Arşiv Sayfa 4 / Ortodoksluk Misyonerliği - Sayfa 4

Arşiv Sayfa 4 Ortodoksluk Misyonerliği hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk Misyonerliği - Sayfa 4 konusu 5757 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi. Ortodoksluk Misyonerliği Protestan hristiyanlar ve katolik hristiyanlar gerçekten iyi bir şekilde misyonerlik faaliyeti yapıyorlar ama rum ortodoks kilisesi neden bu tip bir faaliyette bulunmuyor bir mektuplaşma kursu yada eğitim gibi şeyler düzenlemiyor? Ortodoksluk Misyonerliği

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ortodoksluk Misyonerliği konusu 5757 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi.

Ortodoksluk Misyonerliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4

Ortodoksluk Misyonerliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-08-09, 22:44
Ortodoksluk Misyonerliği
huzurlu

yelken
herkese merhaba

protestanlar iyi bir misyonerlik yapıyor katoliklerde sayılır sanala ortamdan olsun normal şartta olsun

ortodoks kilisesi bir mektuplaşma kursu falan yapıyor mu? yapmıyorsa sebebi nedir fener rum patrikhanesi ile yaplamazmı böyle bir mektuplaşma kursu ben bu mektuplaşma kursu için cebimdeki paralarımı çeknmeden seve seve vermeye bağışlamaya hazırım
Sevgili Yelken,

Ülkemizin realitesini bildiğini varsayarak şimdi seni hayal kurmaya davet ediyorum: Şimdi bir düşün bakalım. Fener Rum Partikanesi bu konularda bir mektuplaşma kursu başlatmış olsun.. Sonra bu kurs önce medyaya daha sonra kamuoyunun önüne bir düşse neler olur aceba? 6 şiddetinde deprem olur ben seni zorlamadan kendi cevabımı kendim vereyim. Etliye sütlüye karışmadığı halde, tamamen içine kapalı ve kendi halinde olduğu halde patrikaneye kafayı takmış yüzbinlerce insan var bu ülkede. Kimisi kapansın diyor, kimisi yunanistana taşınsın diyor. Kimisi vatikan benzeri devlet kuracak bu patrikane diyor kimisi isyan hazırlığındalar diye hastalıklı fikirler üretiyor. Yoğun güvenlik önlemleri ile açık olduğunu biliyor musun sen o patrikanenin sevgili yelken.. Google'a gir 'içimizdeki hançer' yaz bakalım karşına sayfalar dolusu ne çıkıyor? Hele bir de böyle bir kurs falan verdiğini bir düşün neler olur. Nasıl linç kampanyaları başlar?

Üstelik bu patrikane'nin dünya çapında ruhaniliğini sürdürmek gibi bir misyonu da var. Bir yandan bu sorumluluğunu da yerine getirmeye çalışıyor. Zorluk desen, sorun desen hergün mücadele etmek zorunda. Din adamı yetişitireceği okulunu daha açtıramadı. Bu konuda çok büyük bir açığı var. Kendi ruhani çalışmalarına yeterli kaynağı ayıramayacak durumda. Şimdi sen olsan onların yerinde, mektuplaşma kursu başlatır mısın? Başlatmaz mısın? Sağduyu ile düşün cevap ver ne olur!

Esenlikle

Huzurlu

Ortodoksluk Misyonerliği

Ortodoksluk Misyonerliği

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoksluk Misyonerliği

Ortodoksluk Misyonerliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-08-09, 14:20
Ortodoksluk Misyonerliği
yelken

evet anlıyorum demek istediğini dediğini yazdım tam 14.700 sonuç çıkıyor google da ama sevgili huzurlu sürekli patrikhaneyi gündemde tutup çamur atmaları bizim işimize gelmiyor mu ??

insanlar daha çok merak eder gerçeği görmek için bence böyle yaptıkları yani çamur attıkları sürece bizim işimize gelir bir nebze daha çok hristiyan toplar düşüncesindeyim

şahsen ben böyle hristiyan oldum çamur atıp duruyorlardı bende gerçeği görmek istedim sonra baktım ki hepsi dedikodu

Yönetim Notu:"İşimize gelir" mantığı çıkarcı bir düşüncedir. Patrikhane'nin ve diğer Patrikhanelerin bu tarz mantaliteleri yoktur. Ortodoks Patrikhanesi'nin reklama da ihtiyacı yoktur.

Ortodoksluk Misyonerliği

Ortodoksluk Misyonerliği

Ortodoksluk Misyonerliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-01-10, 14:57
Ortodoksluk Misyonerliği
atariş

Nigoğos
zph
Protestan hristiyanlar ve katolik hristiyanlar gerçekten iyi bir şekilde misyonerlik faaliyeti yapıyorlar ama rum ortodoks kilisesi neden bu tip bir faaliyette bulunmuyor bir mektuplaşma kursu yada eğitim gibi şeyler düzenlemiyor?
Türkiyede Rum Orthodoxlar 15.000 Ermeni Orthodoxlar 50.000 civarında...
çok az yani...zaten hersene Rum Orthodoxlar kadar müslüman Hristiyan oluyor...genelde Katolik veya protestan oluyorlar çünkü bu iki din ırkla bağdaştırılmış değil...adı üstünde Ermeni Orthodox Rum Orthodox...Ama hiç Alman Katolik yada Fransız Protestan diye bir şey duymadım...
türkiye geneli RUM ORTODOKSLARIN sayısının 11.000 civarı ,ERMENİ ORTODOKS sayısının 75.000 olduğunu okumuştum.

Ortodoksluk Misyonerliği

Ortodoksluk Misyonerliği

Ortodoksluk Misyonerliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-01-10, 11:01
Ortodoksluk Misyonerliği
ortodoksmoderator3

atariş
Nigoğos
zph
Protestan hristiyanlar ve katolik hristiyanlar gerçekten iyi bir şekilde misyonerlik faaliyeti yapıyorlar ama rum ortodoks kilisesi neden bu tip bir faaliyette bulunmuyor bir mektuplaşma kursu yada eğitim gibi şeyler düzenlemiyor?
Türkiyede Rum Orthodoxlar 15.000 Ermeni Orthodoxlar 50.000 civarında...
çok az yani...zaten hersene Rum Orthodoxlar kadar müslüman Hristiyan oluyor...genelde Katolik veya protestan oluyorlar çünkü bu iki din ırkla bağdaştırılmış değil...adı üstünde Ermeni Orthodox Rum Orthodox...Ama hiç Alman Katolik yada Fransız Protestan diye bir şey duymadım...
türkiye geneli RUM ORTODOKSLARIN sayısının 11.000 civarı ,ERMENİ ORTODOKS sayısının 75.000 olduğunu okumuştum.
Evet kardesim, hatta ben gecenlerde Istanbul ve Hatay'da yasiyan Rum Ortodokslarin sayisini 16.000 diye okumustum.

Ortodoksluk Misyonerliği

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ortodoksluk Misyonerliği

Ortodoksluk Misyonerliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-12-10, 13:38
Ortodoksluk Misyonerliği
huzurlu

zph
Ortodoks kilisesi 'misyoner' anlayışı biraz farklı. Buna göre misyonerlik Hristiyanlığın hiç bilinmediği topraklarda (örneğin afrika) yapılmalıdır. Ve ortodoks kilisesi bu anlayışla bu görevini yapmaktadır da. Oysa anadolu toprakları eşitler arası birinci patrikanenin mekanı ve Hristiyanlığın ilk yayıldığı topraklardır. Aktif olarak kiliseler binlerce yıldır burada zaten mevcuttur. Hristiyanlık bu topraklarda herkes tarafından zaten duyulmuş ve bilinmektedir. Bundan sonrasında artık insanlarımız adım attıklarında zaten gerekli desteği alabilmektedirler. Temel anlayış budur. Zira misyon kişilere zorla reklam, propoganda ya da beyin yıkaması yapmak değil ancak ve ancak müjdenin duyurulmasıdır ve Türk halkı 'efendim biz hiç duymamıştık' diyebilecek bir noktada asla değildir. Duyurudan sonrası artık kişinin kendisine kalmaktadır. Anlayış budur.
Umarım biraz faydalı olabilmişimdir.

sevgilerle

huzurlu

Ortodoksluk Misyonerliği

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ortodoksluk Misyonerliği

Ortodoksluk Misyonerliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4  

Ortodoksluk Misyonerliği konusuna benzer konular;

Fethullah Gülen Hareketi'nden "Hıristiyanlık misyonerliği yaptıkları" iddiasıyla ilgili açıklama Dinlerarası diyalog faaliyetlerinden dolayı Fethullah Gülen Hocaefendi ve Gönüllüler Hareketi İslam’dan taviz verdikleri ve hatta Hıristiyanlık misyonerliği yaptıkları şeklinde bazılarının ithamlarına maruz kalmıştır. Halbuki Fethullah Gülen Hocaefendi, diyalog faaliyetlerini İslam’ın bir gereği olarak gördüğünü ve İslam’a bağlılığından ötürü yaptığını ifade etmektedir; ayrıca dinin en ufak bir uygulamasından bile taviz vermediğini de şöyle dile getirmiştir: “Bizim kalbimizi Allah biliyor. Ben, değil böyle büyük meselelerde, yatağa girerken bile Efendimiz’in tarzını uygulamaktan taviz vermedim. Arkadaşlarımın da taviz verdiğini zannetmiyorum.” Bütün dinlerin ve kültürlerin mensuplarıyla diyalog Diyalog sadece Hıristiyanlık mensuplarıyla yapılan bir faaliyet değildir; bütün dinlerin...

Ortodoksluk http://www.turkcebilgi.com/uploads/media/resim/didache.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/4/42/Ortodoks.gif Sevgili kardeşlerim Ortodoksluk hakkında araştırma yapıyordum. Wikipedia sitesinde ve sonradan google'da Ortodoks ibadetinde ikonaların önemli bir yer tuttuğunu söylüyordu. Peki bu ikonalarda başın etrafındaki çember şeklindeki tasvirin anlamı nedir?

ortodoksluk... ben antakyadan eda ...hırıstiyanlığa ilgiden fazlasini duyuyorum...sorum şu ki bir müslüman hiristiyan olabilir peki hiristiyanligin ortodoksluk mezhebine tabi olabilirmiyim..eğer olabiliyorsam ne yapmam gerekiyor...cevap yazarsaniz cok sevinecem...derin bi boşluktayım...yuce mesih banada yardim eder mi...

ORTODOKSLUK NEDİR? ORTODOKSLUK NEDIR <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> Ortodoks kelimesi Yunanaca "orthos" (ορθός) doğru, düzgün ve "doxa" (δόξα,δοξασία) inanç sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. Genelde iki şekilde kullanılır ve tam manası Doğru İnançtır.<o:p></o:p> DOĞRU ROTA<o:p></o:p> Yeni Ahid'te Elçilerin işlerinde havariler kendi aralarında bazı kararlar ve kanunlar almak istediklerinde bir araya gelip Kutsal Ruh'un yardımıyla bu karara varılırdı. Bunun içindir ki kararlar şu metinle başlamaktadırlar. "Kutsal Ruh ve tarafımızdan kararlaştırılmıştır ki....." Bu toplantılar Kutsal Ruh tahtında olmaktaydı. Aradan 2000 yıl geçti ama kilisedeki bu gelenek halen olduğu gibi sürmekte ve kutsal toplantılar yapılmaktadır. Bu...

Ortodoksluk ve ikonalar SEVGILI KARDESLERIM Rab Isa'nin ve azizlerimizin resimlerinin(ikonalar) onunde dua yapmak veya opmek Bizans senelerinde bir asira yaklasan zaman zarfinda buyuk kavgalar savaslar bile oldu.En sonunda uzun suren dusunceler ve daha cok dualar sonucundan resimlerin kiliselerde ve evlerde bulunmasi ve onlerinde dua edilmesi karar alindi. Ilk (Meryem Anamizin )resim (ikona)yapan Evagelion yazari aziz Lukastir. Resim onunde yaptigimiz dua resim icin degil fakat resminin gosterdigi kisiye aittir.Bazi resimler(ikonalar)mucizelidirler ya muthis kokulu esans cikarir {Malevi de Meryem Ana ikonasi) Istanbulda Andifonitis(Rab Isamizin ikonasi)-iki kisinin arasinda yer alan bir haksizligi gostersi dige ikonadan ses cikti (andifon=seslenme) Yunanistanda Evia adasinin kuzeyinde Istiea sehrinde turkce...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih