Ortodoksluk 'un önde gelen Patrikleri barıştı

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk 'un önde gelen Patrikleri barıştı

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Evanjelique

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

1919’daki Estonya kriziyle başlayıp, SSCB’nin dağılışının ardından, İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nin Baltık ülkeleri kiliselerinin Moskova’dan bağımsızlaşmasını desteklemesiyle devam eden gerginlik, Moskova Patriği Aleksei’nin İstanbul’a gelişiyle yumuşadı.

Aleksei’nin Pan-Ortodoks zirvesi için İstanbul'a gelişi, "Moskova’nın, Fener’in üstünlüğünü kabulü" olarak da yorumlandı.

ESTONYA Kilisesi’nin 1919’da İstanbul’daki Rum Patrikhanesi’ne bağlanmak istemesiyle başlayan gerginlikten beri ilk kez bir Rus Patriği İstanbul'a geldi. Moskova Patriği Aleksei’nin Fener Rum Patriği Bartholomeos’un liderliğini yaptığı Pan-Ortodoks zirvesi için İstanbul’a gelişi, "iki kilise arasında rüzgarların yumuşaması"nın yanı sıra "Moskova’nın, Fener’in üstünlüğünü kabülü" olarak da yorumlandı. 1919’da Estonya kriziyle başlayan, SSCB’nin dağılışının ardından Fener’in Baltık ülkeleri kiliselerinin Moskova’dan bağımsızlaşmasını desteklemesiyle devam eden gerginlik nedeniyle Rus patrikleri Istanbul’a gelmeyi reddediyordu. En son, Ukrayna Kilisesi’nin Moskova’dan ayrılma çabalarına Fener’den destek arayışıyla gerginlik tırmanmıştı.

Hıristiyanlığın 1020’nci yılı törenleri

Ukrayna Devlet Başkanı Victor Yuşenko’nun 25-27 Temmuz 2008’da Kiev’de gerçekleşen bölgenin Hıristiyanlaşmasının 1020’nci yılı törenlerine Patrik Bartholomeos’u davet etmesi iki patrik arasındaki gerilimi su yüzüne çıkarmıştı. Kiev’deki mini zirvede Patrik Bartholomeos, Moskova Patriği Aleksei’yi önceki gün Fener Rum Patrikhanesi’nde başlayan Pan-Ortodoks zirvesine çağırmıştı. Moskova Patriği Aleksi, dün bu davete icabet ederek öğleden sonra özel bir uçakla Atatürk Havalimanı’na geldi.

Başbakanlık Kabul Bölümü’nde

Heyette bulunanların vize sorunu nedeniyle 40 dakika kadar VIP salonunda bekleyen Patrik Aleksei, Dışişleri Bakanlığı’nın talimatıyla, diğer patriklerin aksine sadece başbakan ve bakanların kullandığı Başbakanlık Kabul Bölümü’nde ağırlandı. Moskova Patriği Aleksei, bu sırada aynı toplantı için İstanbul'a gelen ve diğer salonda bekleyen Ukrayna Kilisesi Metropoliti Vladimir’le de görüştü. Sıkı güvenlik önlemleri altında Atatürk Havalimanı’ndan ayrılan Aleksei, Fener Rum Patrikhanesi’ne saat 13.21’de çanlar eşliğinde girdi.

Aleksei’yi, kapıda ABD Başpiskoposu Dimitrios,Fransa Metropoliti Emanuel, Moskova Patrikhanesi Dış İlişkiler Departmanı Başkanı Metropolit Kirillos, Fener Rum Patrikhanesi Basın Sözcüsü Peder Dositheos ve Patrikhanenin Başkatibi Elpidoforos karşıladı. Ruhaniler eşliğinde Patrikhane’ye giren Moskova Patriği Aleksei’yi, Patrik Bartholomeos makamında kabul etti. İki kilise arasındaki son krizin aktörlerinden Ukrayna Kilisesi Metropoliti Vladimir de ikilinin 15 dakika süren görüşmesinin yarısına katıldı. Üçlü görüşmenin ardından önce Ukrayna Metropoliti Vladimir, Patrik Bartholomes’un makamından ayrıldı. Ardından Patrik Aleksei ve Patrik Bartholomeos beraberce dışarı çıkarak merdivenlerde gazetecilere poz verdi.

Ortak bildiri Aya Yorgi’de okunacak

Ardından ikili, Aya Yorgi Kilise’ne giderek "Ukrayna Kilisesi’nin Moskova’dan bağımsızlaşması" konusunun tartışılmasının beklendiği zirveye katıldı. Toplantıya Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Monsenyör Lucibello, beraberinde Roma’dan bir kardinalle katıldı. Aziz Pavlos Yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleşen zirvenin ortak bildirisi bugün Fener Rum Patriği Bartholomeos’un öncülüğünde Aya Yorgi Kilisesi’nde gerçekleştirilecek ortak ayinde okunacak.

Makamda kabul etti

Moskova Patriği Aleksei, Fener Rum Patrikhanesi’ne çanlar eşliğinde girdi. Ruhaniler eşliğinde Patrikhane’ye giren Moskova Patriği Aleksei’yi, Patrik Bartholomeos makamında kabul etti. Patrik Aleksei ve Patrik Bartholomeos daha sonra beraberce dışarı çıkarak merdivenlerde gazetecilere poz verdi.

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Alıntı:
Ortodoks dünyasının güncel manevi ve sosyal sorunlar karşısında ortak tutum belirlemeleri, kiliseler arasında eşgüdümün sağlanması amacıyla gerçekleştirilen toplantı ve etkinlikler dün sona erdi. Bugün 17 patrik Fener Rum Patrikanesi'nde yapılan ayine katılacak. Ayinin sonunda 17 patriğin bir araya gelmesi nedeniyle şükür duası yapılarak 'Ortodoks Zirvesi'nin sonuç bildirgesi okunacak. Zirveye, İskenderiye Patriği Theodoros (Mısır), Antakya Patriği İğnatios (Şam, Suriye), Kudüs Patriği Theofilos, Moskova Patriği Alexi (Rusya), Kıbrıs Başepiskoposu Hrisostomos, Yunanistan Başepiskoposu İeronimos, Arnavutluk Başepiskoposu Anastasios, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya Başepiskoposu Hristoforos, Finlandiya Başepiskoposu Leon, Estonya Metropoliti Stefan katıldı. Toplantıda liderleri hazır bulunmayan Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan ve Polonya kiliseleri ise en yüksek şekilde temsil edildi.
http://sabah.com.tr/haber,503025AF1C...F820424D9.html

http://www.facebook.com/hristiyanforum
http://www.twitter.com/hristiyanforum
http://www.youtube.com/hristiyanforum

hristiyanlık
jesus2000

Keşke bizim kiliselerimizin önderleride birbirleri ile kenetlenerek sürekli klasikleşen lafları edip toplantıları bitirmeselerde gerçekten sorunlarımız için somut adımlar atsalar.

Artık kiliselerimiz aile evleri olmalılar ve kiliselerimizde ki gençlerimiz teoloji bilgileriyle donatılmalı ve kiliselerrimizde bu ülkenin insanları vaaz vermeli.Tabiki farklı ülke vatandaşı olan kardeşlerimizde yardım etsinler ama mümkünse pastör konummunda değil Bana itici geliyor ve üzüyor.Bizim neyimiz eksik?Bizimde kendi insanımız öğrenir ve öğretebilir.Kiliseye ilk giren inanlı olmayan birisi ilk girdiğinde Kürsüde yabancı birini yarım türkçesiyle vaaz ederken görünce sizce kendini o ortama nekadar ait hisseder?

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Türkiye gibi bir ülkede, hristiyanlık gibi önemli bir konu hiç bir zaman Anadolu insanına bırakılmaz...

hristiyanlık
jesus2000

jesus2000

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Türkiye gibi bir ülkede, hristiyanlık gibi önemli bir konu hiç bir zaman Anadolu insanına bırakılmaz...

Nedenini öğrenebilirmiyim bunu açıklarsanız sevinirim.

Rabbin bereketi üzeriinizde olsun.

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Nedenini düşünerek bulmanız gerekiyor.

hristiyanlık
jesus2000

Benim katılmadığım bir düşünce olduğu için önyargılı yaklaşmamak için ve düşünenin sahibi siz olduğunuz iççin sizden öğrenmek istedim.Açıklarsanız sevinirim.Açıklamak isterseniz anlarım ozaman açıklamak istemediğinizi belirtin.

Esenlik sizinle olsun.

LÜTFEN GEÇERLİ BİR EMAIL ADRESİ VERİNİZ

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ortodoksluk 'un önde gelen Patrikleri barıştı konusuna benzer konular;

İşte iman gücüyle gelen mucize! 5 agustos ´da sili´nin kuzeyindeki maden ocaklarindan birinde buyuk bir cokme oldu.yerin tam 730 metre altinda 33 madenci mahsur kaldi.sondaj calismalari hemen baslatildi.ama 730 metreye inmek kolay degildi.zaman alacakti.33 madencinin aileleri maden ocagina cadirlar kurarak ,asagida mahsur kalmis sevdikleri icin beklemeye basladi.resmi yetkililer sondajla madencilerin bulundugu noktaya inme calismalarinin hizli bir sekilde yurutuldunu soylediler.zaman gecmeye ,aileler beklemeye,tum sili halki olayi takip etmeye,dualariyla hic tanimadiklari bu insanlara destek olmaya basladilar,aileler maden ocaginda kucuk bir chapel yaptilar.aziz meryemana´nin heykelinide ciceklerle susleyip.onun yuce korumaciligini istediler.zaman gecmeye, umutlar...

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL Sevgili kardeşlerim sanırım 1 saat kadar forumda olmadığımı anlamışsınızdır:) (mesajlara ara vermemden ) Bir müşterimin pasaportunu teslim etmek üzere havaalanına gittim . işim bittikden sonra ofise dönmek için bir taksiye bindim. Sohbet sırasında güleryüzlü soför cocuk " abla bir şey soracağım rahatsız olmazsanız " dedi . "bende buyur tabiki" dedim şimdi konuşmaları aynen yazıyorum Soför- abla sen Hristiyan mısın ? Vera- Evet nereden anladın Soför - telefonda ben Vera dedin ya demin birde Rab işlerini bereketlesin diye binince Vera- haaa Rab dememden Sofor - Evet. abla bende bir kitap var sana verebilir miyim Vera- ne kitabı ( yahova sahitlerimi cıkacak karşıma diye içinden düşünür )

"Rabbin adına gelen kutlu olsun" - İstanbullu Proklos "Rabbin adına gelen kutlu olsun" O zamanlarda tufanın suları insan ırkını. Yok etti; şimdi ise vaftiz suyu, vaftiz edilenin gücü sayesinde, ölüleri diriltiyor. Mesih dünyada göründü ve düzensiz dünyaya düzen getirerek onu güzelleştirdi. Dünyanın günahını üstlendi ve dünyanın düşmanını kovdu; su kaynaklarını kutsadı ve insanların ruhlarını aydınlattı. Mucizelere gitgide büyüyen mucizeler kattı.

İmanımı açıklamam üzerine gelen sorunlar ? merhaba iyi insanlar. öncelikle içinde bulunduğum durumu biraz açıklayayım bulunduğum yerde hristiyan ve klise yok insanlarıda baya bir gelenekci ve benim görüşlerime göre herşeyi iyi bildiğini sanan insanlardan oluşuyor iman edeli 1 seneye yakın bir süreç oldu bu zamanda bir kaç arkadaşa imanımı açıkladım ama onlarla konuşurken dikkat etmedim ve başka bir kaç kişi daha öğrendi. daha önceki yaşamımda pek de iyi biri sayılmam müslümandım ama dini kuralları önemsemezdim dinden korkmazdım ayetleri tarafsızca yargılardım birde metal ve rock müzik kültürünü benimsediğim için bana satanist derlerdi bu yüzden yaşadığım çevrede iyi biri olarak görülmem beni gerçekten tanıyanlar hariç herneyse o istemeden imanımı öğrenen bir kaç kişi bana hristiyan...

Yiterken geri gelen yaşam Yazacağımı söylediğim;ama yazamadığım bir konuyu, "derin düşünme" sözcükleri; bana anınsattı.İnanlı olmak;benim için, hiç de kolay olmadı.Yaşı yarım yüzyıl ya da üzerinde olanlar; bizim gençliğin yitip giden bir gençlik olduğunu iyi bilirler. Babamı bir sözünü hala anımsarım:"Yavrum;herkesi kendin gibi iyi görüyor ve de sürekli kaybediyorsun". "Olur mu baba!.." itirazları. İnsanların kötü yönlerini görmek istemiyor;onların eğitimle düzeleceğini (inanmasam da) inanıyordum.Ama;insanların ortaya koydukları , benim bu söylemimi haklı çıkarmıyordu. Annem; "oğlum bir hidayete eremedin " derken,güya onunla eğleniyordum."Ya anne erkeklere huriler var da; kadınlara ne var ?" Bir sesini çıkarmıyor,iki sesini çıkarmıyor; sonunda patlıyordu. "Hadi git...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk 'un önde gelen Patrikleri barıştı

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler