| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: Ortodoksluk ve ikonalar - Sayfa 3 konusu 4185 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Ortodoksluk ve ikonalar SEVGILI KARDESLERIM Rab Isa'nin ve azizlerimizin resimlerinin(ikonalar) onunde dua yapmak veya opmek Bizans senelerinde bir asira yaklasan zaman zarfinda buyuk kavgalar savaslar bile oldu.En sonunda uzun suren dusunceler ve daha cok dualar sonucundan resimlerin kiliselerde ve evlerde bulunmasi ve onlerinde dua edilmesi karar alindi. Ilk (Meryem Anamizin )resim (ikona)yapan Evagelion yazari aziz Lukastir. Resim onunde yaptigimiz dua resim icin degil fakat resminin gosterdigi kisiye aittir.Bazi resimler(ikonalar)mucizelidirler ya muthis kokulu esans cikarir {Malevi de Meryem Ana ikonasi) Istanbulda Andifonitis(Rab Isamizin ikonasi)-iki kisinin arasinda yer alan bir haksizligi gostersi dige ikonadan ses cikti (andifon=seslenme) Yunanistanda Evia adasinin kuzeyinde Istiea sehrinde turkce... Ortodoksluk ve ikonalar
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Ortodoksluk ve ikonalar konusu 4185 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Bu sayfadaki makaleyi ve yazılanları dikkatlice okudum. Ancak o sitede sunulan teolojiyi burada Kutsal Kitap ve kilise tarihi testine tutarsak, yüzünüz kızaracak kadar böylesine sapkın bir yoruma inandığınızı herkes görecek. İsterseniz bunu yapabilirim ama şimdilik yapmamayı seçiyorum. Sabri kardeşimin Kutsal Kitap'tan alıntıladığı gibi kocakarı masalları yerine Tanrı'dan kaynaklanan nedenler sunmanızı bekleyeceğim...
Kilise Tarihi'ni Kutsal Kitap'ın yanında ölçüt mü alıyorsunuz? Böyle yapıyorsanız kendi öğretiniz ile çelişirsiniz. Kilise tarihini de referans sayıp ölçüt alıcaksak Petrus'un Papalığı da sizin yüzünüzü kızartabilir belki siz de bir "sapkın" çıkarsınız.
Ortodoksluk http://www.turkcebilgi.com/uploads/media/resim/didache.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/4/42/Ortodoks.gif
Sevgili kardeşlerim Ortodoksluk hakkında araştırma yapıyordum. Wikipedia sitesinde ve sonradan google'da Ortodoks ibadetinde ikonaların önemli bir yer tuttuğunu söylüyordu. Peki bu ikonalarda başın etrafındaki çember şeklindeki tasvirin anlamı nedir?
Ortodoksluk, Katoliklik, Meryem Ana, ikonalar, melekler, dua etmek Bu konuda bilgim az-çok var. Katolikler ikonalara, Ortodokslardan farklı olarak heykellere, ibadet ve duâ eder. İki mezhepte de ikonalara saygı gösterilir.
Ben bugüne kadar hiç ikonaya duâ etmedim ve bugün kiliseye gideceğim. Az-çok tahmin ediyorum. Her yer ikona ile dolu olacak. Ortodoksluk'ta ikonalara/azizlere/Meryem Ana'ya/meleklere duâ etmek var mıdır ?
Yonetim Notu:Ikonalara, meleklere, azizlere, Meryem Ana'ya dua edilmez. Azizler ve Meryem'den "isteyenler" dua ister. Illa onlardan dua istenmesi sarti da yoktur. Ikonalardan ve meleklerden bir sey istenmez. Ne Katolikler ne Ortodokslar heykellere ikonalara ibadet edilmez dua edilmez.
Soru basliginiz editlenmistir.
ortodoksluk... ben antakyadan eda ...hırıstiyanlığa ilgiden fazlasini duyuyorum...sorum şu ki bir müslüman hiristiyan olabilir peki hiristiyanligin ortodoksluk mezhebine tabi olabilirmiyim..eğer olabiliyorsam ne yapmam gerekiyor...cevap yazarsaniz cok sevinecem...derin bi boşluktayım...yuce mesih banada yardim eder mi...
Kanon dışı ikonalar Bazı İncil metinlerinde olduğu gibi kanona aykırılık durumu bazı ikonalar için de geçerli midir?
ORTODOKSLUK NEDİR? ORTODOKSLUK NEDIR <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Ortodoks kelimesi Yunanaca "orthos" (ορθός) doğru, düzgün ve "doxa" (δόξα,δοξασία) inanç sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. Genelde iki şekilde kullanılır ve tam manası Doğru İnançtır.<o:p></o:p>
DOĞRU ROTA<o:p></o:p>
Yeni Ahid'te Elçilerin işlerinde havariler kendi aralarında bazı kararlar ve kanunlar almak istediklerinde bir araya gelip Kutsal Ruh'un yardımıyla bu karara varılırdı. Bunun içindir ki kararlar şu metinle başlamaktadırlar. "Kutsal Ruh ve tarafımızdan kararlaştırılmıştır ki....." Bu toplantılar Kutsal Ruh tahtında olmaktaydı. Aradan 2000 yıl geçti ama kilisedeki bu gelenek halen olduğu gibi sürmekte ve kutsal toplantılar yapılmaktadır. Bu...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil