| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Ortodoksluk
: Tövbe Duası konusu 1211 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi. Tövbe Duası http://www.troparia.com/images/ARCHANGL.JPG Oh Rab Tanrımız;iyi ve merhametli olan,hayatımın her gününde gerek düşüncelerimde,gerekse işlerimde vücudum ve ruhum ile işlediğim bütün günahları kabul ediyorum. Seni incittiğim için kalpten, içtenlikle üzgünüm ve samimi olarak tövbe ediyorum;gözlerimdeki yaşlarla sana alçakgönüllülükle dua ediyorum,Oh Rab: Senin merhametinle benim tüm geçmiş isyanlarımı affet ve beni onlardan özgür kıl. Kararlı olarak, senin inayetinin yardımıyla hayatımın gidişatını düzeltmek ve bir daha günah işlememek için çözüme kavuşturmak istiyorum ki;böylece doğruluğun yolunda yürüyebileyim ve Baba'nın,Oğul'un ve Kutsal Ruh'un ismine övgüler,hamdlar ve yücelik sunabileyim.Amin + Tövbe Duası
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Tövbe Duası konusu 1211 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi.
Oh Rab Tanrımız;iyi ve merhametli olan,hayatımın her gününde gerek düşüncelerimde,gerekse işlerimde vücudum ve ruhum ile işlediğim bütün günahları kabul ediyorum.
Seni incittiğim için kalpten, içtenlikle üzgünüm ve samimi olarak tövbe ediyorum;gözlerimdeki yaşlarla sana alçakgönüllülükle dua ediyorum,Oh Rab: Senin merhametinle benim tüm geçmiş isyanlarımı affet ve beni onlardan özgür kıl.
Kararlı olarak, senin inayetinin yardımıyla hayatımın gidişatını düzeltmek ve bir daha günah işlememek için çözüme kavuşturmak istiyorum ki;böylece doğruluğun yolunda yürüyebileyim ve Baba'nın,Oğul'un ve Kutsal Ruh'un ismine övgüler,hamdlar ve yücelik sunabileyim.Amin +
AZIZ ALTIN AĞIZLI YUHANNA'NIN BIR DUASI YaRab beni göksel ve sonsuz kutsanmalarιndan yoksun bιrakma. Ya Rab beni sonsuz eziyetten kurtar. Ya Rab sözle, işlerle, dϋşϋnce yada ruh'ta işlediğim gϋnahlarιmι bağιşla. Ya Rab tϋm ϋzϋntϋ ilgisizlik, unutkanlιk, gevşeklik ve taş gibi sert yϋreklilikten beni kurtar. Ya Rab beni tϋm denenmelerden ve ruhsal bιrakιlmιşlιktan kurtar. Ya Rab kötϋ isteklerle kararmιş olan yϋreğimi aydιnlat. Ya Rab ben insan olarak gϋnah işledim, ancak sen Tanrι olarak bana acι. Ya Rab canιmιn zayιflιğιna bak, ve kayranla bana yardιm et, şöyleki kutsal adιn bende yϋcelsin. Ya Rab Isa Mesih, bana kutsal bir son armağan etmen için, adιmι yaşam kitabιna yaz. Rab Tanrι'm ben hiç iyilik işlemedim, bununla birlikte senin sevecenliğinle bir yeni başlangιç için bana yardιmcι ol. Ya Rab, yϋreğimi senin kayranιn tazeliğiyle dinlendir. Göğϋn ve yerin Rab Tanrι’sι, senin değişmez sevgine göre, ben bezgin, kötϋ ve temiz olmayan gϋnahlιyι krallιğιnda anιmsa. Ya Rab, tövbeyle beni Kabul et ve bιrakma. Ya Rab beni denenmeye bιrakma. Ya Rab bana iyi dϋşϋnceler armağan et. Ya Rab bana tövbe gözyaşlarι, ölϋm ve pişmanlιk anιmsamasι bağιşla. Ya Rab, bana dϋşϋncelerim için içtenli bir gϋnah açιklamasι bağιsla. Ya Rab, bana alçak gönϋllϋlϋk, kendi isteklerimden kurtuluş ve sana uyumlu olmayι bağιşla. Ya Rab, bana dayanιklιk, sakιnma ve uysallιk bağιşla. Ya Rab, tϋm kutsanmalarιn kaynağι olan senin kutsal korkunu içime ek. Ya Rab, seni tϋm ruhumla, dϋşϋncemle ve yϋreğimle, ayrιca yakιnιmι da kendim gibi sevmeye beni olanaklι kιl. Ya Rab, beni kötϋ insanlardan, seytanlardan, temiz olmayan tutkulardan ve tϋm uygunsuz seylerden koru. Rab, senin emir buyurduğun, senin bildiğin tϋm seyler ve iyiliğinle istediğin tϋm seylerde senin isteğin bende gerçekleşsin. Ya Rab, benim degil senin isteğin olsun. Çok kutsal Tanrι doğuran ve tϋm azizlerin dualarιyla. Çϋnkϋ sen sϋrekli kutsanmιşsιn, AMIN
Tövbe Duası (Mezmur 51; 19:12-13) <o:p> </o:p>
Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’ta tek olan Tanrımız,<o:p></o:p>
samimi tövbe ile Sana geliyorum,<o:p></o:p>
kutsal evrensel ve elçisel imanda beni yenile;<o:p></o:p>
evrenin kralı olan Babamız, <o:p></o:p>
sevgin sonsuzdur, merhametin sınırsız;<o:p></o:p>
bizlere Kutsal Sözlerini verdin,<o:p></o:p>
Seni tanımamızı ve anlamamızı istedin;<o:p></o:p>
Sana sonsuz şükürler olsun,<o:p></o:p>
övgü ve yücelik Senindir;<o:p></o:p>
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil