İsa Rab'den önceki peygamberler

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
< < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > >

incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri
(İSTANBUL)
Hristiyan Gazete hristiyan hristiyan
Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen
gruplarımıza üye olun
Nasıl Hristiyan Olunur? incil
incil
.biz

Rab için, İngilizce'den Türkçe'ye kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

25-10-09, 06:12

Merhametli Merhametli Çevrimdışı
Üyelik için onay bekliyor

YAHşuah (İsa Mesih): Bilmiyorum!
İnanç: Araştırıyorum
Kilise: yok

Sorularım için umarım sizleri yormuyor ve kırmıyorumdur. Bütün sorularım tamamen bilgi edinme maksatlıdır.

Hristiyanlıkta deniyor ki İsa Rab gelene kadar herkes günahkardı ve herkes cehenneme gitmiştir. Bu kaderi insanlar kesinlikle kendi elleri ile düzeltemeyecekti... Madem İsa Rab gelene kadar yaşayan herkes her halukarda cehennemlikti,tanrı neden peygamberler göndermiştir?

Teşekkür ederim.

Yönetim Notu: Hristiyanlıkta böyle bir şey söylenmiyor. Bunun böyle olduğunu size kim söyledi?

25-10-09, 13:32

ortodoksmoderator3 ortodoksmoderator3 Çevrimiçi
O R T O D O K S M O D E R A T O R

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
İnanç: Ortodoks
Kutsal Kitaplar: Tevrat Zebur İncil
Kilise: Antioch Rum Ortodoks Kilisesi
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Zaten katıldığım bir kilise var

Kardesim, siz yagnis anlamis olmalisiniz. Bakin Isa Mesih bize ne dedi: Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. Mata 5:17

25-10-09, 14:01

Theophilos Theophilos Çevrimdışı
Forumdan atılmış üyelik

İnanç: Deist
Kilise: YOK
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Fark etmez, ilgilenmiyorum

Sayın Merhametli,

Hristiyanlığı yanlış tanımlayan ve inançlarımız konusunda yanlış bilgiler vermekten hoşlanan kişiler her fırsatta olumsuz tanıklıkta bulunmakta ve Hristiyanlığı kötüleyebilmek için gerçekleri saptırmaktan (yalan söylemekten!) kaçınmamaktadırlar. Lütfen bu kişilerin söylediklerine itibar etmeyin.

Geçtiğimiz haftalarda bir televizyon kanalında, tanınmış ünlü bir yazarın, ilahiyatçı olmamasına ve Hristiyanlıktaki günah ve kurtuluş konularında bilgi sahibi olmamasına rağmen, Hristiyanlık ve İslam arasında karşılaştırma yaptığını gördüm. Çevresine topladığı üç-beş gence sorular yöneltiyor ve yanıtların herkes tarafından onaylandığı izlenimini veriyordu. Kendinden son derece emin bir din öğretmeni edasıyla sanki ilköğretim dönemindeki çocuklarla konuşur gibi hareket ederken, insanın yaratılışı ve günaha düşmesi konusunda Kutsal Kitap'taki anlatım ile Kur'an'daki anlatım arasındaki "en büyük ve önemli" farklılığın ne olduğunu sordu: "Haydi bakalım, kim söyleyecek bana bunu?". (En büyük ve önemli farklılığın göreceli olup kişiden kişiye değiştiğinin farkında değildi! Sanki kendisi tarafından ifade edilen farklılığın en büyük ve önemli farklılık olduğu bilimsel bir gerçek olarak kabul edilmişti!)

Çevresindeki gençler bir şeyler gevelediklerinde hemen doğru olduğunu iddia ettiği yanıtı verdi: "Hristiyanlık inancında insan lanetli bir yaratıktır ve hep kötüdür; oysa Kur'an'a göre, insan üstün bir yaratıktır ve Allah'ın halifesi olarak yaratılmıştır". Bu ünlü yazarın İslam konusundaki görüşleri de tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır; ancak özellikle Hristiyan inancı olarak sunduğu öğretiler Hristiyan doktrinlerine ve Kutsal Kitap'a tamamen yabancıdır. Hristiyanlık hiçbir zaman insanın lanetlenmiş ve kurtulma ümidi olmayan bir yaratık olduğunu öğretmemiştir. İnsanlığın kurtulma ümidi ve vaadi, Tanrı'nın Adem ve Havva'ya söylediği sözlerde mevcuttur. Zaten herkesin her koşulda cehenneme gideceği kesin olsaydı, Mesih'in vücut bulup (insan tabıatına bürünüp) acı çekmesine gerek kalmayacaktı. Kurtuluş öğretisi Tanrı'nın insanlardan nefret ettiğini değil, insanlara merhamet ettiğini ve onları kurtarmak için girişimlerde bulunduğunu göstermektedir.

25-10-09, 14:18

moderator5 moderator5 Çevrimdışı
M O D E R A T O R 5

İnanç: Diğer
Kilise: -

http://www.hristiyanforum.com/forum/...tuldui-t318071

25-10-09, 16:21

huzurlu huzurlu Çevrimiçi
Özel üye

Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: Fener Patrikhanesi kilisesi

Arkadaşlar,

Mesih'den önce yaşayan ve ölen herkesin cehenneme gittiği, Mesihin çarmıha gerilip ölüp, ölüler diyarında kaldığı ve müjdelemeyi burada yani cehenemdekilere de yaptığı ve o oana kadar tüm öncekilerin (peygamberler de dahil) cehennemde kaldığı bir gerçektir. Hatta İsa mesih'in cehennemde el uzattığı ve ilk çıkardığı kişi olan Avram (İbrahim)' ı tasvir eden bir Rus ikonasını da link olarak veriyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/Orthodo...h#Resurrection

Dolayısıyla kardesimizin sorusu bir karalama söyleminin sonucu değil. Üzerinde durulması teolojik olarak yararlı olacaktır kanısındayım.

Esenlikle

Huzurlu

25-10-09, 18:27

Forumdan atılmış üyelik

Mesih'in ölümünden önce yaşayan herkesin cehenneme gittiği doğru değildir; çünkü cehennem günahkar ve yitik ruhlar için ebedi ceza yeri olacaktır.

Mesih öldüğünde, ruhu cehenneme değil, Hades'e gitmiştir ve Hades her insanın ölünce gittiği bir tür ruhlar hapishanesidir. Mesih'in kurtarışı sayesinde cennetin kapıları açılmış ve baba Abraham'ın bağrındaki ruhlar, Tanrısal egemenlik boyutuna (cennet) taşınmışlardır. Kilise babalarına göre, Kutsal Yasa'ya uygun bir şekilde hayat süren ve Tanrısal çağrıya itaat edip imanlı olan ruhlar Mesih'in ölümünden önce Hades'de acı çekmemişlerdir.

Bu konudaki İngilizce yazıların linkleri:

http://www.orthodoxanswers.org/details.asp?ID=369 (Ölümden sonraki hayat ve Rabbin Yoksul Lazarus benzetmesi hakkındaki sorulara yanıt)

http://www.answering-islam.org/Respo...esus_hades.htm (Mesih'in Hades'e inme sebepleri ve Müslüman bir yazarın eleştirilerine yanıtlar)

http://www.theologic.com/oflweb/feasts/pascha.htm (Diriliş ikonası ve Hades hakkında bilgi

25-10-09, 19:35

ortodoksmoderator3 ortodoksmoderator3 Çevrimiçi
O R T O D O K S M O D E R A T O R

Kilise: Antioch Rum Ortodoks Kilisesi

Evet Theophilos kardese katiliyorum ve ayni zamanda Titus Flavius Klemens adli Kilise babamizin bu konu ile ilgili yazisini okumanizi öneririm.

Maalesef konuyu sadece almanca olarak bulabildim. http://www.unifr.ch/bkv/kapitel262.htm

25-10-09, 20:59

Forumdan atılmış üyelik

İskenderiyeli Clementus'un, Müjde'nin Hades'deki ruhlara duyurulması ile ilgili yazısının tam metni (İngilizce):

http://www.sacred-texts.com/chr/ecf/002/0020396.htm

26-10-09, 11:47

Merhametli Merhametli Çevrimdışı
Üyelik için onay bekliyor

İnanç: Araştırıyorum
Kilise: yok

huzurlu Mesajı göster
Arkadaşlar,

Mesih'den önce yaşayan ve ölen herkesin cehenneme gittiği, Mesihin çarmıha gerilip ölüp, ölüler diyarında kaldığı ve müjdelemeyi burada yani cehenemdekilere de yaptığı ve o oana kadar tüm öncekilerin (peygamberler de dahil) cehennemde kaldığı bir gerçektir. Hatta İsa mesih'in cehennemde el uzattığı ve ilk çıkardığı kişi olan Avram (İbrahim)' ı tasvir eden bir Rus ikonasını da link olarak veriyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/Orthodo...h#Resurrection

Dolayısıyla kardesimizin sorusu bir karalama söyleminin sonucu değil. Üzerinde durulması teolojik olarak yararlı olacaktır kanısındayım.

Esenlikle

Huzurlu
Sevgili Huzurlu,

Sorumu o zaman size tekrar sorayım. Madem herkes cehenneme gidecekti, Rab neden peygamberleri göndermiştir? Peygamberlerin söylemi 'Beni rab gönderdi, ona inanın itaat edin ibadet edin ama herhalukarda cehenneme gideceksiniz' şeklinde miydi? Bana bu mantıklı gelmiyor. Mantığını açıklayabilir misiniz?

Yönetim Notu: Sayın Merhametli, galiba konuyu özellikle bir yöne çekmeye çalışıyorsunuz. Tekrar, açık ve net olarak ifade etmek istiyoruz ki Yahşuah'tan önceki herkes cehenneme gitti diye bir öğreti yoktur. Cehennem ve cennet sonsuza dek sürer. Theophilos isimli üyenin ifade ettiği Hades denilen yerde bu ruhlar beklemiştir.

26-10-09, 12:59

huzurlu huzurlu Çevrimiçi
Özel üye

Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: Fener Patrikhanesi kilisesi

Merhametli Mesajı göster
Sevgili Huzurlu,

Sorumu o zaman size tekrar sorayım. Madem herkes cehenneme gidecekti, Rab neden peygamberleri göndermiştir? Peygamberlerin söylemi 'Beni rab gönderdi, ona inanın itaat edin ibadet edin ama herhalukarda cehenneme gideceksiniz' şeklinde miydi? Bana bu mantıklı gelmiyor. Mantığını açıklayabilir misiniz?

Yönetim Notu: Sayın Merhametli, galiba konuyu özellikle bir yöne çekmeye çalışıyorsunuz. Tekrar, açık ve net olarak ifade etmek istiyoruz ki Yahşuah'tan önceki herkes cehenneme gitti diye bir öğreti yoktur. Cehennem ve cennet sonsuza dek sürer. Theophilos isimli üyenin ifade ettiği Hades denilen yerde bu ruhlar beklemiştir.

Sevgili Merhametli,

Arkadaşlar detaylarıyla konuyu yanıtladılar. Sonuçta ben de kendimdeki bilgiyi güncellemiş oldum bu sayede. Dolayısıyla sorunuzu tekrar bana sormanıza sanırım gerek yok. Yapılan izahatlerde verilen linklerde anlamadığınız, ikna olmadığınız yerler varsa kendilerine sormanız daha anlamlı olur.

Esenlikle

Huzurlu

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

İsa Rab'den önceki peygamberler konusuna benzer konular;

Konu ile alakalı kelimeler
Yok