Ortodokslukta vaftiz öncesi süreç ne kadardır?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodokslukta vaftiz öncesi süreç ne kadardır?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
scraper

merhaba arkadaşlar.benimde merak ettiğim ortodoks kilisesinde bu vaftiz süresi ne kadardır?ben trakyada bulunuyorum en yakın kilise edirnede bulgar ortodoks kilisesi.cevap yazarsanız sevinirim.esen kalın

hristiyanlık
ortodoksmoderator3

scraper
merhaba arkadaşlar.benimde merak ettiğim ortodoks kilisesinde bu vaftiz süresi ne kadardır?ben trakyada bulunuyorum en yakın kilise edirnede bulgar ortodoks kilisesi.cevap yazarsanız sevinirim.esen kalın
Belirli bir süre yoktur. ilkönce Ortodoks ögretilerini ögrenip Ruhani sizin ne zaman vaftiz olacaginiza karar verir.

Benim tahminimce en azindan 6 ay olmak üzere ve 2 yil arasinda bir süreyi göze almaniz gereklidir.

Ögretileri ne kadar hizli ögrenirseniz ve Kiliseye katilirsaniz vaftiziniz o kadar acele gerceklesir. Artik buda biraz size ait olan birseydir.

Tabi ki bunlar Kilise'den Kilise'ye ve Peder'den Peder'e degisebilir.

Sevgiler

hristiyanlık
ortodoksmoderator

Ozur dilerim, profilinizde "ortodoks" yazιyor. Yani siz bir ortodoks egitimi mi alιyorsunuz? Vaftiz konusunda sizinle ilgilenen peder ne diyor?

Esenlikler

hristiyanlık
Xğristiyan

Esenlikler Dilerim sayin moderatorum. Izninizle bir sey ogrenmek istiyorum. ben daha once anglikan ilahiyatina tabi idim, son 2 ay ortodoks kilisesine katildim. Ortodoks olmak icin katesizm dersinin zorlunlu oldugunu bildigimden dolayi turkce konusabilen bir Yunan-Ortodoks papaz ile kilisemin papazi vasitasi ile tanistim. kendisi bana 2 aydan beridir ders verecegini soyluyor ama her telefon actigimda ozur dileyip, cok mesgul oldugunu soyluyor. ben istersem gider katolikte olurum ama boyle kazanilmaz ki insanlar. ben onun mesgul olduguna inaniyorum ama bu dersi ben nasil alabilirim bilmiyorum. 1-2 yil belki daha fazla turkiyeye gelmeyecegim.

normalde burada ingilizce olmak uzere onlarca ortodoksluk kitaplari var ama dilim yeterli degil herseyi anlayamiyorum. Acaba internetten turkce ortodoksluk sayfalarini yazicidan alip okusam ve kendime bir sure koysam mesela 2 - 3 ay gibi sonra devam ettigim kilisede vaftiz olabilir miyim? ben bunu kilisemede soracagim bakalim onlar ne der? Lakin sizden de cevap bekliyorum saygilarimla...

XAQ ESTO

hristiyanlık
Anastasia

Xğristiyan
Esenlikler Dilerim sayin moderatorum. Izninizle bir sey ogrenmek istiyorum. ben daha once anglikan ilahiyatina tabi idim, son 2 ay ortodoks kilisesine katildim. Ortodoks olmak icin katesizm dersinin zorlunlu oldugunu bildigimden dolayi turkce konusabilen bir Yunan-Ortodoks papaz ile kilisemin papazi vasitasi ile tanistim. kendisi bana 2 aydan beridir ders verecegini soyluyor ama her telefon actigimda ozur dileyip, cok mesgul oldugunu soyluyor. ben istersem gider katolikte olurum ama boyle kazanilmaz ki insanlar. ben onun mesgul olduguna inaniyorum ama bu dersi ben nasil alabilirim bilmiyorum. 1-2 yil belki daha fazla turkiyeye gelmeyecegim.

normalde burada ingilizce olmak uzere onlarca ortodoksluk kitaplari var ama dilim yeterli degil herseyi anlayamiyorum. Acaba internetten turkce ortodoksluk sayfalarini yazicidan alip okusam ve kendime bir sure koysam mesela 2 - 3 ay gibi sonra devam ettigim kilisede vaftiz olabilir miyim? ben bunu kilisemede soracagim bakalim onlar ne der? Lakin sizden de cevap bekliyorum saygilarimla...
Sayιn Xğristiyan tabi ki internet yoluyla bilgi edinebilirsiniz ancak ortodoklukta cemaat meselesi cok onemli.
Lutfen Moderatorlerle yazιsιn.

http://www.oodegr.com/tourkika/index.htm

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ortodokslukta vaftiz öncesi süreç ne kadardır? konusuna benzer konular;

İstanbul'da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri <hr style="margin: 0px; padding: 0px;">Home » haberler on 13/03/2011 – 06:54 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/08-The-Katholicon-is-a-large-Greek-Orthodox-Church-situated-between-Calvary-and-the-Holy-Sepulchre.-Medieval-cartographers-marked-this-spot-as-the-center-of-the-world2-300x201.jpg İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri İRO etkinlikleri kapsamında 15 Şubat tarihinde “İstanbul’da Rum Ortodoks Kiliseleri” konulu konferansı veren Dr. Zafer KARACA’nın ilettiği “İstanbul’da Tanzimat Öncesi Rum Ortodoks Kiliseleri” sergi broşürü web sitemizde; http://www.tureb.net/Istanbulda-Tanzimat-Oncesi-Rum-Ortadoks-Kiliseleri.pdf sayfasında...

Vaftiz öncesi ve sonrası şeytanın saldırıları Sevgili kardeşler;İman etmeden önce ve sonra;vaftizden önce ve sonra şeytanın saldırıları artıyor.Bende haftaya vaftiz olacağım.Bu konudaki tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Esenlikler

Ortodokslukta Vaftiz tartışması merhaba anastasia , ben de yeni hıristiyanlıkla tanıştım ve vaftiz olmak istediğimde bu yağlanma ve denize girme işlemini mi yapıcam. nerede yapılıyorki bu?ben istanbulayım, böyle bir uygulama gerekiyorsa ortodoksluk inancına göre en uygun böyle vaftiz olabileceğim yer neresi olabilir :)ilk kez duydum yazından bunu :)

Tarih öncesi canlılar Ben bunu çok merak ediyorum. Yaratılışta dünya yaratıldıktan sonra insan ve hayvanların yaratıldığından bahsediliyor. Peki ya dinazor gibi tarih öncesi canlılar. Onların bu yaratılıştaki yeri nedir?

Ortodokslukta Vaftiz GENEL OLARAK ORTODOKSLUK'TA KUTSAL VAFTIZ<o:p></o:p> Kardeslerimiz,<o:p></o:p> Hristiyanlar olarak, hepimiz, vaftiz olmakla, Isa Mesih’in uzuvları olmamız Için, hayatımızınbellibiranında, Allah’ınbubüyüknimetinikabulettik.<o:p></o:p> O’nunla birlesmemiz için, O’nu giymemiz için, nitekim ilâhi okurken de: «Isa Mesih’te vaftiz olanlar, Isa Mesih’i giydiniz. Allah’a sükür».<o:p></o:p> Genelde kendi vaftizimizi hatırlamayız. Eğer küçük yasta vaftiz olmussak bu tabiî bir seydir. Yeter ki gerçekten Hristiyanlar gibi yasamağa mücadele edelim. Isa Mesih ile iliskimizi kuvvetlendiren kilisemizin diğer Dinsel Sırlarına da çok defa katılmıs olalım. Ancak, birçok defa, herhangi bir vaftizi takip etme<o:p></o:p> sansımız olmustur. Belki...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Ortodokslukta vaftiz öncesi süreç ne kadardır?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler