Ortodoksluk ve ikonalar

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk ve ikonalar

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
ANASTAS

Ortodoksluk ve ikonalar

SEVGILI KARDESLERIM
Rab Isa'nin ve azizlerimizin resimlerinin(ikonalar) onunde dua yapmak veya opmek Bizans senelerinde bir asira yaklasan zaman zarfinda buyuk kavgalar savaslar bile oldu.En sonunda uzun suren dusunceler ve daha cok dualar sonucundan resimlerin kiliselerde ve evlerde bulunmasi ve onlerinde dua edilmesi karar alindi. Ilk (Meryem Anamizin )resim (ikona)yapan Evagelion yazari aziz Lukastir. Resim onunde yaptigimiz dua resim icin degil fakat resminin gosterdigi kisiye aittir.Bazi resimler(ikonalar)mucizel idirler ya muthis kokulu esans cikarir {Malevi de Meryem Ana ikonasi) Istanbulda Andifonitis(Rab Isamizin ikonasi)-iki kisinin arasinda yer alan bir haksizligi gostersi dige ikonadan ses cikti (andifon=seslenme) Yunanistanda Evia adasinin kuzeyinde Istiea sehrinde turkce dilinde "DONUS'' OLARAK mERYEM ANAMIZIN BIR IKONASI var her sene 23 Agustosunda buyuk toren yer aliyor.Tarihi oyledir:Bir kisi bir Hristiyani oldurmek icin silahla pesinden kosuyordu,o da korunmak icin kilisenin icinde girdi ve ikona nin arkasinda saklanmaya calisarak Meryen anadan yardim istedi , silahtan cikan kursun ikonaya delik acti ama kursun geri donerek (onun icin DONUS olarak unu kaldi) o silahli kisiyi oldurdu . Bunlarin sonu yok . Belki mucizeli ikonalar yok . Ama onlarin onunde gunlerce senelerce dua yapan aziz insanlar var. Ayrica insanlar optik varliklardir. Muhakak her kisinin cebinde veya cantasinda bir sevdigi kimsenin resmini tasiyor ve hasretle resmini optugu zaman o opucuk resim icin degil , resmi olan kisi icindir.
Gunlerimizi putperestligi Guzel bir araba veya bir ev onunde hayran kalip Allahimizin guzelligini unutmaktir.
Esenlikler dilerim

Ortodoksluk ve ikonalar

hristiyanlık
sabri

Ortodoksluk ve ikonalar

ANASTAS
SEVGILI KARDESLERIM
Rab Isa'nin ve azizlerimizin resimlerinin(ikonalar) onunde dua yapmak veya opmek Bizans senelerinde bir asira yaklasan zaman zarfinda buyuk kavgalar savaslar bile oldu.En sonunda uzun suren dusunceler ve daha cok dualar sonucundan resimlerin kiliselerde ve evlerde bulunmasi ve onlerinde dua edilmesi karar alindi. Ilk (Meryem Anamizin )resim (ikona)yapan Evagelion yazari aziz Lukastir. Resim onunde yaptigimiz dua resim icin degil fakat resminin gosterdigi kisiye aittir.Bazi resimler(ikonalar)mucizel idirler ya muthis kokulu esans cikarir {Malevi de Meryem Ana ikonasi) Istanbulda Andifonitis(Rab Isamizin ikonasi)-iki kisinin arasinda yer alan bir haksizligi gostersi dige ikonadan ses cikti (andifon=seslenme) Yunanistanda Evia adasinin kuzeyinde Istiea sehrinde turkce dilinde "DONUS'' OLARAK mERYEM ANAMIZIN BIR IKONASI var her sene 23 Agustosunda buyuk toren yer aliyor.Tarihi oyledir:Bir kisi bir Hristiyani oldurmek icin silahla pesinden kosuyordu,o da korunmak icin kilisenin icinde girdi ve ikona nin arkasinda saklanmaya calisarak Meryen anadan yardim istedi , silahtan cikan kursun ikonaya delik acti ama kursun geri donerek (onun icin DONUS olarak unu kaldi) o silahli kisiyi oldurdu . Bunlarin sonu yok . Belki mucizeli ikonalar yok . Ama onlarin onunde gunlerce senelerce dua yapan aziz insanlar var. Ayrica insanlar optik varliklardir. Muhakak her kisinin cebinde veya cantasinda bir sevdigi kimsenin resmini tasiyor ve hasretle resmini optugu zaman o opucuk resim icin degil , resmi olan kisi icindir.
Gunlerimizi putperestligi Guzel bir araba veya bir ev onunde hayran kalip Allahimizin guzelligini unutmaktir.
Esenlikler dilerim
Sayın ANASTAS,
Luka'nın doktor olduğunu biliyorum ama ressam olduğunu sizden duydum. Bu fikir mutlaka bir çok fikir gibi yine insan ürünüdür.
Zamanımızda çeşitli putperestliklerin olması sizin anlattıklarınızı temize çıkarmaz.

Kutsal Kitap'ın tavsiyesi:
"Kutsallıktan yoksun kocakarı masallarını reddet. Kendini Tanrı yolunda eğit" 1.Tımoteos 4:7

Size Rabden esenlik olsun.

Ortodoksluk ve ikonalar

hristiyanlık
sonsuzdiren

Ortodoksluk ve ikonalar

Sevgili kardeşim Tanrı'ya ulaşmak için hiçbir resme gereksinimimiz yoktur. Gözlerimizi kapatıp Tanrımız YHVH ile konuşmamız iletişi kurmamız için yeterlidir. İnasanyapımı resimler ve insanyapımı düşüncelerin hiçbir değeri olmadığını söyleyerek Tanrı insanın işlerinin hiçbir değeri olmadığını Sözü Kutsal Kitap'da açıkca anlatmaktadır. Doğru olan hiçbir kişi yoktur; günahkar ve ölümlü insandan medet ummak Tanrı'ya yücelik vermez; aksine İsa Mesih'in lütfuna paydaşlık edilmesi nedeniyle Tanroı'nın Ruh'una küfür sonucuna yol açar.

Gereksinimimiz olan yalnızca Tanrı'nın haketmediğimiz lütfudur. Tanrı Sözü Kutsal Kitap Tanrı bilgisine ulaşmamız konusunda yeterlidir; Tanrı Sözü'ne itaat etmeliyiz.

Rab'bin lütfu sizinle olsun.

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9

Ortodoksluk ve ikonalar

hristiyanlık
Anastasia

Ortodoksluk ve ikonalar

sabri
Sayın ANASTAS,
Luka'nın doktor olduğunu biliyorum ama ressam olduğunu sizden duydum. Bu fikir mutlaka bir çok fikir gibi yine insan ürünüdür.
Zamanımızda çeşitli putperestliklerin olması sizin anlattıklarınızı temize çıkarmaz.

Kutsal Kitap'ın tavsiyesi:
"Kutsallıktan yoksun kocakarı masallarını reddet. Kendini Tanrı yolunda eğit" 1.Tımoteos 4:7

Size Rabden esenlik olsun.
http://www.oodegr.com/english/ekklis...s/eikones1.htm

Ortodoksluk ve ikonalar

hristiyanlık
sabri

Ortodoksluk ve ikonalar

Anastasia
http://www.oodegr.com/english/ekklis...s/eikones1.htm
Ingilizcem olmadığı için sizi anlayamadım.

Ortodoksluk ve ikonalar

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ortodoksluk ve ikonalar konusuna benzer konular;

Ortodoksluk http://www.turkcebilgi.com/uploads/media/resim/didache.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/4/42/Ortodoks.gif Sevgili kardeşlerim Ortodoksluk hakkında araştırma yapıyordum. Wikipedia sitesinde ve sonradan google'da Ortodoks ibadetinde ikonaların önemli bir yer tuttuğunu söylüyordu. Peki bu ikonalarda başın etrafındaki çember şeklindeki tasvirin anlamı nedir?

Ortodoksluk, Katoliklik, Meryem Ana, ikonalar, melekler, dua etmek Bu konuda bilgim az-çok var. Katolikler ikonalara, Ortodokslardan farklı olarak heykellere, ibadet ve duâ eder. İki mezhepte de ikonalara saygı gösterilir. Ben bugüne kadar hiç ikonaya duâ etmedim ve bugün kiliseye gideceğim. Az-çok tahmin ediyorum. Her yer ikona ile dolu olacak. Ortodoksluk'ta ikonalara/azizlere/Meryem Ana'ya/meleklere duâ etmek var mıdır ? Yonetim Notu:Ikonalara, meleklere, azizlere, Meryem Ana'ya dua edilmez. Azizler ve Meryem'den "isteyenler" dua ister. Illa onlardan dua istenmesi sarti da yoktur. Ikonalardan ve meleklerden bir sey istenmez. Ne Katolikler ne Ortodokslar heykellere ikonalara ibadet edilmez dua edilmez. Soru basliginiz editlenmistir.

ORTODOKSLUK PAZARI 21 ŞUBAT 2010: ORTODOKSLUĞUN ZAFERİNİN PAZARI Ortodoksluğun Zaferinin Pazarı, büyük oruç devresinin ilk pazar günü kutlanır. Bu pazar gününde ikonalara saygı gösterenlerin ikona karşıtlarına ve kırıcılarına karşı 7. Ekümenik Konsülün kararıyla zafer kazanmaları kutlanır. Bu sebeple dinsel törenler, ikonaların Ortodoks ibadetinde ve Hristiyanların kişisel tapınma ve adanmalarında yeniden kullanılmaya başlanmasını hatırlamaya yöneliktir. Yapılan ayinlerde genelde ruhbanlar veya inanlılar kendi koruyucu azizlerinin veya Kiliselerinin koruyucu azizinin ikonasını taşıyıp Kilise etrafında görkemli bir geçit töreni yaparlar. Konu Büyük oruç devresindeki her pazar gününün kendine özgü bir konusu vardır. Kilise tarihi boyunca, oruç...

ortodoksluk... ben antakyadan eda ...hırıstiyanlığa ilgiden fazlasini duyuyorum...sorum şu ki bir müslüman hiristiyan olabilir peki hiristiyanligin ortodoksluk mezhebine tabi olabilirmiyim..eğer olabiliyorsam ne yapmam gerekiyor...cevap yazarsaniz cok sevinecem...derin bi boşluktayım...yuce mesih banada yardim eder mi...

Kanon dışı ikonalar Bazı İncil metinlerinde olduğu gibi kanona aykırılık durumu bazı ikonalar için de geçerli midir?

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk ve ikonalar

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler