Ortodokslukta Vaftiz tartışması konusu
3083 kez okundu,
23 kez cevaplandı. En son mesaj
dimyanos tarafından gönderildi.
Ortodokslukta Vaftiz tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

09-04-08, 13:59
glenda125
merhaba anastasia ,
ben de yeni
hıristiyanlıkla tanıştım ve vaftiz olmak istediğimde bu yağlanma ve denize girme işlemini mi yapıcam. nerede yapılıyorki bu?ben istanbulayım, böyle bir uygulama gerekiyorsa ortodoksluk inancına göre en uygun böyle vaftiz olabileceğim yer neresi olabilir :)ilk kez duydum yazından bunu :)
Ortodokslukta Vaftiz tartışması
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

09-04-08, 19:49
gercek25
Merhaba kardesim ,ben size birsey yaziyim mi yoksa birakayimmi diye
teredütte girdim,ama yine birkac söz yazmadan gecemedim.
Sizin anlattiginiz,Ortodoxlarin cogunun cocuklari nasil Vaftiz yaptiklaridir.
Bu söylemek gerek
incilin ögretisine göre bu yanlistir !
Bir Insan dünyaya gildigi zaman nasil Imanli olamassa böylede Vaftiz olmasi yanlistir.
Ortodox kilisesi bile 600 yil sonra cocuk Vaftizi yapmaya baslamistir.
daha önce yapilmamistir ,cocuk Vaftizi !
Incile göre Vaftizin anlami !
Ben Bu dünyaya ve bu dünya benim icin ölmüstür,bundan sonra yasadigimi Rabim Mesih icin yasarim.
Vaftiz olan insan Bunu Sahitlik ederrek Vaftiz olur.
Sevgilerle
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-04-08, 01:40
Anastasia
|
|
glenda125
|
merhaba anastasia ,
ben de yeni hıristiyanlıkla tanıştım ve vaftiz olmak istediğimde bu yağlanma ve denize girme işlemini mi yapıcam. nerede yapılıyorki bu?ben istanbulayım, böyle bir uygulama gerekiyorsa ortodoksluk inancına göre en uygun böyle vaftiz olabileceğim yer neresi olabilir :)ilk kez duydum yazından bunu :)
|
LUTFEN TIKLAYIN
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=7002
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-04-08, 03:02
Anastasia
|
|
gercek25
|
Sizin anlattiginiz,Ortodoxlarin cogunun cocuklari nasil Vaftiz yaptiklaridir.
Ortodox kilisesi bile 600 yil sonra cocuk Vaftizi yapmaya baslamistir.
daha önce yapilmamistir ,cocuk Vaftizi !
Incile göre Vaftizin anlami !
Sevgilerle
|
Hayιr kardesim! Hristiyanlar daha havarilerin zamanιndan, cocuklarιnι vafiz ederdi!
Elçilerin işleri 10
İman Eden Yüzbaşı
1 Sezariye`de Kornelius adında bir adam vardı. “İtalyan” taburunda yüzbaşıydı.
2 Dindar bir adamdı. Hem kendisi hem de bütün ev halkı Tanrı`dan korkardı. Halka çok yardımda bulunur, Tanrı`ya sürekli dua ederdi.
… 44 Petrus daha bu sözleri söylerken Kutsal Ruh, konuşmayı dinleyen herkesin üzerine indi.
45 Petrus`la birlikte gelen Yahudi imanlılar, Kutsal Ruh armağanının öteki uluslardan olanların da üzerine dökülmesini şaşkınlıkla karşıladılar.
46-47 Çünkü onların, bilmedikleri dillerle konuşup Tanrı`yı yücelttiklerini duyuyorlardı. O zaman Petrus, “Bunlar, tıpkı bizim gibi Kutsal Ruh`u almışlar. Suyla vaftiz* olmalarına kim engel olabilir?” dedi.
48 Böylelikle onların İsa Mesih adıyla vaftiz olmalarını buyurdu. Sonra onlar Petrus`a, birkaç gün yanlarında kalması için ricada bulundular.
Elçilerin işleri 11
13 Adam bize, evinde beliren meleği nasıl gördüğünü anlattı. Melek ona şöyle demiş: `Yafa`ya adam yolla, Petrus diye tanınan Simun`u çağırt.
14 O sana, senin ve bütün ev halkının kurtuluş bulacağı sözler söyleyecek.`
Yani Petros, Kornelius’un BUTUN EV HALKINI VAFTIZ EDIYOR.
Acaba bu evde hic cocuklar yok mu dersiniz?
Elçilerin işleri 16
15 Lidya, ev halkıyla birlikte vaftiz* olduktan sonra bizi evine çağırdı. “Beni Rab`bin bir inanlısı kabul ediyorsanız, gelin, evimde kalın” dedi ve bizi razıetti.
Lidya’nin da evinde cocuk mu yok?
Elçilerin işleri 16
33 Gecenin o saatinde zindancı onları götürüp yaralarını yıkadı. Sonra hem kendisi hem ev halkı hemen vaftiz* oldu.
Zindancınιn da mι cocugu yok?
Elçilerin işleri 16
8 Havranın yöneticisi Krispus bütün ev halkıyla birlikte Rab`be inandı. Pavlus`u dinleyen Korintliler`den birçoğu da inanıp vaftiz* oldu.
Krispus’un da mι cocugu yok?
1. Korintliler 1
16 Evet, birdeİstefanas`ınevhalkını vaftizettim
Elbettebuevhalklarιndacocuklardavardι vehavarileronlarι vaftizettiler. Ayrica1ciyuzyιldanberihristiyanliktacocukvaftizioldugunanbircokkaynaklarvar. (Irineos 202 MS, Origenis 185-254 MS, Tertilianos 196-212 MS, Aziz Kiprianos 258 MS.)
Size birsey daha gostermek istiyorum.
11 Ayrıca Mesih`in gerçekleştirdiği sünnet sayesinde bedenin benliğinden soyunarak elle yapılmayan sünnetle O`nda sünnet edildiniz. Kol.2:11)
Hristiyanlar sunnet olmaz, degil mi?
Sunettin yerine bizde vaftiz var.
Ibraniler nicin sunet edilirdi? .(Yaratılış 17)
10 Seninle ve soyunla yaptığım antlaşmanın koşulu şudur: Aranızdaki erkeklerin hepsi sünnet edilecek.
11 Sünnet olmalısınız. Sünnet aramızdaki antlaşmanın belirtisi olacak.
Demek sünnet eski antlaşmanın belirtisi.
Evet ama , yeni antlaşmanın belirtisi vaftiz degil mi?
Vaftiz sünnettin yerini almis.
Simdi dikkatle okuyun:
12 Evinizde doğmuş ya da soyunuzdan olmayan bir yabancıdan satın alınmış köleler dahil sekiz günlük her erkek çocuk sünnet edilecek. Gelecek kuşaklarınız boyunca sürecek bu
Boylece Kilisemiz, her sekiz günlük bebek icin ozel bir dua eder ve pek yakinda onu vaftiz;e kabul eder. Cunku Rab bize dedi ki:
13-14 O sırada bazıları küçük çocukları İsa`nın yanına getirdiler; ellerini onların üzerine koyup dua etmesini istediler. Öğrenciler onları azarlayınca İsa, “Bırakın çocukları” dedi. “Bana gelmelerine engel olmayın! Çünkü Göklerin Egemenliği böylelerinindir.” (Matta 19: 13-14)
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-04-08, 12:59
gercek25
Merhaba Kardesim,
sizin söylediklerinizi bende biliyorum,Bende ortodoxluktan gelen bir insanim.
Sizin,anlayisiniz eger bir insan vaftiz olursa kurtulur,O kisi artik imanli olmustur!bu düsünce yanlistir! kimim kurtulacagi hakinda size bir sey yazmaya gerek yok sanirim.
Tabiki tartismalar var sizin söylediginiz kisimlarda bir yandan
incilin ögretisi kesin bir yandan bu aylelerde cocuklar yokmu!
Tabiki vardir,ama bunlarin Vaftiz olduklarina dair bir yazi yoktur,O zamanlarin düsüncesine göre Anne ve Baba imanli oldugu zaman,Tabiki
cocuklarinda bu Imani devam ederdi,ve bu imanda büyürdü.
Kimse iman etmeden Vaftiz olmasi dogru degildir.
Bu düsüncede ,Artik mesihe ihtiyac yoktur diye bir düsünce var,kilise istedigi kisiyi imanli yapar gibi.
Zaten burda yapilan yanlislik yüzünden,insanlara Vaftiz olmus diye artik sen hiristiyansin deniyor,sen artik cenette gideceksin.
Kimse Rabimizin bizim icin yaptigini ve Onun sayesinde Kutuldugumuzu inkar edemez Kardesim.Kalbimizle inanir ve Sesimizle Isa Mesihin Bizim ve günahlarimiz icin Kanini akittigini ilan ederiz.
O zaman bizler imanli sayiliriz,bir kilisenin yapacagi bir kuralla degildir.
Butün yapilan kurallarda O kisinnin bütün sorumlulugunu kilise ve Onun tasiyan kisiler alir bu nasil bir düsünce kusura bakmayin,nasil bir Insan
baskasi icin karar verir ,O zaman Haydi bütün dünyayi kurtaralim kardesim öyle olursa.
Aslinda bu ortodox kiliseside bilir cünkü 600 yil sonra cocuklari Vaftiz yapmaya basladilar,daha önce beki nasil oluyorduki O zamanlar yapilmamis cocuk Vaftizi.
Kusra Bakmayin benim su an Vaktim yok ,size gerekli
incilde yerleri yazardim,ama umuyorum sizde bilirsiniz,söylediklerimd e yanlislik yoktur.
Bizim yurt disinda olan sorunlardan biri zaten insanlar cocukken vaftiz olmus,Iman hakinda konustugun zaman Isa Meshin bile nerdeyse kim oldugunu bilmiyor,artik
incili acip belki hic okumamis ama Hiristiyan.
Burda bayramlar kutlanir,bayramlarin bile ne olduklarini bilmezler,yanlizca güzel izinleri vardir Tatil yaparlar.
Sunu söylemek istiyorum ben kimseyi yargilamam,ama Ortaya cikan sorunlari unutmamak gerek,benimde tanidigim cok yunanlar var ordada ayni sorum cikiyor.
Incilin ögretisi kesin Iman ve ondan sonra imandan dogan islemler ,yani Isa Mesihe itiat,insan öyle imanli olur ve kiliseye katilir .niye aranizda birileri varsa dikkat edin onlar cobanlari yanilmasin diye yazilar.
Hatta bile öyleye kadar gitmiski,insan öldükten sonra onun icin yapilan iyi isler yani yemek dagitmak,ve onun icin dualar onun günahlarini af ettiriyor diye düsünce bile var bunun ilerisinde.
Onun icin Dualar yapilir,ayi veya seneleri yapilir,kilise yapilir ölen icin
yapilanlarda onun günahlarinin afi dilenir.
Kardesim kiliseye tabiki onlara yetki verilmistir,ama bununda anlami degildirki artik Mesihin carmiha gerilmesine gerek yoktur,bizler artik insani
Vaftiz eder ve onun icin inanir ve kutsal kilariz.öldükten sonra bile dualarimizla o kisiyi kurtaririz. O zaman bütün dünyayi kurtaralim !
siz bir düsünün dogrumu olur böyle.
Size sevgilerle rabin bereketini dilerim ,umarim sizi kirmak amacla bunlari söylemedigimi bilirsiniz.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Ortodokslukta Vaftiz tartışması konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>