Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı konusu 3103 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj greece tarafından gönderildi. Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı Ortodoks kardeşlerden ricam,kiliselerinizde kullanılan kutsal Myron yağının nasıl hazırlandığını biliyorlar mı? Ben bu yağın hazırlanışı konusunda,Kutsal Kitapta Eski Ahitteki bir formülden yararlanıldığını duydum... Ayrıca bu yağ,kutsal su gibi bir şişe içinde imanlıların kişisel kullanımı için cemaate veriliyor mu? Sadece kişisel merakımdan soruyorum... Sevgi ve esenlikle.... http://www.discountcatholicstore.com/images/oil-cz.jpg Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı konusu 3103 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj greece tarafından gönderildi.

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-11-08, 22:27
Evanjelique

Ortodoks kardeşlerden ricam,kiliselerinizde kullanılan kutsal Myron yağının nasıl hazırlandığını biliyorlar mı?

Ben bu yağın hazırlanışı konusunda,Kutsal Kitapta Eski Ahitteki bir formülden yararlanıldığını duydum...

Ayrıca bu yağ,kutsal su gibi bir şişe içinde imanlıların kişisel kullanımı için cemaate veriliyor mu?

Sadece kişisel merakımdan soruyorum...

Sevgi ve esenlikle....

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-11-08, 23:04
yusuf -34

Sevgili kardeşim bu yağ kişilere verilmiyor bunu bir ruhani ancak uygulayabilir http://www.hristiyanforum.com/forum/...583#post155008

buradan anlayabileceğin üzre uygulamalar en az papas tarafından yapılır diakos veya diakon dahi yapamaz ve bu yağın hazırlanışını ise zannetmiyorum her kes bilsin çünki ruhaniyyet sırrını alanlarca hazırlanıyor

SEVGİLERİMLE

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-11-08, 15:59
Evanjelique

Roma Katolik kilisesi tarafından Chrisma yağının nasıl hazırlandığına dair bir formül buldum...Sanırım Ortodoks,Lutheran ve Anglikan krizma yağı da aynı şekilde hazırlanıyordur..İngilizc e bilenler okuyabilirler..

Kutsal Kitapta Eski Ahitten referans verilen bölümleri görüyoruz..

Origin

In its primitive meaning the word chrism, like the Greek chrisma, was used to designate any and every substance that served the purpose of smearing or anointing, such as the various kinds of oils, unguents, and pigments. This was its ordinary signification in profane literature, and even in the early patristic writings. Gradually however, in the writings of the Fathers at all events, the term came to be restricted to that special kind of oil that was used in religious ceremonies and functions, especially in the administration of the Sacraments of Baptism and Confirmation. Thus Origen refers to the visible chrism in which we have all been baptized: St. Ambrose venerates in the chrism the oil of grace which makes kings and priests; and St. Cyril of Jerusalem celebrates the praises of the mystic chrism (cf. Dict. De theol. Cath., s.v. Chreme, where many references are given to patristic passages in which the word occurs.) The early councils of the Church have also references to chrism as something set apart for sacred purposes and making for the sanctification of men. Thus the Council of Constantinople held in 381 (Can. vii) and the Council of Toledo, 398 (Can. x). Regarding the institution of chrism, or its introduction into the sacramental and ceremonial system of the Church, some theologians like St. Thomas and Francisco Suárez (De Conf., D. xxxiii) hold that it was instituted immediately by Christ, while others contend that it is altogether of ecclesiastical origin.

Nature

Two elements enter into the constitution of legitimate chrism, viz. OLIVE OIL (zeytin yağı) and balsam. The former is indeed the preponderating, as well as the principal, ingredient, but the latter must be added in greater or lesserquantity, if not for reasons of validity, at all events in obedience to a grave ecclesiastical precept. Frequent reference is made in the OLD TESTAMENT to the use of oil in religious ceremonies. It was employed in the coronation of kings, in the consecration of the high priest and in the ordination of the LEVITES (LEVİLİLER) , and indeed, it figured very prominently in the Mosaic ordinances generally, as can be abundantly gathered from EXODUS 30:22 ssg (Mısırdan çıkış),Leviticus (Levililer) (viii), and Deuteronomy (xxvii, 40). Such being the prevailing usage of the OLD TESTAMENT (ESKİ AHİT) in adopting olive-oil for religious ceremonies, it is no cause for wonder that it also came to receive under the New Dispensation a certain religious recognition and approval. The second element that enters into the constitution of genuine chrism is balsam. This is an aromatic, resinous substance that is extracted from the wood of certain trees or plants, especially those belonging to the terebinthine group or family. In the manufacture of this sweet-smelling unguent the early Greek Christians were wont to employ as many as forty different perfumed spices or essences (Goar, Euchologion, p. 627). In the beginning the Christian era, balsam was obtained from JUDEA (opobalsam) and from Arabia Felix (balm of Mecca), but in modern times it is also procured, and in superior quality, from the West Indies. What is required for chrism should of course be such as is sanctioned by the usage of the Church.

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-08, 03:19
Anastasia

Ortodoksluk'ta Myron (Crisma) yagι ozel bir toren sιrasιnda hazιrlanιr.

Bu torende cesitli ulkelerder bircok ortodoks patrikler, rahipler, kesisler ve din adamlarι katιlιr.

Buyuk kazanlar ve esanslar kullanιlιr.

Bu toren Patrikhane'nin avlusunda bulunan bir capelde duzenlenir.

Kutsal hafta sιasιnda...

ilahiler ve Kutsal Kitap okunur...

Gece gunduz kazanlar yanar...mis kokular etrafι sarar...

Rahipler, episkoposlar, patrikler cesitli dualar okuduktan sonra...

Kutsal Yag ozel kuplere yerlerstirilir.

En sonunda dunyanιn her kosesindeki ortodoks kiliselerin liderlerine dagιtιlιr.

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-08, 12:53
Frollo

Hem Evangelique hem de Anastasia ya bu bilgiler icin tesekkurler. Bu arada sayin Evangelique eskisi gibi bu tur ozel ve lezzetli konulara deginmiyorsunuz bu aralar. Bilgilerinizden istifade ediyorduk, umarim eskisi gibi bu tur konularda soru sorar ya da yazarsiniz.

Esenlikler

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Ortodoksluk 'ta Myron (Chrisma) yağı konusuna benzer konular;

Ortodoksluk http://www.turkcebilgi.com/uploads/media/resim/didache.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/4/42/Ortodoks.gif Sevgili kardeşlerim Ortodoksluk hakkında araştırma yapıyordum. Wikipedia sitesinde ve sonradan google'da Ortodoks ibadetinde ikonaların önemli bir yer tuttuğunu söylüyordu. Peki bu ikonalarda başın etrafındaki çember şeklindeki tasvirin anlamı nedir?

ortodoksluk... ben antakyadan eda ...hırıstiyanlığa ilgiden fazlasini duyuyorum...sorum şu ki bir müslüman hiristiyan olabilir peki hiristiyanligin ortodoksluk mezhebine tabi olabilirmiyim..eğer olabiliyorsam ne yapmam gerekiyor...cevap yazarsaniz cok sevinecem...derin bi boşluktayım...yuce mesih banada yardim eder mi...

ORTODOKSLUK DUALARI! merhaba.bana ortodoksların ettiği dualar konusunda bilgi verirmisiniz.yardımınıza çok ihtiyacım var.rab sizi bereketlesin

ORTODOKSLUK NEDİR? ORTODOKSLUK NEDIR <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> Ortodoks kelimesi Yunanaca "orthos" (ορθός) doğru, düzgün ve "doxa" (δόξα,δοξασία) inanç sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. Genelde iki şekilde kullanılır ve tam manası Doğru İnançtır.<o:p></o:p> DOĞRU ROTA<o:p></o:p> Yeni Ahid'te Elçilerin işlerinde havariler kendi aralarında bazı kararlar ve kanunlar almak istediklerinde bir araya gelip Kutsal Ruh'un yardımıyla bu karara varılırdı. Bunun içindir ki kararlar şu metinle başlamaktadırlar. "Kutsal Ruh ve tarafımızdan kararlaştırılmıştır ki....." Bu toplantılar Kutsal Ruh tahtında olmaktaydı. Aradan 2000 yıl geçti ama kilisedeki bu gelenek halen olduğu gibi sürmekte ve kutsal toplantılar yapılmaktadır. Bu...

Pakistan'da Ortodoksluk Pakistanlι Yuhanna Tanveer hristiyan kardeşimiz, 15 ve 16 Kasιm 2008 da Hong Kong Mitropoliti Nektarios tarafιndan kutsanarak, Diyakon rütbesinden Pederlik ( Papazlık) rütbesine terfi ettirildi. Peter Yuhanna Pakistan’nιn ilk yerli Ortodoks papazιdιr, evli ϋç çocuk sahibi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Pakistan’nιn Lahor şehrinde Τanrι’nιn inayeti ile son 4 senedir 400 kişilik bir ortodoks cemaati mevduttur. Ayrιca, Pakistan’nιn başka şehirlerinde de vaftize hazιrlanan kardeşlerimiz de var.<o:p></o:p> Pakistanlι peder Yuhanna Tanveer bϋtϋn zorluklara karşι, hevesle yurtaslarιnι mϋjdeliyor, ders veriyor, televizyon ve radyoda misyonerlik faaliyeti gösteriyor, mitropolitin desteği ile fakirlere yardιm ulaştιrιyor. Bu andan itibaren...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih