiliselerinde neden 1.seviyedeki görevlilerin evlenmediği konusunda aydınlatabilirmisiniz?
Konunuzu soru panosunda sorar iseniz cevaplıyacağız. Çünkü bu başlığı herkes okumayabilir. Oysaki biz sorulara cevapları aslında sadece soruyu sorana değil aynı soruyu merak eden kişiselere veyahut yanıtını bilmeyen kişilere de vermiş oluyoruz
sevgiler

hristiyanlık
V E R A

Sevgili Alirıza
Bizlerde Peder ve diyakozlar ( diyakoz olmadan önce ) evlenebilir.

Patrik,başepiskopos ve diğer statüdekiler ve de keşişler evlenmez.

Evlilik 1 kez gercekleşir ve ölünceye kadar devam eder. Eğitiminizi tamamladıkdan sonra ( Ruhban olmak için) Sizin gözetiminizdeki kişi ile birlikde ve dua ederek karar alınır . Yani misal ben keşiş olucam bekar kalıcam gibi bir kararı tek başınıza alamazsınız. Önce buna uygun olup olmadığınız ya da sizin için en doğrusunun bu olup olmadığına belli eğitimler ve Ruhun yönlendirilmesi ile karar verilir

Umarım acıklayıcı olmuştur
sevgiler

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ortodoks Kilisesi'ndeki görevlilerin evlilikleri konusuna benzer konular;

Doğu Ortodoks patrikhanesi neden Türk Ortodoks Patrikhanesini kabul etmiyor? Arkadaşlar bu açıkça ayrımcılık yapmak değil midir? İnternette araştırmalarım neticesinde bu sonuca ulaştım. Rus, Rum ve diğer Ortodoks patriklikleri Doğu Kiliselerinde kabul görürken bizim Türk Ortodoks Patrikhanesi kabul edilmiyor? Bunun nedeni nedir? Bilen bir arkadaşımız açıklarsa sevinirim.

Antakya Ortodoks Kilisesi ve Rum Ortodoks Patrikhanesi Sevgili Anastasia,size merak ettiğim bir soruyu soracağım.. Antioch (Antakya) Ortodoks Kilisesi ile Ekümenik Patrikhane arasındaki ilişkiler ne durumdadır,bu iki kilisenin öğreti bazında birbirlerinden ayrıldıkları noktalar nelerdir? Sevgilerimle ve esenlikle kardeşim..

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar Bu Kiliseyi birbirinden ayirtan ve en önemli olan nokta Chalcedon (Istanbul Kadiköy) Konsili (M.S.451) Bu Konsil Isa Mesih'in insan ve ayni zamanda Tanri oldugunu kabul eder. Bu Konsili Bizans kilisesinin yaninda Katolik, Protestan, Angelikanlilar kabul ederler. Bu Konsili Süryani Kadim Ortodoks kilisesi rededer ve Isa Mesihin sadece Tanri (Monofizit) oldugunu kabul etmektedir. Kiliselerin yollari M.S. 544'te ayrildi ve ayni zamanda Süryaniler ayri Patrikhane kurdu.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoks Kilisesi'ndeki görevlilerin evlilikleri

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler