Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
NCyril

Ben Ortodoks teolojisini benimsiyorum ama henüz herhangi bir kilisede vaftiz olmadım.

Bir an önce vaftiz olmayı çok istiyorum ancak bunun için henüz zaman var
eğitim falan almam gerekiyor biliyorum.

Bazı konularda kafam karışıyor sudan ve Ruh'tan doğmazsak Tanrı'nın egemenliğine giremeyiz İncil'e göre.

Ortodoks teolojisine göre ben şimdi vaftiz olmadan ölürsem ne olacağım?

hristiyanlık
Sebastian

Evet, aynı soru benim de aklımı kurcalıyor.

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

hristiyanlık
Evanjelique

elguca

Ortodoks teolojisine göre ben şimdi vaftiz olmadan ölürsem ne olacağım?
Roma Katolik Kilisesi öğretisine göre,vaftiz olmadan ölen imanlılar İstek vaftizi almış kabul edilirler.Bu linkte bunun ne anlama geldiğini açıklamıştık:

http://www.hristiyanforum.com/forum/...aftizi-t320666

Resmen katekümenlik derslerine başlamış olanlara da Hristiyan defni ve kilise töreni icra edilip düzenlenir.

Ortodokslukta bu prosedürün ne olduğunu Ortodoksmoderatörler veya forumdaki Ortodoks ruhaniler anlatırlarsa,eminim çok faydalı olacaktır.

hristiyanlık
Theophilos

Orthodoxwiki, katekümen olan ve din eğitimi almaya başlayan kişilerin, vaftiz olmadan ölmeleri halinde, Hristiyan olarak gömülebileceklerini yazıyor.

Emin olmak için bu konuyu bir ruhaniye de soracağım.

hristiyanlık
ortodoksmoderator3

Sevgili kardesim, güzel bir soruya deginmissiniz. Ortodoks teolojisi bu soruyu diger büyük mezhepler gibi incil'i rehber alarak yanitlamaktadir. Zaten 'de yanitini biliyorsunuz.

Birinci sirrada iman etmek ve daha sonra vaftizin gerceklesmesini hem incil hemde kilisemiz istemektedir.

Ama neden vaftiz olmadiniz?

Olmak istediniz ve sizi yapmadilar mi?
Yoksa kendiniz vaftizi önemsemediniz mi?

Yüce Tanrinin yaninda istekli olan ama herhangi bir sorundan vaftiz olamayanlar Rabbin yaninda Hristiyanligi gecerlidir.

Ortodoksluk'ta bildigim kadar birisi iman etmis ise, ve vaftiz olmadan vefat etiyse ruhanisi onun basinda dualar ve adina kilise'de özel ayinler yapaktadir.

Eger cemaatiniz ve ruhaniniz yok ise elbet durum degisir!

O zaman sizin Ortodoks olduginuzu ve bu mezhepi benimsediginizi sadece RAB bilir.

Bu durum gercekten zor!

Öldükten sonra aileniz bir ruhani ile görüsmesini ve sizin ortodoks oldugunuzu lakin daha vaftiz olmadiginizi belirtsinler. Artik bu elbet ruhaninin elindedir inanirsa basinda dualar okuyabilir.

Elbet bir ruhani bu konu'da bizleri daha iyi aydinlatabilir.

Sevgiler

Rabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi konusuna benzer konular;

Ölen İnsanlar İçin Dua Edilmeli midir? Ölen İnsanlar İçin Dua Edilmeli midir? Dr. Mark HITCHCOCK<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p>Çoğu Hıristiyan, ölen insanlar için dua etmenin sorumlulukları olduğu şeklinde öğretilmiştir. Dünyadaki milyonlarca insan Araf’ta kalışının kısa olması ve ölüm sonrası yolculuklarında yardımcı olmasını ümit ederek ölen insanlar için dua ederler. Aynı zamanda, dualar, yolculuklarında kendilerine dua edenlere diğer tarafta yardım edecekleri ümidi içerisinde, dünyadan ayrılmış -- kadın veya erkek -- inananlara yöneltilir. Bu uygulamaların ikisi de bütünüyle Kitabı Mukaddes’te olmayan uygulamalardır. Kitabı Mukaddes, inananların ölü için veya ölüye dua etmelerini hiçbir zaman...

Vaftiz edilmeden ölen bebekler,intihar edenler,ciddi günah işleyenler Hristiyan mezarlığına gömülebilir mi? Elçisel (Apostolik) gelenekteki kiliseler (Ortodoks,Kadim Ortodoks,Katolik,Anglikan vs.) mezarlık alanlarını da kiliseler gibi 'kutsanmış alan' kabul ettiklerinden,eskiden bu kiliseye ait mezarlıklara definde bazı kurallar ve şartlar aranıyordu. http://www.glasnevintrust.ie/images/storyimages/0ACE769F370C482D942220BF3D7E9C71.jpg Bunlar arasında: vefat eden kişinin vaftizli olmaması (erken doğum veya diğer sebeplerden ötürü vaftiz edilemeden ölen bebekler), Kişinin kiliseye karşı suçlu veya günahkar olmasından dolayı ölüm anındayken aforozlu olması,günah çıkartma ve tövbe imkanı olmadan vefat etmesi , Kişinin kendi bedenine,diğer insanlara,Kutsal Ruh'a ve 10 Emir'e aykırı suç işlemiş olması (cinayet,intihar) ,

Hıristiyanlıkta kişi nasıl vaftiz edilir? (Video) http://www.uzmantv.com/hiristiyanlikta-kisi-nasil-vaftiz-edilir

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? Vaftiz olmadan, şu ya da bu gereklilikle bir kiliseye gitmeden bir de hiçbir özel dua okumadan Hristiyan olunur mu? Yoksa olmazsa olmaz gereklilikler var mı? Yönetim Notu: Hristiyan olmak vaftiz olmayı ve kiliseye gitmeyi içeren bir kutsallaşma yoludur. Özel durumlar olmadıkça söylediğiniz pek mümkün değildir.

İmansız ya da sapkın kişi İmansız ya da sapkın kişi, gerçek imanlı olduğunu söyleyip de aslında hiçbir zaman ruhsal olarak yeniden doğmamış olan kişidir. Vaftiz olup yerel bir kilisenin tüm çalışmalarına katılabilri. Ancak bir süre sonra hristiyan inancını terk edip Kurtarıcı'yı kötülemeye, reddetmeye başlar. Mesih'in tanrılığını, Golgota'daki kurtarma eylemini, dirilişini ve diğer temel öğretişleri reddeder. O kişi için söz konusu olan, imandan soğuma değildir. Tanrı'nın tek kurtuluş yolunu kasıtlı olarak reddeterken vicdan azabı duymaz. İnançsızlığı artar ve Tanrı'nın Mesih'ine inatla karşı çıkar. Yoldan sapmışlık yalnızca Kurtarıcı'yı reddetme olayı değildir. Petrus bunu yapmıştı. O, kriz döneminin baskısıyla düşüncesini değiştirmiş gerçek bir...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler