Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi konusu 2824 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Sebastian tarafından gönderildi. Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi Ben Ortodoks teolojisini benimsiyorum ama henüz herhangi bir kilisede vaftiz olmadım. Bir an önce vaftiz olmayı çok istiyorum ancak bunun için henüz zaman var eğitim falan almam gerekiyor biliyorum. Bazı konularda kafam karışıyor sudan ve Ruh'tan doğmazsak Tanrı'nın egemenliğine giremeyiz İncil'e göre. Ortodoks teolojisine göre ben şimdi vaftiz olmadan ölürsem ne olacağım? Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi konusu 2824 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Sebastian tarafından gönderildi.

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-12-09, 23:31
NCyril

Ben Ortodoks teolojisini benimsiyorum ama henüz herhangi bir kilisede vaftiz olmadım.

Bir an önce vaftiz olmayı çok istiyorum ancak bunun için henüz zaman var
eğitim falan almam gerekiyor biliyorum.

Bazı konularda kafam karışıyor sudan ve Ruh'tan doğmazsak Tanrı'nın egemenliğine giremeyiz İncil'e göre.

Ortodoks teolojisine göre ben şimdi vaftiz olmadan ölürsem ne olacağım?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-09, 20:09
Sebastian

Evet, aynı soru benim de aklımı kurcalıyor.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-09, 20:32
Evanjelique

elguca

Ortodoks teolojisine göre ben şimdi vaftiz olmadan ölürsem ne olacağım?
Roma Katolik Kilisesi öğretisine göre,vaftiz olmadan ölen imanlılar İstek vaftizi almış kabul edilirler.Bu linkte bunun ne anlama geldiğini açıklamıştık:

http://www.hristiyanforum.com/forum/...aftizi-t320666

Resmen katekümenlik derslerine başlamış olanlara da Hristiyan defni ve kilise töreni icra edilip düzenlenir.

Ortodokslukta bu prosedürün ne olduğunu Ortodoksmoderatörler veya forumdaki Ortodoks ruhaniler anlatırlarsa,eminim çok faydalı olacaktır.

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-12-09, 02:21
Theophilos

Orthodoxwiki, katekümen olan ve din eğitimi almaya başlayan kişilerin, vaftiz olmadan ölmeleri halinde, Hristiyan olarak gömülebileceklerini yazıyor.

Emin olmak için bu konuyu bir ruhaniye de soracağım.

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-12-09, 10:50
ortodoksmoderator3

Sevgili kardesim, güzel bir soruya deginmissiniz. Ortodoks teolojisi bu soruyu diger büyük mezhepler gibi incil'i rehber alarak yanitlamaktadir. Zaten 'de yanitini biliyorsunuz.

Birinci sirrada iman etmek ve daha sonra vaftizin gerceklesmesini hem incil hemde kilisemiz istemektedir.

Ama neden vaftiz olmadiniz?

Olmak istediniz ve sizi yapmadilar mi?
Yoksa kendiniz vaftizi önemsemediniz mi?

Yüce Tanrinin yaninda istekli olan ama herhangi bir sorundan vaftiz olamayanlar Rabbin yaninda Hristiyanligi gecerlidir.

Ortodoksluk'ta bildigim kadar birisi iman etmis ise, ve vaftiz olmadan vefat etiyse ruhanisi onun basinda dualar ve adina kilise'de özel ayinler yapaktadir.

Eger cemaatiniz ve ruhaniniz yok ise elbet durum degisir!

O zaman sizin Ortodoks olduginuzu ve bu mezhepi benimsediginizi sadece RAB bilir.

Bu durum gercekten zor!

Öldükten sonra aileniz bir ruhani ile görüsmesini ve sizin ortodoks oldugunuzu lakin daha vaftiz olmadiginizi belirtsinler. Artik bu elbet ruhaninin elindedir inanirsa basinda dualar okuyabilir.

Elbet bir ruhani bu konu'da bizleri daha iyi aydinlatabilir.

Sevgiler

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi konusuna benzer konular;

Süryani Kadim Ortodoksluk'ta Boşanma Esenlikler, son sınavlarımız başladı. Bugün din sınavı (ne yazık ki islam görüyorum) olduk. Bir soruda boşanma eylemi hangi dinde yasaklanmıştır, dıye sormuş ve yanıtlarda Hinduizm, Şintoizm, Katoliklik ve Süryanilik demiş sanki Katolik ve Süryaniler başka dinlerin koluymuş gibi. Bizden istenen cevap Katoliklik tabii ki, fakat Hristiyanlığın hiçbir dalı boşanmayı kabul etmez. O yüzden sorunun yanına yanlış soru yazdım. Fakat Süryani Patrıklıği'nin resmi görüş ve açıklamasını kaynağından göstermek daha sağlıklı olacaktır. Teşekkürler, Rab'de kalın.

Vaftiz olmadan önce yapmam gerekenler nelerdir? Merhaba.15 Yaşındayım ve hristiyan olmak istiyorum. istanbulda yaşıyorum. vaftiz olmadan önce yapmam gereken şeyler nelerdir. ? ve aklıma bir şey takılıyor. ben bu dini sürekli araştırıyorum (en son arkadaşımdan incili bir kaç günlüğüne alıp Matta bölümünü bitirmiştim.) daha sonra gerek başka internet sitelerinden gerek buradan araştırmalar yapıp yazılar okuyorum. peki vaftiz olmadan önce ben gereken şeylere kalpten inandığım zaman vaftiz olana kadar hristiyan sayılacak mıyım ? eğer hristiyan sayılacaksam bu sürece girebilmek için tam olarak ne yapmalıyım ( mesela Müslümanlıkta kelime i şehadet getiriliyor ) bunun gibi birşey yapmam gerekicek mi yoksa inandığım anda hristiyan sayılacak mıyım ? ( tabii vaftiz olmadan önceki süreçte.. )

Vaftiz edilmeden ölen bebekler,intihar edenler,ciddi günah işleyenler Hristiyan mezarlığına gömülebilir mi? Elçisel (Apostolik) gelenekteki kiliseler (Ortodoks,Kadim Ortodoks,Katolik,Anglikan vs.) mezarlık alanlarını da kiliseler gibi 'kutsanmış alan' kabul ettiklerinden,eskiden bu kiliseye ait mezarlıklara definde bazı kurallar ve şartlar aranıyordu. http://www.glasnevintrust.ie/images/storyimages/0ACE769F370C482D942220BF3D7E9C71.jpg Bunlar arasında: vefat eden kişinin vaftizli olmaması (erken doğum veya diğer sebeplerden ötürü vaftiz edilemeden ölen bebekler), Kişinin kiliseye karşı suçlu veya günahkar olmasından dolayı ölüm anındayken aforozlu olması,günah çıkartma ve tövbe imkanı olmadan vefat etmesi , Kişinin kendi bedenine,diğer insanlara,Kutsal Ruh'a ve 10 Emir'e aykırı suç işlemiş olması (cinayet,intihar) ,

Hıristiyanlıkta kişi nasıl vaftiz edilir? (Video) http://www.uzmantv.com/hiristiyanlikta-kisi-nasil-vaftiz-edilir

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? Vaftiz olmadan, şu ya da bu gereklilikle bir kiliseye gitmeden bir de hiçbir özel dua okumadan Hristiyan olunur mu? Yoksa olmazsa olmaz gereklilikler var mı? Yönetim Notu: Hristiyan olmak vaftiz olmayı ve kiliseye gitmeyi içeren bir kutsallaşma yoludur. Özel durumlar olmadıkça söylediğiniz pek mümkün değildir.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih