ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Galadriel

ben bizans tarihini yakından inceliyorum bu sıralar ve bazı gördüğüm şeyleri sormak istiyorum ortodoks inancıyla ilgili.

imparatoriçe İrini Azize olarak biliniyor.ikonları koruyan ve yayılmasını sağlayan.ancak yaptığı birçok kanlı kıyımlarda vardır.İrini bir azizemidir şu an ortodoks kilisesine göre?

İmpararotoriçe Thedora(justinyenin eşi olmayan 843 yılında yaşan)
İrini gibi biri olduğu biliniyor.Thedora Ayasofyada büyük bir ayin yapıyor 843 yılında bugün bile Rum kilisesinde en büyük bayramlardan biriymiş acaba hangi bayramdır bu?

bir başka sorum patrik kesinlikle rum olmak zorunda mıdır?

latinler istabulu aldıklarında patrik makamı ne olmuştur?

son olarakta patriklerin inanılmaz din dışı düşüncelere onay verdiğin görüyoruz.hatta buna papalıkda dahil ortodoks kardeşlerimiz bu duruma nasıl bakıyorlar bunuda öğrenmek isterim

peş peşe sıraladım ama kusura bakmayın cevap verebileceğiniz sorularıma cevap verirseniz sevinirim
sevgi ve saygılar

13İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.(1. Korintliler 13:13)

hristiyanlık
dimyanos

sevgili dostum. büyük sehit azize irini var, o ortodoks kilisesinde azizedir. ama sizin kastettiginiz irini kraliçe idi ve ortodoksluk ta kutsal ikonaların korunması için büyük çaba sarfetti. lakin azize degildir. theodora ya gelince, o da kraliçe irini gibi ortodoksluk ta kutsal ikonaların korunması icin büyük çaba sarfetti, lakin azize degildir. 843 yılında aya sofyada büyük bir ayin düzenledi ve bu şu ana kadar ortodoks kilisesinde kutlanmaktadır. bayramın adı ise kutsal ikonalar bayramı, her sene paskalya yortusundan sonraki ilk pazar kutlanır. latinler istanbula gelince patrikhaneyi fethettiler ve patrik bizanta kentine yerleşti. patrigin rum olması kesinlikle şart tır. soyu başka bir mezhep ten olabilir, ancak rum okullarında doktora yapmış olması şart. patrigin ,insanlara göre almış oldugu kararlar yalnış olabilir lakin onu ancak tanrı bilir, tanrıya göre dogru kararlar almış olabilir. aziz resul pavlos"un güzel bir mektubu var, şu anda hangi bölümde oldugunu hatırlayamadım (sen kimsin ki insan kardeşini yargılayasın) onun için yargılamak yüce tanrı nın işidir. rab sizi bereketlesin

hristiyanlık
Galadriel

cevabınız için teşekkürler.

ancak patrik rum olmak zoundadır benim aklımı kurcalıyor.

eğer sadece rum olursa nasıl ekümenik oluyor tüm ortodoks dünyasını temsil ediyor?

ben ortodoks inancını benimsesem bir ruhani olamam mı?

ruhaniliğe izin verilse bile ben rum değilim o zaman bu ne kadar adil ben bunu anlayamadım?

tanrının ırkımı var? patrik makamı bir ırka ait özel bir makam mıdır?

o zaman patrikhane nasıl tüm ortodoks dünyasının lideri olabilir?

benim aklıma pek yatmadı.diğer sorularımı cevapladığınız için teşekürler

saygılar.

13İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.(1. Korintliler 13:13)

hristiyanlık
ortodoksmoderator3

Galadriel
cevabınız için teşekkürler.

eğer sadece rum olursa nasıl ekümenik oluyor tüm ortodoks dünyasını temsil ediyor?

ruhaniliğe izin verilse bile ben rum değilim o zaman bu ne kadar adil ben bunu anlayamadım?

benim aklıma pek yatmadı.diğer sorularımı cevapladığınız için teşekürler

saygılar.
Sevgili kardesim sordugunuz sorularin cogunun cevabi Ortodoks bölümünde yer almaktadir.

Genede size cevap vereyim.

Rum Kilisesinin Patrigi Rum - Ortodoks olmasi lazimdir.

Rum - Ortodoks patrigi bütün ortodoks dünyasini temsil etmez. Ortodoksluk'ta cesitli ülkelerde patrikler vardir.

http://www.hristiyanforum.com/forum/...-vardiri-t5195

Rum-Ortodoks kilisesinde vaftiz olursaniz sonradan bir ruhani olabilirsiniz. Elbet Ortodoks teoloji dersi gördükten sonra.

Rum Kilisesinde vaftiz olursaniz o zaman sizde bir Rum Ortodoks olursunuz. Rum'un anlami yunan olmak degildir. Bende Rum ortodoksum lakin yunan degilim.

Dedigim gibi bir irk'lan bu alakasi yoktur. Mesela gidip Rusyada vaftiz olun. O zaman Rus mu oldunuz? Veya Bulgaristan'da..

Tabiki degildir. Ortodokslugu Katoliklige karistiriyorsunuz..

Dedigim gibi bizim 1 dini liderimiz yoktur.

Sevgiler

hristiyanlık
Galadriel

cevabınız için teşekkürler.söylediklerin izi biliyorum aslında ama son zamanlarda rus patrik'ide rum patrik ini liderleri olarak göstermedi mi ziyereti sonunda?

ve çoğu kiliselere mesh yağları patrikhaneden üretiliyor bildiğim kadarıyla sadece rusya hariç.genelde bir rum bizi nasıl temsil eder diye bir düşünce olduğu için rum patriği kabul görmüyor.

ben böyle biliyorum.

ama yinede anlayamıyorum ben iman edip ruhani olabiliyorsam ve kilise geleneklerine bağlı isem neden patriklik makamına bir yasağım bir engellemem var.bunu pek anlayamıyorum.
rab sizi bereketlendirsin
saygılar.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru? konusuna benzer konular;

Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum Merhaba öncelikle herkese... Ben müslüman bir ailenin çocuğuyum fakat benim inancım İsa Mesih'ten yanadır kalbim ve ruhumla ona iman ediyorum. Vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekiyormuş öyle dedi bizim semtimizdeki hristiyan kilisesi. Ben bilmediğim herşeyi öğrenmek istiyorum fakat pazar günü olan ayinlere ailem ile katılmam gerekiyormuş 17 yaşında olduğum için. Aileme söylersem gerçekten çok ters karşılanacağını biliyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? İstanbul'da yaşıyorum. Yönetim Notu: Biz nasıl yardımcı olabiliriz ki? Bir soru sormamışsınız.

Vaftizle ilgili bir soru Öncelikle tüm Hristiyan kardeşlerime selam olsun. Sormak istediğim soru şu; protestan olmayan ortodoks veya katolik birisi protestan inancında olduğu gibi denizde vaftiz olabilir mi? bu soruyu imanlı bir arkadaşım için soruyorum kendisi katolik fakat katolik kilisesi serpme ile vaftiz ediyor. fakat kendisi tamamen suya batmak tamamen arınmak kutsal kitaba göre vaftiz olmak istiyor.

Ortodoksluk ve Katoliklik mezheplerinin tarihi ve teolojik farklılığı Ortodoks ve Katolik mezhebinin historikliği ve teolojik farklılığı 30/08/2010 İlk Hristiyanlık mezhebi ve doğru düşünce <?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:P></O:P>Ortodoks yunanca ”orthos“ doğru veya düzgün “doxa” düşünce anlamını taşımakta ve eski Kilisenin inanç şeklini ve geleneklerini korumaya çalışmış olan bir mezheptir. Ortodoks’luğun babası tanılan Atanasius, dördüncü yüzyıl’da Kileseyi bölmek isteyen Aryus, yeni bir Hristiyan teoloji ve doktrini öne sürerek İsa Mesih’in Tanrısal doğasını redetmiştir. Atanasius, Aryus’a karşı çıkmış ve Kilisemizin o zaman bölünmesini engellemişti. M.S. 451 yılında Kalkedon (Kadıköy) Konsilli nedeniyle toplanan Kilisemiz, İsa Mesih’in hem insan hem’de Tanrısal doğasını kabul etmiştir....

Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet Bu nedenle, şifa bulmak için günahlarınızı birbirinize itiraf edin ve birbiriniz için dua edin. Doğru kişinin yalvarışı çok güçlü ve etkilidir. Yakup 5:16 Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır. 1. Yuhanna 1:9 İman edenlerin birçoğu geliyor, yaptıkları kötülükleri itiraf edip anlatıyordu. Elçilerin işleri 19:18

İsa ve Hristiyanlık ile ilgili bir kaç soru Merhabalar sormak istediğim birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim... 1-İsa beklenen mesihtir o halde neden kendisini çarmıha geren Yahudileri kendisinin mesih olduğuna inandıramamıştır ve onların önündede mucizeler sergilememiştir ? 2-İsa çarmıha gerilirken ''Baba onları affet ne yaptıklarını bilmiyorlar'' demiştir.Eğer İsa Tanrı ise neden onları affetmiyor Tanrıdan Baba diyerek onları affetmesini istiyor Tanrı İsa'dan daha üst bir varlıkmıdır ? 3-Müslüman İnancında İsa Tanrı değildir sadece onun peygamberlerinden biridir fakat Hristiyanlar için son peygamber İsa'dır bu durumda İslam Peygamberi Muhammed Tanrının İnsanları sınamak için gönderdiği gönderdiği bir yanıltıcı mıdır ? 4-İsa Çarmıha gerilerek öldürülmüş fakat 3...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler