|
|
huzurlu
|
Arkadaşlar,
Mesih'den önce yaşayan ve ölen herkesin cehenneme gittiği, Mesihin çarmıha gerilip ölüp, ölüler diyarında kaldığı ve müjdelemeyi burada yani cehenemdekilere de yaptığı ve o oana kadar tüm öncekilerin (peygamberler de dahil) cehennemde kaldığı bir gerçektir. Hatta İsa mesih'in cehennemde el uzattığı ve ilk çıkardığı kişi olan Avram (İbrahim)' ı tasvir eden bir Rus ikonasını da link olarak veriyorum.
http://en.wikipedia.org/wiki/Orthodo...h#Resurrection
Dolayısıyla kardesimizin sorusu bir karalama söyleminin sonucu değil. Üzerinde durulması teolojik olarak yararlı olacaktır kanısındayım.
Esenlikle
Huzurlu
|
Sevgili Huzurlu,
Sorumu o zaman size tekrar sorayım. Madem herkes cehenneme gidecekti, Rab neden peygamberleri göndermiştir? Peygamberlerin söylemi 'Beni rab gönderdi, ona inanın itaat edin ibadet edin ama herhalukarda cehenneme gideceksiniz' şeklinde miydi? Bana bu mantıklı gelmiyor. Mantığını açıklayabilir misiniz?
Yönetim Notu: Sayın Merhametli, galiba konuyu özellikle bir yöne çekmeye çalışıyorsunuz. Tekrar, açık ve net olarak ifade etmek istiyoruz ki Yahşuah'tan önceki herkes cehenneme gitti diye bir öğreti yoktur. Cehennem ve cennet sonsuza dek sürer. Theophilos isimli üyenin ifade ettiği Hades denilen yerde bu ruhlar beklemiştir.