| -1- | -2- |
| Başkalarının hatalarına odaklanmıştır | Kendi ruhsal ihtiyaçlarının farketmeye odaklanmıştır. |
| Kendini üstün görür, başkalarının hatalarını mikroskop altına yatırır, kendinkilere teleskopla bakar | Herkesi bağışlar, başkalarının iyiliğini ister |
Başkalarını küçük görür | Kendinden çok başkalarına kıymet verir |
| Bağımsızdır ve kendinden çok emindir | Başkalarının ihtiyaçlarını tanır, paylaşır |
| Herkesin kendisine uymasını ister | Kendi haklarından vazgeçmeye hazırdır |
Kendinden başka herkes haklı olduğunu ispat etmek zorundadır. | Haklı olana hakkını vermeye her zaman istek duyar, başkalarının haklı olduğunu kabul etmeye hazırdır |
| Sürekli hak ister | Her zaman hakları öder |
Hizmet edilmesini bekler | Başkalarına hizmet etmeye yönelir |
Kendi yükselişi önemlidir | Başkalarının yükselmesine sevinir |
| Tanınmak, takdir ve kabul edilmek ister | Başkalarına hizmet etmeye hazırdır, başkalarının güvenini kazanmaya çalışır |
| Başkaları yükseldiğinde kendisi yaralanır, haksızlığa uğradığını düşünür | Başkalarının başarısına sevinir |
En iyisini ben yaparım, önce bana danışılmalı | Tanrı’nın bana verdiği bu konum ve hizmeti hak etmiyorum |
| Tanrı için ne yapabileceğini düşünür | Tanrı için yapabileceği bir şey olmadığını bilir |
| Ne kadar çok bildiğinden emindir | Çok şey öğrenmesi gerektği konusunda alçakgönüllüdür. |
| İnsanlarla arasında mesafe bırakır | Başkalarına yaklaşmak için riske atılır, candan sevme riskini almaya hazırdır |
Başkalarını kolaylıkla suçlar | Şahsi sorumluluklarını bilir, nerede yanlış yaptığını görür |
| Yanına yaklaşılmaz | Kolaylıkla danışılabilir |
| Eleştirildiğinde savunur, kendini haklı çıkarmaya çalışır | Alçakgönüllülük ve açıkkalplilik ile eleştiriyi kabul eder |
Saygıder olmakla ilgilenir | Gerçekci olmakla ilgilenir |
| Başkalarının ne düşündüğü ile uğraşır | Tanrı’nın bütün gerçeği bildiğinin farkındadır |
| Kendi imajını sürdürmeye, ününü korumaya çalışır | Şan ve şöhrete ölmüştür |
| Başkalarıyla ruhsal ihtiyaçlarını paylaşmayı zor bulur | Başkalarına karşı açık ve şeffaf olmaya çalışır |
| Hiç kimsenin kendi günahlarını bilmediğinden emin olmak ister | Yüzleşmeye açıktır, başkalarının ne bildiği ile uğraşmaz |
| ‘Ben hatalıyım, affeder misiniz’ şeklinde bir ifade kulanmaz | Rahatlıkla hatalarını kabul edip af diler |
| Günahlarını itiraf ederken bile konunun özüne inmezler | İtirafta bulunurken her türlü ayrıntıya inerler |
| Günahın sonuçlarıyla ilgilenirler | Günahın kökeni ile ilgilenir ve üzüntü duyarlar |
Pişmanlık duyacak birşeyi olmadığını düşünür | Kalbi sürekli tövbekar bir eğilim içindedir. |
| İsteme huyludur | Verme huyludur |