Arşiv Sayfa 3 / Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? - Sayfa 3

Arşiv Sayfa 3 Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? - Sayfa 3 konusu 2911 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj tufanbora51 tarafından gönderildi. Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? Kaynak: Franklin Billerbeck yazısından tercüme ve alıntıdır (Not:Protestan kardeşler çoğu zaman Ortodoks ve Katolik kiliselerinde Rabbin Sofrası'na katılamadıklarından yakınmaktadırlar,ama bunun nedeni tamamen doktrinsel bir mesele olup,kişileri aşağılama veya dışlama amacı gütmemektedir.) <LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CEfe%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Palatino Linotype"; panose-1:2 4 5 2 5 5 5 3 3 4; mso-font-charset:162; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870009 1073741843 0 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; ... Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? konusu 2911 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj tufanbora51 tarafından gönderildi.

Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3

Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-10-09, 13:18
Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez?
V E R A

İnanca yaklaşımınızı nerede sorguladığımı ya da sorguladığımızı bulamadım. İman yolunda bağımsız yürümek Rab'bin öğretilerine kesinlikle terstir. Size Şu ayeti hatırlatmak isterim;
Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh`un adıyla vaftiz edin;
Matta 28:19

Ayetin açılımı son derece acık sanırım . Burada kiliseyi görebiliyorsunuzdur.

Ayrıca bir cok Hristiyan olduğunu acıklayan kardeşler vişne suyu ile bu önemli gizi gerçekleştirmekdedirler ki buna ben yorum bile yapamıyorum . Sadece hayretle onları izliyor ve onlar için dua ediyorum .
Bu sofra cok değerlidir ve sofranın kendisi bir mucizedir.
Size bir örnek vereyim .
Öğrencisi olduğum kilisemde yaşadığım gördüğüm bir mucize. Pederimiz her sabah 5.30 da cemaatden önce Rab'bin sofrası icin ibadete başlar . Herzaman aynı oranda ekmek ve şarap kullanır.
Kimi zaman ibadette 100 kişi olur kimi zaman rakam 800 leri bulur. Ama ne olursa olsun aynı ölcüde ekmek ve şarap kullanılır. İmanlı kişiye Rab'bin bedeni aynı ölcüde verilir ( Biliyorsunuz ki bu ayin için bizler bir kaşık kullanıyoruz) Yarım kaşık az yada fazla değil . herkese aynı ölcüde. Ve kaç kişi olursa olsun Komunyon hiç bitmez. Bu Rab'bin bereketi ile bu gizi kutsaması değildir de nedir? Ve bu sofra nasıl aynı değerle bakmayan birisi ile paylaşılabilir. Verilen sıradan bir şarap ve ekmek değildir . Rab'bin bedeni ve antlaşma için döktüğü kutsal kanıdır. Aynı pencereden bakılmıyor ise paylaşılamaz bütünden dışarı çıkılması bütünlüğü bozar. oysa ki bir bütün olarak kalmamız acık bir dille ifade edilmiştir
Umarım anlatabilmişimdir.
sevgiler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez?

Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-10-09, 13:21
Theophilos

tufanbora51
sayın arkadaşım benim inancımı mesih'i yoldan yürüyüşümü sorgular gibi bir yazı yazman hoş degil ben mesih imanlısıyım hiç bir mezhebe baglı degilim ki
Sayın tufanbora51,

Hiçbir mezhebe bağlı olmadığınızı yazmışsınız; ancak profilinizin inanç bölümünde "mezhepsiz Hristiyan" değil, "Protestan" yazıyor. Protestanlığı mezhep saymadığınızı mı anlatmaya çalışıyorsunuz?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez?

Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-10-09, 17:30
tufanbora51

sayın kardeşlerim sırayla cevap vereyim inancımı ,mesih'i ve kutsal kitabı daha iyi anladıkca mezhep kavramından uzaklaştım (sizce mahsuru yoksa)sadece öz,söz ve ruhta bir olan tanrıma ve onun biricik oglu isa mesihe baglanmayı daha çok istedim ve mezhep kavramı benim artık dışımdaki bir olay oldu.sizi bu konu neden bu kadar meşgul ediyor anlamıyorum.

gelelim ikinci konuya gidin ve bütün insanları ögrencilerim olarak yetiştirin bu söz sizce herkezi mezheplere baglı insanlar yetiştirin olarak mı anlaşılıyor bakın bence bu söz bütün insanlara tanrı sözünü anlatın başlangıştan veri var olan o sözü yayın ben böyle anlıyorum.
tanrı sözünü anlamam için bir aracıya ihtiyacım yok çünkü onlarında tam anladıgını sanmıyorum bu beni üzüyor mesihin kutsal kitap'ta çarmıhta öldüğü saatleri bir daha okuyun ne oldu ögle vakti karanlık çöktü mabetteki örtü tam ortadan ikiye ayrıldı neydi o perde mabetteki kutsal yere sıradan insanlar geçemezdi sadece din adamları girebilirdi yani tanrı ile aracılık sadece onlar tarfından yapılırdı mesih bunu kaldırdı bunu kaldıran mesihin ögretisine nasıl mezhep sokarsınız o aracıları kaldırıyor sonra aynı şey devam ediyor bu mu İSRAEL rabbe yürüyen ben kendi klisemde mutluyum sizinde kendi kliselerinizde mutlu olmanızı dilerim.evenu şalom alehem.

Yönetim Notu: Bu söyleminiz şunu üretir; Mezhepsiz hristiyanlık. Mezhepsiz hristiyanlık adıyla bilinen öğreti bir tür protestanlıktır. Katolik veya Ortodoks Kiliseleri de kendilerini bir mezhep olarak nitelemezler. Hiç kimse mezhep olarak nitelemez. Mezhepçilik yapanlar, mezhepler uğruna diğer mezhepteki kişilere hristiyan değil diyenlerdir. Ortodoks veya Katolik Kilisesi'nde diğer mezheplerin bahsi dahi geçmez çoğu zaman. Ayrıca bu iki mezhebin kendi arasında zaten belli bir uyum ve birlik mevcuttur ve giderek de artmaktadır.

Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-10-09, 20:40
Theophilos

tufanbora51
sayın kardeşlerim sırayla cevap vereyim inancımı ,mesih'i ve kutsal kitabı daha iyi anladıkca mezhep kavramından uzaklaştım (sizce mahsuru yoksa)sadece öz,söz ve ruhta bir olan tanrıma ve onun biricik oglu isa mesihe baglanmayı daha çok istedim ve mezhep kavramı benim artık dışımdaki bir olay oldu.sizi bu konu neden bu kadar meşgul ediyor anlamıyorum.
Sizin hangi mezhebe ait olduğunuz veya neye nasıl inanacağınız ile meşgul olmuyorum; sadece profilinizdeki bilgilerle bir önceki mesajınız arasındaki çelişkiye dikkat çekmek istedim.

tufanbora51
gelelim ikinci konuya gidin ve bütün insanları ögrencilerim olarak yetiştirin bu söz sizce herkezi mezheplere baglı insanlar yetiştirin olarak mı anlaşılıyor bakın bence bu söz bütün insanlara tanrı sözünü anlatın başlangıştan veri var olan o sözü yayın ben böyle anlıyorum.
tanrı sözünü anlamam için bir aracıya ihtiyacım yok çünkü onlarında tam anladıgını sanmıyorum bu beni üzüyor mesihin kutsal kitap'ta çarmıhta öldüğü saatleri bir daha okuyun ne oldu ögle vakti karanlık çöktü mabetteki örtü tam ortadan ikiye ayrıldı neydi o perde mabetteki kutsal yere sıradan insanlar geçemezdi sadece din adamları girebilirdi yani tanrı ile aracılık sadece onlar tarfından yapılırdı mesih bunu kaldırdı bunu kaldıran mesihin ögretisine nasıl mezhep sokarsınız o aracıları kaldırıyor sonra aynı şey devam ediyor bu mu İSRAEL rabbe yürüyen ben kendi klisemde mutluyum sizinde kendi kliselerinizde mutlu olmanızı dilerim.evenu şalom alehem.
Tanrı Sözünü kimse iyi anlayamıyorsa, siz de anlayamıyorsunuz demektir. Gerçekleri anlayıp öğrettiğinizi nerden bileceğiz ve bundan nasıl emin olacağız?

Tanrı Sözünü anlamak için aracıya ihtiyaç duymadığınızı yazmışsınız; oysa Kutsal Kitap'ı okumak için bile aracıya ihtiyaç duyuyorsunuz; zira okuma yazmayı size başkalarının öğrettiğine eminim. Hristiyan olmak için aracıya ihtiyaç duydunuz mu acaba? Her şeyi rüyalar veya mucizevi görümler aracılığıyla mı öğrendiniz yoksa biri size Müjde'yi öğretti mi? Hristiyanlık hakkında nasıl bilgi sahibi oldunuz? Başkaları tarafından yazılan kitapları okuyunca mı? (Aracı yazarlar sayesinde)

Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-10-09, 08:44
tufanbora51

Yönetim Notu: Lütfen Katolik ve Ortodoks Kiliseleri'ne yönelik çarpıtmalar yapmayınız. Lütfen konu başlığı dışına taşan tartışmalara girmeyelim

Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3  

Ortodoks ve Katolik (Elçisel) Kilise'de neden Protestanlara komünyon verilmez? konusuna benzer konular;

Elçisel Kilise'de neden cemaatin üzerine su serpilir? Ortodoks,Katolik ve Anglikan gibi Elçisel Kilise geleneklerinde ve sakramental liturjik ibadet izleyen kiliselerde (bazı Lutheran gruplar vs.) özellikle Paskalya döneminde, ayin esnasında kilisede bulunan cemaatin üzerine 'Aspergillum' adıyla bilinen, içinde okunmuş kutsal su bulunan ucu delikli bir değnek vasıtasıyla (veyahut bu kutsal su dolu bir hazneye fesleğen demetinin batırılıp cemaatin üzerine serpiştirilmesi yolu ile de icra olunabilir) su serpilir. http://www.domestic-church.com/CONTENT.DCC/GRAPHICS.DCC/HOLYWTR.GIF Bunun yapılış amacı;kutsamanın yanı sıra, inananlara vaftiz andlarını hatırlatmaktır. Aynı şekilde kiliseye girerken girişte içinde kutsal su bulunan hazneye parmaklarını batırıp istavroz işaretini yapmak da,kişiye vaftiz yeminlerini hatırlatır. ...

Elçisel Kilise'de sakramentler üzerine soru ve cevaplar http://www.cdeducation.org/dre/3catechesis/sacraments/Seven%20Sacraments.jpg Soru 1.) Elçisel Kilisede 7 adet bulunan sakramentleri sıralayın. Cevap: a)Vaftiz b)Konfirmasyon/Krizmasyon c)Evkaristiya/Komünyon d)Günah Çıkartma e)Evlilik

Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri - Komünyon Değerli Üyeler bu bölümde "Komünyon alamayan protestanın derdi! " başlıklı bir tartışma gelişti. Ben konunun önemli olduğunu ve daha fazla bilgilenmemiz gerektiğini düşünerek ve rahat izlenmesi için yeni bir başlık altında konuyu genişletmek istiyorum. Aşağıda Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleriden komünyon ile ilgili bazı maddeler aktarıyorum. Bu temel kitabın özet şekli bu gün türkçeye çevrilmiş kitapevlerinde satılmaktadır. İsteyen arkadaşlar inceleyebilirler. Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Ekmek ve Şarabın Mesih’in eti ve kanına dönüşmesi <o:p></o:p> <o:p></o:p> 1373 "Ölmüş, üstelik dirilmiş olan Mesih İsa, Tanrı’nın sağında oturmakta ve bizim için aracılık etmektedir"...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih