ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU?

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Ortodoksluk : ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? konusu 1724 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi. ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? Kaynak: http://samandagortodoks.com/ ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? konusu 1724 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi.

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-01-10, 21:35
ortodoksmoderator3

Alıntı:
Dua etmek, Tanrı ile beraber olmamız için, hayatımızın temelidir. Çünkü dua, bizlere Tanrı ile sohbet etmemizi sağlıyor. Dua nın iki şekli vardır.
Birincisi: Hristiyan cemaati ile kilisede dua etme şekli, ikincisi ise kişisel ve şahsi dua dır. Ve bu iki dua şekli, şeytanı çok ciddi bir şekilde etkilemektedir. Çünkü, şeytan Tanrıya yakın olan ve Tanrı nın sevgisi ile dolu olan kalpleri görmeye dayanamaz. Kilise babalarımız bizlere duanın üç mertebesinin olduğunu öğretir.
Bunlar: Dudak, zihin ve kalp ile dua etmektir. Şeytan, bu üç mertebeli olan duaların yerine getirilmemesi için insanlarla savaşır, öyle ki insan Tanrı ile arasında olan alakayı tahkik edemesin. Yorgunluk bahanesiyle, yada sıkıntılı olduğundan dolayı, yada dua etmenin faydalı olmadığına dair, insanları ikna etmeye gayret eder ve böylece Tanrıya giden yolumuzu keser. Bu durumda şeytan, savaşı başlangıcından beri kazanmış olur. Lakin ruhsal hayatına önem veren insan, ruhani pederinden yardım alarak, bu zor tecrübeleri Tanrının akıl almaz gücüyle aşabilir. İnsan bu ilk mertebeyi aştıktan sonra ikinci mertebeye intikal eder. ( zihin ile dua etmek )
Genelde kilisede dua eden insanların aklını, şeytan kurcalamaya ve meşgul etmeye başlar, öyle ki zihinleriyle dua edemesinler. Bundan emin olabilmeniz için, öncelikle kendimize daha sonra kiliseden çıkan mümin insanlara şunları sormanız gerekir. Ayin esnasında zihinleri neyle meşgul du? Akılları neyi düşünüyordu? Okuyucunun yada pederin hangi ilahileri söylediklerini hatırlıyorlarmı? Günün incili neyden bahsediyordu? Peder, vaaz verirken hangi konulara değindi? Burada herkesin ayrı bir cevabının olduğunu göreceksiniz. Bazıları sadece birkaç ilahi duydu, bazıları ise sadece okunan İncil”e kulak verdi, bazıları ise sadece pederin vaazına önem gösterdi vs…..
Ve sorulara devam ediyoruz. Mümin insanların zihni neyle meşgul du acaba? Genelde bu meşguliyet iki şeyle bağlantılıdır. Birincisi, günlük hayatın verdiği yorgunluk, ikincisi ise, kiliseye girip çıkan insanlarla ilgilenmek tir. Kimin ne giydiğine ve ne yaptığına dikkat etmektir. Şeytanın, insanların akıllarını ne kadar kolay bir şekilde meşgul ettiğini gördünüz mü? Ve sonuçta insanlar her zamanki gibi kiliseye gidip hedeflerine ulaşamamışlar dır. Bu durumda, mümin insanın kendine gelip fikrine ve zihnine hakim olması gerekir, öyle ki gerçek ve zihinsel duayı Tanrı ya sunabilsin. Bu kesinlikle kolay bir durum değildir, ama şeytana karşı verebileceğimiz çok önemli bir savaştır. Bu iki önemli mertebeleri aştıktan sonra üçüncü mertebeye doğru yöneliriz. Kalp ile dua etme….
Kalp dua sı, şeytana karşı direnen ve bahsettiğimiz gibi, o iki mertebeyi aşan ve temiz kalpli mümin insanlara Tanrı tarafından verilen çok kutsal bir nimet tir. Bu mertebe Tanrı tarafından verilen bir nimet tir, onun için bu bahsettiğimiz üçüncü mertebe ( kalp dua sı ) birinci ve ikinci mertebeyi aşmamıza bağlıdır.
Dua, elimizde olan büyük bir silah tır, vacibimiz ise ömür boyu bu güçlü silahla savaşıp ebedi hayata kavuşmaktır. Öyle ki dudaklarımızla dualarımızı zihnimize yöneltelim ki, Tanrımız da, dualarımızı kalbimize yöneltsin. Ve bizler de ona peygamber Davut gibi yüreğimizin derinliklerinden haykıralım ( TEMİZ BİR KALP ( YÜREK ) YARAT BENDE EY TANRI ). Mezmur 51:10

RUHANİ PEDER: Dimyan Yakupoğlu
Kaynak: http://samandagortodoks.com/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU?

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-01-10, 21:57
Theophilos

İlk iman ettiğim dönemde Şeytan'ın ayartmalarıyla karşılaştığımda dua esnasında da sıkıntı yaşamıştım. Huzur içinde temiz kalple dua etmek için yanıp tutuşmama rağmen, Şeytan hep aklıma ahlaksızlıkları düşürür ve zihnimi kirletmem ve kutsal değerlere saygısızlık etmem için mücadele verirdi. Kutsal Ruh'un varlığından emin oldukça bu durumdan kurtulmayı başardım.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU?

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-01-10, 22:02
ortodoksmoderator3

Theophilos
İlk iman ettiğim dönemde Şeytan'ın ayartmalarıyla karşılaştığımda dua esnasında da sıkıntı yaşamıştım. Huzur içinde temiz kalple dua etmek için yanıp tutuşmama rağmen, Şeytan hep aklıma ahlaksızlıkları düşürür ve zihnimi kirletmem ve kutsal değerlere saygısızlık etmem için mücadele verirdi. Kutsal Ruh'un varlığından emin oldukça bu durumdan kurtulmayı başardım.
Rabbe sükürler olsun kardesim...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-01-10, 22:05
Theophilos

ortodoksmoderator3
Theophilos
Rabbe sükürler olsun kardesim...
Binlerce kez Amin!

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-01-10, 00:44
ametist

Ya bu forumu cok seviyorum :)

Sormaya calısıpta soramadıgım sorularımın cevaplarını hem sorulan sorulardan hemde sorulara verilen cevaplardan alıyorum.Bunları bilmiyordum mesela.Suan bende o durumdayım sayın Theophilos hep aklımı kirletiyor dua esnasında şeytan benimde , bende yeni imanlı sayılırım (1sene oldu yeni daha ) kutsal ruhun o andaki varlgından ne yalan söyleyeyim emin olamıyorum bunu başarmak önemli olan sanırım . Siz bunu nasıl başardınız ? Esenlikler.. Tesekkürlerr :)))

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? konusuna benzer konular;

Şeytan Insanlarin seytan hakkindaki inanislari komik dusuncelerden soyutluga kadar uzanir; kimisi seytanin omuzunuzda oturup sizi gunaha itekleyen kirmizi boynuzlu kuyruklu kucuk bir varlik olduguna kimisi de insan kiligina girmis olanlara inanirlar. Ancak Kutsal Kitap seytanin kim oldugu ve hayatlarimizi nasil etkiliyebilidigi konusunda gayet net aciklamalarda bulunmustur. Ozetliyecek olursak Kelama gore seytan cennetteki yerini yitirmis ve gunahi yuzunden cennetten atilmis melekti ve simdi Tanriya ve Onun insanlarina karsi elinden geleni yapmaktadir. Seytan yaratildiginda kutsal bir melek olarak yaratilmisti. Isaya 14:12 seytanin dusmeden onceki isminin Lucifer oldugunu yazar. Ezekel 28:12-14 seytanin seraflardan hatta yuksek rutbede olanlarindan biri oldugunu belirtir. Guzelligi ve...

Rab İsa Mesih'in Şeytan Tarafından Sınanması İncil de İsa Rab'bin bir çölde İblis tarafından sınandığı yazar . Bana bu olay biraz saçma geliyor . Babanın oğlu , Kutsal İsa Rab'bimizi İblis nasıl olur da sınar ? Bana saçma geldiği için size sormak istedim . Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim . Rab'bin lütfu sizinle olsun . Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, İncil olanları anlatır, bu olayların insanlara saçma gelip gelmemesine bakmaz, önemsemez. İncil'de anlatılan neredeyse her olayın Eski Antlaşma'daki bir metne gönderme yaptığı söylenebilir. Ayrıca bu olay insanların anladığı anlamda "şüphe" sınaması değildir, orada Yahşuah (İsa)'nın Şeytan'a verdiği cevaplar (eski antlaşma ayetleri) aslında biz iman edenler için belirtilerdir. Çünkü zaten denenmeden önce Tanrı O'nun için "Benim Oğlum'dur, O'ndan hoşnudum" diyerek...

Papa'dan 'şeytan çıkarma' timi http://img.sabah.com.tr/im/2007/12/30/7058E8FFE277BC4B87086116r.jpg Papa'dan 'şeytan çıkarma' timi DIŞ HABERLER Katoliklerin ruhani lideri Papa 16'ncı Benedict, rahiplere emir vererek özel "şeytan çıkarma timleri" kurulmasını istedi. Aynı zamanda rahiplere şeytan çıkarmayı öğretmek için de kurslar açıldı. Vatikan'ı gizli alemler ve satanistlerin güçlenmesine karşı koruma planı kapsamında Papa, her piskoposluk bölgesine şeytanla savaşmak için özel eğitim almış rahipler yerleştirilmesini de istedi. Vatikan'ın Exorsist Başkanı 82 yaşındaki rahip Gabriele Amorth, "Şükürler olsun ki, şeytanla savaşmaya kararlı bir Papa'mız var" diye konuştu.

Şeytan Çıkarma Şeytan Çıkarma ayininin gerçekliğini açıklar mısınız? Yani Katolik Kilisesi Şeytan Çıkarma işine nasıl bakıyor? Gerçeklik payı var mı? Gerçek midir? Örnekleri var mıdır? Kısacası Şeytan Çıkarma hakkında bilgi istiyorum. Bu cuma günü Ayin(the Rite) adlı bir film vizyona giriyor ilgimi öylesine çok çektiki anlatamam. Gitmeden önce bu konuda bilgim olsun istedim. Bir Katolik olarak bunları öğrenmeliyim diye düşünüyorum. Cevaplar için teşekkürler.. Oğuz..

İncilde Şeytan Merhabalar. Bir meraktır gidiyorum Hristiyanlıkla ilgili. İncilin bir bölümünü okuyabildim şu zamana kadar fakat okurken şeytan takıldı aklıma ve okuduğum bölümlerde ya görmedim yada dikkat etmedim tam bilemiyorum. İncilde ŞEYTAndan bahsediliyor mu? Ediliyorsa ne şekilde? Bilginize sığınıyorum teşekkür ederim.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih