Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi konusu
2007 kez okundu,
10 kez cevaplandı. En son mesaj
lostlost tarafından gönderildi.
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

12-05-11, 19:17
KSAdmin
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi

Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi
Rus Ortodoks Kilisesi ve Alman Proteston Kilisesi arasında “kadın başkan” krizi patlak verdi. Almanya Protestan Kilisesi’nin başına “ilk kez bir kadın başpiskoposun” seçilmesi Rus Ortodoks Kilisesi’ni ayağa kaldırdı.
“Kadınların papazlık yapamayacağını” söyleyen Rus Ortodoks Kilisesi, Alman Protestan Kilisesi ile 50 yıldır sürdürdüğü diyaloğu askıya aldıklarını açıkladı.
Almanya’da 25 milyon üyesi bulunan Protestan Kilisesi’nin en tepesine başpiskopos olarak geçen ay sonunda Margot Kaessmann seçilmişti. Seçimin ardından Rus Ortodoks Kilisesi, Almanya’daki “liberal akımlardan” rahatsızlık duyduklarını kaydetmiş ve yeni başkanın ilişkilere zarar vereceği imasında bulunmuştu. Şimdi ise Moskova, Alman tarafıyla diyaloğu askıya aldığını duyurdu. Rus Ortodokslar, kiliseler arasındaki resmi diyaloğ yerine “başka bir iletişim formu” geliştirmeyi düşündüklerini belirttiler.
Moskova merkezli Rus kilisesinden yapılana açıklamada “Bir kadının, hem de boşanmış bir kadının başpiskopos olmasının dini prensiplere aykırı olduğu” belirtilerek, Alman tarafıyla 1959’dan beri sürdürülen diyalog çalışmalarının askıya alındığı açıklandı. Moskova Patrikliği Dış İlişkiler Bölümü Sözcüsü Gergi Sawarschinski, Ria Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada “kadın başpiskopos seçilmesinden rahatsız olduklarını” dile getirdi.
Rus tarafının açıklamaları nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını duyuran Alman Protestan Kilisesi, farklı anlayışların olabileceğini ancak bunun kiliseler arası diyaloğları bu şekilde olumsuz etkilemesinin düşünülemeyeceğini vurguladı. Hannover merkezli Alman Protestan Kilisesi adına konuşan kilisenin Ortodoks Uzmanı Johann Schneider, bu konuda çeşitli örnekler de sıraladı.
Alman ve Rus kiliseleri arasındaki diyalog, Alman tarafının daveti üzerine 1959 yılında başlamış ve o tarihten bu yana da periyodik olarak resmi diyalog devam ettirilmişti. İki kilise arasında ortaya çıkan kriz nedeniyle bu ay sonunda yapılması planlanan, diyaloğun 50′inci yıldönümü etkinliklerini de iptal edildi.
EURO ZAMAN
http://www.hristiyangazete.com/2011/...onder-tepkisi/
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi

26-10-11, 21:36
yenidogan
Ben protestan'ım ancak bu konuda Rus Ortodoks Kilisesi'ne tamamen katılıyorum.Almanya,Ameri ka ve İngiltere'de kadın,dul kadın hatta homoseksüel kilise liderleri seçiyorlar.En son homoseksüel kilisesi açtılar.
Kutsal kitabın sözü sabittir.Kadın erkek eşit değildir.Tanrının bizlere hizmet etmesi gibi bizler kadınlarımıza hizmet edip onları seveceğiz.Ancak bu hiyerarşiyi bozacağız anlamına gelmiyor.Yukarıdaki gibi davranan cemaatleri kesinlikle tasvip etmiyorum.Arkadaşlar bu söylediklerim kulağa kötü gelebilir ancak bizler çağın gereklerine göre değil Kutsal Kitabın gereklerine göre
Hristiyan olacağız.
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi

27-10-11, 22:08
AlexandrovRadovic
Yönetim Notu: Üslubunuza dikkat ediniz.
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi

28-10-11, 00:31
melkem
|
|
yenidogan
|
Ben protestan'ım ancak bu konuda Rus Ortodoks Kilisesi'ne tamamen katılıyorum.Almanya,Ameri ka ve İngiltere'de kadın,dul kadın hatta homoseksüel kilise liderleri seçiyorlar.En son homoseksüel kilisesi açtılar.
Kutsal kitabın sözü sabittir.Kadın erkek eşit değildir.Tanrının bizlere hizmet etmesi gibi bizler kadınlarımıza hizmet edip onları seveceğiz.Ancak bu hiyerarşiyi bozacağız anlamına gelmiyor.Yukarıdaki gibi davranan cemaatleri kesinlikle tasvip etmiyorum.Arkadaşlar bu söylediklerim kulağa kötü gelebilir ancak bizler çağın gereklerine göre değil Kutsal Kitabın gereklerine göre Hristiyan olacağız.
|
Kadin ve erkekler esittir fakat fizik olarak degil ve bide kilisede kahinlik yapamazlar. Protestan akimlarin görüsleri yapabilir denilmektedir.
esenlikler
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi

30-10-11, 21:57
yenidogan
Sevgili kardeşim;
Protestan akımların hepsi onaylamaz bunu ancak maalesef bazıları sırf eskiyle inatlaşmak için kurallar icat etmekteler.Cumartesi'yi yeniden şabat ilan edenleri öğrendim mesela geçen gün.
Hristiyanlığın sevgi ve kardeşlik üzerine kurulu olduğunu unutan bu insanlar eski kiliselerle zıtlaşmayı iyi imanlılar olmak zannediyorlar.Amacımız kimseyle inatlaşmak,zıttına gitmek değil Kutsal Kitap neyi emrediyorsa onu yapmaya çalışmak olmalıdır.Başka amaçları olanları tasvip etmiyorum.Rab'den onlara doğru yolu göstermesini diliyorum.
Hristiyanlar öldükleri zaman eşit olarak Rab'be kavuşacaklardır.Ancak Kutsal Kitapların öğretileri tartışılamaz.(Yanlış anlaşılmadığı sürece)Bazen bize mantıksız gelen şeyleri anlamasakta inanmamız gerekir.Koşulsuz iman önemlidir.Örneğin İbrahim'in anlamadığı konuyla ilgili yaklaşımına bakalım;
Yaratılış 18:
20 Sonra İbrahime, ‹‹Sodom ve Gomora büyük suçlama altında›› dedi, ‹‹Günahları çok ağır.
21 Onun için inip bakacağım. Duyduğum suçlamalar doğru mu, değil mi göreceğim. Bunları yapıp yapmadıklarını anlayacağım.››
22 Adamlar oradan ayrılıp Sodoma doğru gittiler. Ama İbrahim RABbin huzurunda kaldı.
23 RABbe yaklaşarak, ‹‹Haksızla birlikte haklıyı da mı yok edeceksin?›› diye sordu,
24 ‹‹Kentte elli doğru kişi var diyelim. Orayı gerçekten yok edecek misin? İçindeki elli doğru kişinin hatırı için kenti bağışlamayacak mısın?
25 Senden uzak olsun bu. Haklıyı, haksızı aynı kefeye koyarak haksızın yanında haklıyı da öldürmek senden uzak olsun. Bütün dünyayı yargılayan adil olmalı.›› din bilginlerine göre ‹‹RAB İbrahimin önünde kaldı.››
26 RAB, ‹‹Eğer Sodomda elli doğru kişi bulursam, onların hatırına bütün kenti bağışlayacağım›› diye karşılık verdi.
27 İbrahim, ‹‹Ben toz ve külüm, bir hiçim›› dedi, ‹‹Ama seninle konuşma yürekliliğini göstereceğim.
28 Kırk beş doğru kişi var diyelim, beş kişi için bütün kenti yok mu edeceksin?›› RAB, ‹‹Eğer kentte kırk beş doğru kişi bulursam, orayı yok etmeyeceğim›› dedi.
29 İbrahim yine sordu: ‹‹Ya kırk kişi bulursan?›› RAB, ‹‹O kırk kişinin hatırı için hiçbir şey yapmayacağım›› diye yanıtladı.
30 İbrahim, ‹‹Ya Rab, öfkelenme ama, otuz kişi var diyelim?›› dedi. RAB, ‹‹Otuz kişi bulursam, kente dokunmayacağım›› diye yanıtladı.
31 İbrahim, ‹‹Ya Rab, lütfen konuşma yürekliliğimi bağışla›› dedi, ‹‹Eğer yirmi kişi bulursan?›› RAB, ‹‹Yirmi kişinin hatırı için kenti yok etmeyeceğim›› diye yanıtladı.
32 İbrahim, ‹‹Ya Rab, öfkelenme ama, bir kez daha konuşacağım›› dedi, ‹‹Eğer on kişi bulursan?›› RAB, ‹‹On kişinin hatırı için kenti yok etmeyeceğim›› diye yanıtladı.
33 RAB İbrahim'le konuşmasını bitirince oradan ayrıldı, İbrahim de çadırına döndü.
Esen Kalın.
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi
Romans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi
Ortodoks kilisesinden Protestan kilisesine kadın önder tepkisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>