Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik : Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik konusu 2875 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj polat tarafından gönderildi. Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik Kutsal Kitap bir seçilmişlik kavramı var. Birçok kişi bu konu nedir bilmiyor, "Kadercilik" zannediyor. Birçok kişi araştırmıyor bile. Araştıranlar da, ateistlerin sorduklarına benzer insan mantığının ürettiği denklemlere cevap verecek cevaplar arıyor. Acaba siz Seçilmişlik kavramını nasıl biliyorsunuz? Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Anketimiz: Sizce Kutsal Kitap'ta bahsedilen Seçilmişlik Kavramı nedir?
Biliyorum, kaderciliktir. 12 14,29%
Bilmiyorum, kadercilik diye anlatıldı. 5 5,95%
Biliyorum, Kadercilik değildir. 48 57,14%
Tam olarak bilemiyorum, emin değilim. 19 22,62%
Katılımcı sayısı: 84. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik konusu 2875 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj polat tarafından gönderildi.

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-10-05, 16:09
evangelion

Kutsal Kitap bir seçilmişlik kavramı var. Birçok kişi bu konu nedir bilmiyor, "Kadercilik" zannediyor. Birçok kişi araştırmıyor bile. Araştıranlar da, ateistlerin sorduklarına benzer insan mantığının ürettiği denklemlere cevap verecek cevaplar arıyor. Acaba siz Seçilmişlik kavramını nasıl biliyorsunuz?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-10-05, 22:41
Teofilos

http://www.miamiilahiyatfakultesi.or...ininsecimi.htm

1. Özgür irade “arzularımıza göre seçim yapabilme yeteneği” olarak tanımlanmıştır.
2. “Nötr, tarafsız ve etki altında olmayan bir özgür irade,” öncelikli eğilimler içermeyen bir irade kavramı, özgür irade hakkında yanlış bir anlayıştır. Bu iddia hem mantık hem de Kutsal Kitap dışıdır.

3. Gerçek özgür irade, kendi kendine bir karar verme sürecini içerir ki bu dışsal baskılardan farklıdır.

4. Seçim yapma konusunda devamlı bir mücadele içinde oluruz çünkü kısmen birbiri ile çelişen ve değişen arzuları barındırırız.

5. Düşmüş olan insanın seçim yapmak için gerekli olan doğal yetenekleri mevcutken, ilahi seçimler yapmak için manevi yetenekleri mevcut değildir.

6. Aziz Agustin’nin dediği gibi düşmüş olan insanın “özgür iradesi” varken, “özgürlüğü” yoktur.

7. Orijinal günah, ilk günah değil, Adem’in ve Havva’nın günahının sonucu olan günahlılık durumudur.

8. Düşmüş olan insanın “günah işlememe yeteneği” yoktur.

9. İsa, Tanrı’nın yardımı olmadan insanların kendisine gelme gücü olmadığını öğretmiştir.

10. Bir kişinin İsa’yı seçebilmesi için ilk olarak yeniden doğması gerekmektedir.

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-05, 02:58
polat

Selam,
Günah konusu gerçekten de hristiyanlığın temel konularından biridir.Günah içinde doğmak Hristiyanlığı tüm inançlardan ayıran tipik öğretilerden biridir.

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-05, 04:35
polat

Selamlar,

Islamiyetin günaha bakış açısı ile hristiyanlığın günaha bakış açısı çok farklılık sunar.

İslamiyete göre insanlar günah işler ama doğasında günah yoktur ve insanların günah içinde doğmadıklarına inanılır.

Hristiyanlıkta ise insanlığın doğal olarak günah içinde doğduğuna inanılır. Yani günaha bakış açımız farlı olduğundan "seçilmişliğe" de farklı bakmamız oldukça doğal geliyor.

Kutsal kitabın (örneğin: romalılar 9:15 ve çıkış 33:19) birçok yerinde tanrının merhamet göstereceğine merhamet göstermek gibi tanrısal imtiyazı olduğunu yazar.

Tanrı tüm insanlara eşit davranmaz.kutsal kitapta bundan daha açık başka bir konu yoktur. Tanrı, Musaya Hammurabiye gözüktüğü gibi gözükmemiştir. Tanrı, Pers ülkesini İsrail'i bereketlediği gibi bereketlememiştir. İsa mesih,kendisini Pilatusa,Pavlusa beyan ettiği gibi beyan etmemiştir.

Kısaca tanrı tarih boyunca bütün insanlara aynı davranış üslubu ile yaklaşmamıştır.bu çok açık olan bir gerçektir.büyük bir olasılıkla itirazında "haksızlık" olarak telafuz edilen "Tanrı'nın seçimi"ni Kutsal Kitabın günaha bakış açısı ile bakarsak haksız yada adaletsiz olmadığını göreceksiniz.

Biran sizde kutsal kitabın günaha bakış açısının doğru olduğunu düşünün ve tüm insanlığın günahlarından dolayı suçlu olarak kabul ederek ve olaya tanrının baktığı gibi görmeye çalışın.

Tüm insanlık kitleler halinde günah yüzünden suçlu bir şekilde beklerken herşeye egemen olan tanrı bu insanlardan bazılarına merhamet göstermeye karar vermektedir.peki diğerleri tanrıya göre ne alır? onlar da "adalet" alır.çünkü kurtulmuş olanlar merhameti ve kurtulmamış olanlar ise adaleti elde eder. Böylece hiç kimse haksızlığa uğramaz çünkü merhametne adaletsizliktir ne de adaletliliktir. Bir kişiye merhametin lütfedilmesi diğerlerine de bunun sunulmasını mecburi kılmaz.

Çünkü tanrı merhametini sunma yetkisini kendisinde saklar.eğer tanrı kurtarıcı merhametini bütün insanlığa dağıtmaktan hoşnut değilse hiç herkezin de Tanrının kutsal ve adaletli kararına boyun eğmesi gerekmektedir.

Kısaca özetlersek tanrının günahkarlara karşı asla merhametli olmak gibi bir mecburiyeti yoktur. O seçtiklerine merhametini karşılıksız olarak vermektedir.merhametini Esava,Yakuba verdiği gibi vermemiştir (Romalılar 9. bölüm). Yahuda iskariyota,petrusa verdiği gibi vermemiştir.

Sevgi ve esenlik dileklerimle...

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik konusuna benzer konular;

Eğer Kurtuluş Güvencesi varsa neden Kutsal Kitap'ta imandan dönme uyarıları var? Soru: Eğer kurtuluşumuz sonsuza dek güvendeyse, Kutsal Kitap bizleri imandan dönme hakkında neden böylesine şiddetle uyarır? Yanıt: Kutsal Kitap’ın bizleri imandan dönme konusunda bu kadar şiddetli bir şekilde uyarmasının nedeni, gerçek iman edişin görünen meyvelerle ölçülmesidir. Vaftizci Yahya, Şeria Nehri’nde insanları vaftiz ederken kendilerini doğru zannedenleri, “tövbeye yaraşır meyveler verin” diyerek uyarmıştı (Matta 3:8). İsa Dağdaki Vaazı verirken Kendisini dinleyenleri her ağacın meyvesinden tanınacağını (Matta 7:16) ve “iyi meyve vermeyen her ağacın kesilip ateşe atılacağını” söyleyerek uyarmıştı (Matta 7:19). Bu uyarıların arkasındaki amaç, bazı insanların adına “kolay inanmak” dediği şeyi önlemekti. Bunun anlamı, İsa’yı izlemenin Hristiyan olduğunuzu söylemekten daha...

Kutsal Kitap'ta dinazorlar var mıdır? Soru: Kutsal Kitap dinozorlar hakkında ne der? Kutsal Kitap’ta dinozorlar var mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap’taki dinozorlar konusu, Hıristiyan toplumun içinde dünyanın yaşı, Yaratılış Kitabı’nın doğru yorumu ve etrafımızda gördüğümüz fiziksel kanıtları nasıl yorumlamamız gerektiği konusuyla ilgili olarak devam eden daha büyük bir tartışmanın bir parçasıdır. Dünyanın düşünüldüğünden daha yaşlı olduğuna inananlar, kendi paradigmalarına göre, Kutsal Kitap’ın dinozorlardan söz etmemesinin nedeninin onların ilk insanların yaratılmasından milyonlarca yıl önce öldükleri olduğu konusunda görüş birliği içindedir. Kutsal Kitap’ı yazan adamlar yaşayan dinozorları görmüş olamazlardı. Dünyanın yaşının daha genç olduğuna inananlar, Kutsal Kitap hiçbir zaman “dinozor” sözcüğünü kullanmadığı halde...

Kutsal Kitap’ın ‘Seçtiği’ Seçilmişlik Öğretisi (Carlos Madrigal) Kutsal Kitap’ın ‘Seçtiği’ Seçilmişlik Öğretisi<o:p></o:p> (Carlos Madrigal) <o:p></o:p> 1.) Bütün doktirin tanımları, yalnız Tanrı’nın vahyettiği gerçeğin bir yönünü açıklamaktadır. 2.) Her şeyi Tanrı’nın Egemenliği’ne bağlayan bütün yorumlar doğrudur. 3.) İnsanı her konuda özgür ve hareketlerinden sorumlu gösteren bütün yorumlar da doğrudur.

Kaza Geçiren Kardeşimiz ve Kutsal Kitap'ta bahsedilen badanalı mezarlar hakkında... Esenlikler... Adım Bilal ATAÇ, 2003 yılında İsa Mesih'le sıradan olduğunu düşündüğüm bir filmi izlemeye gittiğim zaman içime düşen ateş sayesinde tanıştım bunun için Rab'e hamdediyorum... Açıkça söylemek istiyorum ki imam hatip lisesi mezunuyum ve incil okumadan İsa Mesih'i Rab'im ve kurtarıcım olarak kabul etmeden önce İsa Mesih hakkında çok fazla şey bilmiyor hıristiyanlara küfrediyor onların kitapları değiştirdiklerini düşünüyordum, hamdolsun ki Rab tıpkı Pavlus'ta olduğu gibi sonsuz lütuf ve sabrını beni seçerek gösterdi ve hayatımda büyük bir değişiklik yaptı... 2003 yılından 2005 yılına kadar birçok mucize ile karşılaştım birçok imanlı kardeş ile tanışıp sorular sordum kutsal kitap okudum ve Rab'in de lütfu ile İsa Mesih'i Rab ve Kurtarıcım olarak kabul ettim... Bunları övünmek...

seçilmişlik? Ya ben birtürlü anlamıyorum İSA MESİH tüm insanların hatta tanrısızların günahı için bile öldüğüne göre tüm insanları kurtulua davet etmiş olmuyor mu? Sadece isa mesihin seçtiği kişiler iman edecekse tanrı insanlar arasında ayrım yapmış olmuyor mu? İsa tüm insanlığı seçmedi mi? bunun içinde tüm insanlık için ölmedi mi? eğer sadece seçilenler varsa diğer kişiler neden dünyaya geliyor ve yaşıyorlar?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih