Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet)

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik : Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet)

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
deboraht

MINTS 21.yüzyıla hitap eden eğitim anlayışı ile yola çıkmış akademik bir ilahiyat okuludur. Bu okul tarihi inanç akideleri üzerinde inanç ve ibadetlerini sürdüren hristiyan kiliselerinden herhangi birine devam eden ve Hristiyan İlahiyatı üzerinde akademik bir çalışma yapmak isteyen Hristiyanlar içindir. Hristiyan inancı Reform geleneği temelinde akademik bir ilahiyat eğitimi sunmaktadır (Özellikle 16.yy ve17.yy).

MINTS kendi alanında uzman profesörlerin derslerini sanal ortamda öğrencilerine bulundukları yerde sunmakta ve öğrencilerin de yine aynı şekilde derslere katılımını sağlamaktadır. Özellikle ABD’de ve Florida eyaletinde ana dilleri farklı olan hristiyanların çok olmasından MINTS programlarını başta İngilizce ve İspanyolca olmak üzere farklı dil bölümleri altında sunmaktadır.

Ayrıca bu farklı dil bölüm programlarının dillere uygun bir biçimde sunulabilmesi için de o dillere vakıf lisans ve lisans üstü eğitim verebilecek düzeyde olan öğretim görevlilerini bünyesinde bulundurmaktadır.

MINTS’in amacı yalnızca hristiyan ilahiyatını sertifika, lisans ve lisans üstü çalışmak isteyen hristiyanlara bu çalışmayı akademik düzeyde sağlayabilmektir. MINTS Miami Old Cutler Presbiteryen kilisesinin girişimi ile özellikle Miami ve çevresi için düşünülmüş bir açık öğretim fakültesi olarak hizmete girmiştir. Halen MINTS Old Cutler bünyesinde resmi bir açık öğretim fakültesidir. Fakat bölgedeki uluslar arası hristiyan nüfusun çokluğu okulu bölgesi dışına da taşımıştır. Şu anda MINTS başta Miami, Florida ve ülkenin diğer bölümleri dahil olmak üzere güney Amerika ve Avrupa’da ve hatta Asya’da dört bin üzerinde öğrenciye sahip bulunan bir ilahiyat okuludur.
ülkemizde bu okulun temsilcisi ve bölüm başkanı sayın Turgay Üçal'dır.
aşagıda intenet adresini verdim,dileyen kardesler daha ayrıntılı bilgiye buradan ulasabilirler;
www.mintstr.net
YHVH'nin esenliginde kalınız
amin

deborah

hristiyanlık
MR.CAGE

deboraht
MINTS 21.yüzyıla hitap eden eğitim anlayışı ile yola çıkmış akademik bir ilahiyat okuludur. Bu okul tarihi inanç akideleri üzerinde inanç ve ibadetlerini sürdüren hristiyan kiliselerinden herhangi birine devam eden ve Hristiyan İlahiyatı üzerinde akademik bir çalışma yapmak isteyen Hristiyanlar içindir. Hristiyan inancı Reform geleneği temelinde akademik bir ilahiyat eğitimi sunmaktadır (Özellikle 16.yy ve17.yy).

MINTS kendi alanında uzman profesörlerin derslerini sanal ortamda öğrencilerine bulundukları yerde sunmakta ve öğrencilerin de yine aynı şekilde derslere katılımını sağlamaktadır. Özellikle ABD’de ve Florida eyaletinde ana dilleri farklı olan hristiyanların çok olmasından MINTS programlarını başta İngilizce ve İspanyolca olmak üzere farklı dil bölümleri altında sunmaktadır.

Ayrıca bu farklı dil bölüm programlarının dillere uygun bir biçimde sunulabilmesi için de o dillere vakıf lisans ve lisans üstü eğitim verebilecek düzeyde olan öğretim görevlilerini bünyesinde bulundurmaktadır.

MINTS’in amacı yalnızca hristiyan ilahiyatını sertifika, lisans ve lisans üstü çalışmak isteyen hristiyanlara bu çalışmayı akademik düzeyde sağlayabilmektir. MINTS Miami Old Cutler Presbiteryen kilisesinin girişimi ile özellikle Miami ve çevresi için düşünülmüş bir açık öğretim fakültesi olarak hizmete girmiştir. Halen MINTS Old Cutler bünyesinde resmi bir açık öğretim fakültesidir. Fakat bölgedeki uluslar arası hristiyan nüfusun çokluğu okulu bölgesi dışına da taşımıştır. Şu anda MINTS başta Miami, Florida ve ülkenin diğer bölümleri dahil olmak üzere güney Amerika ve Avrupa’da ve hatta Asya’da dört bin üzerinde öğrenciye sahip bulunan bir ilahiyat okuludur.
ülkemizde bu okulun temsilcisi ve bölüm başkanı sayın Turgay Üçal'dır.
aşagıda intenet adresini verdim,dileyen kardesler daha ayrıntılı bilgiye buradan ulasabilirler;
www.mintstr.net
YHVH'nin esenliginde kalınız
amin
Verdiğin bilgiler için teşekkürler kardeşim.Rab seninle olsun.

hristiyanlık
xenomur

deboraht,

Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Acaba açık öğretim sistemi teoloji öğrenmek için ideal midir ? Bunu gerçekten merak ediyorum. Tecrübesi olanlar var mıdır ? Paylaşırsa sevinirim.

Rab sizlerle olsun ...

Esenlikler,

[B][COLOR=red]Rom 3:24 İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.[/COLOR][/B]

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

MINTS konusunda , bir iki nokta üzerinde durmak istiyorum.Sanırım kardeşler, bu konuda açılımı genişleteceklerdir.Açık öğretim, Türkiye'de uygulanandan ( Anadolu Üniversitesine bağlı ) biraz farklıdır. Neden ? denirse.

Birincisi, MINTS İlahiyat Fakültesi'ne girecek kişi, vaftizli olacak. İkincisi, bağlı olduğu kilisenin Pastör'ünden kendisi için olumlu referansı alacak. Üçüncüsü, kendisi için Hristiyan ahlak yaşamı ön planda olacak. Kayıt olunduktan sonra, kişi tek başına çalışma yapmıyor. her daim danışacağı ve de görüşeceği MINTS'de bir rehber öğretmeni var. Ayrıca kendisine yardımcı- sürekli - kendi pastörü var. Ayrıca sanal ortamı hariç, fiziksel olarak da dersler vardır.

Rab'bin sevgisi ve ışığının temelinde kalınız.

hristiyanlık
moderator6

Yararlı bir hristiyan teolojisi okulu.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) konusuna benzer konular;

Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) Rev. İlhan Keskinöz Sadece Süleyman'ın Özdeyişleri bölümünü http://www.hristiyanforum.com/forum/suleymaninozdeyisleri-f699/ adresinden sırayla okuyabilirsiniz.

Presbiteryen Kilisesini Ve Öğretilerini Tanıyalım … Türk Dünyası Presbiteryen Kilisesi reform ilahiyatını ve presbiteryen yönetim biçimini benimsemiş bir mezhep olup, dini uygulamalarında öncelikli olarak türkçe lisanını kullanmayı benimsemiştir.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:P></O:P> <O:P> </O:P> bu anlamda tek bir milliyetin değil, türkçe konuşan ve ibadetlerini türkçe olarak sürdürmek isteyen bütün hristiyanların kilisesidir. cemaatimiz genelde ikinci bir lisan konuşuyor olsa da müşterek lisan türkçe’dir. bu anlamda Türk Dünyası mezhebi olarak dünyanın herhangi bir yerindeki türkçe konuşan hristiyanlara ruhani hizmet götürmek; onlara ilahiyatımıza ait kaynaklar ulaştırmaya çalışmak ve ibadet hizmeti götürmeye çalışmak ana misyonumuzdur. ancak bütün bu hizmetleri yaparken kilisemiz...

Güzel Reform/Kalvinist Kiliseler http://www.reformatus.hu/kep/templom.jpg http://www.ogrucc.org/images/ogrucc620.JPG http://www.bbc.co.uk/tyne/content/images/2006/08/23/widdrington_reformed_church_peter_crowther_470x358.jpg http://www.mvls.info/ispy/schenectady/images/scp-08.jpg http://www.nbrcweb.org/images/Our_Images/insidechurch.jpg

Presbiteryen Kilise Vaazları ÖZDENETİMİ ÖĞRENMEK Ruh’un ürünüyse sevgi, sevinç, esenlik, sabır, şefkat, iyilik, bağlılık, yumuşak huyluluk ve özdenetimdir. Bu tür nitelikleri yasaklayan yasa yoktur (Galatyalılar 5:22-23) İnsanlar neler yapıyorlar? Alkol kullananlar sınır tanımıyor, bazı başarısız öğrenciler daha da başarısız olabilmek için elden geleni yapıyorlar, insanlar randevülerine vaktinde gitmiyorlar, bazıları durmaksızın israf ediyor, bazıları sürekli yemek yemeği tercih ediyor, kimisi kendini unutmak için sürekli ilaçlara sarılıyor, bazıları kimsenin farketmediği düşüncesinde yalnızca cinselliğin ardı sıra koşuyor. İnternet zamanın büyük bir çoğunluğunu alıp götürüyor. Anne babalar saatlerini gereksiz bir sürü filmler izleyip geçirirken onlardan...

Rönesans ve Reform Rönesans : XV. ve XVI.yy.da, Avrupa'da edebiyat ve güzel sanatlar alanındaki yeniliklerin ve sanat anlayışının tümüne Rönesans denir. Kelime anlamı " Yeniden Doğuş " demektir. Nedenleri : Ortaçağdan beri yapılan çalışmaların, XV. ve XVI. yy. da olgunlaşması.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik : Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet)

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler