Arşiv Sayfa 2 / ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru? - Sayfa 2
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru? - Sayfa 2 konusu 884 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj dimyanos tarafından gönderildi. ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru? ben bizans tarihini yakından inceliyorum bu sıralar ve bazı gördüğüm şeyleri sormak istiyorum ortodoks inancıyla ilgili. imparatoriçe İrini Azize olarak biliniyor.ikonları koruyan ve yayılmasını sağlayan.ancak yaptığı birçok kanlı kıyımlarda vardır.İrini bir azizemidir şu an ortodoks kilisesine göre? İmpararotoriçe Thedora(justinyenin eşi olmayan 843 yılında yaşan) İrini gibi biri olduğu biliniyor.Thedora Ayasofyada büyük bir ayin yapıyor 843 yılında bugün bile Rum kilisesinde en büyük bayramlardan biriymiş acaba hangi bayramdır bu? bir başka sorum patrik kesinlikle rum olmak zorunda mıdır? latinler istabulu aldıklarında patrik makamı ne olmuştur? son olarakta patriklerin inanılmaz din dışı düşüncelere onay verdiğin görüyoruz.hatta buna papalıkda dahil ortodoks kardeşlerimiz bu duruma... ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru? konusu 884 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj dimyanos tarafından gönderildi.
sevgili kardeşim. diger moderator arkadaşımızın dedigi gibi bizim tek bir ruhani liderimiz yoktur. her bölgenin bir ruhani lideri (patrigi) vardır. örnegin, yunanistan, rusya, suriye, ürdün, filistin v.b. yani katolikler gibi tek bir ruhani liderimiz yok (papa). ekümenik bagımsız anlamını taşır, burada yalnış anlaşılma olmasın. patrige gelince. ortodoks olması şart. aslı rum olmaya bilir ama bir rum kilisesinde vaftiz olup ilahiyat okur ise patrik olma hakkını kazana bilir. rab seni kutsasın amin.
ortodoksluk tarihi ile ilgili birkaç soru? konusuna benzer konular;
Ortodoksluk Hakkında Önemli Bir Soru Sevgili kardeşlerim , ortodoksluk mezhebini seçmek istediğim için hergün bol bol ortodokslukla ilgili yazılar okuyorum . Kafama takılan soru / sorun şu ;
Büyük iman açıklamasında '' vaftiz olmayan iman etmiş sayılmaz '' diye yazıyor . Bende henüz vaftiz olmadım ancak günlük Rabbe dua ediyorum . Şimdi aklım karıştı biraz '' vaftiz olmayan iman etmiş sayılmaz '' cümlesinden ne anlamalıyım ? Yani dua etmeyeyimmi ? Kalben kabul etmiş olsam bile hristiyan sayılmıyormuyum bu durumda ?
Lütfen ortodoks kardeşlerimden cevaplar gelirse çok sevinirim , içimde tuhaf bir sıkıntı meydana getirdi ve bende bundan kurtulmak istiyorum . Lütfen yardımcı olun .
Rabde kalın , esenlikle .
Hristiyanlık ve Vaftiz edilmek ile ilgili birkaç sorum Merhaba öncelikle herkese...
Ben müslüman bir ailenin çocuğuyum fakat benim inancım İsa Mesih'ten yanadır kalbim ve ruhumla ona iman ediyorum.
Vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekiyormuş öyle dedi bizim semtimizdeki hristiyan kilisesi. Ben bilmediğim herşeyi öğrenmek istiyorum fakat pazar günü olan ayinlere ailem ile katılmam gerekiyormuş 17 yaşında olduğum için. Aileme söylersem gerçekten çok ters karşılanacağını biliyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?
İstanbul'da yaşıyorum.
Yönetim Notu: Biz nasıl yardımcı olabiliriz ki? Bir soru sormamışsınız.
Vaftizle ilgili bir soru Öncelikle tüm Hristiyan kardeşlerime selam olsun.
Sormak istediğim soru şu; protestan olmayan ortodoks veya katolik birisi protestan inancında olduğu gibi denizde vaftiz olabilir mi? bu soruyu imanlı bir arkadaşım için soruyorum kendisi katolik fakat katolik kilisesi serpme ile vaftiz ediyor. fakat kendisi tamamen suya batmak tamamen arınmak kutsal kitaba göre vaftiz olmak istiyor.
Ortodoksluk ve Katoliklik mezheplerinin tarihi ve teolojik farklılığı Ortodoks ve Katolik mezhebinin historikliği ve teolojik farklılığı
30/08/2010
İlk Hristiyanlık mezhebi ve doğru düşünce
<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:P></O:P>Ortodoks yunanca ”orthos“ doğru veya düzgün “doxa” düşünce anlamını taşımakta ve eski Kilisenin inanç şeklini ve geleneklerini korumaya çalışmış olan bir mezheptir. Ortodoks’luğun babası tanılan Atanasius, dördüncü yüzyıl’da Kileseyi bölmek isteyen Aryus, yeni bir Hristiyan teoloji ve doktrini öne sürerek İsa Mesih’in Tanrısal doğasını redetmiştir. Atanasius, Aryus’a karşı çıkmış ve Kilisemizin o zaman bölünmesini engellemişti. M.S. 451 yılında Kalkedon (Kadıköy) Konsilli nedeniyle toplanan Kilisemiz, İsa Mesih’in hem insan hem’de Tanrısal doğasını kabul etmiştir. Monofizit öğretisini destekleyen ve Kadıköy Konsilini...
Günahları itiraf etmekle ilgili birkaç ayet Bu nedenle, şifa bulmak için günahlarınızı birbirinize itiraf edin ve birbiriniz için dua edin. Doğru kişinin yalvarışı çok güçlü ve etkilidir.
Yakup 5:16
Ama günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır.
1. Yuhanna 1:9
İman edenlerin birçoğu geliyor, yaptıkları kötülükleri itiraf edip anlatıyordu.
Elçilerin işleri 19:18
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil