| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: Ortodoks Olmak konusu 469 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Szcn tarafından gönderildi. Ortodoks Olmak Nüfus cüzdanımda müslüman yazmasına rağmen ailemin din konusu ile pek ilgilenmediği için müslüman olarak büyümedim ve hiçbir zaman müslüman olmadım. Hatta annemin de etkisi ile musevi inancına yakın büyüdüm. Hristiyan olma kararım ise birkaç ay önce İncil'i okumam ve devamında mezhepler hakkında yaptığım araştırmalar sonunucunda İsa Mesih'e iman etmem sayesindedir. Araştırmalarım sonucunda (Konsiller, İsa Mesih'in tanrısal doğası, sakramentler...) ait olmak istediğim kilisesin Rum Ortodoks Kilisesi olduğunu düşünmekteyim. Rum Ortdokos Kilisesinden vaftiz olmanın zor olduğunu okudum. Bu konuda nasıl yardım alabilirim? Hristiyan olma isteğimi ailemle paylaştım ve bunu olumlu karşıladılar. Reşitim ve bu yolda kararlıyım.. Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz (Katekümen eğitimine kabul... Ortodoks Olmak
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Ortodoks Olmak konusu 469 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Szcn tarafından gönderildi.
Nüfus cüzdanımda müslüman yazmasına rağmen ailemin din konusu ile pek ilgilenmediği için müslüman olarak büyümedim ve hiçbir zaman müslüman olmadım. Hatta annemin de etkisi ile musevi inancına yakın büyüdüm.
Hristiyan olma kararım ise birkaç ay önce İncil'i okumam ve devamında mezhepler hakkında yaptığım araştırmalar sonunucunda İsa Mesih'e iman etmem sayesindedir. Araştırmalarım sonucunda (Konsiller, İsa Mesih'in tanrısal doğası, sakramentler...) ait olmak istediğim kilisesin Rum Ortodoks Kilisesi olduğunu düşünmekteyim. Rum Ortdokos Kilisesinden vaftiz olmanın zor olduğunu okudum. Bu konuda nasıl yardım alabilirim?
Hristiyan olma isteğimi ailemle paylaştım ve bunu olumlu karşıladılar. Reşitim ve bu yolda kararlıyım.. Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz (Katekümen eğitimine kabul edilme, vaftiz öncesi eğitim süreci gibi) çok sevinirim.
ortodoks olmak istiyorum * yaşındayım ve ortodoksluğa geçmek istiyorum ama ailemin bu konudaki çok farklı düşünüyor ama ben gene de inancımı kaybetmedim ve ortodoksluğun benim için en doğru mezhep olduğuna karar verdim incilden de 30 a yakın sayfa okudum ama kilise eğitimi benim biraz kafamı karıştırdı istanbulda yaşıyorum ve herhangi bir ortodoks kilisesine mi yoksa patrikhaneye mi gitsem karar veremedim bana yardımcı olabilir misiniz
Ortodoks olmak istiyorum senelerdir bir din arayışı içindeyim çok yere gittim içlerine girdim araştırdım adlarını vermek istemiyorum belki uygun olmaz en sonunda ortodoks olmaya karar verdim kuruçeşmedeki kiliseye gidiyordum oradaki görevliye danıştım bana patrikhaneye gitmemi söyledi bende çekindim ya ters bir şey söylerlerse diye telefonlarını buldum aradım ilk olarak orası neresi diye sordum emin olmak için düşündüğüm doğru çıktı beni terslediler niye arıyorsun bir daha arama niye hristiyan olmak istiyorsun diyip yüzüme kapattılar hiç bir anlam veremedim ve korkudan patrikhaneye gidemedim ne yapmam gerekir şimdi bilemiyorum
Ortodoks ve vaftiz olmak. Değerli Forum Yönetimi ve Ortodoks kardeşler,
İstanbul'da ikamet ediyorum.Fener Rum Patrikhanesi Kilisesine gidip bir Ruhaniyle görüşmek istiyorum.Bana bu konuda yardım edecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sevgilerle.
ortodoks olmak ben hristiyan olmaya karar verdim.bir ortodoks kilisesinde vaftiz olmam gerekiyor.fakat bulunduğum şehirde bir ortodoks kilisesi yok.lütfen bana yardım edin.tanrı sizi korusun
Ortodoks olmak istiyorum Merhabalar. Bu siteye yeni üye oldum ve üyelere msj atılabiliyormu birtürlü bulamadım. bana herhangibir ortodoks yetkili msj atabilirse sevinirim. Çünkü ortodoks olmak istiyorum. ama Türkçe ayini olan kilise forumlardada bulamadım. Rusçam yada Rumcamda yok lütfen hak yolunda bana yardımcı olunuz.
Esenlikler dilerim
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil