Ortodoksluk Misyonerliği konusu
5757 kez okundu,
19 kez cevaplandı. En son mesaj
huzurlu tarafından gönderildi.
Ortodoksluk Misyonerliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4

30-08-09, 22:44
huzurlu
|
|
yelken
|
herkese merhaba
protestanlar iyi bir misyonerlik yapıyor katoliklerde sayılır sanala ortamdan olsun normal şartta olsun
ortodoks kilisesi bir mektuplaşma kursu falan yapıyor mu? yapmıyorsa sebebi nedir fener rum patrikhanesi ile yaplamazmı böyle bir mektuplaşma kursu ben bu mektuplaşma kursu için cebimdeki paralarımı çeknmeden seve seve vermeye bağışlamaya hazırım
|
Sevgili Yelken,
Ülkemizin realitesini bildiğini varsayarak şimdi seni hayal kurmaya davet ediyorum: Şimdi bir düşün bakalım. Fener Rum Partikanesi bu konularda bir mektuplaşma kursu başlatmış olsun.. Sonra bu kurs önce medyaya daha sonra kamuoyunun önüne bir düşse neler olur aceba? 6 şiddetinde deprem olur ben seni zorlamadan kendi cevabımı kendim vereyim. Etliye sütlüye karışmadığı halde, tamamen içine kapalı ve kendi halinde olduğu halde patrikaneye kafayı takmış yüzbinlerce insan var bu ülkede. Kimisi kapansın diyor, kimisi yunanistana taşınsın diyor. Kimisi vatikan benzeri devlet kuracak bu patrikane diyor kimisi isyan hazırlığındalar diye hastalıklı fikirler üretiyor. Yoğun güvenlik önlemleri ile açık olduğunu biliyor musun sen o patrikanenin sevgili yelken.. Google'a gir 'içimizdeki hançer' yaz bakalım karşına sayfalar dolusu ne çıkıyor? Hele bir de böyle bir kurs falan verdiğini bir düşün neler olur. Nasıl linç kampanyaları başlar?
Üstelik bu patrikane'nin dünya çapında ruhaniliğini sürdürmek gibi bir misyonu da var. Bir yandan bu sorumluluğunu da yerine getirmeye çalışıyor. Zorluk desen, sorun desen hergün mücadele etmek zorunda. Din adamı yetişitireceği okulunu daha açtıramadı. Bu konuda çok büyük bir açığı var. Kendi ruhani çalışmalarına yeterli kaynağı ayıramayacak durumda. Şimdi sen olsan onların yerinde, mektuplaşma kursu başlatır mısın? Başlatmaz mısın? Sağduyu ile düşün cevap ver ne olur!
Esenlikle
Huzurlu
Ortodoksluk Misyonerliği
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Ortodoksluk Misyonerliği

31-08-09, 14:20
yelken
evet anlıyorum demek istediğini dediğini yazdım tam 14.700 sonuç çıkıyor google da ama sevgili huzurlu sürekli patrikhaneyi gündemde tutup çamur atmaları bizim işimize gelmiyor mu ??
insanlar daha çok merak eder gerçeği görmek için bence böyle yaptıkları yani çamur attıkları sürece bizim işimize gelir bir nebze daha çok
hristiyan toplar düşüncesindeyim
şahsen ben böyle
hristiyan oldum çamur atıp duruyorlardı bende gerçeği görmek istedim sonra baktım ki hepsi dedikodu
Yönetim Notu:"İşimize gelir" mantığı çıkarcı bir düşüncedir. Patrikhane'nin ve diğer Patrikhanelerin bu tarz mantaliteleri yoktur. Ortodoks Patrikhanesi'nin reklama da ihtiyacı yoktur.
Ortodoksluk Misyonerliği
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ortodoksluk Misyonerliği

16-01-10, 14:57
atariş
|
|
Nigoğos
|
|
|
zph
|
|
Protestan hristiyanlar ve katolik hristiyanlar gerçekten iyi bir şekilde misyonerlik faaliyeti yapıyorlar ama rum ortodoks kilisesi neden bu tip bir faaliyette bulunmuyor bir mektuplaşma kursu yada eğitim gibi şeyler düzenlemiyor?
|
Türkiyede Rum Orthodoxlar 15.000 Ermeni Orthodoxlar 50.000 civarında...
çok az yani...zaten hersene Rum Orthodoxlar kadar müslüman Hristiyan oluyor...genelde Katolik veya protestan oluyorlar çünkü bu iki din ırkla bağdaştırılmış değil...adı üstünde Ermeni Orthodox Rum Orthodox...Ama hiç Alman Katolik yada Fransız Protestan diye bir şey duymadım...
|
türkiye geneli RUM ORTODOKSLARIN sayısının 11.000 civarı ,ERMENİ ORTODOKS sayısının 75.000 olduğunu okumuştum.
Ortodoksluk Misyonerliği
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ortodoksluk Misyonerliği

18-01-10, 11:01
ortodoksmoderator3
|
|
atariş
|
|
|
Nigoğos
|
|
|
zph
|
|
Protestan hristiyanlar ve katolik hristiyanlar gerçekten iyi bir şekilde misyonerlik faaliyeti yapıyorlar ama rum ortodoks kilisesi neden bu tip bir faaliyette bulunmuyor bir mektuplaşma kursu yada eğitim gibi şeyler düzenlemiyor?
|
Türkiyede Rum Orthodoxlar 15.000 Ermeni Orthodoxlar 50.000 civarında...
çok az yani...zaten hersene Rum Orthodoxlar kadar müslüman Hristiyan oluyor...genelde Katolik veya protestan oluyorlar çünkü bu iki din ırkla bağdaştırılmış değil...adı üstünde Ermeni Orthodox Rum Orthodox...Ama hiç Alman Katolik yada Fransız Protestan diye bir şey duymadım...
|
türkiye geneli RUM ORTODOKSLARIN sayısının 11.000 civarı ,ERMENİ ORTODOKS sayısının 75.000 olduğunu okumuştum.
|
Evet kardesim, hatta ben gecenlerde Istanbul ve Hatay'da yasiyan Rum Ortodokslarin sayisini 16.000 diye okumustum.
Ortodoksluk Misyonerliği
Rabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ortodoksluk Misyonerliği

25-12-10, 13:38
huzurlu
|
|
zph
|
|
|
Ortodoks kilisesi 'misyoner' anlayışı biraz farklı. Buna göre misyonerlik
Hristiyanlığın hiç bilinmediği topraklarda (örneğin afrika) yapılmalıdır. Ve ortodoks kilisesi bu anlayışla bu görevini yapmaktadır da. Oysa anadolu toprakları eşitler arası birinci patrikanenin mekanı ve
Hristiyanlığın ilk yayıldığı topraklardır. Aktif olarak kiliseler binlerce yıldır burada zaten mevcuttur.
Hristiyanlık bu topraklarda herkes tarafından zaten duyulmuş ve bilinmektedir. Bundan sonrasında artık insanlarımız adım attıklarında zaten gerekli desteği alabilmektedirler. Temel anlayış budur. Zira misyon kişilere zorla reklam, propoganda ya da beyin yıkaması yapmak değil ancak ve ancak müjdenin duyurulmasıdır ve Türk halkı 'efendim biz hiç duymamıştık' diyebilecek bir noktada asla değildir. Duyurudan sonrası artık kişinin kendisine kalmaktadır. Anlayış budur.
Umarım biraz faydalı olabilmişimdir.
sevgilerle
huzurlu
Ortodoksluk Misyonerliği

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Ortodoksluk Misyonerliği
Ortodoksluk Misyonerliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil