Papa'ya göre krizin nedeni ihtiras Tanrısına tapınmak konusu
1519 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
noileg tarafından gönderildi.
Papa'ya göre krizin nedeni ihtiras Tanrısına tapınmak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

27-02-09, 02:58
moderator6
Papa'ya göre krizin nedeni ihtiras Tanrısına tapınmak
(AA)Papa 16. Benediktus, küresel mali krizin gerçek Tanrı'nın yerine ''ihtiras tanrısının'' konulması yüzünden çıktığını söyledi.
Roma Katolik Kilisesi'nin, küresel mali krize yol açan ekonomik adaletsizliği kınaması yükümlülüğü bulunduğunu belirten Papa, bu konuya çıkaracağı Papalık genelgesiyle değineceğini bildirdi.Rahiplere hitabeden Papa, krizin ''gerçek Tanrı'ya karşı olan putperestlikle insan hırsının ve Tanrı imgesi yerine bir başka tanrının, ihtiras tanrısının konulmasının'' sonucu çıktığını kaydetti.
Papa 16. Benedictus, kilisenin, büyük ABD bankalarının batmasıyla kendini gösteren bu temel hataları kınaması gerektiğini dile getirdi.Daha önce de küresel mali sistemi benmerkezci, basiretsiz ve yoksullara ilgi göstermede yetersiz olarak nitelendiren Papa, yoksulluğa karşı dünya çapında dayanışma çağrısında bulunmuştu.
MİLLİYET
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

27-02-09, 08:15
turgay55
Çok doğru aynen katılıyorum, sanki Türkiye'yi anlatmış.
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-02-09, 12:49
MR.CAGE
|
|
moderator6
|
|
|
Alıntı:
|
(AA)Papa 16. Benediktus, küresel mali krizin gerçek Tanrı'nın yerine ''ihtiras tanrısının'' konulması yüzünden çıktığını söyledi.
Roma Katolik Kilisesi'nin, küresel mali krize yol açan ekonomik adaletsizliği kınaması yükümlülüğü bulunduğunu belirten Papa, bu konuya çıkaracağı Papalık genelgesiyle değineceğini bildirdi.Rahiplere hitabeden Papa, krizin ''gerçek Tanrı'ya karşı olan putperestlikle insan hırsının ve Tanrı imgesi yerine bir başka tanrının, ihtiras tanrısının konulmasının'' sonucu çıktığını kaydetti.
Papa 16. Benedictus, kilisenin, büyük ABD bankalarının batmasıyla kendini gösteren bu temel hataları kınaması gerektiğini dile getirdi.Daha önce de küresel mali sistemi benmerkezci, basiretsiz ve yoksullara ilgi göstermede yetersiz olarak nitelendiren Papa, yoksulluğa karşı dünya çapında dayanışma çağrısında bulunmuştu.
|
http://haber.mynet.com/detay/dis-hab...at2009/N208783
|
Bence papa haklı.İnsanlarda son zamanlarda bir aç gözlülük bir para hırsı aldı gidiyor.Herkes kendini düşünüyor.Bir evi olan bir ev daha almaya çalışıyor.Bir arabası olan bir araba daha almaya çalışıyor.Hiç kimse başka hiç bir şey düşünmüyor.Üretici olmak şöyle dursun tüketici toplumlar oluşuyor.Bu ihtiras da zaten sonunda böyle bir duruma getirecek insanlığı.İnsanlar artık yoksul insanları düşünmüyor.Onlar için hiç birşey yapma gereksinimi duymuyor.Çünkü ''Gemisini kurtaran kaptan'' durumunda herkes artık kendini düşünüyor.Rabbe bu konuda dua ediyorum.İnsanlar bu aç gözlülükten vazgeçsin diye.Büyük bir erdem olan Fedakarlık artık onlara da gelsin diye.Rab bu tür insanlara dokunsun da artık herşeyin dünyevi varlık olmadığını anlasınlar diye.İsa Mesih'in adıyla.Amin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-02-09, 14:36
KaraYilan
Aynı düşündüğüm gibi söylemiş Papa hazretleri. İnsanların yeni ilahı para olmuş. Derler ya insanlık ölmüş, evet insanlık ölmüş. Artık geçerli olan çıkar ilişkileri. Çıkar dünyasının çıkar tanrısına inan insanlar dolmuş bu Dünya'da.
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-03-09, 03:41
oslem
İsabetli Söylemiş Doğru Söze Ne Denir
FORUMA ÜYE OLUN! /
Papa'ya göre krizin nedeni ihtiras Tanrısına tapınmak konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil