seçilmişlik?

seçilmişlik? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Presbiteryenlik, Kalvinistlik, Reformistlik : seçilmişlik? konusu 3403 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi. seçilmişlik? Ya ben birtürlü anlamıyorum İSA MESİH tüm insanların hatta tanrısızların günahı için bile öldüğüne göre tüm insanları kurtulua davet etmiş olmuyor mu? Sadece isa mesihin seçtiği kişiler iman edecekse tanrı insanlar arasında ayrım yapmış olmuyor mu? İsa tüm insanlığı seçmedi mi? bunun içinde tüm insanlık için ölmedi mi? eğer sadece seçilenler varsa diğer kişiler neden dünyaya geliyor ve yaşıyorlar? seçilmişlik?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

seçilmişlik? konusu 3403 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi.

seçilmişlik? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

seçilmişlik? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-10-06, 00:50
seçilmişlik?
avemaria

Ya ben birtürlü anlamıyorum İSA MESİH tüm insanların hatta tanrısızların günahı için bile öldüğüne göre tüm insanları kurtulua davet etmiş olmuyor mu? Sadece isa mesihin seçtiği kişiler iman edecekse tanrı insanlar arasında ayrım yapmış olmuyor mu? İsa tüm insanlığı seçmedi mi? bunun içinde tüm insanlık için ölmedi mi? eğer sadece seçilenler varsa diğer kişiler neden dünyaya geliyor ve yaşıyorlar?

seçilmişlik?

seçilmişlik?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / seçilmişlik?

seçilmişlik? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-10-06, 01:06
seçilmişlik?
evangelion

avemaria
Ya ben birtürlü anlamıyorum İSA MESİH tüm insanların hatta tanrısızların günahı için bile öldüğüne göre tüm insanları kurtulua davet etmiş olmuyor mu? Sadece isa mesihin seçtiği kişiler iman edecekse tanrı insanlar arasında ayrım yapmış olmuyor mu? İsa tüm insanlığı seçmedi mi? bunun içinde tüm insanlık için ölmedi mi? eğer sadece seçilenler varsa diğer kişiler neden dünyaya geliyor ve yaşıyorlar?
Anlamıyorsanız bu konunun üzerine eğilip Tanrı Sözü'nden açıklamalar bulmaya çalışabilirsiniz. Ben de aynı soruları, hatta daha birçok soruyu sormuştum çevremdeki herkese. Bu konu için tüm Kutsal Kitap'ı baştan sona okudum. İncil'i ise 3 kez sadece bu konu için tarafsız bir şekilde gerçeği öğrenmek için okudum. Bulduğum gerçeğin içindeki bazı şeyleri kabul etmek zor geldi, çok zorlandım ancak gördüm ki Kutsal Yazılar bunu öğretiyordu. Bu durumda ben ne diyebilirdim? Kendim gerçeği bulmak istediğimi, bu konuyu öğrenmek istediğimi Rabbe söyledim, dua ettim, kendisinin açıklamasını istedim ve bu konudaki her görüşü okudum, her bilgili kişiyi dinledim etrafımdaki ve yoğun bir okuma dönemine girdim. Yaklaşık 2 hafta içinde 5 tane kitap okudum. Tamamen bu konuya kanalize oldum. Sonunda gerçeği buldum. Ayrıca fark ettim ki bazı şeyler aklıma ve içimdeki günahlı iradeye tersti. Bu yüzden tepki verip direniyordum...

Ayrıca bilmelisiniz ki Kutsal Kitap'taki her şeyi TAM olarak anlayamayız. Genelde ilahi öğretilerin böyle bir yönü vardır. Önemli olan önyargılarla değil, objektif bir şekilde Tanrı Sözü ne öğretiyor bunu anlamaya çalışmamızdır. Daha sonra bulduğumuz gerçek yani Kutsal Yazılardaki gerçek bizim önyargımız olmalıdır.

Ben sorularınızı buradan teker teker cevaplayabilirim vaktim olursa eğer. Ancak tavsiyem bu bölümde bulunan kitapları okumanızdır. Eğer İsa'ya dair bir gerçek varsa ve öğrenmem gerektiğini düşünüyorsam, ayrıca İsa da bana ; "Tanrı'yı tüm aklınla sev" demişse, internette vaktimi - paramı harcayacağıma biraz para ayırır bu kitabı siteden print ettirirdim ve bilgisayarıma kaydederdim, düşünürdüm.

Unutmayın, bize uygun olanı değil, Tanrı Sözü'ndeki gerçekleri seçmeliyiz. Bunun için öncelikle Tanrı Sözü ne anlatıyor bunu bulmamız gerekir.

RAB sizi bereketlesin.

seçilmişlik?

seçilmişlik?

seçilmişlik? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-06, 12:28
seçilmişlik?
sahika

Sevgili Avemaria! Yuce RAB tum insanlari cagiriyor. Matta 28 18. ÄGokte ve yeryuzunde butun yetki Bana verildi. Bu nedenle gidin, butun uluslari ogrencilerim olarak yetistirinö onlari Baba, Ogul Kutsal RUH adiyla vaftiz edinö size buyurdugum her seye uymayi onlara ogretin. Iste Ben, dunyanin sonuna dek her an sizinle birlikteyim." Ben Ruyamda iki kez RABbin sesini duydum ve Kendisini gordum. Bir cok konuda ki sorularima RAB aciklama yapti. Seytanin saldirisi ile cok ugrastim. Bildigim bir sey var ki RAB adildir. O insanlari keyfi yargilamaz. O sonuna kadar guvenilecek kayadir. Bizim Onunla Ruhsal iliski kurup, Sozlerini emirlerini sevgi ile yaptiracak guctedir.

seçilmişlik?

seçilmişlik?

seçilmişlik? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-10-06, 01:14
seçilmişlik?
evangelion

Cagrilmak ile Secilmek arasindaki farki bilmeden yorum yapmamanizi rica ediyorum.
Ayrica kadin vaizler konusunu acikca forumda ortaya koyduk, bunu dikkate almanizi rica ediyorum.
Bu konuda yorum yapmak istiyorsaniz en azindan bu konuda, hakkinda konustugumuz kavramlari bilmeniz gerekir.
RAB sizi bereketlesin

seçilmişlik?

seçilmişlik?

seçilmişlik? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-10-06, 12:25
seçilmişlik?
Sola Scriptura

avemaria

Bahsettiğin tüm insanların içerisinde tanrısız olmayan hiçkimse olmadığı için (Romalılar 3:9-12 , Efesliler 2:11-12) İsa Mesih'in tüm insanların hatta tanrısızların günahı için öldüğü cümlesi bir anlam ifade etmemektedir.

İsa Mesih'in tüm insanları kurtuluşa davet ettiği doğrudur fakat tüm insanların günahları için öldüğü tamamen Kutsal Kitap'a aykırı bir anlayıştır. Bunun nedeni ise:

Kutsal Kitap bize Mesih'in ölümünün bizim üzerimize gelecek olan gazabı tamamen yatıştırdığı yani Mesih'in kurbanından sonra Tanrı'nın öfkesinin dindiğini söyler. Bunu aklımızda tutarsak sorulabilecek dört soru vardır.
  1. Mesih bazı kişilerin bütün günahları için ölmüştür.
  2. Mesih bütün dünyadaki herkesin bütün günahları için ölmüştür.
  3. Mesih bütün dünyadaki herkesin bazı günahları için ölmüştür.
  4. Mesih bazı kişilerin bazı günahları için ölmüştür.
4. Maddenin doğru olabilmesi demek Mesih'in sadece seçilmişlerinin bazı günahları için öldüğü anlamına gelir. Eğer bu doğruysa bu kişilerin hala bedeli ödenmemiş günahları bulunmaktadır. Dolayısıyla Mesih'in kefareti tam olarak sağlanamamıştır ve bu kişiler "kalan bazı günahları" nedeniyle mahvolacaklardır. Dolayısıyla bu maddenin Kutsal Kitap'a uymadığı açıktır.

3. maddenin doğru olabilmesi demek Mesih'in ölümünün bütün insanlığın kurtuluşunu garantiye aldığını ve ayrıca bütün insanlığın hala daha bazı günahlarının bağışlanmadığını söylemek demektir. Bu da insanlığın tümünü cehenneme koyar Dolayısıyla bu görüş te Kutsal Kitap'a dayanmamaktadır.

2. maddenin doğru olabilmesi demek Mesih'in dünya üzerindeki herkesin tüm günahlarını bağışlattığını söylemek demektir. Dışarıdan bakıldığından bu görüş Kutsal Kitap'a uygun gibi gözükmektedir. Fakat yukarıda söylediğim gibi eğer Mesih'in ölümü Tanrı'nın gazabını tamamen yatıştırdıysa neden uğrunda öldüğü dünyadaki herkes cennete gitmemektedir? Buna "çünkü iman etmiyorlar" şeklinde cevap verilir. Peki maddenin de söylediği gibi Mesih "tüm günahlar" için ölmemiş miydi? İmansızlık veya müjdenin çağrısına cevap vermemek te bir günah değil mi? Eğer öyleyse Mesih'in bu kişilerin imansızlık günahlarını bile bağışlatmış olması gerekmektedir ve Mesih herkes için öldüyse, dünyadaki herkesin cennete gitmesi ve cehennemin bomboş olması gerekmektedir. Dolayısıyla mantıklı ve uygun olarak gözüken bu görüş te Kutsal Kitap'tan onay alamamaktadır.

1. maddenin doğru olduğunu söylemek Mesih'in sadece ve yalnızca kilisesi yani seçilmişleri için öldüğünü, ve uğruna öldüğü seçilmişler için tam, eksiksiz ve kusursuz bir kefaret sağladığıdır. Dolayısıyla bu görüş 2. maddenin iddia ettiği gibi kurtuluşu " olası bir kurtuluş" değil "kesin ve tam bir kurtuluş" olarak tanıtır. Kutsal Kitap'ın da tam olarak söylediği budur; Mesih "halkı" için ölmeye gelmiştir. (Matta 1:21)

avemaria
Sadece isa mesihin seçtiği kişiler iman edecekse tanrı insanlar arasında ayrım yapmış olmuyor mu?
Hayır Tanrı insanlar arasında kesinlikle ayrım yapmamaktadır. Fakat bu durum Tanrı'nın lütfu ve insanın günahlarına karşılık hakettiği cezayı tam olarak anladığımızda çözüme kavuşmaktadır. Tanrı eğer bizlere lütfuyla kim olduğunu açıklamasaydı, hiçbir zaman O'na gelmeyecek ve O'nu tanıyamayacaktık. Dolayısıyla lütuf hakedilen değil armağan olarak verilen birşeydir. Tanrı'nın bazı kişilere lütufkar davranması, dünyanın tümüne aynı lütuftan vermesini gerektirmez. Eğer Tanrı insanlara ayrım yapmamak adına bütün insanlığa lütfetmek " zorunda kalsaydı" bu artık lütuf değil adalet olurdu.

Aynı şekilde, şimdiki dönemde de Tanrı`nın lütfuyla seçilmiş küçük bir topluluk vardır. Eğer bu, lütufla olmuşsa, iyi işlerle olmamış demektir. Yoksa lütuf artık lütuf olmaktan çıkar! Sonuç ne? İsrail aradığına kavuşamadı, seçilmiş olanlar ise kavuştular. Geriye kalanlarınsa yürekleri nasırlaştırıldı. (Romalılar 11:5-7)

Öyleyse ne diyelim? Tanrı adaletsizlik mi ediyor? Kesinlikle hayır! Çünkü Musa`ya şöyle diyor: “Merhamet ettiğime merhamet edeceğim, Acıdığıma acıyacağım.”
Demek ki bu, insanın isteğine ya da çabasına değil, Tanrı`nın merhametine bağlıdır. (Romalılar 9:14-16)

avemaria
İsa tüm insanlığı seçmedi mi? bunun içinde tüm insanlık için ölmedi mi?

Kutsal Kitap'ın hiçbir yerinde İsa'nın tüm insanlığı seçtiği veya tüm insanlık için öldüğü yer almamaktadır (Tabi ki bütün hermenütik kurallarını çiğnerseniz ve cımbızla ayetleri bağlamlarından alıp tek başına yorumlamaya çalışırsanız İsa'nın herkes için öldüğü anlamına varmanız çok zor olmayacaktır.) Tam tersine ayetler mevcuttur.

Onlar için istekte bulunuyorum. Dünya için değil, bana verdiğin kimseler için istekte bulunuyorum. Çünkü onlar senindir.
Yuhanna 17:9

Çünkü çağrılanlar çok, ama seçilenler azdır.
Matta 22:14

Seçilmişliğin amacı günahkarı Mesih'te kurtarmaktır (Efesliler 1:3-5) Eğer Tanrı'nın tüm insanlığı seçtiğini söylerseniz, Üniversalizm'in iddia ettiği gibi sonunda bütün dünyanın kurtulacağı sonucuna varırsınız. Bu da tamamen Kutsal Kitap'a aykırı bir görüştür.

seçilmişlik?

seçilmişlik?

seçilmişlik? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

seçilmişlik? konusuna benzer konular;

Önceden Belirleme, Seçilmişlik nedir? Soru: Önceden belirlenmek nedir? Önceden belirlenmek Kutsal Kitap’a uygun bir düşünce midir? Yanıt: Romalılar 8:29-30 bize, “Çünkü Tanrı önceden bildiği kişileri Oğlu'nun benzerliğine dönüştürmek üzere önceden belirledi. Öyle ki, Oğul birçok kardeş arasında ilk doğan olsun. Tanrı önceden belirlediği kişileri çağırdı, çağırdıklarını akladı ve akladıklarını yüceltti” der. Efesliler 1:5 ve 11’ci ayetler, “Kendi isteği ve iyi amacı uyarınca İsa Mesih aracılığıyla kendisine oğullar olalım diye bizi önceden belirledi...Her şeyi kendi isteği doğrultusunda düzenleyen Tanrı'nın amacı uyarınca önceden belirlenip Mesih'te seçildik” diye bildirir. Birçok insan önceden belirlenmişlik doktrinine karşı kuvvetli bir düşmanlık duyar. Ancak, önceden belirlenmişlik Kutsal Kitap’ın bir doktrinidir....

Katolik ve Ortodokslarda Seçilmişlik Katolik ve Ortodokslar'da seçilmişlik öğretisi nasıldır? Tam olarak öncelikle Katolik görüşü merak etmekteyim..

Hristiyanlık ve Seçilmişlik Arkadaşlar, Hristiyanlıktaki seçilmişlik kavramından (basitleştirerek) biraz bahsedermisiniz?Seçilmişlik insan iradesini yok sayıyor gibi.. Eğer Tanrı inanacak olanları önceden seçtiyse, bu Dünya'nın yaratılma amacı nedir?

Seçilmişlik hakkında Forumda Seçilmişlik konusunda derinlemesine bilgiler içeren bir ana başlık var. Bunu okudum. Dolayısıyla belki cevabı orada vardır ve ben kaçırmışımdır. Öyleyse özür dilerim. Benim sorum bir ayet üzerine: <TABLE width="100%"><TBODY><TR vAlign=top><TD>'1.Yuhanna 2.2 O günahlarımızı, yalnız bizim günahlarımızı değil, bütün dünyanın günahlarını da bağışlatan kurbandır.' Kutsal kitabın bütününe baktığımda ve ayetleri biribiriyle karşılaştırdığımda ben seçilmişlik doktrininin yanında buluyorum kendimi. Sanıyorum karşıt görüş varlığını yukarıdaki ayetle temellendiriyor. Bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız ya da eğer daha önce bu ayet açıklandıysa linkini verirsenizçok sevinirim. Sevgiyle kalın. </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE width="100%"><TBODY><TR...

Kutsal Kitap'ta Seçilmişlik Kutsal Kitap bir seçilmişlik kavramı var. Birçok kişi bu konu nedir bilmiyor, "Kadercilik" zannediyor. Birçok kişi araştırmıyor bile. Araştıranlar da, ateistlerin sorduklarına benzer insan mantığının ürettiği denklemlere cevap verecek cevaplar arıyor. Acaba siz Seçilmişlik kavramını nasıl biliyorsunuz?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih