Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Pavlus : Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim konusu 1817 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim Bu sorunu içimde taşımaktansa dile getirmeyi uygun gördüm. Yuhanna,Matta,Luka,Markos'u severek okuyorum,severek izliyorum.Direk Rabbi anlatıyorlar.Bu durum çok hoşuma gidiyor ve benim hayatımda dönüm noktası oluşturdu. Ama Pavlus'a başından beri bir adım geriden bakıyorum.Çok ağır konulardan bahsediyor ve bana ağır geliyor.Tabii bu durum benim inancımı etkilemiyor,aynı ilçeden doğmuş olmanın gururunuda taşıyorum ama yinede Pavlus'a bir adım geriden bakıyorum Pavlus çokça inanan kazandırmış,Hristiyanlık adına çokça eziyet çekmiş,çok bilgili biri olarak görüyorum. Ama onu izliyemiyorum. Yanlış bilmiyorsam Pavlus'u kabul etmeyen bir grup varmış ama kabul görmemişler ve bir dahada ortaya çıkmamışlar. Evet Kutsal Ruh aracılığıyla konuşmuştur,yinede onu anlamanın onun zamanına gitmekle mümkün... Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim konusu 1817 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-10-11, 20:32
datatip

Bu sorunu içimde taşımaktansa dile getirmeyi uygun gördüm.
Yuhanna,Matta,Luka,Markos 'u severek okuyorum,severek izliyorum.Direk Rabbi anlatıyorlar.Bu durum çok hoşuma gidiyor ve benim hayatımda dönüm noktası oluşturdu.
Ama Pavlus'a başından beri bir adım geriden bakıyorum.Çok ağır konulardan bahsediyor ve bana ağır geliyor.Tabii bu durum benim inancımı etkilemiyor,aynı ilçeden doğmuş olmanın gururunuda taşıyorum ama yinede Pavlus'a bir adım geriden bakıyorum
Pavlus çokça inanan kazandırmış,Hristiyanlık adına çokça eziyet çekmiş,çok bilgili biri olarak görüyorum. Ama onu izliyemiyorum.
Yanlış bilmiyorsam Pavlus'u kabul etmeyen bir grup varmış ama kabul görmemişler ve bir dahada ortaya çıkmamışlar.
Evet Kutsal Ruh aracılığıyla konuşmuştur,yinede onu anlamanın onun zamanına gitmekle mümkün olacağını düşünürüm.
Örneğin Pavlus'un "kadınların baş olamamalarını sağlayan, kadınlar erkekleri dinlesin sözünü söylemesini tasvip edemiyorum. kasteddiği kadınların zamanındakiler olduğu dikbaşlılıklarını bu şekilde elimine etmek için söylemiş olabilir ama günümüzde kadın pastör, kadın papa yok. Bunun gibi birçok soru bırakıyor Pavlus bende.Acaba sorun bendemi,ne gibi sorunlarımda var diyorum,zamanla-öğrendikçe geçecek dedim kendime ama hala geçmedi.

Aslında Pavlus'u sil baştan okuyabilirim ve herbirini burdan sorabilirim ya belkide bunu yapmama lazım ama epeyce tartışmada başlatmış olabilirim.
Kutsal Ruhun yönlendirmesi herkese açık olduğunu biliyorum ama Pavlus bana ağır geliyor işte.
Bunun hassas bir konu olduğunu biliyorum ama bu şekilde kalmamıda doğru bulmuyorum.Çünkü herkes Pavlus'u seviyor bir ben geriden bakıyormuşum gibi geliyor bana.Herkes Pavlus'u olduğu gibi kabul ediyor ben sadece Yuhana,Matta,Luka,Markos' a baksam onlardan eksik bakmış olacağım.
Benim ne yapmamı önerirsiniz ?

Yönetim Notu: Problem sizde, İncil metinlerinden Kutsal Ruh'un esini değil de Pavlus'un kişisel yazıları gibi söz ediyorsunuz. Kendi içinizde "İNCİL"in kadınlara kilisede söz hakkı vermemesi konusu ile problem yaşıyor olabilirsiniz, bunun sorumlusu olarak Pavlus'a bir antipati duymuş olabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki İncil, insanların hoşuna gideni veya çağa uyanı değil, Tanrı'nın İsteği'ni öğretir, yansıtır.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-11, 00:15
AlexandrovRadovic

Bu konu için üstünde fazla düşünmeye gerek yok sanırım homoseksüel rahiplerin bile olduğunu biliyoruz.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-11, 00:26
datatip

öyleyse şöyle bir yorum getirilebilir.
Havva,şeytana aldandı,Adem'de Havva'ya aldandı.
Şeytanın erkeğe yaklaşması,kadın yoluyla oldu.
Şeytan kendine yaklaşmak için Adem'ide seçebilirdi,ama Havvayı seçti.Onu daha kolay kandırabileceğini bildi,erkekde kadına kanacaktı.

Bu nedenle kadınlar erkeklere saygılı olsun,erkeklerin olduğu ortamda,erkekleri dinlemesi istendi böylece şeytanın çalışma çarkı kırılacakdı.

Şeytan nefisden yaklaşır.Boş bulunduğunda kadın nefsi ileri adımlara gidebilmekte demekki.Şahsen dedikoduya yatkınlıkları ünlüdür.Amaç temiz ahlağı bulmak,kutsal ruhun ışımasını sağlamaksa bende de kadına karşı bir zaafiyet varsa varsın kadınlar şeytana daha dirençli olmak için erkeklerin sözüne önem versin.

Böylece günümüz öğretilerine karşı,kutsal ruhun öğretilerinin sürekliliğini görebilirim.

Yönetim Notu: Daha bir çok konu var. Ayrıca diğer taraftan kadınların üstünlükleri de var, misal çocuk doğurmak. Bunu yalnızca kadınlar yapabilir, bu yalnızca onlara verilmiş bir hak. Sonuç olarak Tanrı bizleri tamamen eşit yaratmıyor. Ancak birisini bir alanda birisine başka bir konuda üstünlük veya avantaj sağlıyor. Fakat bizlere olan sevgisi ise cinsiyetlerden öte, biliyoruz ki öbür dünyada hepimiz Ruh olacağız.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-11, 01:27
gambit

Sevgili Kardeşim;

Açıkçası benzer çelişkileri ben de yaşamıştım.

Öncelikle İncil'in ilk dört kitabını yani İsa'nın yaşamını anlatan 'müjde kitaplarını' daha rahat benimsemen gayet doğal. Bir hristiyan olarak kitabın bütününe inanmamla birlikte İsa Mesih'in yaşamını anlatan müjde kitapları (Matta,Markos,Luka,Yuhann a) kutsal kitabın odak noktasını oluşturmaktadır. Bu bir Hristiyan gerçeğidir.

Pavlus mektuplarına gelince; bu mektuplar nasıl sağlam temelde bir Mesih imanlısı olacağımızı; topluluk ilişkileri, Yasa ve Lütuf, Müjdelemede ilkeler ve burada sayacağım daha bir çok bir konuyu kapsayacak biçimde, tamamen Mesih'e bağlı olarak Rabbin esinlemesiyle yazılmış mektuplardır. Yani Pavlusun mektupları da Tanrı Sözü'nün önemli parçalarındandır.

Benim sana tavsiyem dualar ile Rabbimizden sana imanda bilgelik vermesini dilemen, Kutsal Ruhun yardımını isteyerek Pavlus'un mektuplarını okuman olucaktır. Ben şahsen böyle yapmıştım. Ayrıca konuya ilişkin alanında uzman Hristiyanların yazdığı yardımcı kitaplar da İncil'i içselleştirmene yardımcı olacaktır.

Sevgiler kardeşim. Rabbin Ruh'u seninle olsun.

Esenlikler dilerim.

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-11, 18:53
cengiz33

datatip
Bu sorunu içimde taşımaktansa dile getirmeyi uygun gördüm.
Yuhanna,Matta,Luka,Markos 'u severek okuyorum,severek izliyorum.Direk Rabbi anlatıyorlar.Bu durum çok hoşuma gidiyor ve benim hayatımda dönüm noktası oluşturdu.
Ama Pavlus'a başından beri bir adım geriden bakıyorum.Çok ağır konulardan bahsediyor ve bana ağır geliyor.Tabii bu durum benim inancımı etkilemiyor,aynı ilçeden doğmuş olmanın gururunuda taşıyorum ama yinede Pavlus'a bir adım geriden bakıyorum
Pavlus çokça inanan kazandırmış,Hristiyanlık adına çokça eziyet çekmiş,çok bilgili biri olarak görüyorum. Ama onu izliyemiyorum.
Yanlış bilmiyorsam Pavlus'u kabul etmeyen bir grup varmış ama kabul görmemişler ve bir dahada ortaya çıkmamışlar.
Evet Kutsal Ruh aracılığıyla konuşmuştur,yinede onu anlamanın onun zamanına gitmekle mümkün olacağını düşünürüm.
Örneğin Pavlus'un "kadınların baş olamamalarını sağlayan, kadınlar erkekleri dinlesin sözünü söylemesini tasvip edemiyorum. kasteddiği kadınların zamanındakiler olduğu dikbaşlılıklarını bu şekilde elimine etmek için söylemiş olabilir ama günümüzde kadın pastör, kadın papa yok. Bunun gibi birçok soru bırakıyor Pavlus bende.Acaba sorun bendemi,ne gibi sorunlarımda var diyorum,zamanla-öğrendikçe geçecek dedim kendime ama hala geçmedi.

Aslında Pavlus'u sil baştan okuyabilirim ve herbirini burdan sorabilirim ya belkide bunu yapmama lazım ama epeyce tartışmada başlatmış olabilirim.
Kutsal Ruhun yönlendirmesi herkese açık olduğunu biliyorum ama Pavlus bana ağır geliyor işte.
Bunun hassas bir konu olduğunu biliyorum ama bu şekilde kalmamıda doğru bulmuyorum.Çünkü herkes Pavlus'u seviyor bir ben geriden bakıyormuşum gibi geliyor bana.Herkes Pavlus'u olduğu gibi kabul ediyor ben sadece Yuhana,Matta,Luka,Markos' a baksam onlardan eksik bakmış olacağım.
Benim ne yapmamı önerirsiniz ?

Yönetim Notu: Problem sizde, İncil metinlerinden Kutsal Ruh'un esini değil de Pavlus'un kişisel yazıları gibi söz ediyorsunuz. Kendi içinizde "İNCİL"in kadınlara kilisede söz hakkı vermemesi konusu ile problem yaşıyor olabilirsiniz, bunun sorumlusu olarak Pavlus'a bir antipati duymuş olabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki İncil, insanların hoşuna gideni veya çağa uyanı değil, Tanrı'nın İsteği'ni öğretir, yansıtır.

Sevgili kardeşim kadın papa yok demişsin olamayabilir. Papalık temsili bir makamdır. Ama gümümüzde kadın Pastörler var.

Daha önemlisi kadın peygamberler var oldu.

2. Krallar - 22
14 Kâhin Hilkiya, Ahikam, Akbor, Şafan ve Asaya varıp tapınaktaki giysilerin nöbetçisi Harhas oğlu Tikva oğlu Şallum'un karısı Peygamber Hulda'ya danıştılar. Hulda Yeruşalim'de İkinci Mahalle'de oturuyordu.

Mısırdan Çıkış - 15
20 Harun'un ablası Peygamber Miryam tefini eline aldı

yasanın tekrarı 34:10
o sırada israil'i lappidot'un karısı peygamber Debora yönetiyordu.

yeşaya 8:3
peygamber olan karım bundan bir süre sonra gebe kaldı ve bir erkek çocuk doğurdu. rab bana, “adını `maher-şalal-haş-baz koy” dedi.

luka 2:36-37
Aşer oymağından Fanuel'in kızı Anna adında çok yaşlı bir kadın peygamber vardı. Genç kız olarak evlenip kocasıyla yedi yıl yaşadıktan sonra dul kalmıştı. Şimdi seksen dört yaşındaydı. Tapınaktan ayrılmıyor, oruç tutup dua ederek gece gündüz Tanrı'ya tapınıyordu.

Mektuplara gelince

Senin kafana takılan ayetler böyle biter

1. Korintliler 11 bölüm
11Kaldı ki, Rab'de kadın erkekten, er*kek de kadından bağımsız düşünülemez.
12Çünkü kadın erkekten yaratıl*dığı gibi, erkek de kadından doğar. Ama her şey Tanrı'dan oluşur.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Pavlus bana ağır geliyor, ne yapabilrim konusuna benzer konular;

Bu dünyada yaşarken çektiğimiz en ağır üzüntü veya sıkıntı sizce nedir? Bu dünyada yaşarken çektiğimiz en ağır üzüntü veya sıkıntı sizce nedir? Bence, bu dünyada çekilen en ağır üzüntü, bakıma ve korunmaya muhtaç engelli çocuk sahibi olmaktır. Hiç bir zaman iyileşemeyeceğini bildiğiniz evladınız için ömrünüz boyunca çırpınır, her çareyi arar ve çalmadığınız kapı bırakmazsınız. Bu çabalarla çocuğunuzun gösterdiği ufacık bir gelişme karşısında gözyaşlarına boğulursunuz ve o gün sizin bayramınız olur. Beyninizi gece-gündüz kemiren ve hiç aklınızdan çıkaramadığınız bir soru vardır ki sizi tam anlamıyla kavurur. Soru şudur: �Ben öldükten sonra evladıma ne olacak?�. Yeryüzünde güvenebileceğiniz, gönül rahatlığıyla evladınızı emanet edebileceğiniz tek bir kişi yada kurum yoktur. İnsanların dış görünüşlerinin altındaki kötü niyetlerine ve davranışlarına tanık...

İsa Rab ise bu ayet ne anlama geliyor ????? Halk, İsa`nın yaptığı mucizeyi görünce, `Gerçekten dünyaya gelecek olan peygamber budur` dedi. (Yuhanna, 6/14) tamamen orjinal kesinlikle bir değiştirme yoktur okurken rastladım merak ettim saygılar..

İstinye'nin adı nereden geliyor? Merhaba Kardeşler, Geçtiğimiz yaz Antakya'ya yaptığım bir ziyarette Aziz Simeon Manastır - Bazilikası'nın kalıntılarını görme fırsatı buldum. Daha sonra Stilit keşişler ve Aziz Simeon hakkında bilgimi ilerletmeye çalıştım. Bu Stilist keşişler hayatları boyunca bir sütunun tepesinde yaşıyorlar ve vaaz veriyorlarmış. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettiğinde bile İstinye dolaylarında Stilitler varmış ve bu keşişler çok saygı görürlermiş. İstinye ismi oradan geliyor diye duydum, ne kadar doğru bilmiyorum ama bana inandırıcı geldi. Sizinle bu vesile ile Aziz Simeon'un hayatını paylaşıyorum. Ortodoks kardeşlerimizin daha iyi tanıdığı ve bu topraklarda yaşamış, kanlarını bu topraklara Mesih'in sevgisi yüzünden akıtmış o kadar çok aziz var ki... Biz Türkiyeli Hıristiyanlar çok şey...

Pavlus ve İsa Mesih Pavlus ve İsa Mesih Günümüzde Kutsal Kitap konusunda Elçisel bir öğreti temeli olmayan kimseler Hristiyan İlahiyatına yönelik bazı çalışmalar yapmaya giriştiklerinde bazen kendilerini “Bütün Hristiyanlık Tarihinde Söz Konusu Olmamış Yeni Keşiflerin Sahibi” olarak bulabilirler. Şüpheci bir bakış açısı ve Elçisel Öğretiden habersiz ve uzak bir kaynaktan beslenmiş kimselerin aslında keşfettiklerini zannetikleri şey kendi bilgi, tecrübe, eğitim ve inançlarının dışında olan bir konuda yetkili olmayan bir ağız olaraktan “varsayım” bile olmayan yeni fikirler üretmekten başka bir şey değildir. Böyle çalışmalar yeni bir şey öğretmekten öte yazarının kişisel bilgi, tecrübe, eğitim ve inancını tasdik ettirme adına yapılan cılız girişimler olarak karşımıza çıkar. İsa Mesih’in...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih