BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI:Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Mat.16: 18 Ben de sana şunu söyleyeyim, sen Petrus'sun ve ben kilisemi bu kayanın üzerine kuracağım. Ölüler diyarının kapıları ona karşı direnemeyecek.
Mat.16: 19 Göklerin Egemenliği'nin anahtarlarını sana vereceğim. Yeryüzünde bağlayacağın her şey göklerde de bağlanmış olacak; yeryüzünde çözeceğin her şey göklerde de çözülmüş olacak."
Amin. Kimin kimden ayrıldığı insanoğlunun yaptığı çizelgede değil, Rabbin sözünde daha net görülüyor.
Yşa.9:6 Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü, Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Teolojik tartışmaya girmek ya da polemik yaratmak için yazmadım mesajımı. Gördüğüm bir çizelgede "ana gövde" olan Roma Kilisesi'ne yapılan haksızlığa bir tepkimdi sadece. Bilinen yıllarda kimin kimi reddederek ayrıldığı aşikar. Bunu belirtmek istedim. Herşey bir yana elbette kiliselerin birleşmesini çok istiyorum. Hatta tam anlamıyla bir birleşme gerçekleşecekse Papa'nın üstünlüğünden bile vazgeçilmesinden yanayım (eşitler arasında birinci olması kaydıyla). Ancak ne olursa olsun Roma Kilisesi Ana Kilise'dir; Sezar'ın hakkı Sezar'a, Tanrı'nın hakkı Tanrı'ya...
Yşa.9:6 Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü, Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Ortodoks Kilisesi'ne göre hristiyanlık mezhepleri çizelgesi konusuna benzer konular;
Katolik Kilisesi'ne göre Araf Öğretisi Katolik Kilisesi'ne göre Araf Öğretisi
Tanrı'nın dostluğu ve nuru içinde ölenler, ama henüz tam olarak arınmamış olanlar, ebedi esenliklerini garanti altına almış olmalarına karşın, Cennet mutluluğuna girmek için gerekli kutsallığı elde etmek amacıyla öldükten sonra bir arınmadan geçerler.
Cehennemliklerin azaplarından tamamen farklı olan seçilmişlerin bu son arınmasına Kilise Araf demektedir. Kilise Araf'la ilgili iman doktrinini özellikle Floransa ve Trento Konsillerinde açıkça belirtti. Kilise Geleneği Kutsal Kitabın bazı metinlerini referans alarak arındırıcı bir ateşten söz eder:
Bazı küçük günahlar için yargılamadan önce arındırıcı bir ateşten geçileceğine inanmak gerekir, çünkü Gerçeğin kendisi olan Kişi, Kutsal Ruh'a küfür eden ne bu dünyada ne öbür dünyada...
ortodoks ve katolik mezhepleri hakkında kişisel düşüncem kısa ve öz yazacağım.
ortodoksluk ve katoliklik malesef gelenekselleşmiş kurumlar ve gelenekler bazen din diye insanlara öğretiliyor. malesef hristiyanlığın içine geleneklerini yerleştirdikleri için hristiyanlık bazı insanlar için (hepsi değil tabii ki sadece bazı hristiyan görünümlü ateistler) gelenek olmuş durumda.
ayrıca sevgili katolik ve ortodoks kardeşlerim müjdecilik ruhundan uzaklaşmış durumdalar.
bu konular beni rahatsız etmektedir.
Yönetim Notu: Herkesin yararına olan forum kurallarımız sebebiyle konuyu kendi mezhebinize taşıdık. Eğer forum kurallarımızdaki mezheplerle ilgili bölümü gözden geçirirseniz memnun oluruz sevgili kardeşim.
Katolik Kilisesi'ne göre müslümanlar kurtulacak mı? Katolik Kilisesi'ne göre müslümanlar kurtulacak mı?
http://meryemana.net/merye/tr/miscshow.php?f=1171818814
Katolik üyelerin bu bölüm ile ilgili yorumlarını merak ediyorum.
Hristiyanlık mezhepleri Hristiyanlıktaki mezhepler arasındaki temel farklar nelerdir? Hangi konularda birbirlerinden ayrılmaktadırlar. Hristiyanlık'ı seçmek isteyen birisine hangi mezhebi tavsiye edersiniz?
Teşekkür ederim.
Yönetimin Notu: Sevgili Merhametli kardeşimiz; Hangi mezhepi seçeceğinizin kararı size aittir! Site yönetimi olarak size mezhep bölümlerini ve olan farklıklarını incelemnizi öneririz. Anlamadığınız bölümler veya sorularınız varsa, buna soru panosuna aktırarak mevcut olan moderatör veya üyelerimiz size cevap vermeğe ve yardımcı olmaya çalışacaklardır. RAB kararınızda yardımcı olmasını dileriz. Amin!
Katolik Kilisesi'ne göre vaftizin gerekliliği Vaftizin Gerekliliği
Hıristiyanlar, İncil’de geçen "Vaftiz . . . şimdi sizi de kurtarıyor, bedenin kirden arınması olarak değil, İsa Mesih’in dirilişiyle, Tanrı’ya yönelen temiz vicdanın bir dileği olarak " ifadelerini her zaman kelime anlamıyla yorumlamışlardır. (1Pe. 3:21; bkz. Elç. 2:38, 22:16, Rom. 6:3–4, Kol. 2:11–12).
Dolayısıyla, Kilise Babaları, İznik İnanç İlkeleri’inde (M.S. 381) şöyle yazdılar: "Günahların affedilmesi için tek bir vaftizi kabul ediyoruz."
Ve Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri’nde "Rab’bin kendisi esenlik için vaftizin gerekliliğini vurguluyor Yu. 3:5] . . . Vaftiz İncil’i işitenlerin esenliği ve bu sırrın kendilerine verilmesini isteyenler için gereklidir Mar.16:16]" (KKDAİ 1257).
Hıristiyanlar kurtuluş için vaftizin gerekliliği hususunda öyle...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil