Yaşanan Ekonomik krize Papanın değerlendirmesi konusu
1147 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
Creditum tarafından gönderildi.
Yaşanan Ekonomik krize Papanın değerlendirmesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

07-10-08, 17:45
avo
Bu bir ilahi uyarı!
6 Ekim 2008 Pazartesi 14:22
Papa 16. Benediktus, küresel mali krizi "ilahi bir uyarı olarak" değerlendirdi
Roma Katolik Kilisesi lideri Papa 16. Benediktus, ABD başta olmak üzere Avrupa piyasalarını da etkilemeye başlayan küresel mali krizi ''bir ilahi uyarı'' olarak nitelendirdi.
Vatikan'da ''Piskoposlar Sinodu'' adı altında yapılan toplantının açılışında konuşan Papa, bankalar ve kredi kuruluşlarının batmakta olmasından ibret alınması gerektiğini belirterek, ''Büyük bankaların çöküşünde, paraların yok oluşunda, tüm bunların bir hiç olduğunu görüyoruz'' dedi.
16. Benediktus, ''yaşanan krizin maddiyata bel bağlamanın yanlışlığını ortaya koyduğunu'' savunarak,
''Hayatlarını sadece başarı, kariyer ve para gibi gözle görülür ve hissedilebilir şeyler üzerine bina edenler, evlerini kum üzerine kurmuşlardır. Gerçekmiş gibi görünen bu şeyler eninde sonunda geçip gidecektir'' diye konuştu.
Papa, yaşanan küresel mali krizden hareketle, İncillerde Hz. İsa'ya atfedilen bir konuşmada geçen, Tanrı'nın sözünü dinleyenlerin ''evlerini kaya üzerine kuran akıllı adam''a, dinlemeyenlerin ise ''evlerini kum üzerine kuran budala adam''a benzetilmesini hatırlatmış oldu.
Banka ve kredi kuruluşlarının çöküşünü ''insanların sahte gerçekler peşinde koşmalarının göstergesi'' biçiminde yorumlayan 16. Benediktus, sözlerini,
''Tüm bunlar gerçekmiş gibi görünse de, aslında bunların gerçekliği sadece ikincil düzeydedir. Bunlar üzerine bina yapmak, kum üzerine ev kurmaktan başka bir şey değildir'' diye sürdürdü.
Papa 16. Benediktus, bu vesileyle piskoposları, insanlara
Hristiyanlar tarafından Tanrı'nın sözü addedilen Kitab-ı Mukaddes'e uyma çağrısı yapmaya davet ederek,
''Gerçeğin yegane temeli, bizim gerçeklik anlayışımızı değiştirebilecek yegane şey Tanrı'nın sözüdür: Gerçekçi olan, Tanrı Sözünün gerçekliğini tanıyan kişidir'' dedi.
Kaynak.İnternethaber.com
Yaşanan Ekonomik krize Papanın değerlendirmesi
Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

07-10-08, 18:09
Margos
Tanrı çeşitli zamanlarda insanları günahlarından dolayı cezalandırmıştır. Elbette tüm doğa olaylarını, ekonomik krizleri, vs. bu şekilde açıklayamayız ancak Tanrı'nın Sözü'nde gerçekten yaşamayan insanların günaha ve hataya daha çabuk düştüğünü düşünüyorum. Papa'nın sözlerine katılıyorum bu bakımdan.
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-10-08, 18:44
Emre-istanbul
evet sözlerini bende şahsen yanlış bulmadım yanlış şeyler söylememiş...
Şu aralar bende gerçektende ciddi anlamda büyük sıkıntılar yaşıyorum ama ne zaman ki Kutsal Kitabımızı elime alıyorum,inanın bunu kimse açıklayamaz ki adeta bütün sıkıntılarımdan uzaklaşıp bambaşka bir dünyaya varmış gibi oluyorum sanki dünyanın en sorunsuz en rahat insanı benmişim gibi hissediyorum.
İşte bu rabbin gücüdür.

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

FORUMA ÜYE OLUN! /

27-01-09, 01:52
KaraYilan
Doğru yada yanlış bende Papa hazretleri gibi düşünüyorum. Herkes ne derse desin Dünya malı Dünya'da kalıyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-12-09, 04:27
Creditum
|
|
Emre-istanbul
|
evet sözlerini bende şahsen yanlış bulmadım yanlış şeyler söylememiş...
Şu aralar bende gerçektende ciddi anlamda büyük sıkıntılar yaşıyorum ama ne zaman ki Kutsal Kitabımızı elime alıyorum,inanın bunu kimse açıklayamaz ki adeta bütün sıkıntılarımdan uzaklaşıp bambaşka bir dünyaya varmış gibi oluyorum sanki dünyanın en sorunsuz en rahat insanı benmişim gibi hissediyorum.
İşte bu rabbin gücüdür.
|
:)) Sevgili Katolik kardeşimin, Papa hazretlerinin sözlerinin üzerine doğru veya yanlış mı acaba diye değerlendirme yapması ilginç olmuş.Neyse ki doğru olduğuna kanaat getirmiş.
Şaka bir yana; doğruluğundan şüphe bile duymuyorum Papa hazretlerinin sözlerini. Neden mi:
Mat.6:19-21 "Yeryüzünde kendinize hazineler biriktirmeyin.Burada güve ve pas onları yiyip bitirir, hırsızlar da girip çalarlar.Bunun yerine kendinize GÖKTE HAZİNELER biriktirin.Orada ne güve ne pas onları yiyip bitirir, ne de hırsızlar girip onları çalar.Hazineniz neredeyse, yüreğiniz de orada olacak."
Şunu da ekliyim, sevgili Emre kardeşim, sıkıntıda olduğunuzda elinize Kutsal Kitab'ı almaktan daha iyi birşey olduğunu sanmıyorum; fikrimce en doğrusunu yapmışsınız.
Rab İsa Mesih'ten esenlikler dilerim...
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yaşanan Ekonomik krize Papanın değerlendirmesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil