NCyril
Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi
Ben Ortodoks teolojisini benimsiyorum ama henüz herhangi bir kilisede vaftiz olmadım.
Bir an önce vaftiz olmayı çok istiyorum ancak bunun için henüz zaman var
eğitim falan almam gerekiyor biliyorum.
Bazı konularda kafam karışıyor sudan ve Ruh'tan doğmazsak Tanrı'nın egemenliğine giremeyiz İncil'e göre.
Ortodoks teolojisine göre ben şimdi vaftiz olmadan ölürsem ne olacağım?
Sebastian
Evet, aynı soru benim de aklımı kurcalıyor.
Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)
Evanjelique
|
|
elguca
|
Ortodoks teolojisine göre ben şimdi vaftiz olmadan ölürsem ne olacağım?
|
Roma Katolik Kilisesi öğretisine göre,vaftiz olmadan ölen imanlılar İstek vaftizi almış kabul edilirler.Bu linkte bunun ne anlama geldiğini açıklamıştık:
http://www.hristiyanforum.com/forum/...aftizi-t320666
Resmen katekümenlik derslerine başlamış olanlara da Hristiyan defni ve kilise töreni icra edilip düzenlenir.
Ortodokslukta bu prosedürün ne olduğunu Ortodoksmoderatörler veya forumdaki Ortodoks ruhaniler anlatırlarsa,eminim çok faydalı olacaktır.
Theophilos
Orthodoxwiki, katekümen olan ve din eğitimi almaya başlayan kişilerin, vaftiz olmadan ölmeleri halinde, Hristiyan olarak gömülebileceklerini yazıyor.
Emin olmak için bu konuyu bir ruhaniye de soracağım.
ortodoksmoderator3
Sevgili kardesim, güzel bir soruya deginmissiniz. Ortodoks teolojisi bu soruyu diger büyük mezhepler gibi incil'i rehber alarak yanitlamaktadir. Zaten 'de yanitini biliyorsunuz.
Birinci sirrada iman etmek ve daha sonra vaftizin gerceklesmesini hem incil hemde kilisemiz istemektedir.
Ama neden vaftiz olmadiniz?
Olmak istediniz ve sizi yapmadilar mi?
Yoksa kendiniz vaftizi önemsemediniz mi?
Yüce Tanrinin yaninda istekli olan ama herhangi bir sorundan vaftiz olamayanlar Rabbin yaninda Hristiyanligi gecerlidir.
Ortodoksluk'ta bildigim kadar birisi iman etmis ise, ve vaftiz olmadan vefat etiyse ruhanisi onun basinda dualar ve adina kilise'de özel ayinler yapaktadir.
Eger cemaatiniz ve ruhaniniz yok ise elbet durum degisir!
O zaman sizin Ortodoks olduginuzu ve bu mezhepi benimsediginizi sadece RAB bilir.
Bu durum gercekten zor!
Öldükten sonra aileniz bir ruhani ile görüsmesini ve sizin ortodoks oldugunuzu lakin daha vaftiz olmadiginizi belirtsinler. Artik bu elbet ruhaninin elindedir inanirsa basinda dualar okuyabilir.
Elbet bir ruhani bu konu'da bizleri daha iyi aydinlatabilir.
Sevgiler
Rabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler