Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi konusu 2007 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj lostlost tarafından gönderildi. Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/RussianOrthodoxCandles-300x210.jpg Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi Rus Ortodoks Kilisesi ve Alman Proteston Kilisesi arasında “kadın başkan” krizi patlak verdi. Almanya Protestan Kilisesi’nin başına “ilk kez bir kadın başpiskoposun” seçilmesi Rus Ortodoks Kilisesi’ni ayağa kaldırdı. “Kadınların papazlık yapamayacağını” söyleyen Rus Ortodoks Kilisesi, Alman Protestan Kilisesi ile 50 yıldır sürdürdüğü diyaloğu askıya aldıklarını açıkladı. Almanya’da 25 milyon üyesi bulunan Protestan Kilisesi’nin en tepesine başpiskopos olarak geçen ay sonunda Margot Kaessmann seçilmişti. Seçimin ardından Rus Ortodoks Kilisesi, Almanya’daki “liberal... Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi konusu 2007 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj lostlost tarafından gönderildi.

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-05-11, 19:17
KSAdmin

Rus Ortodoks Kilisesi ve Alman Proteston Kilisesi arasında “kadın başkan” krizi patlak verdi. Almanya Protestan Kilisesi’nin başına “ilk kez bir kadın başpiskoposun” seçilmesi Rus Ortodoks Kilisesi’ni ayağa kaldırdı.
“Kadınların papazlık yapamayacağını” söyleyen Rus Ortodoks Kilisesi, Alman Protestan Kilisesi ile 50 yıldır sürdürdüğü diyaloğu askıya aldıklarını açıkladı.
Almanya’da 25 milyon üyesi bulunan Protestan Kilisesi’nin en tepesine başpiskopos olarak geçen ay sonunda Margot Kaessmann seçilmişti. Seçimin ardından Rus Ortodoks Kilisesi, Almanya’daki “liberal akımlardan” rahatsızlık duyduklarını kaydetmiş ve yeni başkanın ilişkilere zarar vereceği imasında bulunmuştu. Şimdi ise Moskova, Alman tarafıyla diyaloğu askıya aldığını duyurdu. Rus Ortodokslar, kiliseler arasındaki resmi diyaloğ yerine “başka bir iletişim formu” geliştirmeyi düşündüklerini belirttiler.
Moskova merkezli Rus kilisesinden yapılana açıklamada “Bir kadının, hem de boşanmış bir kadının başpiskopos olmasının dini prensiplere aykırı olduğu” belirtilerek, Alman tarafıyla 1959’dan beri sürdürülen diyalog çalışmalarının askıya alındığı açıklandı. Moskova Patrikliği Dış İlişkiler Bölümü Sözcüsü Gergi Sawarschinski, Ria Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada “kadın başpiskopos seçilmesinden rahatsız olduklarını” dile getirdi.
Rus tarafının açıklamaları nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını duyuran Alman Protestan Kilisesi, farklı anlayışların olabileceğini ancak bunun kiliseler arası diyaloğları bu şekilde olumsuz etkilemesinin düşünülemeyeceğini vurguladı. Hannover merkezli Alman Protestan Kilisesi adına konuşan kilisenin Ortodoks Uzmanı Johann Schneider, bu konuda çeşitli örnekler de sıraladı.
Alman ve Rus kiliseleri arasındaki diyalog, Alman tarafının daveti üzerine 1959 yılında başlamış ve o tarihten bu yana da periyodik olarak resmi diyalog devam ettirilmişti. İki kilise arasında ortaya çıkan kriz nedeniyle bu ay sonunda yapılması planlanan, diyaloğun 50′inci yıldönümü etkinliklerini de iptal edildi.
EURO ZAMAN

http://www.hristiyangazete.com/2011/...onder-tepkisi/

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-10-11, 21:36
yenidogan

Ben protestan'ım ancak bu konuda Rus Ortodoks Kilisesi'ne tamamen katılıyorum.Almanya,Ameri ka ve İngiltere'de kadın,dul kadın hatta homoseksüel kilise liderleri seçiyorlar.En son homoseksüel kilisesi açtılar.

Kutsal kitabın sözü sabittir.Kadın erkek eşit değildir.Tanrının bizlere hizmet etmesi gibi bizler kadınlarımıza hizmet edip onları seveceğiz.Ancak bu hiyerarşiyi bozacağız anlamına gelmiyor.Yukarıdaki gibi davranan cemaatleri kesinlikle tasvip etmiyorum.Arkadaşlar bu söylediklerim kulağa kötü gelebilir ancak bizler çağın gereklerine göre değil Kutsal Kitabın gereklerine göre Hristiyan olacağız.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-10-11, 22:08
AlexandrovRadovic

Yönetim Notu: Üslubunuza dikkat ediniz.

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-11, 00:31
melkem

yenidogan
Ben protestan'ım ancak bu konuda Rus Ortodoks Kilisesi'ne tamamen katılıyorum.Almanya,Ameri ka ve İngiltere'de kadın,dul kadın hatta homoseksüel kilise liderleri seçiyorlar.En son homoseksüel kilisesi açtılar.

Kutsal kitabın sözü sabittir.Kadın erkek eşit değildir.Tanrının bizlere hizmet etmesi gibi bizler kadınlarımıza hizmet edip onları seveceğiz.Ancak bu hiyerarşiyi bozacağız anlamına gelmiyor.Yukarıdaki gibi davranan cemaatleri kesinlikle tasvip etmiyorum.Arkadaşlar bu söylediklerim kulağa kötü gelebilir ancak bizler çağın gereklerine göre değil Kutsal Kitabın gereklerine göre Hristiyan olacağız.
Kadin ve erkekler esittir fakat fizik olarak degil ve bide kilisede kahinlik yapamazlar. Protestan akimlarin görüsleri yapabilir denilmektedir.

esenlikler

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-11, 21:57
yenidogan

Sevgili kardeşim;
Protestan akımların hepsi onaylamaz bunu ancak maalesef bazıları sırf eskiyle inatlaşmak için kurallar icat etmekteler.Cumartesi'yi yeniden şabat ilan edenleri öğrendim mesela geçen gün.Hristiyanlığın sevgi ve kardeşlik üzerine kurulu olduğunu unutan bu insanlar eski kiliselerle zıtlaşmayı iyi imanlılar olmak zannediyorlar.Amacımız kimseyle inatlaşmak,zıttına gitmek değil Kutsal Kitap neyi emrediyorsa onu yapmaya çalışmak olmalıdır.Başka amaçları olanları tasvip etmiyorum.Rab'den onlara doğru yolu göstermesini diliyorum.

Hristiyanlar öldükleri zaman eşit olarak Rab'be kavuşacaklardır.Ancak Kutsal Kitapların öğretileri tartışılamaz.(Yanlış anlaşılmadığı sürece)Bazen bize mantıksız gelen şeyleri anlamasakta inanmamız gerekir.Koşulsuz iman önemlidir.Örneğin İbrahim'in anlamadığı konuyla ilgili yaklaşımına bakalım;
Yaratılış 18:

20 Sonra İbrahime, ‹‹Sodom ve Gomora büyük suçlama altında›› dedi, ‹‹Günahları çok ağır. 21 Onun için inip bakacağım. Duyduğum suçlamalar doğru mu, değil mi göreceğim. Bunları yapıp yapmadıklarını anlayacağım.›› 22 Adamlar oradan ayrılıp Sodoma doğru gittiler. Ama İbrahim RABbin huzurunda kaldı. 23 RABbe yaklaşarak, ‹‹Haksızla birlikte haklıyı da mı yok edeceksin?›› diye sordu, 24 ‹‹Kentte elli doğru kişi var diyelim. Orayı gerçekten yok edecek misin? İçindeki elli doğru kişinin hatırı için kenti bağışlamayacak mısın? 25 Senden uzak olsun bu. Haklıyı, haksızı aynı kefeye koyarak haksızın yanında haklıyı da öldürmek senden uzak olsun. Bütün dünyayı yargılayan adil olmalı.›› din bilginlerine göre ‹‹RAB İbrahimin önünde kaldı.›› 26 RAB, ‹‹Eğer Sodomda elli doğru kişi bulursam, onların hatırına bütün kenti bağışlayacağım›› diye karşılık verdi. 27 İbrahim, ‹‹Ben toz ve külüm, bir hiçim›› dedi, ‹‹Ama seninle konuşma yürekliliğini göstereceğim. 28 Kırk beş doğru kişi var diyelim, beş kişi için bütün kenti yok mu edeceksin?›› RAB, ‹‹Eğer kentte kırk beş doğru kişi bulursam, orayı yok etmeyeceğim›› dedi. 29 İbrahim yine sordu: ‹‹Ya kırk kişi bulursan?›› RAB, ‹‹O kırk kişinin hatırı için hiçbir şey yapmayacağım›› diye yanıtladı. 30 İbrahim, ‹‹Ya Rab, öfkelenme ama, otuz kişi var diyelim?›› dedi. RAB, ‹‹Otuz kişi bulursam, kente dokunmayacağım›› diye yanıtladı. 31 İbrahim, ‹‹Ya Rab, lütfen konuşma yürekliliğimi bağışla›› dedi, ‹‹Eğer yirmi kişi bulursan?›› RAB, ‹‹Yirmi kişinin hatırı için kenti yok etmeyeceğim›› diye yanıtladı. 32 İbrahim, ‹‹Ya Rab, öfkelenme ama, bir kez daha konuşacağım›› dedi, ‹‹Eğer on kişi bulursan?›› RAB, ‹‹On kişinin hatırı için kenti yok etmeyeceğim›› diye yanıtladı. 33 RAB İbrahim'le konuşmasını bitirince oradan ayrıldı, İbrahim de çadırına döndü.

Esen Kalın.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi konusuna benzer konular;

Boşanmış bir adam kilisede önder, ihtiyar ya da gözetmen olabilir mi? Soru: “1 Timoteos 3:2’deki “tek karılı” sözü ne anlama gelir? Boşanmış bir adam önder, ihtiyar ya da gözetmen olarak hizmet edebilir mi?”? Yanıt: 1 Timoteos 3:2’de yer alan “tek karılı” sözünün en az üç olası yorumu vardır. 1) Bu sözler basitçe, çok karılı/eşli bir erkeğin ihtiyar, gözetmen ya da önder olma yetkisine sahip olmadığını söylüyor olabilir. Bu sözün en harfi yorumu budur ama Pavlus’un yazdığı sıralarda çokeşlilik çok ender görülen bir durum olduğundan bu pek olası gelmiyor. 2) Bu söz ayrıca, “tek kadınlı adam” olarak da tercüme edilebilir. Bu da bir gözetmenin evli olduğu kadına kesinlikle sadık olması gerektiğini gösterir. Bu yorum kişinin medeni halinden çok ahlaksal paklığa odaklıdır. 3) Bu söz aynı zamanda bir adamın ihtiyar/gözetmen/önder olabilmeden önce sadece bir...

Katolik Ortodoks Protestan - Birbirimizi Sevelim Kardeşlerim.Sizlerle naçizane duygularımı paylaşmak istiyorum. Hepimizin malumu Protestan Kiliseleri çok kötü durumda.İyi çobanlarımız yok.Diğer yandan Katolik ve Ortodoks kardeşlerimizden bazıları bize karşı bizden bazıları onlara karşı öfke ve hatta nefret besliyorlar.Türkiye'de inancımız gelişemiyor.Bunlar gibi sayabileceğim bir çok sorunumuz var. Ancak bilmeliyiz ki bizler birbirimize her şeye rağmen sahip çıkacağız.Türk milletinin genel özelliği sebebiyle hepimizde gereksiz bir kendini beğenmişlik var.Biz de Hristiyan olan mezhebine göre kendini Papa,Pastör,Patrik ilan ediyor.Benim dediğim doğru aksini söyleyen kafir diyor.Birbirimize tahammülümüz yok.Farklı şeyler söylediğimizde hemen sesler yükseliyor.Kaşlar çatılıyor. Kardeşlerim bizler gerçekten kardeşler olmalıyız.Tüm...

Taksim Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olanlardan bilgi almak istiyorum. Merhabalar. Taksim'de ki Agia Trias Rum Ortodoks Kilisesine mensup olan arkadaşlardan bir konuda bilgi almak istiyorum. Katekümen eğitimime biran önce başlamak istiyorum. Hangi gün, hangi saatler arasında, kiminle görüşmeliyim? Biraz çekiniyorum açıkçası. Uzun süreden beri ruhen Hristiyanım, araştırmaya günden güne devam ediyorum. Yardımcı olursanız çok müteşekkir kalacağım. YHVH sizlerle olsun.

Katolik kilisesine tebrik Başka konularda Katolik kilisesini eleştirdiğim noktalar olsa da takdir edilecek yönleri olduğunu da bilmekteyim. Şu anda "bir olmayı" en iyi sergileyen mezhep olarak bu kiliseyi tebrik de etmek gerektiğine inanıyorum.

Samandağ Ortodoks kilisesinden canlı yayın Bu aksam saat 20:30'dan itibaren internet üzerinde http://samandagortodoks.com/index.php?option=com_content&view=article&id=165&Itemid=193 St. Ilyas kilisesinin canli olarak, bayram - ayinini izliyebilirsiniz. Yayinda biraz gecikme olabilir... Sevgiler

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih