Arşiv Sayfa 3 / Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) - Sayfa 3

Arşiv Sayfa 3 Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik : Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) - Sayfa 3 konusu 3631 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj egem tarafından gönderildi. Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) MINTS 21.yüzyıla hitap eden eğitim anlayışı ile yola çıkmış akademik bir ilahiyat okuludur. Bu okul tarihi inanç akideleri üzerinde inanç ve ibadetlerini sürdüren hristiyan kiliselerinden herhangi birine devam eden ve Hristiyan İlahiyatı üzerinde akademik bir çalışma yapmak isteyen Hristiyanlar içindir. Hristiyan inancı Reform geleneği temelinde akademik bir ilahiyat eğitimi sunmaktadır (Özellikle 16.yy ve17.yy). MINTS kendi alanında uzman profesörlerin derslerini sanal ortamda öğrencilerine bulundukları yerde sunmakta ve öğrencilerin de yine aynı şekilde derslere katılımını sağlamaktadır. Özellikle ABD’de ve Florida eyaletinde ana dilleri farklı olan hristiyanların çok olmasından MINTS programlarını başta İngilizce ve İspanyolca olmak üzere farklı dil bölümleri altında sunmaktadır.... Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) konusu 3631 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj egem tarafından gönderildi.

Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3

Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-01-09, 16:49
Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet)
xenomur

moderator1
xenomur
Fırat Çölgeçen
MINTS konusunda , bir iki nokta üzerinde durmak istiyorum.Sanırım kardeşler, bu konuda açılımı genişleteceklerdir.Açık öğretim, Türkiye'de uygulanandan ( Anadolu Üniversitesine bağlı ) biraz farklıdır. Neden ? denirse.

Birincisi, MINTS İlahiyat Fakültesi'ne girecek kişi, vaftizli olacak. İkincisi, bağlı olduğu kilisenin Pastör'ünden kendisi için olumlu referansı alacak. Üçüncüsü, kendisi için Hristiyan ahlak yaşamı ön planda olacak. Kayıt olunduktan sonra, kişi tek başına çalışma yapmıyor. her daim danışacağı ve de görüşeceği MINTS'de bir rehber öğretmeni var. Ayrıca kendisine yardımcı- sürekli - kendi pastörü var. Ayrıca sanal ortamı hariç, fiziksel olarak da dersler vardır.

Rab'bin sevgisi ve ışığının temelinde kalınız.
Süper şeyler söylüyorsunuz beni müthiş teşvik ediyor. daha detaylı bilgisi olan kardeşler varsa paylaşırlarsa sevinirim. Ya da web sitelerinden daha fazla detay içeren bir bilgi kaynağı varsa bu kaynağı işaret eden olursa o da çok güzel olur. Mesala ben vaftiz oldum ancak vaftiz için özel bir koşul arıyorlar mı ? Ya da bağlı olan kilisenin doktrinsel açıdan özellikleri önemli mi ? vs..

esenlikler,
Eğer Tanrı Sözü'nü öğrenmeye istekli iseniz, her mezhepten seminere, websiteye, kursa, ilahiyat fakültesine kayıt olunuz, her mezhepten kitabı okuyunuz.
Benim sorum acaba onlar kabul ederlermi yönündeydi.

Teşekkürler ...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[B][COLOR=red]Rom 3:24 İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.[/COLOR][/B]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet)

Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-01-09, 18:49
noileg

turgay55
Kayıt olmak için lise mezunu olmak gereklidir. Önlisan 2 yıllık ve lisan 4 yıllık bölümleri var. Tercihi siz yapıyorsunuz. Dünyanın her yerinde geçen bir diplomadır.Tavsiye ederim, ancak tabiki Fırat kardeşin dediği şartları taşımak gerekli.
Dünyanın her yerinde geçiyor mu?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet)

Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-01-09, 19:07
Evanjelique

Denilecek söz yok,eğer gerçekten bir çok kilisenin elini taş altına koymaktan çekindiği ve cesaret edemediği bir uygulamayı hayata geçirerek,internet üzerinden de olsa pastör ve vaizler yetiştirecek bir ilahiyat fakültesi kurmuşlarsa,Kalvinist/Reformist inanca sahip olmasam da,imanlı kardeşlerim olarak onları tebrik ederim..

Söz konusu siteye göz atma ve inceleme imkanı buldum ama 'Püriten klasikleri' adı altında ,geçmişte bir çok tatsız olayların yaşanmasına sebebiyet veren bir grubun da bir şekilde isminin propagandasının yapılmasını yadırgadım ki;Radikal Kalvinizm ve Kutsal Kitap faşizmi adlı makalemi okuyanlar,söz konusu grubun geçmişte sebep oldukları acıyı,ölümleri ve toplumsal histeriyi bilirler..

PÜRİTEN tanımı,adından da anlaşılabildiği üzere,Hristiyanlığı ''pure'',saf bir hale ,ilk günkü İsa'nın öğrettiği formuna geri kavuşturma ve kiliseyi insani uygulamalardan ve öğretilerden arındırma isteğinden gelir ki,tabi ki bu imanlı kulağına haliyle çok güzel,makul ve sevindirici gelecektir.

Ama bu hareket,nasıl her Müslüman radikal veya terörist değilse veya nasıl her Katolik 'Engizisyon'u tasvip etmiyorsa ,bazı bağnaz zihinlerin elinde maksadını aşmış ve çığrından çıkmış bir hale dönüşmüştür.

Bugün hepimizin az çok yazılı ve görsel medyadan bildiği ''Salem Mahkemeleri'' ve '' Cadı Avı'' gibi Kutsal Kitabın sevgi dolu mesajından nasibini almamış olaylar, Püriten gruplar tarafından organize edilmiştir ve bunların neticesinde Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğu eyaletleri olan New England ve Massachusetts eyaletlerinde yüzlerce masum kadın,kız cadılık suçlamalarıyla çeşitli işkence şekilleri ile idam edilmişlerdir.

Şu noktayı açıklığa çalıştırmak önemlidir ki;daha önce de dediğimiz gibi nasıl her dindar Müslüman intihar bombacılarını desteklemiyorsa ve nasıl her Katolik Engizisyon Mahkemelerini haklı bulmuyorsa,bunun suçu Reformist öğretiye ve Kalvinizme yüklenemez..

Tarih boyunca her öğreti ve inanç sistemi içerisinde aşırı uçlar var olmuştur ve var olmaya da devam edeceklerdir ki;ironik olarak ,bu öğretilerin çoğu insanlığa huzur ve barış getirmek amacıyla sevgiye hizmet etme amacı güder..(Amaçlarından sapıncaya kadar)

Ben sadece Reform ilahiyatı anlatılacakken ,oraya ''Püriten'' sıfatının konulmasını yadırgadım çünkü bu imanlılar olarak bizlerin tanıklıklarına iyi bir örnek teşkil etmemektedir.

Reform öğretisi açısından Püritenlik örneği, övülmek bir yana sakınılması gereken aşırı radikal bir akımdır.

Katolik kilisesinin kateşizminde Engizisyonu övmesi veya İslami sitelerde intihar bombacılarının methedilmesini hiçbir aklı başında gerçek dindar İslami veya Katolik din görevlisi kabul edemez ve bu aşırılıklara tolerans gösteremezse,aynı şekilde hiçbir Kalvinist de Püriten bağnazlığına karşı sempati beslememelidir diye düşünüyorum...

Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-05-09, 18:46
egem

merhaba ben okuyorum cok mennunum

Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3  

Reform / Presbiteryen ilahiyat fakültesi (Türkçe - Internet) konusuna benzer konular;

Lüteryen ve Presbiteryen Kiliseler Elçisel midir ? Esenlikler, Anglikan Kilise, Eski Katolikler Hareketi Kilisesi Papalık makamında görevli adamlardan oluştuğu için Elçisel sayılıyor diye biliyorum. Fakat Her ne kadar Luther ve Calvin de Elçisel Kilise'den gelse de onlar hakkında bir şey duymadım. Dünyadaki asıl ana yol cemaatinin kilisesinden el alan presbiterler (Kalvenist ve Presbiteryen) ve pederler (Lüteryen) elçisel gelenekten mi el almış olurlar ? Eğer öyle olmasa Kutsal Sakramentleri (Kutsal Vaftiz, Efkaristiya, Günah İtirafı) yerine getirememeleri gerekir çünkü. Yanıtlarınız için teşekkürler, HK.

Hristiyan İlahiyat Fakültesi Okumak Esenlikler Mesih'te kardeşlerim, Henüz çok erken olsa da, ruhban olabilmek için Hristiyan İlahiyat'ını üniversitede tamamlamak gerekiyormuş sanırım (Ermeni bir Rahip'in dediğine göre) ve Türkiye'de olmadığı için farklı ülkelere gitmek gerekiyormuş. Vaftiz olduktan sonra bunu istediğimi Patrikhane'ye bildirsem bana yardımcı olunur mu ? Çünkü benim çok iyi bir maddi durumum yok (gerçi reşit değilim, ekonomik özgürlüğüm de yok.). Bir de normal üniversiteye gitmeli miyim sizce ? Benim istediğim Türkiye'deki bölümler Dilbilim, Antik Yunan-Latin dili bölümleri. Teşekkür ederim, Rab'de kalın.

Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) Rev. İlhan Keskinöz Sadece Süleyman'ın Özdeyişleri bölümünü http://www.hristiyanforum.com/forum/suleymaninozdeyisleri-f699/ adresinden sırayla okuyabilirsiniz.

Presbiteryen Kilisesini Ve Öğretilerini Tanıyalım … Türk Dünyası Presbiteryen Kilisesi reform ilahiyatını ve presbiteryen yönetim biçimini benimsemiş bir mezhep olup, dini uygulamalarında öncelikli olarak türkçe lisanını kullanmayı benimsemiştir.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:P></O:P> <O:P> </O:P> bu anlamda tek bir milliyetin değil, türkçe konuşan ve ibadetlerini türkçe olarak sürdürmek isteyen bütün hristiyanların kilisesidir. cemaatimiz genelde ikinci bir lisan konuşuyor olsa da müşterek lisan türkçe’dir. bu anlamda Türk Dünyası mezhebi olarak dünyanın herhangi bir yerindeki türkçe konuşan hristiyanlara ruhani hizmet götürmek; onlara ilahiyatımıza ait kaynaklar ulaştırmaya çalışmak ve ibadet hizmeti götürmeye çalışmak ana misyonumuzdur. ancak bütün bu hizmetleri yaparken kilisemiz yerel cemaatin bulunduğu coğrafyayı, kültür ve...

Presbiteryen Kilise Vaazları ÖZDENETİMİ ÖĞRENMEK Ruh’un ürünüyse sevgi, sevinç, esenlik, sabır, şefkat, iyilik, bağlılık, yumuşak huyluluk ve özdenetimdir. Bu tür nitelikleri yasaklayan yasa yoktur (Galatyalılar 5:22-23) İnsanlar neler yapıyorlar? Alkol kullananlar sınır tanımıyor, bazı başarısız öğrenciler daha da başarısız olabilmek için elden geleni yapıyorlar, insanlar randevülerine vaktinde gitmiyorlar, bazıları durmaksızın israf ediyor, bazıları sürekli yemek yemeği tercih ediyor, kimisi kendini unutmak için sürekli ilaçlara sarılıyor, bazıları kimsenin farketmediği düşüncesinde yalnızca cinselliğin ardı sıra koşuyor. İnternet zamanın büyük bir çoğunluğunu alıp götürüyor. Anne babalar saatlerini gereksiz bir sürü filmler izleyip geçirirken onlardan öğrenen çocuklar da bir çok zamanlarını internet...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih