Arşiv Sayfa 4 / Seçilmişlik hakkında - Sayfa 4

Arşiv Sayfa 4 Seçilmişlik hakkında hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik : Seçilmişlik hakkında - Sayfa 4 konusu 2734 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi. Seçilmişlik hakkında Forumda Seçilmişlik konusunda derinlemesine bilgiler içeren bir ana başlık var. Bunu okudum. Dolayısıyla belki cevabı orada vardır ve ben kaçırmışımdır. Öyleyse özür dilerim. Benim sorum bir ayet üzerine: <TABLE width="100%"><TBODY><TR vAlign=top><TD>'1.Yuhanna 2.2 O günahlarımızı, yalnız bizim günahlarımızı değil, bütün dünyanın günahlarını da bağışlatan kurbandır.' Kutsal kitabın bütününe baktığımda ve ayetleri biribiriyle karşılaştırdığımda ben seçilmişlik doktrininin yanında buluyorum kendimi. Sanıyorum karşıt görüş varlığını yukarıdaki ayetle temellendiriyor. Bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız ya da eğer daha önce bu ayet açıklandıysa linkini verirsenizçok sevinirim. Sevgiyle kalın. </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE width="100%"><TBODY><TR vAlign=top><TD></TD></TR></TBODY></TABLE> Seçilmişlik hakkında

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Seçilmişlik hakkında konusu 2734 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj huzurlu tarafından gönderildi.

Seçilmişlik hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4

Seçilmişlik hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-05-08, 12:56
Seçilmişlik hakkında
evangelion

deepzeppelin
Sorum ise şöyle olacak: kurtuluş, sadece seçilmişlik ile oluyorsa, bu YHVH'yi adaletsiz yapmaz mı? biliyorum, Tanrı, istediğini istediği şekilde yaratmakta özgürdür. (bununla ilgili bir ayet vardı fakat şu an aklımda değil)Ama, Tanrı seçmediği, kurtarmadığı bir insanı, bu sebepten dolayı neden cezalandırsın? O bireyin suçu neydi de seçilmedi, kurtulmadı?
Hukuktan bahsedelim.İnsanın, seçilmişliği eleştirenlerin bu konuda yaptığı yanlış "adalet" kavramını eşit davranış olarak değerlendirmelerinden kaynaklanmaktadır.

Oysaki adalet suçun olduğu yerde talep edilebilir. Armağan konusunda eşitlik talep etmek adalet istemek değildir.

Bu şekilde adalet talep edenlerin isteği yerine getirilse herkesin kurtulması gerekir. Bunu herkes ister ancak YHVH'nin özgür iradesi bunu istememektedir.

Alıntı:
Romalılar 9

tam bölüm

14 Öyleyse ne diyelim? Tanrı adaletsizlik mi ediyor? Kesinlikle hayır!
15 Çünkü Musa'ya şöyle diyor: "Merhamet ettiğime merhamet edeceğim, Acıdığıma acıyacağım."
16 Demek ki bu, insanın isteğine ya da çabasına değil, Tanrı'nın merhametine bağlıdır.
17 Tanrı Kutsal Yazı'da firavuna şöyle diyor: "Gücümü senin aracılığınla göstermek Ve adımı bütün dünyada duyurmak için Seni yükselttim."
18 Demek ki Tanrı dilediğine merhamet eder, dilediğinin yüreğini nasırlaştırır.
19 Şimdi bana, "Öyleyse Tanrı insanı neden hâlâ suçlu buluyor? O'nun isteğine kim karşı durabilir?" diyeceksin.
20 Ama, ey insan, sen kimsin ki Tanrı'ya karşılık veriyorsun? "Kendisine biçim verilen, biçim verene, 'Beni niçin böyle yaptın' der mi?"
21 Ya da çömlekçinin aynı kil yığınından bir kabı onurlu iş için, ötekini bayağı iş için yapmaya hakkı yok mu?
22 Eğer Tanrı gazabını göstermek ve gücünü tanıtmak isterken, gazabına hedef olup mahvolmaya hazırlananlara büyük sabırla katlandıysa, ne diyelim?
23 Yüceltmek üzere önceden hazırlayıp merhamet ettiklerine yüceliğinin zenginliğini göstermek için bunu yaptıysa, ne diyelim?
24 Yalnız Yahudiler arasından değil, öteki uluslar arasından da çağırdığı bu insanlar biziz.

Seçilmişlik hakkında

Seçilmişlik hakkında

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Seçilmişlik hakkında

Seçilmişlik hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-08, 00:55
Seçilmişlik hakkında
deepzeppelin

evangelion
İnsanın, seçilmişliği eleştirenlerin bu konuda yaptığı yanlış "adalet" kavramını eşit davranış olarak değerlendirmelerinden kaynaklanmaktadır.

Oysaki adalet suçun olduğu yerde talep edilebilir. Armağan konusunda eşitlik talep etmek adalet istemek değildir.

Bu şekilde adalet talep edenlerin isteği yerine getirilse herkesin kurtulması gerekir. Bunu herkes ister ancak YHVH'nin özgür iradesi bunu istememektedir.
Burada kafama takılan şey armağanın eşitliği değil, kafamda sıkıntı yaratan soru armağanın hiçbir açıklaması olmaksızın bir kısım insana bahşedilmiş olmasının bir ayrımcılık olmayacağı mıdır?

Eğer bu bir ayrımcılık ise Tanrı'nın nasıl adil olacağıdır.

Burada kaçırdığım o büyük soru işareti nedir?

Seçilmişlik hakkında

Seçilmişlik hakkında

Seçilmişlik hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-08, 08:34
Seçilmişlik hakkında
Titus

Seçilmişlik konusunda daha önce çok yazmıştım,ama yine konu açıldı diye yazmak istiyorum..

YHVH'yi tanımayan,anlamayan biriydim.Onun kutsal yazılarına karşı hareket ediyor ve onun hatalı olduğunu ortaya çıkarmak için elimden geleni yapıyordum..Nedenini bilmediğim,anlamadığım şekilde onunla ilgileniyor ve bu gücün sebebini anlayamıyordum..Kalbim çobanımın elinde şekilleniyor ve beni ona yönlendiriyordu farkında değildim..Ne teoloji ne de başka hiçbirşey benim YHVH'ye iman etmeme sebep olmadı.Tanıklığımda uzun uzun belirttiğim için ayrıntılı yazmayacağım..Sadece söylemek istediğim şey İsa Mesihi RAB ve kurtarıcı olarak kabul ettiğimde aslında teolojiyle ilgili hiçbirşey bilmediğimi anlamıştım..Uzun lafın kısası seçilmişlik gerçekten var,YHVH gerçekten lutuf ile bizi kurtarıyor.. Siz beni seçmediniz, ben sizi seçtim. Gidip meyve veresiniz, meyveniz de kalıcı olsun diye sizi ben atadım. Öyle ki, benim adımla Baba`dan ne dilerseniz size versin.
Yuhanna 15:16

Seçilmişlik hakkında

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8

Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Seçilmişlik hakkında

Seçilmişlik hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-05-08, 21:28
Seçilmişlik hakkında
huzurlu

deepzeppelin
kafamda sıkıntı yaratan soru armağanın hiçbir açıklaması olmaksızın bir kısım insana bahşedilmiş olmasının bir ayrımcılık olmayacağı mıdır?

Sevgili kardeşim,
Evrenin nasıl yoktan var edildiğini, şu anki annemizin ve babmızın neden anne ve babamız olduğunu, neden Türkiyede bu zamanda dünyaya geldiğimizi, neden kadın ya da erkek olduğumuzu, neden kimimizin daha zengin kimimizin daha fakir olduğunun, kimimizin sağlıklı kimimizin sağlıksız olarak doğduğunun ve daha yüzbinlercesinin açıklamasını biliyor muyuz ki? Üçlü birliği beynimiz tam manasıyla alabiliyor mu ki? İnsanoğlunun bildiği Tanrının izin verdiği kadarı değil mi? Bu da sonzuz okyanuslarda bir damla kadar değil mi? Pekiyi bunların açıklamasını sadece bizim bilmiyor olmamız bunların bir açıklamasının olmadığı anlamına mı gelir?

Ya da şöyle sorayım: Yoksa sizce yüce Tanrının bildiği herşeyi bize de bildirmek açıklamasını yapmak ve dolayısıyla bizi ikna etmek gibi bir zorunluluğu mu var?

Tanrının niyeti bizim ikna edilmek yöntemiyle , argo deyimiyle kafamıza yatmak usulüyle kendisine iman ettirmek olsaydı, açıktan ayan beyan kendisini tüm insanlığa gösterir bunca karmaşaya, farklı dine, farklı yorum ve müjdeye gerek bırakmazdı. Seçilmemiş milyarlar içinse kendi varlığı, kutsal kitap, peygamberler bir bilmeceden ibaret.. Oysa seçtikleri gözüyle görmüşler gibi iman ediyorlar.. Sizce bu iman edenlerin bir becerisi mi? Yoksa Tanrının lütfu mu? Ne dersiniz?

Sevgiyle kalın..

Seçilmişlik hakkında

Seçilmişlik hakkında

Seçilmişlik hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4  

Seçilmişlik hakkında konusuna benzer konular;

Katolik ve Ortodokslarda Seçilmişlik Katolik ve Ortodokslar'da seçilmişlik öğretisi nasıldır? Tam olarak öncelikle Katolik görüşü merak etmekteyim..

Hristiyanlık ve Seçilmişlik Arkadaşlar, Hristiyanlıktaki seçilmişlik kavramından (basitleştirerek) biraz bahsedermisiniz?Seçilmişlik insan iradesini yok sayıyor gibi.. Eğer Tanrı inanacak olanları önceden seçtiyse, bu Dünya'nın yaratılma amacı nedir?

Ortodokslukta Seçilmişlik-Özgür irade Bugüne kadar klasik protestan görüşü olan iradenin tutsaklığı ve seçilmişlik doktrinini ve Katoliklerin özgür irade hakkındaki inançları hakkında yazıldı çizildi. Bakış açıları netleşti. Ortodokslukta bu konuya bakış açısı nasıldır aceba? Ortodoksluk özgür iradeye yani kişinin seçim gücünün varlığına mı yoksa Tanrı'nın karşı konulmaz çağrısına-seçimine mi daha yakın durur? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Esen kalın. Huzurlu

seçilmişlik? Ya ben birtürlü anlamıyorum İSA MESİH tüm insanların hatta tanrısızların günahı için bile öldüğüne göre tüm insanları kurtulua davet etmiş olmuyor mu? Sadece isa mesihin seçtiği kişiler iman edecekse tanrı insanlar arasında ayrım yapmış olmuyor mu? İsa tüm insanlığı seçmedi mi? bunun içinde tüm insanlık için ölmedi mi? eğer sadece seçilenler varsa diğer kişiler neden dünyaya geliyor ve yaşıyorlar?

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik Kutsal Kitap bir seçilmişlik kavramı var. Birçok kişi bu konu nedir bilmiyor, "Kadercilik" zannediyor. Birçok kişi araştırmıyor bile. Araştıranlar da, ateistlerin sorduklarına benzer insan mantığının ürettiği denklemlere cevap verecek cevaplar arıyor. Acaba siz Seçilmişlik kavramını nasıl biliyorsunuz?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih