İsa Rab'den önceki peygamberler konusu
2874 kez okundu,
12 kez cevaplandı. En son mesaj
Theophilos tarafından gönderildi.
İsa Rab'den önceki peygamberler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3

26-10-09, 15:32
Merhametli
Teşekkür ederim.
Hristiyan olmadığım için hangi cevabı baz almam gerektiği konusunda şüpheye düşüyorum. Hades konusunda fikirbirliği yaptınız. Artık benim için geçerli olan cevap ruhların hadeste bekletildiğidir.
İsa Rab'den önceki peygamberler
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

26-10-09, 18:17
huzurlu
|
|
Merhametli
|
|
Teşekkür ederim. Hristiyan olmadığım için hangi cevabı baz almam gerektiği konusunda şüpheye düşüyorum. Hades konusunda fikirbirliği yaptınız. Artık benim için geçerli olan cevap ruhların hadeste bekletildiğidir.
|
Sevgili Merhametli,
Elçisel kilisenin en güzel yönlerinden birisi de budur. Ortodokslukta benim fikrim, onun yorumu, şunun çekincesi olmaz. Bunlar ilgili konsüllerde ve sinodlarda tartışılır. Oy çokluğu ile değil tam bir fikir birliği ile karara bağlanırlar. Bu yapılırken ruhanilerin bazen onlarca yıllık araştırma, çalışma ve esinlenmeleri söz konusudur. 2000 yıllık geleneği oluşturan her bir karar hem biribiriyle hem de kutsal kitapla insanın hayran olacağı şekilde muazzam bir uyum içerisindedir. Dolayısıyla benim fikir birliği yapmam, ya da yapmamam meselesi değildir olay. Gerçektir... Gönül rahatlığı ve büyük bir güven ve huzurla yanlış olan bilgimi yenileyebilirim. Benim sonsuz zenginlikte bir kaynağım vardır çünkü..
Sevgiyle Kal
Huzurlu
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-10-09, 02:46
Theophilos
Hristiyan inancındaki "peygamber" kavramını da bu başlık altında kısaca açıklamak ve İslam inancındaki "peygamberlik" kavramı ile karşılaştırmak gerekir:
Hristiyan inancında peygamber sözcüğü "Tanrı adına konuşan" veya "Tanrı'dan haber getiren" anlamlarını taşır ve bu anlamsal boyutta İslam inancındaki peygamber (nebi) sözcüğü ile benzerlikler içerir. Buna karşılık, İslam dininde "peygamber" sözcüğü, Tanrı tarafından belirli bir kavme yol göstermesi amacıyla seçilmiş ve görevlendirilmiş kişiyi tanımlamak için kullanılan en önemli sıfat durumundadır ve kavimdekilerin kurtulması için söz konusu kişinin peygamber olduğuna iman etmeleri şarttır. Bu nedenle, Kur'an'daki anlatımlarda Eski Antlaşma'da adı geçen nerdeyse her erkeğin (Nuh'un, Eyüp'ün, Davut'un, Süleyman'ın ve hatta Lut'un) peygamber olduğu söylenmiştir.
Hristiyan inancında ve Kutsal Kitap'ta ise bu tür bir genelleme söz konusu değildir. Kutsal Kitap'ın ilk kitabında evrenin yaratılışından Yahudilerin Mısır'dan çıkışına kadar geçen sürede olanlar anlatılır ve bu bölümde ilk yaratılan insanın ve Tanrı tarafından çağrı alan kişilerin peygamber olmalarından çok "ata" (patrik) olmaları ön plandadır:
Adem insan ırkının atasıdır.
Nuh, tufandan sonraki insanlığın atasıdır.
İbrahim-İshak-Yakup: İsrail halkının atalarıdır.
Yakup, Mısır'a satılan Yusuf'un atasıdır.
Yusuf aracılığıyla İbrahim'in soyu Mısır'a yerleşmiştir.
Kutsal Kitap'ta İsrail'in Musa önderliğinde Mısır'dan çıkmasından sonra yargıçlar dönemi başlamıştır; İsrail'in ilk kralı Saul zamanında yaşayan Samuel'in bir peygamber olduğu söylenir. Davut, İslam'daki tanımlamadan farklı bir biçimde "peygamber" olarak değil de, Tanrı tarafından seçilmiş bir "kral" olarak nitelendirilir. Kral Süleyman'ın ölümünden sonra ülke parçalanır ve gerek siyasi gerekse manevi bir kaosa sürüklenir. Bu dönemde yönetime gelen krallar putperestliğe bulaşarak halkın üzerine bela getirirler. İyas ve Elişa bu sıkıntılı günlerde yaşayan ve halkı putperestliğe karşı uyaran iki büyük peygamberdir.
Kutsal Kitap'ta kendi isimlerini taşıyan yazıları bulunan peygamberler (Yeşaya, Danyel, vb) genelde sürgün döneminde kehanetlerde bulunmuşlar ve halkı kurtuluş konusunda ümitlendirmişlerdir. Kısacası bu peygamberlerin görevi halkı kurtarmak değil, Kurtarıcı Mesih'te kurtuluşa hazırlamak ve günah ve ölüm konularında eğitmek olmuştur.
FORUMA ÜYE OLUN! /
İsa Rab'den önceki peygamberler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil