Oruç, Rahmet, Dua

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Oruç : Oruç, Rahmet, Dua

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Sebastian

Oruç, Rahmet, Dua

Üç kardeş bizlere tövbe etmemiz için yardim eder, bunlar: oruç, rahmet ve duadır. Çünkü bunlar Mesih'teki yeni hayatta üç önemli noktadır. İmanlılar itiraftan sonra bu üç kutsal ile birlesir. Yani insan itiraf ve tövbe etmez ise, oruç, rahmet, dua ve Mesih'le birlesemez. Rab Mesih kendisi bizzat itirafı yarattı. O
Ögrencilerine, kimin günahlarını bağışlarsanız bağışlanacaktır, kimin gunahlarını bağışlamazsanız öylece kalacaktır dedi. Sonuçta; oruç, rahmet ve dua üç büyük günaha karşı üç büyük silahtır. Bu üç büyük günah; kendini buyuk gormek (kibirlilik), paraya ve mala tapmak ve şehvettir. Bir Hristiyan oruç tutarak şehvet ile savaşır, rahmetli olarak, para ve mal sevgisi ile savaşır ve dua ile, gurur ve kibirlilik ile savaşır. Çünkü Tanrı'nin kutsal melekleri onu her türlü kötülükten kurtarır. Diyebiliriz ki tövbe etmiş bir Hristiyan bu üç kutsal ile, çok kutsal ve yuce Tanrı'ya üçsel bir kurban sunmuş olur. Çünkü Tanrı: "..ben kurban değil rahmet isterim.." dedi. İnsan oruç ile cesedini feda eder, dua ile nefsini Tanrıya sunar ve rahmet ile maddi hayırlarını sunar. Bu şekilde herşeyin Tanrı'dan gelip Tanrı'ya geri gittiğinden emin olabiliriz. İmanlı, sabırlı Eyüp'ü hatırlayalım, yaşadıgı bölgenin en zengin adami iken, şeytanin tecrübesi ile bütün varlığını kaybetti ve bir çöplükte hayatını sürdürmeye devam etti ama hep Tanrı'ya güvendi ve dualarini eksik etmedi. En sonunda karısı gelip ona: "Tanrı olsaydı sen bu iman ile bu duruma gelir miydin?" dedi. Oysa imanlı Eyüp: "Tanrı verdi ve Tanri alır" dedi. Oruç tuttuğumuz zaman daha önce bahsettiğimiz gibi, şeytan lezzetlerimizle savaşır. Yani aklımıza lezzetli ve sevdigimiz şeyleri getirir. Oruç ile, günah dolu cesedimiz çok yüce Tanrı'nın Ruh'u ile birleşir ve şeytansal tüm etkileri yeneriz ve şeytansal fikirler zihnimizi terk eder. Dilimiz kötü şeylerden arınır, tembellik ve ihmallik yok olur. Oruç cesedi ruha bağlar, zihni aydınlatır, duayı güçlendirir, bizlere tövbe yolunu gösterir, korkuyu tutar ve zihni genisletir. Oruç bencilliği durdurur, Tanrısal korkuyu içimize sindirir, iyi niyetliligin yolu, Tanrı'ya karşı olan fakirliğimizi zenginlestirir, sabrı büyütür, iyiliği çoğaltır ve kurtuluşun koruyucusudur. Oruç, bizim Tanri ile en buyuk irtibatımızdır. Tanrı Mesih, çarmıha gerilmeden önce 40 gün oruç tutarak şeytanı yendi ve bize oruç tutmanın ne kadar faydalı olduğunu kanıtladı. Tabi ki oruç hedefimiz değildir, sadece bir kurtuluş vesilesidir. Oruç tutmak Kilise'nin kutsal sırlarını ezmek değildir. Oruç tutmak Kilise'nin sırları ve Tanrı ile birleşmektir ve her bir diğerini birbirine bağlar. Oruç tutan insan elinden geldiği kadar dua etmesi ve kilise ayinlerine katılması gerekir. Aziz Altın Ağızlı Yuhanna, orucun çok kutsal olduğunu ve sadece yemeklerden uzak kalmak olmadığını, ancak günahlardan uzaklaşmak olduğunu söyler. Aynı zamanda Aziz Buyuk Basilyos: "..gerçek oruç kötülükten uzaklaşmaktır." dedi.

Tanrı bizimle olsun, Amin.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aziz Altın Ağız'lı Yuhanna'nın kitabından tercüme edilmiştir.

Tercüme: Ruhani Peder Dimyan Yakupoğlu

http://www.samandagortodoks.com/inde...109&Itemid=117

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

Oruç, Rahmet, Dua

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Oruç, Rahmet, Dua konusuna benzer konular;

Katoliklerde Oruç Merhabalar aklıma takıldı da sormak istiyorum ben Katoliklerin oruç tutması zorunlu değil diye biliyorum ama Matta 5.bölüm 16 da ''Ve oruç tuttuğunuz zaman, ikiyüzlüler gibi asık suratlı olmayın; çünkü onlar insanlara oruçlu görünsünler diye yüzlerinin şeklini bozarlar. Doğrusu size derim ki, onlar ödüllerini aldılar.'' diyor.Burada oruç tuttuğunuz zaman diyor yani bu oruç tutmak demek değil mi yani zorunlu olmaz mı merak ettiğim için soruyorum.Esenlikler...

Oruç Tutmak Bu cahilliğimi maruz görün. Hristiyanlarda Oruç nasıl tutulur kuralları nelerdir. Ne zmaan başlanır ne zaman bozulur. Bunlar öğrenmek istiyorum anlatabilir misin rica etsem.. :)

oruç paskalya!? arkadaşlar paskalya kutlamaları ne zamandır kutlama önce 40 gün oruç nasıl tututlur şartları nedir bilgilendirirseniz sevinirim

Oruç tutma benim oruç konusunda kafam karıştı. orucun belirli bir saat aralığı varmıdır ? orucu gün içerisinde herhangi sıvılarla destekleyip perhiz şeklinde yapabilirmiyiz ? orucu haftanın tamamında tutabılırmıyız ? orucu bozn seyler nedir ? ? belırlı gunlerde neden bazı gıdalar serbest yada serbest degıl ? benim ermeni gregoryan arkadaşlarım var kendileri meyve suyu ve ve etsel urunler dısında orucu perhız seklınde yapabılıyorlardı. oruc butun hristiyanlık meseplerinde zorunlumu yokds vicdanimi ? aynı şekilde pazar günleri kilise ayinine katılmakta ?

Hristiyanlıkta Oruç Biraz önce uzmantv diye bir site var biliyorsunuzdur belki orada hristiyanlık hakkında videoları izliyordumda oruç konusunda şunu merak ettim. Oruç nasıl oluyor yani hangi saatler arası ya da kaç gün tutuluyor vs. Birşey söylemedi videoda konuşan peder.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Oruç : Oruç, Rahmet, Dua

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler