Eski Antlaşma'da Etkin Çağrı (Tanrı'nın Bizi Kendine Çekmesi)'e dair ayetler
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik
: Eski Antlaşma'da Etkin Çağrı (Tanrı'nın Bizi Kendine Çekmesi)'e dair ayetler konusu 1292 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi. Eski Antlaşma'da Etkin Çağrı (Tanrı'nın Bizi Kendine Çekmesi)'e dair ayetler http://www.incil.biz/incil-eskiceviri/Yer.htm Yer.31: 3 Ona uzaktan görünüp şöyle dedim: Seni sonsuz bir sevgiyle sevdim, Bu nedenle sevecenlikle seni kendime çektim. http://www.incil.biz/incil-eskiceviri/Hos.htm Hoş.11: 4 Onları insancıl iplerle, Sevgi bağlarıyla kendime çektim; Boyunduruklarını kaldıran biri gibi oldum, Eğilip yiyeceklerini verdim. Eski Antlaşma'da Etkin Çağrı (Tanrı'nın Bizi Kendine Çekmesi)'e dair ayetler
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Eski Antlaşma'da Etkin Çağrı (Tanrı'nın Bizi Kendine Çekmesi)'e dair ayetler konusu 1292 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi.
Mez.65: 3 Suçlarımızın altında ezildik,
Ama sen isyanlarımızı bağışlarsın.
Mez.65: 4 Ne mutlu avlularında otursun diye
Seçip kendine yaklaştırdığın kişiye!
Evinin, kutsal tapınağının
Nimetlerine doyacağız.
Eski Antlaşma'da Etkin Çağrı (Tanrı'nın Bizi Kendine Çekmesi)'e dair ayetler konusuna benzer konular;
Eski Antlaşma ve Yeni Antlaşma'da anlatılan tanrı İncil'i okuduğum zamanlarda kafamda hiç bir soru yoktu. Fakat ne zaman elime Tevrat geçti, işte o zaman öyle bulandı ki aklım. Ben bir türlü Eski Antlaşma'da ki Tanrı ile Yeni Antlaşma'da ki Tanrı'yı bağdaştıramıyorum.
İncil'deki Tanrı sevgi dolu, Tevrat'taki ise tam tersi. Sanki 2'si apayrı varlıklar.
Ayrıca Tevrat nasıl desem +18'lik gibi. Çok kirli ayetler var. Gerçi bu olaylar yapanların günahları. Ve bunların tarihçesi tutulmuş. Ama aklım karışıyor.
Sevgili ablalarım-abilerim, aklımın bulanmaması için dua etmenizi istiyorum.
Yaşım küçük, aslında bir rahip ile konuşmayı öyle istiyorum ki. Fakat imkanım yok. Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Eski Antlaşma'da sayı farklılıkları hz Davutun hikayesi.
2SAMUEL (10:18) Ne var ki, Aramlilar Israilliler'in önünden kaçtilar. Davut onlardan savas arabasi sürücüsü ile kirk bin öldürdü. Hadadezer'in ordu komutani Sovak'i da vurdu. Sovak savas alaninda öldü.
1TARIHLER (19:18) Ne var ki, Aramlilar Israilliler'in önünden kaçtilar. Davut onlardan savas arabasi sürücüsü ile kirk bin öldürdü. Ordu komutani Sofak'i da öldürdü.
2SAMUEL in Dedigi savas arabasi miydi veya 1TARIHLER in dedigi savas arabasi mi? ve
Etkin Çağrı (Westminster İnanç Açıklaması) http://www.hristiyan.net/westminster/10.htm
Etkin Çağrı
I.Tanrı, yaşama kavuşturmak üzere önceden belirlediği kişilerin hepsini, ve sadece bu kişileri Kendi belirlediği ve uygun gördüğü zamanda, doğal olarak içinde bulundukları günah ve ölüm konumundan, İsa Mesih’teki lütuf ve kurtuluş konumuna Sözü ve Ruh’u aracılığıyla etkin bir şekilde çağırmaktan hoşnut olmuş; Tanrı’ya ilişkin gerçekleri anlamaları için düşünüşlerini ruhsal ve kurtuluşa eriştirecek şekilde aydınlatmış, taştan yüreklerini alarak onlara etten bir yürek vermiş; iradelerini yenileyerek ve Kendi kadir gücüyle onları iyi olana yönlendirerek etkin bir şekilde İsa Mesih’e çekmiştir; öyle ki O’nun lütfuyla bunu arzulamaları sağlanmış olarak tamamıyla özgür bir seçim sonucu Mesih’e gelmişlerdir.
II. Bu etkin...
Mezmurlar'da Tanrı'ya dair bilgiyi öğrenmeye yönelik ayetler 1. Mezmur
Mez.1: 1 Ne mutlu o insana ki, kötülerin öğüdüyle yürümez,
Günahkârların yolunda durmaz,
Alaycıların arasında oturmaz.
Mez.1: 2 Ancak zevkini RAB'bin Yasası'ndan alır
Ve gece gündüz onun üzerinde derin derin düşünür.
Mez.1: 3 Böylesi akarsu kıyılarına dikilmiş ağaca benzer,
Eski Antlaşma'dan İsa Mesih ile ilgili ayetler Merhaba kardeşler eski anlaşmada İSA'nın çarmıha gerilişiyle ilgili bazı ayetleri sizinle paylaşmak istiyorum..
MESİHİN BİZİM İÇİN ÇARMIHTA ÖLÜŞÜYLE İLGİLİ AYETLER
Yşa.53: 1 Verdiğimiz habere kim inandı?
RAB'bin gücü kime açıklandı?
Yşa.53: 2 O RAB'bin önünde bir fidan gibi,
Kurak yerdeki kök gibi büyüdü.
Bakılacak biçimden, güzellikten yoksundu.
Gönlümüzü çeken bir görünüşü de yoktu.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil