Türkçe ayin yapan Ortodoks Kilisesi Arıyorum.. konusu
1865 kez okundu,
11 kez cevaplandı. En son mesaj
L y d i a tarafından gönderildi.
Türkçe ayin yapan Ortodoks Kilisesi Arıyorum.. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

17-09-10, 05:00
LucaHelios
Merhaba,
Ben Kadıköy'deki Ortodoks kiliseleri arasında Türkçe ayin yapan bir kilise arıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Rab sizinle olsun.
Türkçe ayin yapan Ortodoks Kilisesi Arıyorum..
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

17-09-10, 13:31
NCyril
Ben de arıyorum öyle. Kadıköy olmasa da İstanbul'da var mıdır ki?
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-09-10, 19:17
L y d i a
Benim bildiğim, İstanbul'daki ortodoks kiliseler azınlık kiliseleri olduğundan ayinler azınlığın dilinde(Rumca, Bulgarca, Gürcüce, Ermenice vs..) yapılmaktadır.
Karaköy'de bir Türk Ortodoks Kilisesi var ancak adı ergenekona vs. bir türlü şeye karışmış. Yani hiç gitmedim ama kilise olup olmadığı tartışılır. Ancak cemaati olmamasına rağmen ziyaretçilere açıkmış.
Ayrıca bu kilise hakkında başka edindiğim bilgiye göre sonradan
Hristiyan inancı benimseyen insanlar vaftiz edilmiyormuş. Yani kabul edilmiyormuş. Bunun sebebi de Papa Efthim(1. olanıydı galiba) vasiyetiymiş.
Yani ben de Türkçe ayini olan ortodoks kilisesine gitmeyi elbette çok isterim ama sanırım bunun olmasına daha var ülkemizde...:(
Ortodoks kilisesi değil ama Türkçe Ayin yapan Katolik kiliseler var. Keşke Ortodoks kilisesi de olsa. Keşke patrikhane bu talepleri bilse de ona göre adımlar atılsa...Ancak tabi TC Kanunlarının da resmen türk
Hristiyanların varlığını kabul etmesi ve buna yönelik adımlar için de Patrikhane'nin elini kolunu bağlamaması gerekir. Patrikhane'nin sadece azınlığın değil tüm ortodoksların partikhanesi olduğu kararı alınmalıdır. vs vs.. ve daha bir sürü şey.
Rab'bim sizlerin yüreğine dokunsun.
Sevgilerimle.
Lydia.
Dicit ei Jesus: Ego sum via, et veritas, et vita. Nemo venit ad Patrem, nisi per me. (Joh 14:6)
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-09-10, 21:48
Aliriza
|
|
L y d i a
|
Benim bildiğim, İstanbul'daki ortodoks kiliseler azınlık kiliseleri olduğundan ayinler azınlığın dilinde(Rumca, Bulgarca, Gürcüce, Ermenice vs..) yapılmaktadır.
Karaköy'de bir Türk Ortodoks Kilisesi var ancak adı ergenekona vs. bir türlü şeye karışmış. Yani hiç gitmedim ama kilise olup olmadığı tartışılır. Ancak cemaati olmamasına rağmen ziyaretçilere açıkmış.
Ayrıca bu kilise hakkında başka edindiğim bilgiye göre sonradan Hristiyan inancı benimseyen insanlar vaftiz edilmiyormuş. Yani kabul edilmiyormuş. Bunun sebebi de Papa Efthim(1. olanıydı galiba) vasiyetiymiş.
Yani ben de Türkçe ayini olan ortodoks kilisesine gitmeyi elbette çok isterim ama sanırım bunun olmasına daha var ülkemizde...:(
Ortodoks kilisesi değil ama Türkçe Ayin yapan Katolik kiliseler var. Keşke Ortodoks kilisesi de olsa. Keşke patrikhane bu talepleri bilse de ona göre adımlar atılsa...Ancak tabi TC Kanunlarının da resmen türk Hristiyanların varlığını kabul etmesi ve buna yönelik adımlar için de Patrikhane'nin elini kolunu bağlamaması gerekir. Patrikhane'nin sadece azınlığın değil tüm ortodoksların partikhanesi olduğu kararı alınmalıdır. vs vs.. ve daha bir sürü şey.
Rab'bim sizlerin yüreğine dokunsun.
Sevgilerimle.
Lydia.
|
Bildiğim kadarıyla,Türkiye'de yaşayan azınlıkların tümü türkçe biliyor. Bu durumda türkçe ayin yapılmamasında ne gibi bir sakınca olabileceğini sormak isterim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-09-10, 23:08
L y d i a
|
|
Aliriza
|
|
Bildiğim kadarıyla,Türkiye'de yaşayan azınlıkların tümü türkçe biliyor. Bu durumda türkçe ayin yapılmamasında ne gibi bir sakınca olabileceğini sormak isterim.
|
Elbet bir sankınca bana göre de bulunmamaktadır, ancak heralde çok fazla ortodoks olmak isteyen yok gibi geliyor bana. Yani elbet varız, ancak talep olarak çok fazla değildir gibi geliyor.
Hem
Hristiyan olmak isteyen Türk yeni yeni var sanki ülkemizde, ya da olanlar zaten imanlarını açıklamaya çekiniyor. Bence azınlıkların da bu duruma alışması zaman alır diye düşünüyorum.
Kiliseye gidenler ancak kendi anadillerini de doğal olarak biliyorlar ve kültürlerini o şekilde yaşatmak istiyorlardır. Zaten Türkçe elbet bu ülkede oldukları için biliyorlar.
Dicit ei Jesus: Ego sum via, et veritas, et vita. Nemo venit ad Patrem, nisi per me. (Joh 14:6)
FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkçe ayin yapan Ortodoks Kilisesi Arıyorum.. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil