Ortodoksluk, Katoliklik, Meryem Ana, ikonalar, melekler, dua etmek

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk, Katoliklik, Meryem Ana, ikonalar, melekler, dua etmek

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
El Mesihiye

Bu konuda bilgim az-çok var. Katolikler ikonalara, Ortodokslardan farklı olarak heykellere, ibadet ve duâ eder. İki mezhepte de ikonalara saygı gösterilir.

Ben bugüne kadar hiç ikonaya duâ etmedim ve bugün kiliseye gideceğim. Az-çok tahmin ediyorum. Her yer ikona ile dolu olacak. Ortodoksluk'ta ikonalara/azizlere/Meryem Ana'ya/meleklere duâ etmek var mıdır ?

Yonetim Notu:Ikonalara, meleklere, azizlere, Meryem Ana'ya dua edilmez. Azizler ve Meryem'den "isteyenler" dua ister. Illa onlardan dua istenmesi sarti da yoktur. Ikonalardan ve meleklerden bir sey istenmez. Ne Katolikler ne Ortodokslar heykellere ikonalara ibadet edilmez dua edilmez.

Soru basliginiz editlenmistir.

hristiyanlık
K A P K A N

Ben de bugüne dek hiç İkona'ya, Meryem'e, Aziz'e, meleklere dua etmedim...

Ortodoks Kilisesi'nde böyle bir şey yok. Böylemiş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır yüzyıllardır...

http://incil.blogspot.com

hristiyanlık
El Mesihiye

Peki Mesih Îsâ'nın direkt kendisine duâ/ibadet edilir mi?

hristiyanlık
K A P K A N

uğurc.
Peki Mesih Îsâ'nın direkt kendisine duâ/ibadet edilir mi?

Tabi ki de!

İlla Azizler'den dua istenir, Rab'be direkt edilmez diye bir şey yok. Ne yazıkki bazı bilgisiz protestan fanatikler bunu böyle zannederek Elçisel Kiliseler hakkında bir karalama yapmaktalar.

http://incil.blogspot.com

hristiyanlık
Aliriza

Katolik kiliselerinde, Azizlerin heykellerin önünde diz çöktüklerini gördüğümde çok şaşırmıştım. İlk başta, ikona ve Azizlerin heykellerine dua ediliyor sanıyordum ama daha sonra ne yaptığını sorduğum kişiler, "Onlardan dua istediğini" söylediler.
Ortodokslarda ise, Azizlerin heykellerine el sürme, resimlerine kapanarak dua istediklerini biliyorum ve gördüm.

Yönetim Notu: Ortodoks gelenek ve litürjide üç boyutlu imgeler olan heykeller yerine iki boyutlu imgeler olan ikonalar kullanılır.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ortodoksluk, Katoliklik, Meryem Ana, ikonalar, melekler, dua etmek konusuna benzer konular;

Melekler bilimi (Angelology) nedir? Melek bilimi (Angelology) melekler hakkinda calisma arastirma yapmak anlamina gelir. Gunumuz dunyasinda Kutsal Kitaba uygun olmayan bir suru gorus bulunmaktadir melekler hakkinda. Bazilari meleklerin olmus insanlardan olustuguna inanir. Bazilari ise meleklerin kisilikdisi guc kaynagi oldugunu iddia ederler. Baskalari ise meleklerin varligini tamamiyle inkar etmeyi yeglerler. Kutsal Kitaba dayali olan Angelology sayesinde bu hatali inanislari duzeltebiliriz. Angelology Kutsal Kitabin melekler hakkinda neler dedigini aktarir. Meleklerin insanlarla ilgisini ve Tanri'nin amaclarina hizmet ettiklerini gosteren bir calismadir. Melek biliminin isledigi onemli konulardan bazilari sunlardir; 1-) Kutsal Kitap melekler hakkinda ne der?...

Ortodoksluk ve Katoliklik mezheplerinin tarihi ve teolojik farklılığı Ortodoks ve Katolik mezhebinin historikliği ve teolojik farklılığı 30/08/2010 İlk Hristiyanlık mezhebi ve doğru düşünce <?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:P></O:P>Ortodoks yunanca ”orthos“ doğru veya düzgün “doxa” düşünce anlamını taşımakta ve eski Kilisenin inanç şeklini ve geleneklerini korumaya çalışmış olan bir mezheptir. Ortodoks’luğun babası tanılan Atanasius, dördüncü yüzyıl’da Kileseyi bölmek isteyen Aryus, yeni bir Hristiyan teoloji ve doktrini öne sürerek İsa Mesih’in Tanrısal doğasını redetmiştir. Atanasius, Aryus’a karşı çıkmış ve Kilisemizin o zaman bölünmesini engellemişti. M.S. 451 yılında Kalkedon (Kadıköy) Konsilli nedeniyle toplanan Kilisemiz, İsa Mesih’in hem insan hem’de Tanrısal doğasını kabul etmiştir....

Meryem Ana Yortusu icin Katoliklik inancına göre tesbih duası TESPİH DUASI <center> http://mail.google.com/mail/?name=d33be9805ff33117.jpg&attid=0.3&disp=vahi&view=att&th=1230feaf7d498862</center> Tespih Duasına başlarken ‘’Büyük İman Açıklaması’’ okunarak başlanır: İnanırım - Credo - Büyük İman Açıklaması Bir tek Allah’a inanıyorum. Yerin ve göğün, görünen ve görünmeyen tüm varlıkların yaratanı, her şeye kadir Peder Allah’a inanıyorum.

Kanon dışı ikonalar Bazı İncil metinlerinde olduğu gibi kanona aykırılık durumu bazı ikonalar için de geçerli midir?

Ortodoksluk ve ikonalar SEVGILI KARDESLERIM Rab Isa'nin ve azizlerimizin resimlerinin(ikonalar) onunde dua yapmak veya opmek Bizans senelerinde bir asira yaklasan zaman zarfinda buyuk kavgalar savaslar bile oldu.En sonunda uzun suren dusunceler ve daha cok dualar sonucundan resimlerin kiliselerde ve evlerde bulunmasi ve onlerinde dua edilmesi karar alindi. Ilk (Meryem Anamizin )resim (ikona)yapan Evagelion yazari aziz Lukastir. Resim onunde yaptigimiz dua resim icin degil fakat resminin gosterdigi kisiye aittir.Bazi resimler(ikonalar)mucizelidirler ya muthis kokulu esans cikarir {Malevi de Meryem Ana ikonasi) Istanbulda Andifonitis(Rab Isamizin ikonasi)-iki kisinin arasinda yer alan bir haksizligi gostersi dige ikonadan ses cikti (andifon=seslenme) Yunanistanda...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk, Katoliklik, Meryem Ana, ikonalar, melekler, dua etmek

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler