| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: Protestanlıktan Ortodoksluğa geçiş prosedürleri konusu 6338 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj moderator6 tarafından gönderildi. Protestanlıktan Ortodoksluğa geçiş prosedürleri Diğer kiliselerden Roma Katolik Kilisesi'ne geçme prosedürünü ve katekümenlik derslerini biliyorum da,hali hazırda Hristiyan olan bir imanlının (su vaftizini almış olan) Ortodoks cemaatine nakil ve kabul işlemi nasıl gerçekleşmektedir bu konuda pek bir bilgim yok...Sadece Krizmasyon yağı (Konfirmasyon töreni esnasında sürülen yağ) ile meshedilme sonucu Ortodoksluğa geçildiğini duydum..Katolik kilisesi'ndeki gibi belli bir katekümenlik eğitimi veriliyor mu? Bu dediğim,zaten vaftiz olmuş imanlılar içindir,bildiğim kadarıyla Katolik veya Protestan kilisesinde yapılan vaftiz geçerli sayılıyor ve vaftizin tekrarı gerekmiyor.. Esenlikle... Protestanlıktan Ortodoksluğa geçiş prosedürleri
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Protestanlıktan Ortodoksluğa geçiş prosedürleri konusu 6338 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj moderator6 tarafından gönderildi.
Diğer kiliselerden Roma Katolik Kilisesi'ne geçme prosedürünü ve katekümenlik derslerini biliyorum da,hali hazırda Hristiyan olan bir imanlının (su vaftizini almış olan) Ortodoks cemaatine nakil ve kabul işlemi nasıl gerçekleşmektedir bu konuda pek bir bilgim yok...Sadece Krizmasyon yağı (Konfirmasyon töreni esnasında sürülen yağ) ile meshedilme sonucu Ortodoksluğa geçildiğini duydum..Katolik kilisesi'ndeki gibi belli bir katekümenlik eğitimi veriliyor mu?
Bu dediğim,zaten vaftiz olmuş imanlılar içindir,bildiğim kadarıyla Katolik veya Protestan kilisesinde yapılan vaftiz geçerli sayılıyor ve vaftizin tekrarı gerekmiyor..
Diğer kiliselerden Roma Katolik Kilisesi'ne geçme prosedürünü ve katekümenlik derslerini biliyorum da,hali hazırda Hristiyan olan bir imanlının (su vaftizini almış olan) Ortodoks cemaatine nakil ve kabul işlemi nasıl gerçekleşmektedir bu konuda pek bir bilgim yok...Sadece Krizmasyon yağı (Konfirmasyon töreni esnasında sürülen yağ) ile meshedilme sonucu Ortodoksluğa geçildiğini duydum..Katolik kilisesi'ndeki gibi belli bir katekümenlik eğitimi veriliyor mu?
Bu dediğim,zaten vaftiz olmuş imanlılar içindir,bildiğim kadarıyla Katolik veya Protestan kilisesinde yapılan vaftiz geçerli sayılıyor ve vaftizin tekrarı gerekmiyor..
Esenlikle...
Bu sorumu heralde en iyi yanıtlayacak kişi Anastasia kardeştir...
Daha önce Hristiyan olmayan birinden farklı olarak, herhangi bir non-orthodox mezhepten gelen hristiyanın Doğu Ortodoks kilisesine kabul süreci nasıl işler? Katolik Kilisesindeki gibi kateşizm dersleri ve bir katekümenlik süreci var mıdır? Bir eğitim sürecinden geçiriliyorsa bu ne kadar sürer? Bildiğim kadarıyla Baba,Oğul,Kutsal Ruh adı altında su vaftizini almış bir Hristiyan,Ortodoks cemaate kabul için tekrardan vaftiz edilmiyor..
Konfirmasyon olarak kutsal Chrisma yağıyla mı meshediliyor?
Ben Katolik sürecini biliyorum ama Ortodoksluğa geçişi,bilgilerimi geliştirmek açısından Anastasia kardeşten öğrenmek isterim...
Hristiyan olan bir imanlının (su vaftizini almış olan) Ortodoks cemaatine nakil ve kabul işlemi katekümenlik eğitiminden sonra konfirmasyon töreni ile oluyor. (kutsal Chrisma yağıyla) Onemli olan Katoliklikten/Prostestanlιktan Ortodoksluğa geçmek isteyen hristiyanιn iki mezhepin arasιndaki farklarι iyice anlamak, incelemek, okumak, ögrenmek ve serbestçe Ortodoksluğu kabul etmek (veya Katoliklik’te/Protestanlιk’ta devam etmektir). Bu tϋr katekümenlik süreci tam olarak belli değil. Ortodoksluk’ta bu kararι –yani dersler ne kadar sϋreceğini-genellikle imanlι ile uğraşan papaz alιr. Tabii imanlι ile konuşarak.
Esenlikler
Teşekkür ederim sevgili Anastasia,
Bir de ben şunu biliyorum ki,Katolik Kilisesinde konfirmasyon ayini yapılmışsa,Katoliklikten Ortodoksluğa geçişte chrisma yağı ile konfirmasyon gerekmiyor,Ortodoks ve Katolik kiliseleri her ikisi de kökenlerini havarilere dayandırdıkları için (Apostolik),birbirlerinin sakramentlerini 'valid' olarak geçerli sayıyorlar sanıyorum..
Ancak herhangi bir Protestan mezhebinden (veya sakramentlerinin geçerliliği konusunda şüphe duyulan bir kiliseden) geçildiğinde bu chrisma yağı ile konfirmasyon gerçekleşiyor..
Aynı şekilde,Ortodoks kilisesinde yapılan Konfirmasyon töreni de,Katolik kilisesinde geçerli sayılıyor..
Yani arada karşılıklı aforozlar geçmişte gerçekleşmişse ve tatsızlıklar yaşanmış olsa da,yine de Katolik ve Ortodoks (Doğu&Batı kiliseleri) Protestanlığa göre birbirlerini öğreti ve doktrin bazında daha çok kabulleniyorlar.
Hala bazı Rus Ortodoksları ve diğerleri, Katolikliğe karşı tepkili olsa da,hepsi Katolik kilisesinin geçerli sakramentlere sahip olduğunu kabulleniyorlar.
Aynı şekilde Roma Katolik kilisesinde de,diğer hristiyanlara göre Ortodoksların daha ayrıcalıklı bir konumu var..
Ortodoks ve Katolik cemaatleri arasındaki husumet,doktrinsel olmaktan daha çok siyasal ve politiktir..
Evanjelique kardeşim, mesajιnιzιn bazι noktalarιnι yorumlamak ihtiyacιnι hissettim.
Katolik Kilisesinde konfirmasyon ayini yapılmışsa,Katoliklikten Ortodoksluğa geçişte chrisma yağı ile konfirmasyon gerekmiyor, diyorsunuz. Bu doğru değil kardeşim. Katoliklikten Ortodoksluğa geçişte chrisma yağı ile konfirmasyon muhakkak gerekir, hatta bazι Kiliselerde yeniden vaftiz bile oluyor.
Ortodoks ve Katolik kiliseleri her ikisi de kökenlerini havarilere dayandırdıkları için (Apostolik),birbirlerinin sakramentlerini 'valid' olarak geçerli sayıyorlar sanıyorum.. Genellikle imanlιlar için öyle ama, mesela, Latin Katolik Kilisesi’nin bir papazι, bir Ortodoks kilisede ayin yönetemez.
Ancak herhangi bir Protestan mezhebinden (veya sakramentlerinin geçerliliği konusunda şüphe duyulan bir kiliseden) geçildiğinde bu chrisma yağı ile konfirmasyon gerçekleşiyor..Evet.
Aynı şekilde,Ortodoks kilisesinde yapılan Konfirmasyon töreni de,Katolik kilisesinde geçerli sayılıyor.. Ortodoks Kilise’nin bϋtϋn sakramentleri Katolik kilisesinde geçerli sayılıyor. Yani bir ortodoks kardeşimiz, bir Katolik kilisesi’nin ayin törenine katolikler tarafιndan kabul edilir ama bir ortodoks için bu hata sayιlιr.
Yani arada karşılıklı aforozlar geçmişte gerçekleşmişse ve tatsızlıklar yaşanmış olsa da,yine de Katolik ve Ortodoks (Doğu&Batı kiliseleri) Protestanlığa göre birbirlerini öğreti ve doktrin bazında daha çok kabulleniyorlar. Katιlιyorum. Ama Katoliklik ve Ortodoksluk arasιndaki farklar, tatsιzlιk meselesi değil, doktrinsel meselelerdir. Yalnιz siyasal ve politik de değil.
Fransιzcanιz varsa, lϋtfen, Latin Katolik kilisesi’nin bir papazι olan archimandrite Placides Deseille’in hayat hikayesini incelemek için buraya tιklayιn. http://www.pagesorthodoxes.net/foi-orthodoxe/temoignage-placide-deseille.htm
Sevgilerimle.
Protestanlıktan Ortodoksluğa geçiş prosedürleri konusuna benzer konular;
Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri Hıristiyan olmayı arzu eden kişi bir rahibe ya da episkoposa baş vurarak ona bu isteğini bildirirse derhel vaftiz edilmez; ilk önce en az iki sene süren bir hazırlık devresinden geçecektir; vaftiz adayı beklemeli ve kendini hazırlamalıdır. Bu iki senelik süre bir çok defa daha uzundur; bir istisna olarak kısaltılabilir. Bu hazırlık devresinin resmi ismi Katekümena, ve onu yaşayan vaftiz adayının adı da Katekümendir. Bu isimler Yunanca olan ve öğretmek / öğrenmek anlamına gelen bir kökten türemiştir.
bu doğrumu???
Evrimcilerden Sudan Karaya Geçiş Hakkında İtiraflar Evrimcilerden Sudan Karaya Geçiş Hakkında İtiraflar
Evrimci senaryo, omurgasızlardan evrimleşen balıkların, bir süre sonra da karada yaşama imkanı olan amfibiyenlere dönüştüklerini iddia eder. Ama tahmin edileceği gibi, bu senaryonun da hiçbir delili yoktur. Yarı balık yarı amfibiyen bir canlının yaşadığını gösteren tek bir fosile bile rastlanmamıştır.
http://www.hristiyanforum.com/images/konuresimleri/348878/79.jpg
Evrimcilerin iddia ettiği sudan karaya geçiş süreci hiçbir zaman yaşanmamıştır.
Ara geçişi göstermesi gereken fosillerin bulunmamasının yanı sıra sudan karaya geçişte bir canlıda birçok önemli değişiklik oluşması gerekir. Oysa bu tür bir geçiş imkansızdır. Bunu imkansız kılan sayısız faktör vardır. Örneğin balıkların karada yaşayabilmeleri için solungaçlarının...
Evrimcilerin Omurgasızlardan Omurgalılara Geçiş Olmadığı İtirafı Evrimcilerin Omurgasızlardan Omurgalılara Geçiş Olmadığı İtirafı
Evrimciler Kambriyen devirde ortaya çıkan omurgasız deniz canlılarının, on milyonlarca yıllık bir zaman dilimi içinde balıklara dönüştüğünü iddia ederler. Ancak Kambriyen devri omurgasızlarının hiçbir atası olmadığı gibi, bu omurgasızlarla balıklar arasında bir evrim olduğunu gösterebilecek hiçbir ara-geçiş formu da yoktur. Oysa iskeletleri olmayan ve sert kısımları vücutlarının dış kısmında yer alan omurgasızların, sert kısımları vücutlarının ortasında yer alan kemikli balıklara evrimleşmesi çok büyük bir dönüşümdür ve çok sayıda ara form izi bırakmış olması gerekir.
Evrimciler bu hayali formları bulmak için 140 yıldır fosil tabakalarını altüst etmektedirler. Milyonlarca omurgasız fosili vardır, milyonlarca balık...
Katoliklikte niçin yabancı dilde ayin var ve protestanlıktan farkları nelerdir? Herkese Merhaba
Öncelikle çogu arkadaşımızın aklında şu soru var Katolik inancıyla Protestan inancı arasında ne gibi bir degişiklikler faktör gösteriliyor
Ayrıca niçin katolik inancında yabancı dil olarak ayin yapılıyor bunlara açıklık getirmek gerekli diye düşünüyorum
Fikirlerini ve Düşüncelerini paylaşamayan arkadaşlarım adına tesekkür ediyorum iyi çalışmalar
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil