Reform hakkında bilinmesi gereken bazı gerçekler

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik : Reform hakkında bilinmesi gereken bazı gerçekler

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
evangelion

Reform öğretisine inananlar Kutsal Kitap'ın tamamlandıktan sonra vahiylerin sona erdiğini dolayısıyla yeni vahiylerin gelmeyeceğini ifade ederler. Ancak sola scriptura üzerinden bunu tam olarak ispat edemezler, tıbbi bazı araştırmaları delil olarak kullanırlar, oysaki sola scriptura diyorsanız tıbbi araştırmaları delil olarak sunamazsınız dini konularda...

Reform öğretisine inananlar kadınların önderliğine, öğreti vermesine karşı çıkarlar. O bölümdeki ayetler o gün içindi diyen Karizmatiklere Kutsal Kitap her zaman geçerli derler ama aynı Korintliler mektubu içindeki "kadınların başını örtmesi" öğretisini Ortodoks geleneği diye istemezler ve tıpkı Karizmatikler gibi o bölümdeki ayetler o gün içindi derler...

Reform öğretisine inananlar genellikle mucizelerin de bittiğini savunurlar. Oysaki mucizeler devam etmektedir ancak aynı sıklıkta devam etmemektedir. Fakat mucizelerin devam etmediğini savunmak için tıbbi araştırma istatistiklerini kullanırlar...

Yine birçok Reformist bebek vaftizine inanmazlar ama bunun en büyük savunucusu John Calvin'dir.

Yine bazı Reformistler kilise tapınmasında gitar kullanmazlar, sebebi: "sola scriptura: yazmıyorsa kabul etmem"dir. Oysaki vaftiz dersi, misyon şirketlerinin "istatistiksel" yapısı, misyon şirketlerinin misyoner göndermesi, ataması, geri alması, cemaat için değil de "pastör" için para toplanması da yazmaz ama kimse bunları kullanmaktan vazgeçmez...

Yine bazı Reformistler seçilmişse kurtulacaktır derler ve müjdeyi duyurmakta seçilmişliği savundukları kadar istekli olmazlar. Gerçekten seçilenler kurtulacaktır ama bu kimseye evinde otur demek değildir...

Seçilmişlik diye bir şey öğretirler, bunu 5 noktaya sabitlerler ancak 4 noktaya inananlar da vardır, çünkü İbraniler 6:4-6 ayetleri de İncil'in içindedir...

"Sola Scriptura" ilkesini savunurlar, tüm ruhsal gereklilik için Kutsal Kitap tamemen yeterlidir derler, ancak İbraniler 6'da "elle kutsama" öğretisini bir türlü tamamen anlatamazlar...

Yeri geldiğinde Pentekostal öğretiyi eleştirmek için "Kilise tarihi"ni kullanırlar, Pentekostal öğretinin yeni bir öğreti olduğunu söylerler ama aynı kilise tarihi Reform'a da aynı şekil tepki verir...

Yine satır satır Kutsal Kitap'ı incelemeleriyle bilinirler, her kelimenin grekçesine, ibranicesine bakarlar yeri gelince, ama bi türlü İsa'nın Petrus'a söylediği "kilisemi senin üzerine kuracağım" bölümünü görmek istemezler. Ya da Yuhanna kitabının neden İsa'nın Petrus'a söylediği "Koyunlarımı güt, koyunlarımı otlat, koyunlarımı güt" sözlerini düşünmezler. Ya da Elçilerin İşleri boyunca tüm elçiler birarada iken Petrus'un önderlik ederek yaptığı konuşmaları...

Bu konu kapatılmıştır

Reform hakkında bilinmesi gereken bazı gerçekler konusuna benzer konular;

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere bir süredir imanımı şekillendirmek için Rab İsa'nın ışığında ona giden yolda aydınlanmaya çalışıyorum. İçimde gitgide büyüyen bir sevgi var Rab'be. Tarif edemiyorum, şaşırıyorum ama yıllardır ilk kez huzur duyuyorum. D&R kitabevinden bir kutsal kitap satın aldım. Kitabı Mukaddes şirketinin 2011 basımı. Bu çevirinin güvenilir olduğunu zannediyorum. Forumdaki arkadaşlarımın tavsiyesine uyarak çok yavaş ve sindire sindire okuyorum. Okuduğum her kısmı anlamaya, anlamlandırmaya çalışıyorum. Henüz Tevrat'ı okuyorum. Sorum şu: Kutsal Metinleri okurken örtünmek, daha kapalı giyinmek, dik bir şekilde oturmak yada abdest almak gibi herhangi bir şekli şarta uymalı mıyım? Süreçten haberdar olan bir...

Nişanlılık Öncesi Sormanız Gereken 5 Soru NİŞANLILIK ÖNCESİ KENDİNİZE SORMANIZ GEREKEN 5 SORU <?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p> <O:p></O:p> David Powlison<O:p></O:p> ve<O:p></O:p> John Yenchko<O:p></O:p> <O:p></O:p>

Evrim Teorisi hakkında bazı bilimadamlarının görüşleri EVRİM TEORİSİ, özellikle son 150 yıldır, devamlı tartışma konusu yapılmış, leh ve aleyhinde pek çok şey söylenmiştir. Fakat son on-onbeş yıldır bu teoriye olan hücumlar ve ortaya konan deliller, söz konusu teorinin müdafaasını adetâ imkânsız hâle getirmiştir. Bu konu ile alâkalı bazı görüşlere burada kısaca temas etmeyi faydalı buluyoruz. Birçok bilim adamı evrimi bir teori olarak değil, ispatlanmış bir kanun olarak benimser. Meşhur bîr evrimci olan, California Üniversitesi Zooloji Profesörü, Rus asıllı genetikçi T, Dobzshansky şöyle der;"Yeryüzünde Evrimin meydana gelmesi, gözlemle değil, tarihi hadiselerle tayin edilir."<sup>2</sup> Yine aynı üniversite profesörlerinden ve meşhur bir evrimci olan R. B. Goldschmidt, bununla ilgili...

† Ortodoksiya hakkında bazı sorularım var † † Baba tüm kayrasını üzerimizden eksik etmesin. Amin. Öncelikle hepinize teşekkür ve hepiniz için dua ediyorum Ortodoks kardeşlerim, sorularımı dinlediğiniz ve yanıtladığınız için. Kutsal Elçisel ve Evrensel Kilise'nin paydaşları olan sizlerle zaman geçirmek, benim için büyük bir zevk ve avuntu kaynağıdır. 360 TR adlı sitede, Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nin üç boyutlu paranomasını izledim. Her zamanki gibi, Kutsal Kilise'miz Tanrı'yı övmeye layık. Böyle kiliselerin mimarları, inşa edenlerini Tanrı kutsasın. Amin. Benim bir Kadim Ortodoks Kilisesi hikayem var. Bir Ermeni Ortodoks kilisesine gitmiştim. İçeri de almışlardı, ama boştu içerisi ayin olmadığı için. Ama benim amacım içeriyi gezip, Xristos ve Maria ikonalarına selam vermek...

Dua isteği gönderirken dikkat edilmesi gereken hususlar Lütfen dua isteğinizi yazarken slogan tarzı başlıklar kullanmayın, dua isteğinizin konusunu açıkça belirten bir başlık kullanın. Mümkünse kilisenizin ismini de belirtin. Örnek: "Ankara Protestan Kilisesi'nden Murat kardeş ameliyat olacak"

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik : Reform hakkında bilinmesi gereken bazı gerçekler

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler