Pentekostallik, Karizmatiklik

hristiyanlık | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar : Pentekostallik, Karizmatiklik

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Pentekostallik, Karizmatiklik

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Pentekostallik, Karizmatiklik rab isa mesih tanrı allah

Pentekostal - Karizmatik Kiliseler, Hizmet Grupları websiteleri konusu 5.048 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj 07-12-11 / 20:16 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Joyce Meyer websitesi : http://www.***** http://www.****** Pentekostallik, Karizmatiklik Joyce Meyer websitesi : http://www.***** http://www.****** Pentekostal - Karizmatik Kiliseler, Hizmet Grupları websiteleri
hristiyan

Pentekostalizm konusu 3.178 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj 17-03-10 / 22:18 tarihinde Hardal tarafından gönderildi. Pentekostal kiliselerin diğer Protestan kiliselerinden farkı nedir? Pentekostallik, Karizmatiklik Pentekostal kiliselerin diğer Protestan kiliselerinden farkı nedir? Pentekostalizm
hristiyan

İstanbul Nehir Kilisesi Pastörü Güçlü Erman'dan Bereketli Vaazlar konusu 5.933 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj 23-08-09 / 14:40 tarihinde sawthetruth tarafından gönderildi. NOT: Değerli kardeşlerim, eğer vaazı dinlemek istiyorsanız linke tıklayın. Eğer bilgisayarınıza indirmek istiyorsanız mousunuzun imleçi linkin üzerindeyken sağ tıklayın ve "Farklı Kaydet..." diyin. Esenlik olsun sizlere... Pentekostallik, Karizmatiklik NOT: Değerli kardeşlerim, eğer vaazı dinlemek istiyorsanız linke tıklayın. Eğer bilgisayarınıza indirmek istiyorsanız mousunuzun imleçi linkin üzerindeyken sağ tıklayın ve "Farklı Kaydet..." diyin. Esenlik olsun sizlere... İstanbul Nehir Kilisesi Pastörü Güçlü Erman'dan Bereketli Vaazlar
hristiyan

Yere düşmek hakkında bir görüş konusu 627 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj 02-05-12 / 17:46 tarihinde AKAY tarafından gönderildi. Soru: Ruh’ta ölmek Kutsal Kitap’a uygun bir şey midir? Yanıt: “Ruh’ta ölmek,” en yaygın şekliyle bir vaiz ellerini birisinin üzerine koyduğunda ve o kişi, güya Kutsal Ruh’un gücüne yenilerek yere düştüğünde gerçekleşir. Kutsal Ruh’ta ölmeyi uygulayanlar Kutsal Kitap’taki “ölü gibi ayaklarının dibine yığıldım” (Vahiy 1:17) ya da “yüzüstü yere yığıldım” (Hezekiel 1:28; Daniel 8:17-18, 10:7-9) diyen ayetleri kullanırlar. Ancak Kutsal Kitap’taki bu kişinin yüzüstü yere yığılmasıyla Ruh’ta ölme uygulaması arasında birkaç tezat vardır. 1. Örneğin Mesih’in görünümünün değiştiği dağda gerçekleştiği üzere (Matta 17:6) Kutsal Kitap’taki düşmek olayı, insanların sıradan olayların ötesindeki bir görüm ya da olayda gördüklerine verdikleri karşılıktı. Kutsal Kitap’a uygun olmayan Ruh’ta ölme... Pentekostallik, Karizmatiklik Soru: Ruh’ta ölmek Kutsal Kitap’a uygun bir şey midir? Yanıt: “Ruh’ta ölmek,” en yaygın şekliyle bir vaiz ellerini birisinin üzerine koyduğunda ve o kişi, güya Kutsal Ruh’un gücüne yenilerek yere düştüğünde gerçekleşir. Kutsal Ruh’ta ölmeyi uygulayanlar Kutsal Kitap’taki “ölü gibi ayaklarının dibine yığıldım” (Vahiy 1:17) ya da “yüzüstü yere yığıldım” (Hezekiel 1:28; Daniel 8:17-18, 10:7-9) diyen ayetleri kullanırlar. Ancak Kutsal Kitap’taki bu kişinin yüzüstü yere yığılmasıyla Ruh’ta ölme uygulaması arasında birkaç tezat vardır. 1. Örneğin Mesih’in görünümünün değiştiği dağda gerçekleştiği üzere (Matta 17:6) Kutsal Kitap’taki düşmek olayı, insanların sıradan olayların ötesindeki bir görüm ya da olayda gördüklerine verdikleri karşılıktı. Kutsal Kitap’a uygun olmayan Ruh’ta ölme... Yere düşmek hakkında bir görüş
hristiyan

Karizmatik - Pentekostal Kiliselere Tebrikler konusu 2.082 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj 15-02-10 / 14:23 tarihinde joy35 tarafından gönderildi. Her ne kadar bir Karizmatik olmasam ve öğretilerinize katılmasam da, müjdeyi ilk duyurma konusunda en istekli, en aktif, belki de en başarılı grup olarak sizleri görmekteyim, sizleri tebrik ederim. Pentekostallik, Karizmatiklik Her ne kadar bir Karizmatik olmasam ve öğretilerinize katılmasam da, müjdeyi ilk duyurma konusunda en istekli, en aktif, belki de en başarılı grup olarak sizleri görmekteyim, sizleri tebrik ederim. Karizmatik - Pentekostal Kiliselere Tebrikler
hristiyan

>>> Fikret Böcek - Benny Hinn hakkında Protestan Kiliseler Birliği'nin açıklaması konusu - kez okundu, - kez cevaplandı. En son mesaj 28-11-09 / 16:50 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. Pentekostallik, Karizmatiklik Fikret Böcek - Benny Hinn hakkında Protestan Kiliseler Birliği'nin açıklaması Fikret Böcek - Benny Hinn hakkında Protestan Kiliseler Birliği'nin açıklaması
hristiyan

Pastör Güçlü Erman'a şımarık denmesi olayı konusu 3.103 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj 19-11-09 / 21:35 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. Kardeşler, dans konusu varken ben farklı bir soru soracağım ama başlık ile alakalı olduğu için buraya yazıyorum. Ben bu vaazları dinledim. Şunu sormak istiyorum İsa' ya şımarık demişler miydi ? Ben hatırlamıyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Din önderleri küfürle suçlamışlardı, ona hakaret etmişlerdi ama şımarık farklı birşey. Şımarıklık çok farklı birşey. Şımarık demişler miydi ? Pastör Güçlü Erman bir vaazında çoğu kimsenin kendisine şımarık dediğini söylüyor. Amerikaya gidip gelmiş şımarık birisi diyorlarmış. Bunun üzerine Güçlü Erman da diyor ki İsa ya da şımarık diyorlardı. Bu doğru mu yani nasıl anlamam gerekiyor ? Nasıl değerlendirmem gerekiyor ? Tartışmaya yol açmadan belirteyim. Ben de kesinlikle Güçlü Erman' ın şımarık olduğuna katılmıyorum. Esenlikler, Pentekostallik, Karizmatiklik Kardeşler, dans konusu varken ben farklı bir soru soracağım ama başlık ile alakalı olduğu için buraya yazıyorum. Ben bu vaazları dinledim. Şunu sormak istiyorum İsa' ya şımarık demişler miydi ? Ben hatırlamıyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Din önderleri küfürle suçlamışlardı, ona hakaret etmişlerdi ama şımarık farklı birşey. Şımarıklık çok farklı birşey. Şımarık demişler miydi ? Pastör Güçlü Erman bir vaazında çoğu kimsenin kendisine şımarık dediğini söylüyor. Amerikaya gidip gelmiş şımarık birisi diyorlarmış. Bunun üzerine Güçlü Erman da diyor ki İsa ya da şımarık diyorlardı. Bu doğru mu yani nasıl anlamam gerekiyor ? Nasıl değerlendirmem gerekiyor ? Tartışmaya yol açmadan belirteyim. Ben de kesinlikle Güçlü Erman' ın şımarık olduğuna katılmıyorum. Esenlikler, Pastör Güçlü Erman'a şımarık denmesi olayı
hristiyan

Pentekostallik, Karizmatiklik isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih