Para konusunda ibretlik bir öykü

Para konusunda ibretlik bir öykü hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Para : Para konusunda ibretlik bir öykü konusu 1880 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj yagmur damlası tarafından gönderildi. Para konusunda ibretlik bir öykü 'Para beni bu hale getirdi' Yeşilçam'ın bir dönem önemli jönlerinden Mesut Engin, otobüs duraklarında yatıp kalkıyor, yardım etmek isteyenleri reddediyor. http://www.yenisafak.com.tr/resim/site/mesut115837c5215610df1by.jpg Mesut Engin, bir dönem Yeşilçam'ın önemli jönlerindendi. Kadir İnanır, Ayhan Işık ve Perihan Savaş gibi sanatçılarla kamera karşısına geçip çok sayıda filmde rol aldı. Fotomodellik, mankenlik, oyunculuk yaptı. Zaman'ın haberine göre, Şimdilerde İzmir'de otobüs duraklarında yatıp kalkıyor. Çevreden yardım etmek isteyenleri 'Para beni bu hale getirdi.' deyip reddediyor. Kameralara görünmek istemiyor. Mesut Engin, Aydın'ın Söke ilçesinde dünyaya geldi. 1973'te Ses Dergisi'nin düzenlediği yarışmada birinci oldu. Çok sayıda filmde başrol oynadı. Kısa sürede şöhrete ulaştı.... Para konusunda ibretlik bir öykü

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)



HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.


Para konusunda ibretlik bir öykü konusu 1880 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj yagmur damlası tarafından gönderildi.

Para konusunda ibretlik bir öykü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.


Para konusunda ibretlik bir öykü hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-12-07, 01:17
Para konusunda ibretlik bir öykü
evangelion


'Para beni bu hale getirdi' Yeşilçam'ın bir dönem önemli jönlerinden Mesut Engin, otobüs duraklarında yatıp kalkıyor, yardım etmek isteyenleri reddediyor.


Mesut Engin, bir dönem Yeşilçam'ın önemli jönlerindendi. Kadir İnanır, Ayhan Işık ve Perihan Savaş gibi sanatçılarla kamera karşısına geçip çok sayıda filmde rol aldı. Fotomodellik, mankenlik, oyunculuk yaptı. Zaman'ın haberine göre, Şimdilerde İzmir'de otobüs duraklarında yatıp kalkıyor. Çevreden yardım etmek isteyenleri 'Para beni bu hale getirdi.' deyip reddediyor. Kameralara görünmek istemiyor.
Mesut Engin, Aydın'ın Söke ilçesinde dünyaya geldi. 1973'te Ses Dergisi'nin düzenlediği yarışmada birinci oldu. Çok sayıda filmde başrol oynadı. Kısa sürede şöhrete ulaştı. 1976'da geçirdiği trafik kazası hayatının akışını değiştirdi. Sağ bileğinin sinirleri kesilen genç aktör, hayata küstü ve alkolle tanıştı. 30 yaşında İstanbul'un varlıklı ailelerinden Asiye Gençağaoğlu ile nişanlandı. Güzellik salonu işletmeye başladı. Sinema dünyasındaki hiçbir arkadaşından destek görmedi. Mesut Engin, içine düştüğü bunalım sonucunda tamamen alkole sığındı. İşini de, şöhretini de kaybetti. Uzun yıllar alkolden kurtulmaya çalıştı ve 2003'te bağımlılıktan kurtuldu.
Daha sonraki dönemde psikolojisi bozuldu, akli dengesini kaybetti. Mesut Engin, şimdi Bornova'daki Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün karşısında bulunan Ağaçlı Yol'da otobüs duraklarında banklarda uyuyor. Derdini, sıkıntısını kimseyle paylaşmıyor. Çevre esnafın 'dede' diye hitap ettiği Engin, ikram edilen yemekleri de kabul etmiyor. Mesut Engin'in kaldığı otobüs durağına yakın yerde işyeri bulunanlar, "Bu kadar zararsız bir insanı hayatta görmedik. Güzel giyimli bir aile gördüğü zaman arkasını dönüyor. Geçenlerde yeni bir elbise aldık kabul etmedi." diyor. Karayolları çalışanları ise "Bizden sadece sigara ister. Sabahları çayını veririz. Bardağını da geri getirir, teslim eder. Para uzattığımız zaman kesinlikle almıyor. Durakta yaşamasını biz de istemiyoruz. Yıllarca oynadığı filmleri izledik. Hepimiz yakından tanıyoruz. Kimseye zarar vermeden burada yatıyor." diye konuşuyor. Mesut Engin'in rol aldığı filmlerden bazıları: 'Sevmek' 'Yedi Evlat İki Damat' Tuğrul, 'Özleyiş', 'Yazık Oldu Yarınlara' Teşekkür Ederim Büyükanne'.
15.12.2007


http://www.yenisafak.com.tr/aktuel/?...07&c=5&i=87733

Para konusunda ibretlik bir öykü

Para konusunda ibretlik bir öykü

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Para konusunda ibretlik bir öykü

Para konusunda ibretlik bir öykü hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-08-09, 16:44
Para konusunda ibretlik bir öykü
yagmur damlası


:(:(böyle bir durumda ne denir ki bilemiyorum...

Para konusunda ibretlik bir öykü

Para konusunda ibretlik bir öykü

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Para konusunda ibretlik bir öykü

Para konusunda ibretlik bir öykü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

 






Para konusunda ibretlik bir öykü konusuna benzer konular;

Hristiyanlıkta Para Soru: Kutsal Kitap paranızı idare etmeniz konusunda ne der? Yanıt: Kutsal Kitap para idaresi konusunda çok şey söyler. Kutsal Kitap genelde borç para almamamızı öğütler. Bakınız Süleyman’ın Özdeyişleri 6:1-5; 20:16; 22:7, 26-27 (“Zengin yoksullara egemen olur ve borç alan borç verenin kulu olur... El sıkışıp başkasının borcuna kefil olmaktan kaçın. Ödeyecek paran olmazsa, altındaki döşeğe bile el koyarlar”). Kutsal Kitap bizleri bir servet biriktirme konusunda tekrar tekrar uyarır ve bunun yerine bizi ruhsal zenginlikleri aramaya teşvik eder. Süleyman’ın Özdeyişleri 28:20: “Güvenilir kişi bolluğa erer, zengin olmaya can atansa beladan kurtulamaz.” Ayrıca bakınız Süleyman’ın Özdeyişleri 10:15; 11:4; 18:11; 23:5. Süleyman’ın Özdeyişleri 6:6-11 tembellik hakkında bilgelik sunar ve...


Dua konusunda... Arkadaşlar ben daha öncede belirttiğim gibi henüz resmi hristiyan olmadım, bu durumda Tanrı'ya dua edebilirmiyim ? Yani Tanrı dualarımı kabul eder mi ? Birde nasıl dua edeceğimi bilmiyorum hareketlerim ve sözlerim nasıl olmalı biri açıklayabilir mi ?


Para konusunda ibretlik bir öykü 2 Loto milyarderinin acı sonu Michael Antonucci, lotodan 4.5 milyon dolar ikramiye kazandığında hayatının kurtulduğunu, bu paranın ona ömür boyu yeteceğini düşünmüştü. Ancak hesaplar tutmadı. Beş parasız kalan Antonucci'nin 'peri masalı' mahkemede son buldu. http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2009/06/12/fft16_mf279658.Jpeg Michael Antonucci'nin 1995'te lotodan büyük ikramiyeyi kazanmasıyla hayatı değişti. Banka hesabında 4.5 milyon doları vardı ve artık hayallerini gerçekleştirebilirdi. Önce mesleğini değiştirmekle başladı işe. Antika eşyalar alıp satmaya başladı. Para, şehveti ve eğlenceyi de beraberinde getirdi. Bir playboy misali yaşamaya başlayıp, yatlar, spor arabalar satın aldı. Lüks tatillerde para su gibi aktı.


KİLİSE YUNANCASI KONUSUNDA YARDIM Merhaba arkadaşlar, Ben bir kitap çevirisi yapıyorum ancak bazı kısımlar kilise Yunanca'sı. Neden bahsedildiğini anlayabiliyorum Yunanca bildiğim için ancak kelime kelime çevirebilmek için daha fazlasına ihtiyacım var. Bu konuyu iyi bilen birisi varsa bu forumda bana yardımcı olabilir mi? Yoksa gidip doğrudan bir din görevlisine mi danışayım? Onlarla daha mı çabuk bu işi halledebilirim sizce? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sevgiler, Yönetim Notu: Bahsettiğiniz şey eski-antik yunanca olabilir. Bunu da ancak yunanca bilen kişiler veya pederler bilebilir.


Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz? Sorum, konu başlığına uygun değil, farkındayım ama uygun başlık bulamadığım için buraya yazıyorum. Gerekçelerimde de yanlış varsa, lûtfen düzeltiniz! Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz? (ölü beden diriltileceğine göre... yakılma, bedenin doğal bozulmasına/çözülmesine müdahale midir?) Bildiğim kadarıyla, Ortodoks Kilisesi bunu müdahale olarak görüyor ve karşı; öyle midir? Yaşadığım ve muhtemelen öleceğim ülkenin yasalarına göre, kamu sağlığı nedenleriyle, gömülen kişinin tabutunun tamamen "geçirimsiz" olması gerek... bu durumda kişi geldiği toza/toprağa nasıl dönecek? Oysa küllerin içine konduğu kutu uzun vadede "doğal ortamda çözülür" yani dönüşe elverişli nitelikte. Ne düşünmeliyim? Yoksa bazı arkadaşların dediği gibi bu konuyu hiç mi düşünmemeliyim?








HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız





HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
K A P K A N