Paris'teki Türk ailenin evinde ikona mucizesi

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Paris'teki Türk ailenin evinde ikona mucizesi

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
K A P K A N

Alıntı:

Hataylı Esat ve Sevim Altındağoğlu'nun evi, duvara astığı, gözlerinden yağ damlatarak ağlayan Meryem Ana tablosu nedeniyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Güncelleme:10 Mart 2010 16:06

Fransa'nın başkenti Paris'in Garges-les-Gonesse banliyösünde yaşayan Hataylı Esat ve Sevim Altındağoğlu'nun evi, duvara astığı, gözlerinden yağ damlatarak ağlayan Meryem Ana tablosu nedeniyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Evleri tabloyu görmek ve tabloya el sürebilmek için gelenlerle dolup taşan Altındağoğlu ailesi, ziyaretçi akını nedeniyle aile düzenlerinin bozulduğunu söylüyor. Tablonun asılı olduğu dar koridorda sıraya giren ziyaretçiler, ellerinde pamuklarla tablodan sızan yağı silebilmek ve tabloyu öperek kutsanmak için saatlerce bekliyor.

Ziyaretçiler tablonun başında en fazla 1 dakika durabilirken, Esat ve Sevim Altındağoğlu çifti, misafirlere çay kahve ikramında da bulunuyor. Ziyaretçileri eve vardiya usulü almak zorunda kaldıklarını belirten Esat Altındağoğlu, evlerinde kalabalıktan hareket edecek yer kalmadığını söylüyor. Altındağoğlu, “Eşim bu tablo karşısında namazını niyazını duasını yapardı, 12 Şubat günü tablonun gözlerinden yağ aktığını görünce biz de şaşırdık. Ne diyeceğimizi bilemedik. Bir Türk’ün evinde böyle bir durum meydana gelmesinin ardından, Türk basınında haberler çıktı, kimisi ‘tablonun arkasında pompa var’ dedi, kimisi, para için bu işi yaptığımızı yazdı çizdi, buyurun bakın ne pompa var ne de kimseden para talep ediyoruz. Ben Türk olduğum için Türklüğümle gurur duyuyorum. Ama bana para için bunu yaptığımı üçkağıtçı olduğumu düşünen Türklerden değilim, onlar gibi Türk olmaktan gurur değil utanç duyarım” diye konuştu.

Tabloyu müzelere vermeyeceğini ifade eden Altındağoğlu, “O bize 2006 yılında Lübnanlı bir rahip tarafından hediye edilmişti. Hediye verilmez. Tabloyu görmek için gelen gidenler her ne kadar aile düzenimizi allak bullak ettiyse de, biz insanlara kapımızı açmaktan pişman değiliz. Benim tek korkum ister istemez tabloya elle dokunuyorlar tablonun deforme olmasından korkuyorum" şeklinde konuştu.
http://haber.mynet.com/detay/dunya/dunya-bu-tabloyu-konusuyor/499512

hristiyanlık
NCyril

Bakalım bu aile Hristiyan olacak mı? =)

hristiyanlık
Hardal

Aşağıdaki adreste (10 Mart tarihli mesajlar) Antakya Rum Ortodoks kilisesinin bir açıklaması (Fransızca) yer alıyor. Açıklamaya göre aile zaten bu kiliseye bağlı dindar bir ortodoks ailesi.

http://www.forum-orthodoxe.com/~foru...30de50e#p17336

hristiyanlık
L y d i a

Hardal
Alıntı mesaj
O zaman kadının ikonanın önünde namaz kılması neden? Fransızcam yok ondan okuyamadım yazdığınız linki,Kilise açıklamasının Almanca ya da İngilizcesi var mı acaba?

hristiyanlık
NCyril

Lilit
Alıntı mesaj
Bırakın ikonayı İslam'da resmin önünde bile namaz kılınamaz.

Süryanilere özgü "namaz"dan veya sadece duadan bahsediyor olabilir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Paris'teki Türk ailenin evinde ikona mucizesi konusuna benzer konular;

Ateist bir ailenin ateist bir ferdi olarak Rab İsa Mesih'e dönen var mı? Ben 68 kuşağı diye adlandırılan, sosyalizme inanmış, onun için mücadele etmiş, hiç bir dini inancı olmayan bir aile yapısı içinde yetiştirildim. Anne ve babada hiç bir din inancı olmayınca, doğal olarak yetiştirilirken siz de ateist bir birey olarak kendinizi tanımlıyorsunuz. Bir parça bununla ilgili yorumda bulunmak istiyorum eğer yönetim izin verirse. Hayatımın ilerleyen yıllarında tanışıp, uzun uzadıya inanç üzerine sohbetler ettiğim pek çok insanın otomatik olarak şöyle düşündüklerini gördüm. Eğer tanrı inancın ve korkun yoksa, kötülük yapmamak, adaletsiz olmamak için hiç bir nedenin olmaması gerekir. Her aklına gelen ahlaksızlığı yapabilirsin, ya da yapmışsındır gibi önyargıların çok yaygın olduğunu gördüm. Bu konuştuğum insanlar...

BEYRUTTA IKONA Kutsal azizlerin mucizeleri coktur. Bu haber ve mucizeleri, imanli insanlar kiliseye tasir. Amaclari ise, Tanri Mesih'in ve kutsal ruh'un harcadigi cabayi kanitlamaktir. Eski zamanlarda, Beytutta meydana gelen, ilahisel ve ilginc bir mucizeyi sizlere anlatmak istiyorum. Bu mucizeyi bizlere, o zamanin metropoliti( mitran) Asanasios yazdi. Metropolitan amaci, ibadette ikonalarin ne kadar onemli oldugunu ogretmek ve ispatlamakti. Bu ilahisel mucizede tam zamaninda gerceklesti. Cunku tum metropolitler, ikonalarin kullanilmasi icin cok emek veriyorlardi. Sene 878 ms. O zamanlarda mumin hiristiyan bir adam Beyrut'ta bir evde kiraci olarak bir evde yasiyordu. Daha sonra oradan ayrilip uzak bir bolgeye tasindi. Malesef hic dikkat etmeyip, evde...

Evinde veya kilisesinde Kutsal Doğum sahnesini kuran var mı? Biliyorsunuz ki,Advent dönemine girmiş bulunuyoruz.Noel öncesi dönemde çoğu kilise ve imanlılar Kutsal Doğum sahnesinin mini bir maketini kurmaktadırlar. Hatta ülkemizde de birkaç sene önce çok büyük bir süpermarkette Fransadan ithal Kutsal Doğum sahnelerini görünce oldukça çok şaşırmıştım. http://www.catholicshopper.com/products/media/sap_nativity.jpg http://www.stlawrenceparish.org/photogallery/Nativity%20Scene%202005.JPG

Ortodoks ikona resimleri. güzel ortodoks ikonalarının resimlerini gönderebilirmisiniz?

Türkçe ikona Böyle bir şey mi dϋşϋnϋyor musunuz? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p>http://i420.photobucket.com/albums/pp286/anastasiaanastasoula/2_t.jpg http://i420.photobucket.com/albums/pp286/anastasiaanastasoula/Special_JohnR_t.jpg</o:p>

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Ortodoksluk : Paris'teki Türk ailenin evinde ikona mucizesi

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler