Olumlu Düşünmenin Gücü (Norman Vincent Peale) konusu
202 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Olumlu Düşünmenin Gücü (Norman Vincent Peale) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

06-10-11, 04:39
admin1 Ken Block
Olumlu Düşünmenin Gücü
Kendinize güvenin!
Sahip olduğunuz yeteneklere inanın!
Kendi gücünüze inanmadıkça başarılı ve mutlu olamazsınız.
Gücünüze inanır ve kendinize güvenirseniz daima başarılı olursunuz.
"Yaradanın bana verdiği kuvvetle her türlü güçlüğün üstesinden gelebilirim."
Çocukken yapılan duygusal baskılar, çevremizdeki bazı etkenler veya kendimize yaptığımız bazı şeyler,
aşağılık duygusuna yol açabilmektedir.
Bir olayı kabul ediş tarzımız, daha hiçbir şey yapmadan peşinen yenilgiyi kabul etmemize neden olabilir. Onu üstesinden gelinebilir bir olay olarak kabul edersek, içimizdeki güçleri harekete geçirir ve kendimize güven duyarak üstesinden gelebiliriz.
Kafanızı boşalttıktan sonra içini hemen yaratıcı ve sağlıklı fikirlerle doldurun. O zaman kafanıza geri dönmeye çalışan korku, nefret ve üzüntüler, kapıdaki "İçeri Girilmez" yazısını görecekler, fakat uzun süre zihninizde yaşamaya alıştıkları için oradan gitmek istemeyeceklerdir. Zihninize soktuğunuz yeni ve sağlıklı fikirler, daha güçlü oldukları için eskileri tekrar kovacaklardır. Sonuçta kafanız sakin ve huzurlu olacak ve büyük bir mutluluk duyacaksınız.
Sabah kahvaltısında yapılan gelecekle ilgili umutsuz konuşmalar bütün gününüzü etkiler, gününüzün kötü geçmesine neden olur. Birçok mutluluğu mutsuzluk olarak algılarız.
Tersine, güne sakin, huzurlu ve hoşnut bir tutumla başlarsanız, gününüz hep mutlu ve başarılı geçer. Böyle bir tutum olumlu bir tutumdur ve memnun edici durumların ortaya çıkmasını sağlar. Kafanızın sakin ve huzurlu olmasını istiyorsanız, konuşma tarzınıza muhakkak dikkat etmelisiniz.
Huzur dolu ve sakin bir dimağa kavuşmanın başka bir yolu, hergün sessiz durma egzersizleri yapmaktır. Her insan günde en az 15 dakika sessiz kalmalıdır.
Yaşadığım sürece, yaşın da çevrenin de enerjimizi ve canlılığımızı azaltamayacağına inandım. Sağlığımız ile manevi yaşamımız arasında çok yakın bir ilişkinin bulunduğunun farkına vardım. Şu gerçeği hep görmezlikten geliyoruz. Sağlığımız ruhsal durumumuzla, ruhsal durumumuz da kafamızdaki fikirlerle çok yakından ilgilidir.
Sürekli enerjik olmayı istiyorsanız, ruhsal sorunlarınızı düzeltmeniz gerekir.
Bunu başarıncaya kadar enerjik bir insan olamazsınız.
Enerjinin azalmasının oldukça sık rastlanan bir sebebi de, bıkkınlıktır.
Baskı, monotonluk ve insanın peşini bir türlü bırakmayan sorumluluklar,
bir insanın başarıya ulaşması için gerekli olan dimağ zindeliğini yok eder.
"Bir insan ruhuyla sağlıklı olmadıkça beden olarak da sağlıklı olamaz."
Dua tekniği:
1- Sorunları yaradana anlatın,
2- Çözüm yollarını gözünüzde canlandırın,
3- Büyük bir istek ve gayretle bu sorunları çözmeye uğraşın.
Her sabah yüksek sesle şunları söyleyin:
"Bugünün çok iyi geçeceğine inanıyorum. Bugün karşıma çıkacak bütün sorunların üstesinden geleceğime eminim. Kendimi bedenimle, düşüncelerimle ve ruhumla sağlıklı hissediyorum. Yaşamak çok güzel bir duygu. Sahip olduğum ve ilerde sahip olacağım şeylerden dolayı çok mutluyum. Onun için bugün hiçbir şey kötü gitmeyecek, herşey iyi gidecek."
Yavaş giden çok yol alır.
Yavaş tempoyla çalışırsak huzuru ve mutluluğa kavuşuruz. Eğer çok hızlı tempoyla çalışırsak gergin ve tedirgin bir insan oluruz. İç huzurumuz kaybolur ve hiçbir zaman mutluluğa erişemeyiz.
Bir yere gitmek istediğiniz zaman telaşlı ve gergin olmamaya dikkat ederek yavaş bir tempoyla gidin. Eğer yavaş bir tempoyla hareket ettiğiniz için bazı şeyleri kaçırmışsanız, hızlı ve acele gitmiş olsanız bile yine de kaçırabileceğinizi düşünün. Yavaş tempoyla giderseniz, oraya vardığınızda sakin ve stressiz bir ruh halinde olur, vardığınız yerdeki işlerinizi çok daha iyi yapabilir ve olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Sakinleşme egzersizleri yaparak sakin olmayı öğrenin. Gerginlik ve sinirlilikten kurtulmayı öğrenin. Bunu öğrenmek için iş yaparken ara sıra mola verin ve "Gerginlikten kurtulacağım, şimdi benden uzaklaşıyor ve huzura kavuşuyorum." diye kendi kendinize telkinde bulunun. Sakın gergin olmayın. Sakın tedirgin olmayın. Her zaman sakin ve huzurlu olmaya çalışın. Emin olun, faydasını göreceksiniz.
Eğer en kötü şeyi elde edeceğinizi düşünürseniz, en kötü şeyi elde edersiniz. Ama en iyisini ümit ederseniz, mutlaka en iyiye ulaşmayı başarırsınız.
Eğer ulaşmak istediğiniz hedefler yaşam felsefenize uyuyorsa, o zaman hedeflerinize ulaşmanız daha kolaylaşır. Dolayısıyla önce yaşam felsefenizi belirleyin, sonra ulaşmak istediğiniz hedefleri.
Gerçekten de bir insan kendisine güvenir ve olumlu düşünürse, içindeki güç ortaya çıkar ve onu istediği başarıya ulaştırır. Onun için daima en iyiyi bekleyin. Hiçbir zaman en kötüyü düşünmeyin. En kötüyü kafanızdan çıkarıp atın. Kafanızda hiçbir zaman "Acaba en kötüsü olur mu?" şüphesi bulunmasın. Eğer bu şüphe kafanıza bir kere girerse orada kök salar ve bütün enerjinizi yok eder. Böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyorsanız bu şüpheyi kovun, onun yerine kafanıza en iyisinin olacağı düşüncesini yerleştirin. Olumlu düşüncenin kafanızda kök budak salmasına izin verin, onun üzerinde yoğunlaşın, gözünüzde canlandırın ve ona ulaşmakta yaradanın daima sizinle birlikte olacağına, size yardım edeceğine inanın.
Engel ne kadar büyük olursa olsun, "Yenilgiyi kabul etmiyorum" diye düşünmeye başlayacaksınız.
"Benim düştüğüm durumdan daha kötü duruma kimse düşmez" demek kesinlikle doğru değildir. Daima kötünün kötüsü vardır. Bu nedenle hiçbir zaman "Aman, çok kötü durumdayım, eyvah, mahvoldum, öldüm," diye moralinizi bozmayın. Çok ümitsiz olduğunuz duruma sizin gibi birçok insan düşmüş ve bu durumdan başarıyla kurtulmasını bilmiştir.
"Bir güçlüğü nasıl yeniyorum? Yaşamda herhangi bir güçlükle karşılaşınca onun yanından geçip gitmeye çalışıyorum. Yanından geçip gidemezsem altından geçip gitmek istiyor, altından geçip gidemezsem üstünden atlayıp gitmek istiyor, eğer üstünden de atlayıp gidemezsem, doğruca üstüne gidiyor ve onu yok edip yoluma devam ediyorum."
Kendinize sürekli olarak "Ben her türlü engeli aşabilir, çıkacak her güçlüğü yenebilirim," diye telkinde bulunmuş ve önceden bu inancı kabul etmişseniz, o zaman güçlükler karşısında bu düşünceye uygun davranır, yani güçlüğü yenersiniz.
Uzun yaşamak istiyorsak aşağıdaki önerilere uymamızın gerekli olduğunu da belirtmektedir.
1- Sakin bir insan olmak,
2- Manevi yaşama önem vermek,
3- Üzülme alışkanlığından vazgeçmek,
Kafanıza üzüntü dolu bir düşünce gelince hemen onu kafanızdan çıkarıp atmayı ve onun yerine inancı ifade eden bir düşünce koymayı deneyin. Örneğin, "Herhalde treni kaçıracağım, buna üzülüyorum." diye düşüneceğinize, "Trene zamanında yetişeceğim" diye düşünün ve kafanızda bu düşünceyi geliştirin. O zaman trene vaktinde yetiştiğinizi görürsünüz. Çünkü beyin, baskı altında değilse, zamanı çok güzel ayarlayabilmektedir.
Üzüntüden kurtulmak için 10 madde:
1- Kendi kendinize, "üzülmek çok kötü bir zihinsel alışkanlıktır. Herhangi bir alışkanlıktan yaradanın yardımıyla kurtulabilirim." deyin.
2- Üzüle, üzüle, üzülmeyi bir alışkanlık haline getirebilirsiniz. Fakat isterseniz üzüntünüzü ortadan kaldıracak inancı da bir alışkanlık haline getirebilirsiniz.
3- İnanma alışkanlığını nasıl kazanabilirsiniz? Her sabah kalkınca üç defa "Yaradana inanıyorum" deyin.
4- Hergün kendi kendinize şunları söyleyin: "Bugünü de yaşıyorum, onu çok seviyorum. Herşeyi yaradanın ellerine bırakıyorum. Yaradanın ellerinde hiçbir şey kötü duruma düşmez, herşey daima iyiye gider. Kendimi yaradanın ellerine bırakıyorum ve onun herşeyin en iyisini yapacağından eminim."
5- Olumsuz sandığımız herşeyin olumlu yönlerini düşünün ve konuşmalarınızda bunları belirtin. Daima olumlu konuşun.
6- Olumsuz hiçbir konuşmaya katılmayın. Bütün konuşmalarınıza olumlu bir hava verin.
7- Sizin üzüntülü bir insan olmanızın bir nedeni de kafanızın başkaları tarafından birtakım üzücü fikirlerle, yenilgi düşünceleriyle, kasvetli düşüncelerle doldurulmuş olmasıdır. Bundan kurtulmak için kendinize iyimserlik aşılayan kitaplar okuyun.
8- Umut dolu, ileriye neşe ve ümitle bakan insanlarla dostluk kurun. Olumlu düşünen insanlarla arkadaşlık yapın. Böylece etrafınızda olumlu ve yaratıcı bir atmosfer oluşacaktır.
9- Üzülme alışkanlığına yakalanmış insanlara yardım etmeye çalışın. Bir insanın üzülme alışkanlığını yenmesinde ona yardım ederseniz, gerçekte kendi üzülme alışkanlığını yenmenize yardım ediyorsunuz demektir.
10- Her gün yaşamınızda yaradanın sizinle beraber olduğuna ve size yardım edeceğine inanın.
Eğer yokları düşünürseniz varlara ulaşamazsınız. Eğer olumsuz düşünürseniz sizdeki yaratıcı gücün ortaya çıkmasını engeller ve başarıya ulaşamazsınız. İstediğiniz kadar çaba gösterin, uğraşın; olumlu düşünceye sahip değilseniz başarıya ulaşamazsınız.
Bir sorunla karşılaşınca o sorunu yaradanın ellerine terkedin. Düşüncelerinizi sorunun üzerine çıkarın. Böylece soruna alttan bakarak sizi ezecekmiş gibi görmez, üstten bakarak daha küçük görürsünüz.
Eğer bir şeyi çok ister ve kafanızda canlandırıp devamlı canlı tutarsanız, onun gerçekleşmesi için dua eder ve canla başla çalışırsanız, istediğiniz şeye muhakkak ulaşırsınız.
"Topa sopayla vurmanın en kolay yolu sakin olmaktır, o zaman bütün kaslar birbiriyle uyum içinde çalışır."
İşlerinizi yorulup gerginleşmeden ve daha kolay yapabilirsiniz.
1- Dünyayı omuzlarında taşıyan bir tanrı olmadığınızı unutmayın. Fazla gergin olmayın. İşleri çok hızlı yapacağım diye tedirgin olup strese girmeyin.
2- İşinizi sevin. işinizi severseniz, çalışmak sizin için bir eziyet değil, zevk haline gelir. İşiniz size göre değil ya da sevmiyorsunuz diye iş değiştirmeye kalkmayın. Belki değişmesi gereken işiniz değil, sizin tutumunuzdur.
3- Yapacağınız işleri önceden planlayın ve uygulayın, o planın dışına çıkmayın.
4- Bütün işleri aynı anda yapmaya kalkmayın. Bu yalnızca zaman kaybına neden olur ve üstelik hiçbir işi bitiremezsiniz.
5- Düşünce tarzınızı değiştirin. Bir işin kolay olduğunu düşünürseniz, o işi gerçekten kolayca yapabilir ve artık zor gelmediğini görürsünüz. Fakat bir işi yapmanın zor olduğunu düşünürseniz, o zaman zorlanır ve çok yorulursunuz.
6- İşinizi iyi öğrenin ve ustalaşın. Bilgi güç demektir. Bir işi ne kadar iyi bilirseniz, onu o kadar iyi ve kolay yapabilirsiniz.
7- Gevşeme eğzersizleri yapın. Böylece hiçbir zaman gergin olmazsınız. Gevşemiş olduğunuz için de sizde bulunan güç rahatlıkla ortaya çıkar ve işinizi yorulmadan yapabilirsiniz.
8- Bugünün işini yarına bırakmayın. Devamlı yarına ertelenerek üstüste yığılan işler yorulmanıza ve strese girmenize neden olur. İşinizi aksatmayın, daima zamanında yapın.
9- İşinizle ilgili olarak yaradana dua edin. Unutmayın, bu sizi gevşetip rahatlatacak ve veriminizi arttıracaktır.
10- Devamlı size yardımcı olan bir yaradanın bulunduğunu unutmayın. O evde, ofisinizde, yolda, heryerde ve her zaman yanınızdadır.
Bir insana değer verir ve onun kendisini daha iyi hissetmesini sağlarsanız, o insan da sizi sevecek ve size karşı minnet duyacaktır. Bu davranışı mümkün olduğu kadar çok insana yapın. Bunu yaparken sırf sizi sevmeleri için yapmayın. Bencilce düşünmeyin. Sırf içtenlikle sevdiğiniz için yapın. Böyle davranırsanız arkadaşsız kalmazsınız.
Başkalarını yüceltip kendilerini değerli hissetmelerini sağlayacak 10 temel kuralı aşağıda sunuyorum.
1-İsimleri hatırlamayı öğrenin. Eğer insanlara isimleriyle hitap etmezseniz, onlara değer vermediğinizi düşünürler.
2-Rahat bir insan olun, insanlar sizin yanınızda kendini gergin hissetmesin. İnsanlar sizinle olunca kendilerini evlerinde gibi rahat hissetsin.
3-Stres ve güçlükler karşısında hemen sakinleşip gevşeyen bir insan olmaya alışın.
4-Kendini beğenmiş ve üstün gören bir insan olmayın. Doğal ve alçakgönüllü olun.
5-İnsanlar size bir bir şey anlatınca onu can kulağıyla dinleyin, anlattığı konuyla ilgilenin.
6-Farkında olmadan edindiğiniz, insan ilişkilerine zarar veren kötü alışkanlıklarınızdan kurtulun.
7-Dua yoluyla içinizdeki gerginlik ve kötü duygulardan kurtulun.
8-İnsanları sevmek için gayret gösterin ve gerçekten sevmeyi öğrenin.
9-Bir insanın başarısını görünce onu kutlamayı unutmayın.
10-İnsanları yüceltmekten, kendilerini değerli ve daya iyi hissetmelerinde mutluluk duyun.
Norman Vincent Peale
Olumlu Düşünmenin Gücü (Norman Vincent Peale)
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Olumlu Düşünmenin Gücü (Norman Vincent Peale)
Olumlu Düşünmenin Gücü (Norman Vincent Peale) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.